X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psioszka tyle to masz racje w 3 trymestrze :-) w piatek dopytam cos mi swita ze 80 gr do 100 na tydzien a po 29 tc 150-200
    Wczoraj na deser zjadlam lody i po 20 min synek sie rozbrykal mowie do meza ze synek nie spi i fikolkuje maz podnosi bluzke a tam 3 solidne kopniaki mega widoczne maz w szoku pierwszy raz widzial szybko reke polozyl a tam cisza jego zawiedziona mina byla przykra

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2015, 08:00

Maniuś, magda sz, gianna88, niecierpliwa, Martucha86, Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy i my:)
    piekna pogoda, pranie kończy się juz prać, dziś planuje ogarnąć chałupe bo wczoraj miałam leniwy dzień

Odebrałam wczoraj wyniki badań
    Obciążenie glukozą wyszło ok, wiec super strasznie sie cieszę:):)

Spadła mi hemoglobina, niedużo bo o 0,3 ale od 3 tyg mam wzdrożone żelazo w tabletkach to nie wiem, powinna spadać pomimo tego?

Hematokryt spadł do 34, pisze wskazana kontrola, no zesz kurdeeeeee

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2015, 08:17

magda sz, Laura, małaMyszka, mamasia lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj o tych materacach czytałam do póóóźna i jednak kupimy lateksowy, albo lateksowo-kokosowy. Ciekawe ile jeszcze tych kwitków wyjdzie, im dalej w las w tym więcej drzew. Wózek- a ile kryteriów trzeba brać pod uwagę, łóżeczko też kilka wytycznych, materac to też problem i nawet ochraniacze :D Ciekawe co jeszcze wyjdzie do pogłówkowania.
    Co do ochraniaczy to kupie takie składające się z kilku poduszek, na początku bardziej odsłonie dziecko a jak będzie fikać to osłonie żeby nie przywalało głową w barierki.

7 kwietnia Maja ważyła koło 500 gram ciekawe jak będzie 24, zakładam że 600 z kawałkiem.

małaMyszka lubi tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Malagosia Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Ja wczoraj o tych materacach czytałam do póóóźna i jednak kupimy lateksowy, albo lateksowo-kokosowy. Ciekawe ile jeszcze tych kwitków wyjdzie, im dalej w las w tym więcej drzew. Wózek- a ile kryteriów trzeba brać pod uwagę, łóżeczko też kilka wytycznych, materac to też problem i nawet ochraniacze :D Ciekawe co jeszcze wyjdzie do pogłówkowania.
    Co do ochraniaczy to kupie takie składające się z kilku poduszek, na początku bardziej odsłonie dziecko a jak będzie fikać to osłonie żeby nie przywalało głową w barierki.

7 kwietnia Maja ważyła koło 500 gram ciekawe jak będzie 24, zakładam że 600 z kawałkiem.
    Moja 2 kwietnua wazyla 550 gram i przybrala przez 18 dni 350 gram. Wiec u ciebie tez juz moze sporo wazyc.:-)

magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

• aaaaga Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slyszalam ze ochraniacze nie bo odcinaja dopływ powietrza ale przeciez nie zamyka sie nimi lozeczka tylko oslania po jakies 30 cm z 2 stron wiec to totalna bzdura jak dla mnie :-) :-)

f2wlj44jgrn4a0f6.png

04.02.2014 - 7tc [*]
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcemy taki komplecik kupic http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5231655199

f2wlj44jgrn4a0f6.png

04.02.2014 - 7tc [*]
  • gianna88 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek :)

o jaaa widzę, że wybór materaca to też nie lada wyzwanie :) dzięki Wam zagłębiłam się w temat i tak jak słyszałam wiele pozytywów, że gryka-kokos to już podziękuję za ten zestaw ;)

natknęłam się przypadkiem na taki artykuł o krwi pępowinowej, trochę mnie zaskoczyło to co jest w nim napisane o ile to faktycznie ma się jakoś do rzeczywistości:

http://rodzicielstworadosci.com/uncategorized/zanim-pozwolisz-pobrac-krew-pepowinowa/

atdcpx9izbdly3tt.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny, wczoraj sie nie odzywalam, bo miałam lenia. Ale czytalam caly czas :-). Moj siostrzenuec dzisiaj pisze dgzzmin gimnazjalny, zs rok moj syn, stres jak cholera. Siostra przeżywa teraz, ja będę za rok.
    Co do zakupów to każda z nas ma jakieś kryteria, którymi sie kieruje. Z doswiadczenia powiem ze im mniej kombinowania tym lepiej. Wczesniej czy pozniej praktycznosc weźmie górę. Ja np prxy pierwsxym synu mialam zwykla wanienke dtawiana na stoliku. Dalo sie kapac, ale malo praktyczne no i wynoszenie wanienki z wodą to porażka. Potem przy corce mialam juz stelaż zeby bylo stabilniej i wygodniej dla kregoslupa mojego, kapalismy w łazience wiec latwiej bylo wylac wode. Teraz na sto procent stelaz i wanienka z odpływem. Skoro mozna sobie zycie ułatwić to trzeba to robic. Na temat materacykow ostatnio wypowiadal sie ten ortopeda dzieciecy taki co w telewizji czesto jest PAWEL JAKISTAM. Mówił ze nie powinno sie kupowac niemowlakom tych termoplastycznych i ogolnie im twardszy na początek tym lepszy.

201508091565.png
  • KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

My też mieliśmy wczoraj leniwy dzień.Zrobiłam tylko obiad a zmęczona byłam jakbym co najmniej tonę węgla przerzuciła.

