X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wybralam fronty zakryte, ale przemowily tu tylko wzgledy estetyczne, bardziej mi sie takie podobaja ;)

małaMyszka lubi tę wiadomość

• magda sz Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale te nasze suwaczki wyglądają super :) co raz bliżej końca

aaaaga, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Chcebycmama i co udalo Ci sie zapisac na ta szkole rodzenia???
    Witaj :-)
    No zanim zadzwoniłam do tej szkoły rodzenia to zapytałam męża, a on mnie sprowadził na ziemię, bo do Pyskowic mam 100 km. ;-)
    Ja myślałam, że jest to jakoś bliżej. :-)

No więc nie będę chodzić na szkole rodzenia z Wami. :-)

Powodzenia na szkole rodzenia. Ja będę zdana na książki. :-)

niecierpliwa, Pulpecja, małaMyszka lubią tę wiadomość

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fronty zakryte czy nie to chyba tylko kwestia gustu. Ja np dostane lozeczko od znajomych i sie cieszę, kupie tylko nowy materacyk, a lozeczko i tak tylko na jakies dwa lata.Wiec jeden wydatek z glowy. Byle mialo wyjmowane szczebelki na pozniej i trzy poziomy leżenia.

201508091565.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chcebycmama wrote:
    Witaj :-)
    No zanim zadzwoniłam do tej szkoły rodzenia to zapytałam męża, a on mnie sprowadził na ziemię, bo do Pyskowic mam 100 km. ;-)
    Ja myślałam, że jest to jakoś bliżej. :-)

No więc nie będę chodzić na szkole rodzenia z Wami. :-)

Powodzenia na szkole rodzenia. Ja będę zdana na książki. :-)

Haha no to faktycznie troche za daleko ;)

• chcebycmama Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nic miłego dnia!
    Ja dzisiaj będę uczyła się robić rolady. ;-) mama mnie będzie uczyła, bo nie robiłam nigdy. :-)

Do tego pranie, sprzątanie no i tak mnie korci, żeby trawę skosic...

Mam fiola na punkcie trawy, musi być krótka i rowniotka.

Ale czy w ciazy można kosic trawę?
    Kosz by mi ktoś wynosił, kosiarka z napędem, spalinowa hmm....

Co myslicie?

magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co ogolnie kupujecie do pokoju dla dziecka ? bo ja z komody rezygnuje - rzeczy malej wrzuciłam do komody która stoi u nas nie wykorzystana w przedpokoju.

więc własciwie zostaje mi:

- łożeczko
    - przewijak
    - kosz na pieluchy

cos jeszcze ?

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ślubny wczoraj stwierdZił ze jestem uzalezniona on internetu w telefonie a ja mu ze tylko od forum :-) popukal mnie w czoło i zaczal sie smiac cos w tym jest ze co chwila zagladam do sierpnioweczek

Ona my bedziemy mieli lozeczko przewijak i komode na ciuszki juniora bo do naszej szafy sie nie mieszcza a na scianie 2 polki na ksiazeczki i inne pierdoly to tyle z dekoracji mamy juz 3 drewniane obrazki ze zwierzatkami dokupimy literki z imieniem i tyle

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2015, 10:50

niecierpliwa, 0na88, małaMyszka, chcebycmama lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co ja coraz bardziej zaczynam wymiekac odnosnie tego czy od samego poczatku Julka bedzie spac w swoim pokoju w lozeczku, boje sie ze ja sie wykoncze bo raczej ciezko mi bedzie zostawic ja sama i skonczy sie na tym, ze bede spac na fotelu, z drugiej strony kupowac kolyske na 2 miesiace, do tego kolejny materac, posciel itd, no i kwestia najwazniejsza boje sie, ze jak naucze sie, ze corcia spi z nami to ciezko mi ja bedzie potem przeprowadzic do swojego pokoju...i badz tu madry, poradzicie cos????

aaaaga, 0na88, małaMyszka lubią tę wiadomość

• 0na88 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa ja chciałam od początku żeby dziecko samo spało w pokoju - ale sama już w to nie wierze :) podejrzewam ze beda ja brała do nas albo ja bede siedziec tam non stop... ja jestem przykładem dziecka nauczonego spać z mama i bardzo długo sie odzwyczajałam zeby moc sama zasnac , dla matki była to droga przez męke.

