SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Psioszka tyle to masz racje w 3 trymestrze
w piatek dopytam cos mi swita ze 80 gr do 100 na tydzien a po 29 tc 150-200
Wczoraj na deser zjadlam lody i po 20 min synek sie rozbrykal mowie do meza ze synek nie spi i fikolkuje maz podnosi bluzke a tam 3 solidne kopniaki mega widoczne maz w szoku pierwszy raz widzial szybko reke polozyl a tam cisza jego zawiedziona mina byla przykraWiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2015, 08:00
Maniuś, magda sz, gianna88, niecierpliwa, Martucha86, Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Witamy i my:)
piekna pogoda, pranie kończy się juz prać, dziś planuje ogarnąć chałupe bo wczoraj miałam leniwy dzień
Odebrałam wczoraj wyniki badań
Obciążenie glukozą wyszło ok, wiec super strasznie sie cieszę
Spadła mi hemoglobina, niedużo bo o 0,3 ale od 3 tyg mam wzdrożone żelazo w tabletkach to nie wiem, powinna spadać pomimo tego?
Hematokryt spadł do 34, pisze wskazana kontrola, no zesz kurdeeeeeeWiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2015, 08:17
magda sz, Laura, małaMyszka, mamasia lubią tę wiadomość
-
Ja wczoraj o tych materacach czytałam do póóóźna i jednak kupimy lateksowy, albo lateksowo-kokosowy. Ciekawe ile jeszcze tych kwitków wyjdzie, im dalej w las w tym więcej drzew. Wózek- a ile kryteriów trzeba brać pod uwagę, łóżeczko też kilka wytycznych, materac to też problem i nawet ochraniacze
Ciekawe co jeszcze wyjdzie do pogłówkowania.
Co do ochraniaczy to kupie takie składające się z kilku poduszek, na początku bardziej odsłonie dziecko a jak będzie fikać to osłonie żeby nie przywalało głową w barierki.
7 kwietnia Maja ważyła koło 500 gram ciekawe jak będzie 24, zakładam że 600 z kawałkiem.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
magda sz wrote:Ja wczoraj o tych materacach czytałam do póóóźna i jednak kupimy lateksowy, albo lateksowo-kokosowy. Ciekawe ile jeszcze tych kwitków wyjdzie, im dalej w las w tym więcej drzew. Wózek- a ile kryteriów trzeba brać pod uwagę, łóżeczko też kilka wytycznych, materac to też problem i nawet ochraniacze
Ciekawe co jeszcze wyjdzie do pogłówkowania.
Co do ochraniaczy to kupie takie składające się z kilku poduszek, na początku bardziej odsłonie dziecko a jak będzie fikać to osłonie żeby nie przywalało głową w barierki.
7 kwietnia Maja ważyła koło 500 gram ciekawe jak będzie 24, zakładam że 600 z kawałkiem.magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Slyszalam ze ochraniacze nie bo odcinaja dopływ powietrza ale przeciez nie zamyka sie nimi lozeczka tylko oslania po jakies 30 cm z 2 stron wiec to totalna bzdura jak dla mnie
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Dzień doberek
o jaaa widzę, że wybór materaca to też nie lada wyzwaniedzięki Wam zagłębiłam się w temat i tak jak słyszałam wiele pozytywów, że gryka-kokos to już podziękuję za ten zestaw
natknęłam się przypadkiem na taki artykuł o krwi pępowinowej, trochę mnie zaskoczyło to co jest w nim napisane o ile to faktycznie ma się jakoś do rzeczywistości:
http://rodzicielstworadosci.com/uncategorized/zanim-pozwolisz-pobrac-krew-pepowinowa/małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Czesc dziewczyny, wczoraj sie nie odzywalam, bo miałam lenia. Ale czytalam caly czas
. Moj siostrzenuec dzisiaj pisze dgzzmin gimnazjalny, zs rok moj syn, stres jak cholera. Siostra przeżywa teraz, ja będę za rok.
Co do zakupów to każda z nas ma jakieś kryteria, którymi sie kieruje. Z doswiadczenia powiem ze im mniej kombinowania tym lepiej. Wczesniej czy pozniej praktycznosc weźmie górę. Ja np prxy pierwsxym synu mialam zwykla wanienke dtawiana na stoliku. Dalo sie kapac, ale malo praktyczne no i wynoszenie wanienki z wodą to porażka. Potem przy corce mialam juz stelaż zeby bylo stabilniej i wygodniej dla kregoslupa mojego, kapalismy w łazience wiec latwiej bylo wylac wode. Teraz na sto procent stelaz i wanienka z odpływem. Skoro mozna sobie zycie ułatwić to trzeba to robic. Na temat materacykow ostatnio wypowiadal sie ten ortopeda dzieciecy taki co w telewizji czesto jest PAWEL JAKISTAM. Mówił ze nie powinno sie kupowac niemowlakom tych termoplastycznych i ogolnie im twardszy na początek tym lepszy.
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry
My też mieliśmy wczoraj leniwy dzień.Zrobiłam tylko obiad a zmęczona byłam jakbym co najmniej tonę węgla przerzuciła.
