X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cały czas walczę z bólem w klatce... z tego wszystkiego boli mnie głowa, ząb, brzuch, dupa, nos... wszystko...

bosa lubi tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    My :) no fotograf dosłownie uchwycił tą magię, teraz może wezmę welon na sesje i zrobimy takie samo ujęcie before after :D hehe
    Zawsze miło wspominam sesję bo po zakończeniu pojechaliśmy do lasu żeby w końcu pobyć sami i policja nas przyłapała w bardzo dziwnej pozycji. Nawet się nie zczailiśmy że podjeżdżają.. dopiero jak latarką zapukali w okno czar prysł. Zastanawiali się w kabarynie 10 min co z nami zrobić i na koniec dali nam błogosławieństwo i pojechali drogi pilnować żeby nam nikt nie przeszkadzał :)
    hahah Magda niezła historia :) My właśnie mieliśmy sesję w lesie:
    f4b46e0343fb87f4med.jpg

Miałam też dodatkowo kilka zdjęć z siostrą ;) Hajtała się w tym samym roku więc zrobiłyśmy sobie małą sesję koło kamienicy w której mieszkałyśmy jako małe dziewczynki ;-) super pamiątka!

655b31c26a1a7fb9med.jpg

niecierpliwa, psioszka11, KasiaeN., ainer85, małaMyszka, Martucha86, Maniuś, kasiuleek, gianna88, bosa, gosia.b, magda sz, zabka11, mamasia, Laura, Y, Weridiana, witaminkab lubią tę wiadomość

• aaaaga Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka ja od rana walcze z bolem glowy i bolem u dolu plecow 3maj sie kochana

małaMyszka lubi tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwia cudne foty, te z siostrą mnie rozwaliły- moja mieszka w UK i jest 7 lat starsza, ale i tak chętnie bym taką sesyjkę zrobiła:)

5ylwia, małaMyszka lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • ainer85 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zajebiste macie te zdjęcia. Miło popatrzeć :) Ja nie miałąm pleneru, bo braliśmy ślub pod koniec listopada i pogoda nie sprzyjała. Robiliśmy tylko w studio, ale to nie ma tego efektu ;/

karola - śliczna ta Twoja laleczka <3
    ofka - trzymaj się na tych przymusowych wczasach. Też macie w szpitalach tv na pieniądze ? :P

a wracając do łóżeczka to ja planuję właśnie kupno kołyski, a później dziecko przeniosę do łóżeczka turystycznego. Materac mam z drewnianego po Blanie i pasuję do turystycznego, więc będzie małej wygodnie.

v40cu9h.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/71126ab0fe5b.jpg
    My sesje mielismy w zespole parkowo-palacowym, na koniec fotograf zabral nam obraczki i zaczal cos majstrowac, padnieci siedlismy na lawce i nawet nie mielismy pojecia, ze tez sie zalapiemy na fotke :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2015, 16:20

Martucha86, małaMyszka, 5ylwia, Maniuś, gianna88, bosa, gosia.b, magda sz, zabka11, mamasia, Laura, Y, witaminkab lubią tę wiadomość

• 5ylwia Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    Ale masz maluśki brzusio!!!! Zazdraszczam figury
    Widzisz kochana, babie nigdy nie dogodzisz, bo ja już bym chciała mieć większy ;-) żeby cały świat widział, że jestem szczęśliwą ciężarówką :)

niecierpliwa, Pulpecja, małaMyszka, Laura lubią tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwia wrote:
    Widzisz kochana, babie nigdy nie dogodzisz, bo ja już bym chciała mieć większy ;-) żeby cały świat widział, że jestem szczęśliwą ciężarówką :)
    Haha znam ten bol, ale juz swiat moj zaczyna widziec, wiec i Tobie pewnie na dniach wystrzeli ;) Choc myslalam, ze w 6 miesiacu bede miec zdecydowanie wiekszy, no ale nie o rozmiar tu chodzi, a zeby malenstwa sie dobrze rozwijaly ;)

