X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chcebycmama wrote:
    Ooo super! Może też się wybiorę z mężem. :-)

Zapraszamy! Tylko musialabys zadzwonic do poloznej czy sa jeszcze miejsca na ten termin, jak chcesz podam Ci nr ;)?

małaMyszka lubi tę wiadomość

• magda sz Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strasznie dziś leniwie, ja zawsze mam lazy monday, ale dziś to przegięcie. Drzemka za drzemką, poszłam do sklepu kupić rzeczy na murzynka- kupiłam gotowe, zamiast obiadu normalnego kupiłam gotowe kopytka i krokiety. Maja coś tam pokopała ale wczoraj dużo bardziej. Mam nadzieje że jutro będę miała więcej powera.

Zaważyłam że mogę myć włosy raz na 3-4 dni i wyglądają całkiem całkiem, przed ciążą to drugi dzień to max maxów.

małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • kasiuleek Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie zjadłam czekoladowego naleśnika z twarogiem i do tego dołożyłam sobie lody- sorbet z malin. Mmmm pycha :)
    Synuś też dzisiaj cały dzień spokojny, ale po wczorajszej dyskotece mu wybaczam:) Co jakiś czas o sobie delikatnie przypomni, więc jestem spokojna:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2015, 20:41

2nn39n73yer8iupj.png
    07jyqdc.png

• chcebycmama Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Zapraszamy! Tylko musialabys zadzwonic do poloznej czy sa jeszcze miejsca na ten termin, jak chcesz podam Ci nr ;)?
    Jasne. :-) w zasadzie to do rodzenia wybrałam sobie inny szpital, ale to chyba nie szkodzi.

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Dzięki, ale nie opłaca mi się jechać ponad 200km do lumpeksu:) Taniej będzie mi kupić nowe ciuszki:)
    Myślałam bardziej o wycieczce i przy okazji lumpeks. :-)

Zazdroszczę Wrocławia, byłam tam tylko raz ze szkoły i to by było na tyle. Tyle razy już z mężem sie wybieralismy i nic. Musimy się w końcu wybrać. ;-)

Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość

Syn, roczek.
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Przepraszam, że tak zaburzę Wasz spokój:P, ale znalazłam tutaj kilka mamusiek, które są zapisane we wrześniówkach (np. esteraakaaa, chcebycmama) i nie wiem czy będziecie do nas zaglądać, czy przeniosłyście się całkowicie do sierpniówek? Robię na wrześniówkach listę na pierwszej stronie i nie wiem co z Wami:)
    Zostaje u sierpniowek. :-)

0na88, lys, mamasia, rybka1988, ainer85, 5ylwia, małaMyszka, Laura, kasiuleek, Maniuś, magda sz, gosia.b lubią tę wiadomość

Syn, roczek.
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    W ogóle jestem jakaś mało ogarnięta ostatnio- poprałam wszystkie ciuszki i wsadziłam do nowych mebli no i efekt taki że nie pachną dziadziusiem tylko meblami... tak czy siak to drugie pranie w lipcu, do tego czasu meble mam nadzieje wywietrzeją.
    Magda to już chyba lepiej by pachniały meblami niż dziadziusiem, szczególnie takim autobusowym :-P

lys, 5ylwia, Paula_071, Aga89, małaMyszka, Laura, Katarka, magda sz, Y, zabka11 lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:

Zaważyłam że mogę myć włosy raz na 3-4 dni i wyglądają całkiem całkiem, przed ciążą to drugi dzień to max maxów.
    tez tak mam :-)

bzkxskf.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale spokojnie dzisiaj na forum :) Ja mam senny dzień, wstałam wcześnie, najpierw laboratorium, potem wymiana opon, potem zakupy a teraz staram się nie zasnąć. W czwartek jestem umówiona do mojej gin i zobaczę mojego szkraba, nie mogę się doczekać. W ogóle w nocy miałam skurcze macicy, a przynajmniej takie wrażenie, takie dość wyczuwalne trochę bolesne i tak się teraz zastanawiam co to było?