Dziś zamierzam być bardziej aktywnaPogoda ładna, słońce świeci, jest wiosennie
Dziś ugotuję tylko zupę bo drugie danie z wczoraj zostało. Jak Adam wstanie wywalę pościel na balkon niech się wietrzy.
Miłego dnia dziewczyny!!!małaMyszka lubi tę wiadomość
-
aaaaga wrote:Slyszalam ze ochraniacze nie bo odcinaja dopływ powietrza ale przeciez nie zamyka sie nimi lozeczka tylko oslania po jakies 30 cm z 2 stron wiec to totalna bzdura jak dla mnie
Jak ochraniacze moga odciac doplyw powietrza skoro cala gore masz odkrytamagda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Ja się w wielu kwestiach sugeruje tym,co mówi mój "guru" - śmieje się,ale z racji mojego zawodu, wiem,że facet ma meggaaa wiedzę i jest najlepszym specjalistą w kraju- tu dużo info, na youtubie sporo filmików i wywiadów. Mam jego książki- polecam.
https://www.youtube.com/user/mamotatocotynatomałaMyszka, kasiuleek, bosa lubią tę wiadomość
Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
-
Pawel Zawitkowski mamy jego ksiazke Co nieco o rozwoju dziecka fajna książka i na targach byly jego wyklady i stanowisko jak ktos sie dopchal mozna bylo pogadac
psioszka11, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
-
Witam sie z Wami! Wczoraj przed snem puscilam Mlodej pozytywke, a ta sobie disco urzadzila takie, ze z mezem nie moglismy sie nadziwic, pierwszy raz mialam problem z zasnieciem bo co rusz dostawalam kopniaka
Dzis od rana zasuwam z odkurzaczem bo wpada do mnie na kawe tesciowa, z 2 lata jej tu nie bylo, zawsze to my do nich jezdzimy, ale tym razem chce zobaczyc efekty malowania
Obiad mam gotowy mamuska mi przywiozla schabowe i pomidorowke, wiec tylko obrac ziemniaczki i zrobic mizerie
Trzymam kciuki za wizyty!
U mnie Julka 5 kwietnia wazyka 320 gram, a 17 kwietnia 572 gramy wiec teraz nam dzieciaczki beda sporo przybierac, a co za tym idzie drogie mamuski my tezLaura, Maniuś, małaMyszka, Martucha86, Neyla, bosa, mamasia lubią tę wiadomość
-
Paula_071 wrote:Znalazłam wcześniej mi nie znane wózki:
http://www.altrak24.com/z-kolami-obrotowymi/52-prampol-verona-eko.html#/baza_iso_fix-nie/fotelik_samochodowy-bez_fotelika/parasolka-nie/prampol_verona_eko_k-1/spiwor-nie
Ale ma wielką gondolę!
www.altrak24.com/z-kolami-obrotowymi/24-nana-vagabund.html#/baza_iso_fix-nie/fotelik_samochodowy-bez_fotelika/parasolka-nie/nana_sportive_kolor_-1/spiwor-nie
Słyszałyście o nich, widziałyście?
I materiał ciekawy... Hmmmm
-
psioszka11 wrote:Podobno od 30tc po 200g na tydzień mają przybierać.
ja miałam badanie w szpitalu to mały miał 370g a po 5 dniach w gabinecie gdzie chodze już miał 477gale to dwa różne sprzęty też i pewnie dziecko jak się inaczej ułoży to inaczej pomiar wychodzi
magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry
Nasze maleństwa prawdopodobnie rosną teraz 70 a 80 g na tydzień
Dziewczyny widzę że wy macie juz tyleee a my jeszcze nie kupiliśmy nic prócz jednego ubranka w kolorze białym z szarymi misiami, czekamy do czerwca i wtedy się zabieramy za zakupowanie
Miłego dniaNeyla, małaMyszka, niecierpliwa lubią tę wiadomość
-
psioszka11 wrote:Ja się w wielu kwestiach sugeruje tym,co mówi mój "guru" - śmieje się,ale z racji mojego zawodu, wiem,że facet ma meggaaa wiedzę i jest najlepszym specjalistą w kraju- tu dużo info, na youtubie sporo filmików i wywiadów. Mam jego książki- polecam.
https://www.youtube.com/user/mamotatocotynatotez sie wlasnie kieruje tym co mowi, bo widac ze wie co mówi
dlatego z tym materacykiem pewno ma racje
psioszka11, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
wpadlam tylko sie przywitac i wracam do pracy
Zosia wczoraj dawała czadu , kopała okrutnie więc wołam męża - wpadł , przyłożył reke i cisza i jeszcze do mnie z tekstem " naczytasz sie głupot w internecie i Ci sie wydaje "
nosz kuźwa mać ! - mąż przygłup mi sie trafiłjeszcze mu z Zocha pokazemy .
milego dnia kochane !psioszka11, Neyla, małaMyszka, Martucha86, magda sz, Maniuś, niecierpliwa, Laura, lys, zabka11, mamasia, Y lubią tę wiadomość