Dziś zamierzam być bardziej aktywna ;) Pogoda ładna, słońce świeci, jest wiosennie :) Dziś ugotuję tylko zupę bo drugie danie z wczoraj zostało. Jak Adam wstanie wywalę pościel na balkon niech się wietrzy.

Miłego dnia dziewczyny!!! :)

relgtv73gp3vr7ra.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaga wrote:
    Slyszalam ze ochraniacze nie bo odcinaja dopływ powietrza ale przeciez nie zamyka sie nimi lozeczka tylko oslania po jakies 30 cm z 2 stron wiec to totalna bzdura jak dla mnie :-) :-)

Jak ochraniacze moga odciac doplyw powietrza skoro cala gore masz odkryta ;)

• psioszka11 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się w wielu kwestiach sugeruje tym,co mówi mój "guru" - śmieje się,ale z racji mojego zawodu, wiem,że facet ma meggaaa wiedzę i jest najlepszym specjalistą w kraju- tu dużo info, na youtubie sporo filmików i wywiadów. Mam jego książki- polecam.

https://www.youtube.com/user/mamotatocotynato

małaMyszka, kasiuleek, bosa lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • ainer85 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się!!! pięknie słonko świeci!! miłego dnia :)

v40cu9h.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawel Zawitkowski mamy jego ksiazke Co nieco o rozwoju dziecka fajna książka i na targach byly jego wyklady i stanowisko jak ktos sie dopchal mozna bylo pogadac

psioszka11, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

04.02.2014 - 7tc [*]
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie z Wami! Wczoraj przed snem puscilam Mlodej pozytywke, a ta sobie disco urzadzila takie, ze z mezem nie moglismy sie nadziwic, pierwszy raz mialam problem z zasnieciem bo co rusz dostawalam kopniaka ;)
    Dzis od rana zasuwam z odkurzaczem bo wpada do mnie na kawe tesciowa, z 2 lata jej tu nie bylo, zawsze to my do nich jezdzimy, ale tym razem chce zobaczyc efekty malowania ;)
    Obiad mam gotowy mamuska mi przywiozla schabowe i pomidorowke, wiec tylko obrac ziemniaczki i zrobic mizerie :)
    Trzymam kciuki za wizyty!
    U mnie Julka 5 kwietnia wazyka 320 gram, a 17 kwietnia 572 gramy wiec teraz nam dzieciaczki beda sporo przybierac, a co za tym idzie drogie mamuski my tez :D

Laura, Maniuś, małaMyszka, Martucha86, Neyla, bosa, mamasia lubią tę wiadomość

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Znalazłam wcześniej mi nie znane wózki:

http://www.altrak24.com/z-kolami-obrotowymi/52-prampol-verona-eko.html#/baza_iso_fix-nie/fotelik_samochodowy-bez_fotelika/parasolka-nie/prampol_verona_eko_k-1/spiwor-nie
    Ale ma wielką gondolę!:O

www.altrak24.com/z-kolami-obrotowymi/24-nana-vagabund.html#/baza_iso_fix-nie/fotelik_samochodowy-bez_fotelika/parasolka-nie/nana_sportive_kolor_-1/spiwor-nie

Słyszałyście o nich, widziałyście?
    Ten z obrotowymi kołami jest fajny.
    I materiał ciekawy... Hmmmm

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psioszka11 wrote:
    Podobno od 30tc po 200g na tydzień mają przybierać.

ja miałam badanie w szpitalu to mały miał 370g a po 5 dniach w gabinecie gdzie chodze już miał 477g :) ale to dwa różne sprzęty też i pewnie dziecko jak się inaczej ułoży to inaczej pomiar wychodzi

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa to już wiesz o czym mówiłam jak mała tak daje w nocy że nie można spać :) próbowałam z tą latarką ale nic nie dało. Teraz się już do tego tak przyzwyczaiłam że śpię normalnie.

małaMyszka, niecierpliwa lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Nasze maleństwa prawdopodobnie rosną teraz 70 a 80 g na tydzień :)
    Dziewczyny widzę że wy macie juz tyleee a my jeszcze nie kupiliśmy nic prócz jednego ubranka w kolorze białym z szarymi misiami, czekamy do czerwca i wtedy się zabieramy za zakupowanie :)
    Miłego dnia :)

Neyla, małaMyszka, niecierpliwa lubią tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Pulpecja Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psioszka11 wrote:
    Ja się w wielu kwestiach sugeruje tym,co mówi mój "guru" - śmieje się,ale z racji mojego zawodu, wiem,że facet ma meggaaa wiedzę i jest najlepszym specjalistą w kraju- tu dużo info, na youtubie sporo filmików i wywiadów. Mam jego książki- polecam.

https://www.youtube.com/user/mamotatocotynato
    No wlasnie o nim pisalam :-) tez sie wlasnie kieruje tym co mowi, bo widac ze wie co mówi :-) dlatego z tym materacykiem pewno ma racje

psioszka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wpadlam tylko sie przywitac i wracam do pracy :)

Zosia wczoraj dawała czadu , kopała okrutnie więc wołam męża - wpadł , przyłożył reke i cisza i jeszcze do mnie z tekstem " naczytasz sie głupot w internecie i Ci sie wydaje "

nosz kuźwa mać ! - mąż przygłup mi sie trafił ;-) jeszcze mu z Zocha pokazemy .

milego dnia kochane !

psioszka11, Neyla, małaMyszka, Martucha86, magda sz, Maniuś, niecierpliwa, Laura, lys, zabka11, mamasia, Y lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
‹‹ 813 814 815 816 817 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