Pulpecja, małaMyszka, 5ylwia lubią tę wiadomość

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaaaaaaa zapomniałam Wam napisać...
    zadzwonił domofon... ok. godz.11
    odbieram i słyszę jak babka przedstawia się imieniem i nazwiskiem - myślę sobie: no to kontrol, nagle słyszę: rozmyślamy na temat traktatu dotyczącego pisma świętego...
    Powiedziałam nie dziękuję i walnęłam słuchawką... świadkowie J. wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

bosa, magda sz, zabka11, mamasia, Neyla lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh... ja chciałam sesję w czerwcu pod koniec ale jeśli dotrzymam do końca czerwca z brzuchem to będzie super ;) Z pierwszą córką nie miałam sesji, za to teraz chcę i to jeszcze ze starszą córeczką ;) Tak słodko potrafi dać cmoka w brzuch ;)

niecierpliwa, Maniuś, małaMyszka, bosa, Laura, Weridiana lubią tę wiadomość

• aaaaga Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/48531b439b0e.jpg

A to my zdjecie zdjecia hehe

niecierpliwa, Martucha86, Maniuś, małaMyszka, gianna88, bosa, gosia.b, magda sz, zabka11, mamasia, Laura, Y, Weridiana, czarnaruda, witaminkab lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    I chyba już wiem, który materacyk kupię. Ten mnie zachęcił i ma pozytywną opinię Instytutu Matki i Dziecka

http://sklep.naturalniewyspani.pl/materace-dla-dzieci/materac-piankowy-duo-activia-120-60-aegis.html

Ne przywiązywałabym większej wagi do tej opinii. Oglądałam program z Bosacką, gdzie pokazywali, że za parę tysięcy można używać ich logo:)
    olinka wrote:
    dokłądnie wpadła bez zapowiedzie,, jednym uchem ją słuchałam drugim wypuszczałam.. stara baba na nerwach mi działa tylko tyle

A skąd ona wiedziała, że jesteś w ciąży? U mnie w przychodni nie wiedzą:)

Mój mąż wymyślił, by co roku robić zdjęcia w stroju ślubnym. Rocznicę mamy w maju, więc zobaczymy jak uda mi się wbić w suknię ślubną;) W tamtym roku nie było problemu, ale zobaczymy co będzie za miesiąc.

Dzisiaj byłam na szkole rodzenia, pierwsze spotkanie. Pierwszą godzinę są ćwiczenia (mam zakaz więc w nich nie uczestniczyłam), druga jest teoretyczna. Będą najróżniejsze zajęcia, od omawiania jak się dziecko kąpie, po oglądanie sali porodowej i nawet mają być ludzie z filharmonii którzy będą uczyć śpiewać dziecku kołysanki:) Zapowiada się bardzo fajnie. W szoku jednak byłam, że te wszystkie dziewczyny mają takie małe brzuchy! Generalnie mam najmłodszą ciążę, a mój brzuch wcale nie jest jakiś dużo mniejszy od dziewczyn, które mają termin na 14 lipca!

małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to ja na miesiąc przed porodem w lipcu dwa lata temu ;)

6e376cf246acce18m.jpg
    Jak zrobię zdjęcia w tej ciąży to wyślę ;)

A to śmieszne zdjecie zrobił mi mój jak się malowałam ;P

6b96b12806137f43m.jpg

niecierpliwa, Paula_071, Maniuś, psioszka11, 0na88, kasiuleek, małaMyszka, 5ylwia, Martucha86, gianna88, aaaaga, Aga89, bosa, gosia.b, zabka11, mamasia, Laura, Y, Weridiana, czarnaruda, witaminkab lubią tę wiadomość

• gianna88 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my też koniecznie będziemy robic sesję brzuszkową - ekstra pamiątka, poza tym tak uwielbiam ten mój brzucho ciążowy, że muszę miec jakaś super sesję z nim :D

a to nasza sesyjka ślubna w uroczym Bałtyku hehe
    tylko mieliśmy pecha bo w dniu sesji były taaakie fale że bardzo nas znosiło, a mnie w tej sukience to już w ogóle :D druga fota jest tego dowodem ale przynajmniej śmieszna wyszła i za to ją lubię :D

