X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • lys Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    A ja uwazam, ze nie ma co skreslac po 1 lipnej firmie, tak samo bylo z cukierkami malaga, tikitaki i kasztankami pare lat temu wylazily z nich robale, afera na cala Polske, a dzis nikt o tym nie pamieta i sie ludzie sie dalej nimi zajadaja ;)

Nie słyszałam o aferze z tymi cukierkami, nie lubię ich całe szczęście. :P
    Generalnie przeczytałam, że to nie chodzi tylko o jedną firmę, ale o to że gryka i kokos przyciągają te robaczki, bo stanowią dla nich dobre warunki bytowe. No i niby przyciągają też bakterie i grzyby, więc łatwo o rozwój pleśni. Czytałam też, że zdrowotność tych naturalnych materacyków to mit napędzany przez sprzedawców i wcale nie są takie dobre dla kręgosłupa maluszka. Za to podobno materace lateksowe są dobre bo przewiewne, antybakteryjne i nie gromadzą wilgoci.
    Poza tym ja mam "robakową" fobię, świadomość że mogłyby być w materacyku robale doprowadziłaby mnie do obłędu. Nawet jak na balkon wychodzę usiąść to rozglądam się wokoło czy nie ma robali/pająków i oglądam stół i krzesła, czy jakieś paskudztwa na nich nie siedzą. Tak już mam.

psioszka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamasia wrote:
    Magda to już chyba lepiej by pachniały meblami niż dziadziusiem, szczególnie takim autobusowym :-P

:) no taka ja dziś przytomna, miało być dzidziusiem - tym płynem do prania heheh ale fakt meble lepsze niż dziadziuś :D

Co do materaców z gryki to nie słyszałam o takich akcjach z żyjątkami. Wiadomo że każdy materac to idealne warunki dla bakterii itp. trzeba dbać żeby materac się nie zamoczył, trzeba go wietrzyć raz na jakiś czas. Widziałam materac siostry męża po 2 dzieci i był jak nowy, wiadomo że to zasługa ochronki nieprzemakalnej i ceratek -byłam przekonana że to nowy materac. Pianka się odkształca i wyrabia.

mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla wrote:
    Zależy, moje ma 20 msc i dalej spi i bedzie pewnie do narodzin siostry. A potem dorobie wysokie barierki pod normalne lozko. Generalnie jest zasada ze od ok 90 cm na normalnym może spac. Ale znam i 3 latki śpiące w takim bo to bezpieczniejsze ze nie spadnie :)

Acha takie buty, dzięki za wyjaśnienie :)

małaMyszka lubi tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • ainer85 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja spala z 1,5 roku, bo strasznie się rzuca w nocy i nie mogłam już słuchać jak wali łepetynka w szczebelki. I przerzuciliśmy się na turystyczne ( łatwiej tez jej było wychodzić przez otwór ) Co do szuflad to zgadzam się z dziewczynami, są bardzo przydatne do przechowywania. Znając życie to nawet jak nie kupicie z szuflada, to prędzej czy później będziecie pakowały pod łóżeczko różne graty :P, wiec chyba lepiej z szuflada, bo się w niej tak nie kurzy. Ja mam łóżeczko z 3 stopniowa regulacja wysokości(polecam). Materac gryka-kokos nic mi się tam nie zaplęgło , bo sprawdzałam po tym jak się kiedyś naczytałam gdzieś . Tez mi się wydaje, że to była jakaś wadliwa edycja, czy coś. A jeszcze co do łóżeczek to przede wszystkim jak bym teraz kupowała to takie, które można później przerobić na łózko. Boki zdjąć i niech sobie maluch dalej śpi. Bo teoretycznie łóżeczka mają 120 cm to dziecko by mogło spokojnie spać do 3-4 roku życia albo i nawet dłużej.

v40cu9h.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    :) no taka ja dziś przytomna, miało być dzidziusiem - tym płynem do prania heheh ale fakt meble lepsze niż dziadziuś :D

Co do materaców z gryki to nie słyszałam o takich akcjach z żyjątkami. Wiadomo że każdy materac to idealne warunki dla bakterii itp. trzeba dbać żeby materac się nie zamoczył, trzeba go wietrzyć raz na jakiś czas. Widziałam materac siostry męża po 2 dzieci i był jak nowy, wiadomo że to zasługa ochronki nieprzemakalnej i ceratek -byłam przekonana że to nowy materac. Pianka się odkształca i wyrabia.