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Wiecie co ja coraz bardziej zaczynam wymiekac odnosnie tego czy od samego poczatku Julka bedzie spac w swoim pokoju w lozeczku, boje sie ze ja sie wykoncze bo raczej ciezko mi bedzie zostawic ja sama i skonczy sie na tym, ze bede spac na fotelu, z drugiej strony kupowac kolyske na 2 miesiace, do tego kolejny materac, posciel itd, no i kwestia najwazniejsza boje sie, ze jak naucze sie, ze corcia spi z nami to ciezko mi ja bedzie potem przeprowadzic do swojego pokoju...i badz tu madry, poradzicie cos????
    To juz musisz przemyslec. Ja tez nie wyobrazam sobie ns poczatku dziecka nie miec przy sobie. Z deojka starszyvh spałam, nie było żadnego problemu z przeniesieniem potem do innego pokoju (ok 2 latek) mam jednsk kolezanke ktora miala problem nawet żeby przestac karmic piersią (ona a nie dziecko) i w ogole od 2,5 roku ma małą w sypialni a mąż w drugim pokoju. Bo jej ciezko sie przestawić. Dla mnie to tez nie do konca takie fajne.

201508091565.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    Witamy i my:)
    piekna pogoda, pranie kończy się juz prać, dziś planuje ogarnąć chałupe bo wczoraj miałam leniwy dzień

Odebrałam wczoraj wyniki badań
    Obciążenie glukozą wyszło ok, wiec super strasznie sie cieszę:):)

Spadła mi hemoglobina, niedużo bo o 0,3 ale od 3 tyg mam wzdrożone żelazo w tabletkach to nie wiem, powinna spadać pomimo tego?

Hematokryt spadł do 34, pisze wskazana kontrola, no zesz kurdeeeeee

Teraz spadła, ale następnym razem może skoczyć, zależy też jakie żelazo przyjmujesz, jakie dawki, i jak - czy zachowujesz zasady suplementacji żelazem :)

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys, "zasady suplementacji żelazem" :D tzn ?

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gianna88 wrote:
    Dzień doberek :)

o jaaa widzę, że wybór materaca to też nie lada wyzwanie :) dzięki Wam zagłębiłam się w temat i tak jak słyszałam wiele pozytywów, że gryka-kokos to już podziękuję za ten zestaw ;)

natknęłam się przypadkiem na taki artykuł o krwi pępowinowej, trochę mnie zaskoczyło to co jest w nim napisane o ile to faktycznie ma się jakoś do rzeczywistości:

http://rodzicielstworadosci.com/uncategorized/zanim-pozwolisz-pobrac-krew-pepowinowa/

O cholerka, jeżeli tak jest jak tu napisali, to zmienia się postać rzeczy...

9f7jtv73juycdhvl.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:
    Czesc dziewczyny, wczoraj sie nie odzywalam, bo miałam lenia. Ale czytalam caly czas :-). Moj siostrzenuec dzisiaj pisze dgzzmin gimnazjalny, zs rok moj syn, stres jak cholera. Siostra przeżywa teraz, ja będę za rok.
    Co do zakupów to każda z nas ma jakieś kryteria, którymi sie kieruje. Z doswiadczenia powiem ze im mniej kombinowania tym lepiej. Wczesniej czy pozniej praktycznosc weźmie górę. Ja np prxy pierwsxym synu mialam zwykla wanienke dtawiana na stoliku. Dalo sie kapac, ale malo praktyczne no i wynoszenie wanienki z wodą to porażka. Potem przy corce mialam juz stelaż zeby bylo stabilniej i wygodniej dla kregoslupa mojego, kapalismy w łazience wiec latwiej bylo wylac wode. Teraz na sto procent stelaz i wanienka z odpływem. Skoro mozna sobie zycie ułatwić to trzeba to robic. Na temat materacykow ostatnio wypowiadal sie ten ortopeda dzieciecy taki co w telewizji czesto jest PAWEL JAKISTAM. Mówił ze nie powinno sie kupowac niemowlakom tych termoplastycznych i ogolnie im twardszy na początek tym lepszy.

