SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
lys wrote:A ja czytałam że termoelastyczne najlepsze i dlatego są stosowane w szpitalach i w inkubatorach, więc skoro daja je do inkubatorów to coś w tym jest.
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
magda sz wrote:Olinka ale babsztyl
ja z moim charakterkiem nie wiem czy bym jej nie wygoniła, ale chyba lepiej przytaknąć głową -aha aha a w myślach nara i spierrr.. Ale normalnie jakaś kosmitka
stara była?
dokłądnie wpadła bez zapowiedzie,, jednym uchem ją słuchałam drugim wypuszczałam.. stara baba na nerwach mi działa tylko tylemałaMyszka lubi tę wiadomość
-
chcebycmama wrote:Super Karolinko! Ja wizytuje za tydzień!
na którą godzine masz ja na 17:30
-
O matko, jakby mnie taka położna odwiedziła, to masakra. Wygląda na to, że nie powinnam się na dziecko decydować, bo moje nie będzie miało teraz swojego pokoju. Faktycznie, to jest największy problem, żeby wszyscy tylko takie problemy mieli.,...
0na88, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny... witam się... leżę w łóżku i boli.. eh nie wiem jak wytrzymam do przyszłego czwartku. Prysznic i wysoki brodzik wybrany - 120x85
Jeszcze umywalkę i szafeczki lustro i facet może robić w przyszłym tygodniu.
Co do spania z dzieckiem.. Może ja jestem inną matką, ale u mnie od początku dziecko spało u siebie w łóżeczku. Mam sypialnię obok pokoju małej, więc w nocy wstawałam i karmiłam. Pomęczyłam się pierwszy miesiąc, ale powiem , że nie żałuję. Od drugiego miesiąca zaczęła spać nawet do 8 h pod rząd, wiec w ogóle rewelacja. I do tej pory nie mam problemu z dzieckiem. Paulę odkłada się do łóżeczka o określonej porze - zazwyczaj między 19-20 jak widać że zmęczona i zasypia. Nie trzeba wyczyniać cudów ani nic. Otulić kołderką, dać pieluszkę, pieska, pogłaskać p policzku, powiedzieć że się kocha, wyjść zamknąć drzwi i dziecko śpi. Moja szwagierka do tej pory musi usypiać syna (ponad dwa lata) a zajmuje jej to przynajmniej pół godziny do godziny lub dłużej. Syn z nimi spał, bo jej wygodniej i szybciej wyciągnąć cyca. Teraz urodziła drugiego... I mały śpi z nią a starsyz z tata.... No nie wiem... ja jestem ogromnie zadowolona z tego jak to u mnie wygląda. Dla mnie sypialnia i łóżko należy do mamy i taty. Nie oznacza to, że jak w weekend się mała obudzi to nie korzysta - wtedy ją rano bierzemy do naszego łóżeczka i się przytulamyniecierpliwa, aaaaga, psioszka11, małaMyszka, Laura, Maniuś, ainer85, mamasia, zabka11 lubią tę wiadomość
-
Migotkaa wrote:buuu, a mnie tyłek boli ;/ kurde miałam hemoroida ale nigdy nie dawał o sobie znaku do dziś, myślałam ze sie popłacze na kibelku:(
Ginekolog na hemoroida dała mi czopki Proktis-M, pomogły.
http://www.doz.pl/apteka/p549-Proktis_M_czopki_doodbytnicze_10_sztmałaMyszka lubi tę wiadomość
-
Kochane a ja w szpitalu. Rano silny bol brzucha jak na okres ale silniejszy. Maz zawiozl mnie do szpitala i zostawili na obserwacje. Mam osobna sale, dali mi obiad, po lekach puscilo troche. Chociaz nie mogla wyczuc tetna od razu, zestresowalam sie mocno. Podejrzenia sa ze to nerki, pobrali mi cewnikiem mocz, czekam na wyniki.
-
Pulpecja wrote:wiesz, myślę, że w szpitalach bardziej na czystość (sterylność)stawiają niz na względy ortopedyczne. Tam jednak po każdym dziecku materaca nie zmieniają.
