SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
To u jas jest na odwrot ja wciaz powtarzam ze mamy czas a ten moj narwany juz chcialby wszystko miec w weekend bedzie maly remont pokoju zeby zrobic kacik dla synka wiec trzeba przygotowac pokoj wyniesc lozko itd a jak wiadomo w lozku sa ukryte skarby za lozkiem trzymam dodatkowe poduszki na krzesla wiec trzeb to uprzatnac moj wczoraj po obiedzie odpoczal moze z 5 min i do mnie ze idziemy sprzatac a ja na to ze do soboty zdazymy ze ma odpoczac bo mial ciezki dzien i w ogole to znowu usłyszałam ze czasu nam zbraknie i obudzimy sie z reka w nocniku
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
małaMyszka wrote:Dziewczyny a co sądzicie o łóżeczku turystycznym zamiast drewnianego?
Oczywiście nie w pierwszych miesiącach, ale na przykład w 5-6 miesiąca życia?małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Mój zainteresował się jedynie (i to też przez przypadek bo jakaś reklama mu wyskoczyła) elektroniczną nianią.. I ostro oglądał takie z kamerą! Co w naszym przypadku jest zupełnie niepotrzebne! Na początku mały będzie z nami w sypialni! A później w swoim pokoiku do którego z sypialni mam 3 kroki! ehh
-
http://pogoda.wp.pl/mgaleria.html?kat=1035571&gid=17463897. O nie! Oby się nie sprawdziło ze to rok najcieplejszy w historii
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2015, 11:48
-
Hej,
My 2 lata temu kupiliśmy zwykłe łóżeczko drewniane do naszego mieszkania i turystyczne Baby Design, gdyż raz na 2 tyg jeździmy na tydzień do moich rodziców i córka spała na nim od urodzenia do ok 1,5 roku a teraz sama otwiera sobie suwak i bawi się tam zabawkami
https://www.youtube.com/watch?v=GeNjAfxzUFE
Materac kupiliśmy gryka kokos i też jestem z niego bardzo zadowolona. Po 2 latach wygląda jak nowy i Alicji też posłuży
Sylwia zazdroszczę figury. Piękny brzuszek
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2015, 11:50
magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość
"Proście, a będzie wam dane, szukajcie, a znajdziecie; kołaczcie, a otworzą wam.
Każdy bowiem, kto prosi, otrzymuje, a kto szuka, znajduje, a kto kołacze, temu otworzą."
-
aaaaga wrote:Slyszalam ze ochraniacze nie bo odcinaja dopływ powietrza ale przeciez nie zamyka sie nimi lozeczka tylko oslania po jakies 30 cm z 2 stron wiec to totalna bzdura jak dla mnie
Nawet 30cm wystarcza, by zakryć całą wysokość szczebelków, gdy materac jest na najwyższym poziomie zamontowany (dla niemowlaka).
Ja spotkałam się z informacją, że ochraniacze, a już szczególnie te po całym obwodzie łóżeczka, ograniczają dziecku ćwiczenie umiejętności chwytania, po coś te szczebelki jednak są
Z ciekawszych rzeczy dowiedziałam się też, że karuzele nad łóżeczkiem dla niemowlaka są bardzo niewskazane i można ich używać dopiero od ok. 3-4 miesiąca.
Córcia 2015 -
hej dziewczyny
myślałam, że dziś oszalej.
ogarnełam w domku narzuciłam dres slucham muzyki robie makijaż a tu nagle tomofon do drzwi otwieram a tu położna..
przyszło to stare babsko i mi tu nudzi co moge a czego nie moge. jakos połowe rzeczy się z nia nie zgadzam np:
- że nie moge jeść owoców, słodyczy
- tylko 5 posiłków dziennie bez podjadania
- zero seksu ( jak nam lekarz daje zielone światło)
- stwierdziła ze dziecko nie powinno spać w sypialni rodziców ( bo sprawdzała pokoje)
- oraz ze za mały pokoik ma dziecko..
ech. szkoda gadać. dosłownie bede się bała otwierać domofon. normalie bym nie otwierała a ty 11 godzina mysle sobie moze ZUs..
-
Migotkaa wrote:lys, "zasady suplementacji żelazem"
tzn ?