Zależy jaka pianka, tania poliuretanowa pewnie tak, ale te wysokogatunkowe i pianki termoelastyczne nie.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A o tych lateksowych też słyszałam pozytywy. No ciężki wybór :)
    Tu fajny artykuł
    http://www.sosrodzice.pl/materac-do-lozka-dla-dziecka-jaki-wybrac/

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczęta zmykam spać.Dobrej nocy :)

ainer85, małaMyszka lubią tę wiadomość

relgtv73gp3vr7ra.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazłam wcześniej mi nie znane wózki:

http://www.altrak24.com/z-kolami-obrotowymi/52-prampol-verona-eko.html#/baza_iso_fix-nie/fotelik_samochodowy-bez_fotelika/parasolka-nie/prampol_verona_eko_k-1/spiwor-nie
    Ale ma wielką gondolę!:O

www.altrak24.com/z-kolami-obrotowymi/24-nana-vagabund.html#/baza_iso_fix-nie/fotelik_samochodowy-bez_fotelika/parasolka-nie/nana_sportive_kolor_-1/spiwor-nie

Słyszałyście o nich, widziałyście?

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    A o tych lateksowych też słyszałam pozytywy. No ciężki wybór :)
    Tu fajny artykuł
    http://www.sosrodzice.pl/materac-do-lozka-dla-dziecka-jaki-wybrac/

Jak my kupowaliśmy materac do naszej sypialni, to kładliśmy się na każdym i sprawdzaliśmy czy nam pasuje. Szkoda, że nasze maluszki nie mogą nam podpowiedzieć na czym im wygodnie :)

magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • lys Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Znalazłam wcześniej mi nie znane wózki:

http://www.altrak24.com/z-kolami-obrotowymi/52-prampol-verona-eko.html#/baza_iso_fix-nie/fotelik_samochodowy-bez_fotelika/parasolka-nie/prampol_verona_eko_k-1/spiwor-nie
    Ale ma wielką gondolę!:O

www.altrak24.com/z-kolami-obrotowymi/24-nana-vagabund.html#/baza_iso_fix-nie/fotelik_samochodowy-bez_fotelika/parasolka-nie/nana_sportive_kolor_-1/spiwor-nie

Słyszałyście o nich, widziałyście?

W ogóle nic nie słyszałam o tych wózkach.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Jak my kupowaliśmy materac do naszej sypialni, to kładliśmy się na każdym i sprawdzaliśmy czy nam pasuje. Szkoda, że nasze maluszki nie mogą nam podpowiedzieć na czym im wygodnie :)

Musimy się położyć z brzuchem, jak zacznie kopać to będzie znak że się podoba :)

małaMyszka, Aga89, Paula_071 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • gosia.b Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska87 wrote:

też myślałam właśnie nad czerwcem :)

No czerwiec tak akurat, podobno w lipcu i w sierpniu nie zawsze organizują ten kurs bo to wakacje i jest mało chętnych :)

r44n84s.png

Aniołek [*] 16.09.14 r. 12tc (9tc)

• lys Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I chyba już wiem, który materacyk kupię. Ten mnie zachęcił i ma pozytywną opinię Instytutu Matki i Dziecka

http://sklep.naturalniewyspani.pl/materace-dla-dzieci/materac-piankowy-duo-activia-120-60-aegis.html

