X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u jas jest na odwrot ja wciaz powtarzam ze mamy czas a ten moj narwany juz chcialby wszystko miec w weekend bedzie maly remont pokoju zeby zrobic kacik dla synka wiec trzeba przygotowac pokoj wyniesc lozko itd a jak wiadomo w lozku sa ukryte skarby za lozkiem trzymam dodatkowe poduszki na krzesla wiec trzeb to uprzatnac moj wczoraj po obiedzie odpoczal moze z 5 min i do mnie ze idziemy sprzatac a ja na to ze do soboty zdazymy ze ma odpoczac bo mial ciezki dzien i w ogole to znowu usłyszałam ze czasu nam zbraknie i obudzimy sie z reka w nocniku

małaMyszka lubi tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    Dziewczyny a co sądzicie o łóżeczku turystycznym zamiast drewnianego?
    Oczywiście nie w pierwszych miesiącach, ale na przykład w 5-6 miesiąca życia?
    Moja kuzynka tak zrobiła, że na poczatku miała kołyskę a potem kupiła turystyczne.

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój zainteresował się jedynie (i to też przez przypadek bo jakaś reklama mu wyskoczyła) elektroniczną nianią.. I ostro oglądał takie z kamerą! Co w naszym przypadku jest zupełnie niepotrzebne! Na początku mały będzie z nami w sypialni! A później w swoim pokoiku do którego z sypialni mam 3 kroki! ehh

• aaaaga Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://pogoda.wp.pl/mgaleria.html?kat=1035571&gid=17463897. O nie! Oby się nie sprawdziło ze to rok najcieplejszy w historii

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2015, 11:48

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • bosa Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

My 2 lata temu kupiliśmy zwykłe łóżeczko drewniane do naszego mieszkania i turystyczne Baby Design, gdyż raz na 2 tyg jeździmy na tydzień do moich rodziców i córka spała na nim od urodzenia do ok 1,5 roku a teraz sama otwiera sobie suwak i bawi się tam zabawkami :)

https://www.youtube.com/watch?v=GeNjAfxzUFE

Materac kupiliśmy gryka kokos i też jestem z niego bardzo zadowolona. Po 2 latach wygląda jak nowy i Alicji też posłuży :)

Sylwia zazdroszczę figury. Piękny brzuszek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2015, 11:50

magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

iv09krhm9j559ocl.png
    "Proście, a będzie wam dane, szukajcie, a znajdziecie; kołaczcie, a otworzą wam.
    Każdy bowiem, kto prosi, otrzymuje, a kto szuka, znajduje, a kto kołacze, temu otworzą."

• czarnaruda Przyjaciółka

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaga wrote:
    Slyszalam ze ochraniacze nie bo odcinaja dopływ powietrza ale przeciez nie zamyka sie nimi lozeczka tylko oslania po jakies 30 cm z 2 stron wiec to totalna bzdura jak dla mnie :-) :-)

Nawet 30cm wystarcza, by zakryć całą wysokość szczebelków, gdy materac jest na najwyższym poziomie zamontowany (dla niemowlaka).

Ja spotkałam się z informacją, że ochraniacze, a już szczególnie te po całym obwodzie łóżeczka, ograniczają dziecku ćwiczenie umiejętności chwytania, po coś te szczebelki jednak są :)

Z ciekawszych rzeczy dowiedziałam się też, że karuzele nad łóżeczkiem dla niemowlaka są bardzo niewskazane i można ich używać dopiero od ok. 3-4 miesiąca.

f2w3rjjgtyrmnqs7.png

Córcia 2015
  • olinka Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny ;)
    myślałam, że dziś oszalej.
    ogarnełam w domku narzuciłam dres slucham muzyki robie makijaż a tu nagle tomofon do drzwi otwieram a tu położna..
    przyszło to stare babsko i mi tu nudzi co moge a czego nie moge. jakos połowe rzeczy się z nia nie zgadzam np:
    - że nie moge jeść owoców, słodyczy
    - tylko 5 posiłków dziennie bez podjadania
    - zero seksu ( jak nam lekarz daje zielone światło)
    - stwierdziła ze dziecko nie powinno spać w sypialni rodziców ( bo sprawdzała pokoje)
    - oraz ze za mały pokoik ma dziecko..
    ech. szkoda gadać. dosłownie bede się bała otwierać domofon. normalie bym nie otwierała a ty 11 godzina mysle sobie moze ZUs..

49d65f8aff.png
    "Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę...Jestem Przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje Dziecko... A ja Twoja mama"

• lys Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    lys, "zasady suplementacji żelazem" :D tzn ?

Już wcześniej o tym pisałam, mianowicie:
    zachować 1,5h odstępu między tabletką żelaza a herbatą czy nabiałem, bo hamują wchłanianie żelaza;
    żelazo popijać najlepiej sokiem pomarańczowym i w ogóle spożywać dużo cytrusów i produktów bogatych w wit. C, bo pomaga ona przyswajać żelazo;
    w okresie suplementacji żelazem unikać leków zobojętniających kwas żołądkowy, albo zastosować pomiędzy nimi duży odstęp, bo te z kolei w ogóle blokują wchłanianie żelaza

9f7jtv73juycdhvl.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Znalazłam wcześniej mi nie znane wózki:

http://www.altrak24.com/z-kolami-obrotowymi/52-prampol-verona-eko.html#/baza_iso_fix-nie/fotelik_samochodowy-bez_fotelika/parasolka-nie/prampol_verona_eko_k-1/spiwor-nie
    Ale ma wielką gondolę!:O

www.altrak24.com/z-kolami-obrotowymi/24-nana-vagabund.html#/baza_iso_fix-nie/fotelik_samochodowy-bez_fotelika/parasolka-nie/nana_sportive_kolor_-1/spiwor-nie

Słyszałyście o nich, widziałyście?