Już wcześniej o tym pisałam, mianowicie:
zachować 1,5h odstępu między tabletką żelaza a herbatą czy nabiałem, bo hamują wchłanianie żelaza;
żelazo popijać najlepiej sokiem pomarańczowym i w ogóle spożywać dużo cytrusów i produktów bogatych w wit. C, bo pomaga ona przyswajać żelazo;
w okresie suplementacji żelazem unikać leków zobojętniających kwas żołądkowy, albo zastosować pomiędzy nimi duży odstęp, bo te z kolei w ogóle blokują wchłanianie żelazamałaMyszka lubi tę wiadomość
-
Paula_071 wrote:Znalazłam wcześniej mi nie znane wózki:
http://www.altrak24.com/z-kolami-obrotowymi/52-prampol-verona-eko.html#/baza_iso_fix-nie/fotelik_samochodowy-bez_fotelika/parasolka-nie/prampol_verona_eko_k-1/spiwor-nie
Ale ma wielką gondolę!
www.altrak24.com/z-kolami-obrotowymi/24-nana-vagabund.html#/baza_iso_fix-nie/fotelik_samochodowy-bez_fotelika/parasolka-nie/nana_sportive_kolor_-1/spiwor-nie
Słyszałyście o nich, widziałyście?
Ja kupilam wozek z tej pierwszej firmy, tylko kolekcja solam i jest super:)małaMyszka lubi tę wiadomość
-
lys wrote:Już wcześniej o tym pisałam, mianowicie:
zachować 1,5h odstępu między tabletką żelaza a herbatą czy nabiałem, bo hamują wchłanianie żelaza;
żelazo popijać najlepiej sokiem pomarańczowym i w ogóle spożywać dużo cytrusów i produktów bogatych w wit. C, bo pomaga ona przyswajać żelazo;
w okresie suplementacji żelazem unikać leków zobojętniających kwas żołądkowy, albo zastosować pomiędzy nimi duży odstęp, bo te z kolei w ogóle blokują wchłanianie żelaza
hm no to niby tak robie, tylko byl czas ze brałam rennie, pilnuje zbey przepijać sokiem pomaranczowym, cytrusów jem sporo, herbaty nie pijammałaMyszka lubi tę wiadomość
-
Migotkaa wrote:hm no to niby tak robie, tylko byl czas ze brałam rennie, pilnuje zbey przepijać sokiem pomaranczowym, cytrusów jem sporo, herbaty nie pijam
no to jeśli np. wzięłaś rennie, a niedługo potem żelazo to raczej marne szanse że się wchłonęło, bo żelazo generalnie ciężko się wchłania, a leki zobojętniające kwas żołądkowy dodatkowo to blokująmałaMyszka lubi tę wiadomość
-
olinka wrote:hej dziewczyny
myślałam, że dziś oszalej.
ogarnełam w domku narzuciłam dres slucham muzyki robie makijaż a tu nagle tomofon do drzwi otwieram a tu położna..
przyszło to stare babsko i mi tu nudzi co moge a czego nie moge. jakos połowe rzeczy się z nia nie zgadzam np:
- że nie moge jeść owoców, słodyczy
- tylko 5 posiłków dziennie bez podjadania
- zero seksu ( jak nam lekarz daje zielone światło)
- stwierdziła ze dziecko nie powinno spać w sypialni rodziców ( bo sprawdzała pokoje)
- oraz ze za mały pokoik ma dziecko..
ech. szkoda gadać. dosłownie bede się bała otwierać domofon. normalie bym nie otwierała a ty 11 godzina mysle sobie moze ZUs..
Wpadła tak bez zapowiedzi? Jestem w szokuZaskakujecie mnie! Jak nie ZUS to położne
chyba zacznę więcej czasu spędzać w domu..
Z tym jak wygląda pokoik i gdzie ma spać dziecko to przesadziła! Już nie wspomnę o seksie.. Skoro lekarz nie ma przeciwskazań to co jej do tego?
-
Ja na szybko z samochodu:p
Moje malenstwo rozwija sie idealnie,wszystko super,ulozone glowkowo:)
No iiii
Na 100% coreczka!!!5ylwia, chcebycmama, zabka11, aaaaga, psioszka11, Martucha86, magda sz, Pulpecja, kasiuleek, niecierpliwa, rybka1988, lys, Katarka, gosia.b, małaMyszka, Laura, gianna88, Maniuś, futuremama, Y, ainer85, Paula_071, Aga89, Neyla lubią tę wiadomość
-
Witajcie kochane
W koncu was nadrobilam
Dzis mam niefajny dzien,wkurza mnie moj szef ktory oczekuje ode mnie jeszcze setnego szkolenia nowej osoby i tego ze bede przed mailem sluzbowym codziennie od 8do 16 !!!!!!
Jestem wsciekla,opisze wam dokladnie o co chodzilo po poludniu, zaraz ide odgrzac obiad dla meza i po corke do szkoly jade.
Boli mnie dzis brzuch po wczorajszym obzarstwie, zaparcie i gazy buuuu
Ja wizytuje w czwartek,wczoraj bylam rano na morfo i mocz i hbs teraz mi kazala zrobic.weszlam z ciekawosci na wage i od 29marca 2,5kg :-0
Wizyta w czwartek o 15:50Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2015, 12:57
lys, małaMyszka lubią tę wiadomość