15fpwys.jpg
    5zjnee.jpg

Martucha86, niecierpliwa, 5ylwia, małaMyszka, lys, kasiuleek, bosa, aaaaga, Paula_071, Aska87, gosia.b, magda sz, Amberla, psioszka11, KasiaeN., zabka11, mamasia, Laura, Y, Maniuś, Weridiana, czarnaruda, witaminkab lubią tę wiadomość

atdcpx9izbdly3tt.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    A plecy też Cię bolą/bolały czy tylko brzuch?
    Na plecy promieniowalo... wlasnie moalam usg maly jest ulozony posladkowo, a jeszcze 1 kwietnia nie byl,ginka mowi ze moze to tak bolalo bo sie obracal...w kazdym eazie jutro usg nery, chyba do czwartku tu posiedzimy....oooo i dostalam kolacje i umarlam. Dwie kromki chleba i plasterek topionego serka. Nic do picia, nawet cienkiej herbaty. Kurwa za takie skladki?!!

małaMyszka, bosa, Pulpecja, psioszka11, zabka11, Laura, Neyla lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka wrote:
    Na plecy promieniowalo... wlasnie moalam usg maly jest ulozony posladkowo, a jeszcze 1 kwietnia nie byl,ginka mowi ze moze to tak bolalo bo sie obracal...w kazdym eazie jutro usg nery, chyba do czwartku tu posiedzimy....oooo i dostalam kolacje i umarlam. Dwie kromki chleba i plasterek topionego serka. Nic do picia, nawet cienkiej herbaty. Kurwa za takie skladki?!!

No to życzę oby to przekręcanie się małego było powodem!
    Kolacja??? To chyba przekąska była... masakra

9f7jtv73juycdhvl.png
  • gianna88 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka wrote:

szpital - miejsce gdzie powinno się dochodzic do zdrowia i takie racje żywieniowe ?! jak zdrowiec? jak życ? porażka.

trzymam kciuki żebyś szybko mogła stamtąd wyjsc i dużo zdrówka życzę :)

atdcpx9izbdly3tt.png
  • Miru Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeczytałam Was wszystkie i....i nie pamiętam co komu chciałam napisać :)
    Jedyne wyjście to nagrywać sobie na dyktafon przeczytane posty i później odpisywać.

Niecierpliwa mi też potwierdziła czwartkowe zajęcia i jak coś to się widzimy w czwartek :)

My po wizycie. Mały ma około 30 parę cm od główki do paluszków i 750 g. Podobno drobniutki ale jak dla mnie kluseczka :)
    Główka w dół i raczej się już nie wywinie bo ma ciasno....ale z dzieckiem nigdy nie wiadomo jakiego psikusa spłata przed porodem :)

lys, Martucha86, gosia.b, kasiuleek, niecierpliwa, magda sz, gianna88, 0na88, psioszka11, Pulpecja, małaMyszka, zabka11, rybka1988, Laura, Maniuś lubią tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka wrote:

u nas dawali wode z cukrem i minimalną ilością herbaty hehehe :) ja schudłam przez tydzien w szpitalu 3 kg,a ze mną była dziewczyna w 37 tyg leżała 3 dni i tez 3 kg na minusie :)
    szpital to takie darmowe wczasy odchudzające :)

magda sz, lys, Paula_071, małaMyszka, zabka11, Laura lubią tę wiadomość

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru, te baby w rejestracji są naprawdę beznadziejne.. Twoja sytuacja z HIV przypomniała mi jak wczoraj w przychodni po 30 minutach oczekiwania w kolejce, podchodzę do okienka i po cichutku pytam: kiedy mogę wykonać i ile kosztuję badanie na czystość pochwy? Na co baba z rejestracji: Co??? Głośniej proszę! Więc przez zęby powtarzam pytanie.. Na co baba na całą przychodnie krzyczy: Mariola pani się pyta ile kosztuje badanie na CZYSTOŚĆ POCHWY!?
    Ludzi tłum, ja czerwona jak burak.. Masakra..
    Miałyście już to badanie?

Ewa123, lys, małaMyszka, zabka11, Laura, Hermiona, Y, Weridiana lubią tę wiadomość

‹‹ 820 821 822 823 824 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