A ja czytałam że termoelastyczne najlepsze i dlatego są stosowane w szpitalach i w inkubatorach, więc skoro daja je do inkubatorów to coś w tym jest.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy :)

Ale rosną te nasze dzieciaczki :) dzisiaj tak się przyglądałam na swój brzuch i zastanawiam się jak takie dziecko się tam mieści! Ogólnie mam wrażenie, że jakiś taki mały dzisiaj mam ten brzuch.. nie wiem od czego to zależy ;-) Aż zrobiłam sobie zdjęcie!
    83dc0032e25693fdmed.jpg

Wyobraźcie sobie, że tym roku mamy 7 wesel! Pierwsze w ten weekend ale daleko więc odpuszczamy.. Ogólnie to chyba tylko do mojego brata pójdziemy w czerwcu.. Muszę kupić sobie coś fajnego bo mąż będzie świadkiem więc będę siedzieć przy stole z młodymi! Ale myślę, że na 2 tygodnie przed weselem zacznę szukać bo teraz nie mam pojęcia jak będę wyglądać..

magda sz, Martucha86, gianna88, bosa, gosia.b, kasiuleek, Katarka, małaMyszka, Laura, Maniuś, mamasia, Paula_071, zabka11 lubią tę wiadomość

• magda sz Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa ja myślę że pierwsze kilka miesięcy to trzeba być w pokoju z dzieckiem, bezdechy, zakrztuszenia itp... My robimy kącik dla dziecka w naszej sypialni, a około roku jak już nie będzie można spokojnie się pobzykać z mężem my przeniesiemy się do salonu a sypialnię oddamy Mai. Ważne żeby uczyć dziecko spać samej w łóżeczku bo jak będzie spała razem z nami to zero jakiejkolwiek prywatności i pozniej ciężko będzie oduczyć. Wiem że to łatwo powiedzieć nie spać z dzieckiem, ale sami ledwo się mieścimy na łóżku więc ze spania we 3 nici nawet jakbym bardzo chciała.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2015, 11:24

aaaaga, małaMyszka, Neyla lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia chudzinko, no szok :) gdzie te Twoje dziecię siedzi? :D Ale nie martw się jeszcze nas dogonisz :)

małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Sylwia chudzinko, no szok :) gdzie te Twoje dziecię siedzi? :D Ale nie martw się jeszcze nas dogonisz :)
    Na pewno bo synek silny zdrowy to zadba żeby sobie u matki zrobić miejsce :)
    I może do męża dotrze, że już niedługo będziemy mieli dziecko i trzeba zacząć ogarniać rzeczy :) Łóżeczka, materace, wózki! Już bym wszystko chciała kupić, a przynajmniej jechać i pooglądać ale z tym moim mężem nie da się dogadać :-p
    Nawet jak byliśmy w Ikei to wanienki nie pozwolił mi kupić.. Mówię do niego zobacz ile kobiet bierze! A on: no właśnie zobacz jakie te kobiety mają brzuchy i spójrz na swój, mamy jeszcze kupę czasu więc zdążymy kupić..
    Nie wiem czemu taki jest :( Może sytuacja z naszymi przyjaciółmi, którzy stracili dziecko tak na niego wpłynęła.. Ale przecież nie można z góry zakładać, że coś będzie źle! Tłumaczę to sobie tak, że niektórzy faceci sami z siebie są wyrywni i chcą urządzać pokoik, robić zakupy itp., a inny jak mój wręcz przeciwnie..

• psioszka11 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwia wrote:
    Na pewno bo synek silny zdrowy to zadba żeby sobie u matki zrobić miejsce :)
    I może do męża dotrze, że już niedługo będziemy mieli dziecko i trzeba zacząć ogarniać rzeczy :) Łóżeczka, materace, wózki! Już bym wszystko chciała kupić, a przynajmniej jechać i pooglądać ale z tym moim mężem nie da się dogadać :-p
    Nawet jak byliśmy w Ikei to wanienki nie pozwolił mi kupić.. Mówię do niego zobacz ile kobiet bierze! A on: no właśnie zobacz jakie te kobiety mają brzuchy i spójrz na swój, mamy jeszcze kupę czasu więc zdążymy kupić..
    Nie wiem czemu taki jest :( Może sytuacja z naszymi przyjaciółmi, którzy stracili dziecko tak na niego wpłynęła.. Ale przecież nie można z góry zakładać, że coś będzie źle! Tłumaczę to sobie tak, że niektórzy faceci sami z siebie są wyrywni i chcą urządzać pokoik, robić zakupy itp., a inny jak mój wręcz przeciwnie..

5ylwia, mój ma podobnie: wcz już się poprztykaliśmy o to. Ja mówię choć, pojedziemy,zapytamy o wózki, o to o tamto, a on na to- po co-on tylko sprawdzi czy się do bagażnika mieści, a łóżeczko jak złożyć i rozłożyć, a ja jestem od tego,żeby coś wybrać. No litości! Stoję w tych sklepach jak pajac, przeglądam,oglądam, a on jak słup soli. Jutro jadę do dużego sklepu, ale coś czuje,że on posiedzi w aucie:)

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
‹‹ 815 816 817 818 819 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