Magd, magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Malagosia Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 05:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Ja wczoraj mialam wizyte. Moja córcia rośnie tak jak powinna. Wymiary sie zgadzaja. A waży juz ok 900 gram :-)

niecierpliwa, psioszka11, Laura, magda sz, aaaaga, Maniuś, gianna88, rybka1988, gosia.b, ainer85, Martucha86, małaMyszka, mamasia, Katarka, kasiuleek, lys, Aga89, zabka11, Paula_071 lubią tę wiadomość

• psioszka11 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was Dziewczynki!,
    same trudne wybory, jak nie łóżeczko,to materac, pościel,wózek itd. Wcz pojechaliśmy z mężem do Smyka ,ale gdzie tam-nikomu nie chciało się nas obsłużyć.Nie wymagam Bóg wie czego, ale kurczę mam zamiar wydać 2 tysie ,więc chciałabym aby ktoś mi doradził,a przynajmniej opowiedział o tych wózkach. Jutro robię atak na Askot. Zobaczymy jak tam będzie.
    Z tą gryką to też mi się obiło o uszy i też mam manię robaków, więc nad tym jeszcze pomyślę.
    Mam jeszcze pytanie: wanienka: kupujecie do niej stelaż czy będziecie ją stawiać gdzieś na krześle,stole?bo ja musiałabym wstawiać ją do wanny- nie mam takiego stołu ani dużych krzeseł,na których stabilnie stałaby?!
    Miłego wtorku!

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgosia sporaaa Twoja corcia, ja juz nie ogarniam jak te nasze dziecia rosna w sensie ile tygodniowo :) my mamy podglad na Maje w piatek wiec sie przekonamy. Milego dnia kochane:)

Cassie dzwonilas do lekarza z tym rumieniem?

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno od 30tc po 200g na tydzień mają przybierać.

aaaaga, małaMyszka lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry moje panie
    My te chcemy lateksowy materac podobno najzdrowszy nie odksztalca sie nie jest sprzyjajacy roztocza. Czytalam ze maluch powinien spac na twardszym troche materacu ze wzgledu na rozwijajacy sie uklad kostny no i wiem ze poczatkowo nie bedzie synek mial poduszki chyba te poduszki waleczki kliny kupimy nie tylko do ulewania ale zeby glowka sie nie odksztalcala będziemy malucha obracac

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien doberek :) my tez juz nie spimy...pogoda piekna,szkoda zycia na spanie :)
    Wczoraj wieczor maly kopnal tatusia <3 Jeju jakie to uczucie i ten widok meza w szoku :D bezcenne :) moje kochane chlopy :) nie moge sie juz doczekac widoku ich razem :) Juniorek coraz bardziej aktywny <3
    Farby kupione-robimy taki szary ala kosc sloniowa i zielone jabuszko tylko jeszcze nie wiem jak bedziemy malowac...tzn czy tylko dwie przeciwlegle sciany czy jak...macie moze jakies pomysly?
    Pozdrawiam kochane mamuski :)

gianna88, magda sz, Martucha86, Laura, małaMyszka, kasiuleek, mamasia, Paula_071 lubią tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • Magd Ekspertka

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny,
    co do materacyków to na pewno powinien być nowy i twardszy ten który wysłała Iys jest super, dzieki za link też go zamówię!
    ponoć w pierwszych tygodniach nie powinno się kłaść maleństwa na poduszeczkach ani okrywać kołderką/ kocykiem.
    My mamy ten plus, ze maleństwa rodzą sie latem więc problem w sumie z głowy,
    ostatnio czytałam też niezbyt dobre opisnie o tych ochraniaczach na łózeczko, chociaż mi wydaja się właśnie dobrym rozwiązaniem.
    Tych opini i zdań jest mnóstow, musimy chyba też ufać naszej intuicji i tyle:)
    miłego dnia!!

małaMyszka, lys lubią tę wiadomość

km5se6ydvkshe5ag.png
‹‹ 812 813 814 815 816 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