9f7jtv73juycdhvl.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chcebycmama wrote:
    Jasne. :-) w zasadzie to do rodzenia wybrałam sobie inny szpital, ale to chyba nie szkodzi.
    508 255 815 p. Ilona :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2015, 19:19

małaMyszka, chcebycmama lubią tę wiadomość

• lys Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które już kupiły/zamówiły łóżeczka podzielcie się linkiem.
    Jak mi się podoba jakieś łóżeczko to mojemu mężowi się nie podoba i vice versa.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • olinka Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiuleek wrote:
    A ja właśnie zjadłam czekoladowego naleśnika z twarogiem i do tego dołożyłam sobie sorbet z malin. Mmmm pycha :)
    Synuś też dzisiaj cały dzień spokojny, ale po wczorajszej dyskotece mu wybaczam:) Co jakiś czas o sobie delikatnie przypomni, więc jestem spokojna:)

jak się robi czekoladowe naleśniki ?:)

49d65f8aff.png
    "Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę...Jestem Przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje Dziecko... A ja Twoja mama"

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my wszamaliśmy szarlotkę z lodami waniliowymi i czekoladowymi. Podgrzałam ciasto w piekarniku żeby było cieplutkie ehhhejeej bajka!!!! Idę po następną porcję! A od jutra koniec ze słodkim, ale tylko to piątku. Po teście glukozy wracam do pieczenia ha ha ha

niecierpliwa, gianna88, Laura, Paula_071, olinka, KasiaeN., kasiuleek lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Dziewczyny, które już kupiły/zamówiły łóżeczka podzielcie się linkiem.
    Jak mi się podoba jakieś łóżeczko to mojemu mężowi się nie podoba i vice versa.
    http://allegro.pl/lozeczko-dzieciece-zuzia-szuflada-pkg-okazja-hit-4i5031332299.html

Ja jeszcze nie kupilam, ale to bedziemy zamawiac :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2015, 19:53

• 5ylwia Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    A my wszamaliśmy szarlotkę z lodami waniliowymi i czekoladowymi. Podgrzałam ciasto w piekarniku żeby było cieplutkie ehhhejeej bajka!!!! Idę po następną porcję! A od jutra koniec ze słodkim, ale tylko to piątku. Po teście glukozy wracam do pieczenia ha ha ha
    Ja się wykończę! Nawet owoce mam ograniczyć bo mają dużo cukru.. A tu takie smaki!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2015, 20:01

• lys Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    http://allegro.pl/lozeczko-dzieciece-zuzia-szuflada-pkg-okazja-hit-4i5031332299.html

Ja jeszcze nie kupilam, ale to bedziemy zamawiac :)

Też mi się białe podoba :) no albo wenge. Inne kolory odpadają, bo łóżeczko będzie stało w naszej sypialni, a my mamy czarno białe meble i srebrny dywan.
    No a oczywiście mężowi się spodobało jakieś z kilkoma szufladami w kolorze beżowo-brązowym, które mi w ogóle nie odpowiada i nie pasuje hehehehe :P

Acha gdzieś czytałam, żeby nie kupować materacyka z gryką, bo podobno w tej gryce lęgną się żyjątka. Słyszał ktoś coś na ten temat?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2015, 20:06

9f7jtv73juycdhvl.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja o tym slyszalam, ale rozmawialam ze sprzedawcami w sklepach dzieciecych i twierdza, ze te sa jednak najlepsze i fakt trafila sie raz taka lipna partia pare lat temu i to tylko firmy fikimiki

• rybka1988 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Też mi się białe podoba :) no albo wenge. Inne kolory odpadają, bo łóżeczko będzie stało w naszej sypialni, a my mamy czarno białe meble i srebrny dywan.
    No a oczywiście mężowi się spodobało jakieś z kilkoma szufladami w kolorze beżowo-brązowym, które mi w ogóle nie odpowiada i nie pasuje hehehehe :P

Acha gdzieś czytałam, żeby nie kupować materacyka z gryką, bo podobno w tej gryce lęgną się żyjątka. Słyszał ktoś coś na ten temat?
    Co? Ja mam taki materac ale nic nie zauwazylam. Nawet wyprac sie da bez problemu. ale zaraz przewertuje neta moze ktos kiedys cos sie dzialo...

89fb222d8f99a787cb58ecdeecb7f007.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też chciałam z szufladą, ale zaczęłam się zastanawiać, czy będzie mi się chciało łożeczko odsuwać raz w tygodniu by odkurzyć i umyć podłogę. Jak będzie na dole luka, to będzie łatwiej...

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Ja też chciałam z szufladą, ale zaczęłam się zastanawiać, czy będzie mi się chciało łożeczko odsuwać raz w tygodniu by odkurzyć i umyć podłogę. Jak będzie na dole luka, to będzie łatwiej...

A ja wlasnie biore z szuflada, zeby mi cicki kurzu pod lozeczkiem nie lataly no i zawsze dodatkowe miejsce zeby cos przechowac

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2015, 20:21

‹‹ 810 811 812 813 814 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