Ja kupilam wozek z tej pierwszej firmy, tylko kolekcja solam i jest super:)

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Już wcześniej o tym pisałam, mianowicie:
    zachować 1,5h odstępu między tabletką żelaza a herbatą czy nabiałem, bo hamują wchłanianie żelaza;
    żelazo popijać najlepiej sokiem pomarańczowym i w ogóle spożywać dużo cytrusów i produktów bogatych w wit. C, bo pomaga ona przyswajać żelazo;
    w okresie suplementacji żelazem unikać leków zobojętniających kwas żołądkowy, albo zastosować pomiędzy nimi duży odstęp, bo te z kolei w ogóle blokują wchłanianie żelaza

hm no to niby tak robie, tylko byl czas ze brałam rennie, pilnuje zbey przepijać sokiem pomaranczowym, cytrusów jem sporo, herbaty nie pijam

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    byłam na zakupach kupić schabik na obiad i parę pierdołów, noi oczywiscie kupiłam lody, carte dory twarożkowe z musem malinowym, bardzo dobreeeee

magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    hm no to niby tak robie, tylko byl czas ze brałam rennie, pilnuje zbey przepijać sokiem pomaranczowym, cytrusów jem sporo, herbaty nie pijam

no to jeśli np. wzięłaś rennie, a niedługo potem żelazo to raczej marne szanse że się wchłonęło, bo żelazo generalnie ciężko się wchłania, a leki zobojętniające kwas żołądkowy dodatkowo to blokują

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys, teraz będe wiedzieć:)

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olinka wrote:
    hej dziewczyny ;)
    myślałam, że dziś oszalej.
    ogarnełam w domku narzuciłam dres slucham muzyki robie makijaż a tu nagle tomofon do drzwi otwieram a tu położna..
    przyszło to stare babsko i mi tu nudzi co moge a czego nie moge. jakos połowe rzeczy się z nia nie zgadzam np:
    - że nie moge jeść owoców, słodyczy
    - tylko 5 posiłków dziennie bez podjadania
    - zero seksu ( jak nam lekarz daje zielone światło)
    - stwierdziła ze dziecko nie powinno spać w sypialni rodziców ( bo sprawdzała pokoje)
    - oraz ze za mały pokoik ma dziecko..
    ech. szkoda gadać. dosłownie bede się bała otwierać domofon. normalie bym nie otwierała a ty 11 godzina mysle sobie moze ZUs..

Wpadła tak bez zapowiedzi? Jestem w szoku :) Zaskakujecie mnie! Jak nie ZUS to położne :) chyba zacznę więcej czasu spędzać w domu..
    Z tym jak wygląda pokoik i gdzie ma spać dziecko to przesadziła! Już nie wspomnę o seksie.. Skoro lekarz nie ma przeciwskazań to co jej do tego?

• Migotkaa Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    buuu, a mnie tyłek boli ;/ kurde miałam hemoroida ale nigdy nie dawał o sobie znaku do dziś, myślałam ze sie popłacze na kibelku:(

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olinka ale babsztyl :D ja z moim charakterkiem nie wiem czy bym jej nie wygoniła, ale chyba lepiej przytaknąć głową -aha aha a w myślach nara i spierrr.. Ale normalnie jakaś kosmitka :D stara była?

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na szybko z samochodu:p

Moje malenstwo rozwija sie idealnie,wszystko super,ulozone glowkowo:)

No iiii

Na 100% coreczka!!!

5ylwia, chcebycmama, zabka11, aaaaga, psioszka11, Martucha86, magda sz, Pulpecja, kasiuleek, niecierpliwa, rybka1988, lys, Katarka, gosia.b, małaMyszka, Laura, gianna88, Maniuś, futuremama, Y, ainer85, Paula_071, Aga89, Neyla lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina super :) Gratulacje :)

• chcebycmama Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Karolinko! Ja wizytuje za tydzień! :-)

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane

W koncu was nadrobilam ;)
    Dzis mam niefajny dzien,wkurza mnie moj szef ktory oczekuje ode mnie jeszcze setnego szkolenia nowej osoby i tego ze bede przed mailem sluzbowym codziennie od 8do 16 !!!!!!
    Jestem wsciekla,opisze wam dokladnie o co chodzilo po poludniu, zaraz ide odgrzac obiad dla meza i po corke do szkoly jade.
    Boli mnie dzis brzuch po wczorajszym obzarstwie, zaparcie i gazy buuuu :(

Ja wizytuje w czwartek,wczoraj bylam rano na morfo i mocz i hbs teraz mi kazala zrobic.weszlam z ciekawosci na wage i od 29marca 2,5kg :-0
    Wizyta w czwartek o 15:50 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2015, 12:57

lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
‹‹ 816 817 818 819 820 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