Czytałam, że to ze względu na wygodę i dobre właściwości zdrowotne dla dziecka, bo to chodzi o wcześniaki, więc chodzi o maksymalny komfort dla nich.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Ofka wrote:Kochane a ja w szpitalu. Rano silny bol brzucha jak na okres ale silniejszy. Maz zawiozl mnie do szpitala i zostawili na obserwacje. Mam osobna sale, dali mi obiad, po lekach puscilo troche. Chociaz nie mogla wyczuc tetna od razu, zestresowalam sie mocno. Podejrzenia sa ze to nerki, pobrali mi cewnikiem mocz, czekam na wyniki.
Ofka trzymaj się i daj znać jak wyniki!
A jakie leki podali?Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2015, 13:48
-
aaaaga, 0na88, gosia.b, lys, magda sz, psioszka11, małaMyszka, Laura, olinka, gianna88, Amberla, kasiuleek, Katarka, niecierpliwa, Maniuś, Y, Martucha86, Aska87, rybka1988, ainer85, Paula_071, mamasia, Meggi31, bosa, zabka11, Weridiana, Migotkaa, witaminkab lubią tę wiadomość
-
Hej
Też pochwalę się brzuszkiem
Koleżanka mi dziś mówiła, że w H&M można już kupować online - przesyłka to 5,9 zł i jest kilka rzeczy dla ciężarnych na promocji
Może któraś z Was coś wyhaczy
Ofka trzymaj się dzielnie!Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2015, 13:56
lys, magda sz, psioszka11, małaMyszka, aaaaga, Laura, gianna88, Amberla, chcebycmama, kasiuleek, niecierpliwa, Katarka, Maniuś, Y, KasiaeN., Martucha86, 5ylwia, Aska87, ainer85, Paula_071, mamasia, Aga89, bosa, zabka11 lubią tę wiadomość
-
Ofka trzymaj się, pisz jak tam sytuacja.
Karolina jakie ma usteczka piękne Twoja Pola
Gosia przepięknie wyglądasz
Właśnie zobaczyłam że Baby Design Dotty jest dostępny w Wawie, fakt że tylko kolor różowy, wolałabym neutralny ale przejdę się zobaczyć jak kwestia wykonania i materiałów.
małaMyszka, gosia.b lubią tę wiadomość
-
5ylwia wrote:Witamy
Ale rosną te nasze dzieciaczkidzisiaj tak się przyglądałam na swój brzuch i zastanawiam się jak takie dziecko się tam mieści! Ogólnie mam wrażenie, że jakiś taki mały dzisiaj mam ten brzuch.. nie wiem od czego to zależy
Aż zrobiłam sobie zdjęcie!
Wyobraźcie sobie, że tym roku mamy 7 wesel! Pierwsze w ten weekend ale daleko więc odpuszczamy.. Ogólnie to chyba tylko do mojego brata pójdziemy w czerwcu.. Muszę kupić sobie coś fajnego bo mąż będzie świadkiem więc będę siedzieć przy stole z młodymi! Ale myślę, że na 2 tygodnie przed weselem zacznę szukać bo teraz nie mam pojęcia jak będę wyglądać..Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2015, 14:12
5ylwia lubi tę wiadomość
-
Ofka trzymaj się dzielnie, daj znać na bieżąco co i jak z Wami.
My na razi też planujemy,że Leon będzie z nami, tzn w łóżeczku w sypialni- nie chciałabym żeby spał z nami i tego będę się trzymać. Będę mieć go obok w łóżeczku, więc myślę,że dam radę.
Lecę do kuchni robić obiad- naleśniki ze szpinakiem.małaMyszka lubi tę wiadomość
Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
-
futuremama wrote:Moja kuzynka tak zrobiła, że na poczatku miała kołyskę a potem kupiła turystyczne.
zabka11 lubi tę wiadomość
-
Migotkaa wrote:buuu, a mnie tyłek boli ;/ kurde miałam hemoroida ale nigdy nie dawał o sobie znaku do dziś, myślałam ze sie popłacze na kibelku:(
Wczoraj to myślałam, że odlecę na rozmowie z prezesem ...