X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru wrote:
    Przeczytałam Was wszystkie i....i nie pamiętam co komu chciałam napisać :)
    Jedyne wyjście to nagrywać sobie na dyktafon przeczytane posty i później odpisywać.

Niecierpliwa mi też potwierdziła czwartkowe zajęcia i jak coś to się widzimy w czwartek :)

My po wizycie. Mały ma około 30 parę cm od główki do paluszków i 750 g. Podobno drobniutki ale jak dla mnie kluseczka :)
    Główka w dół i raczej się już nie wywinie bo ma ciasno....ale z dzieckiem nigdy nie wiadomo jakiego psikusa spłata przed porodem :)

Tak, tak widzimy sie w czwartek ;)

Drobniutka?????? Toz to malutki olbrzymek ;) Super, ze wszystko ok! Ja jade do niej jutro ;)
    A co pani dr powiedziala odnosnie passera??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2015, 18:18

małaMyszka lubi tę wiadomość

• magda sz Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka to smacznego... :/ że im nie głupio takie coś pod nos podawać - tu fota koleżanki jakie kanapki dają jej synowi w przedszkolu PRYWATNYM..
    https://scontent-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xtp1/v/t1.0-9/11146309_913351775382418_8031703830813614051_n.jpg?oh=9466ffa21fb0e851d8354fb30dd384e4&oe=55D8B15C

możemy płacić milionowe składki itp. a i tak nic się nie zmieni :/

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Ofka to smacznego... :/ że im nie głupio takie coś pod nos podawać - tu fota koleżanki jakie kanapki dają jej synowi w przedszkolu PRYWATNYM..
    https://scontent-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xtp1/v/t1.0-9/11146309_913351775382418_8031703830813614051_n.jpg?oh=9466ffa21fb0e851d8354fb30dd384e4&oe=55D8B15C

możemy płacić milionowe składki itp. a i tak nic się nie zmieni :/
    Prywatnym????? Zenada :/

• gosia.b Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mieliśmy towarzystwo na sesji :)
    Cudowne są te zdjęcia ślubne, tyle miłych wspomnień.... :)

633913c6dfb4c559med.jpg

magda sz, niecierpliwa, gianna88, kasiuleek, psioszka11, Martucha86, aaaaga, Aska87, małaMyszka, zabka11, mamasia, Laura, Paula_071, Y, Maniuś, czarnaruda, witaminkab, Aga89 lubią tę wiadomość

r44n84s.png

Aniołek [*] 16.09.14 r. 12tc (9tc)

• magda sz Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apropo jedzenia to dorwałam dziś w prlowskim społemie- magic stars :) myślałam że orgazmu dostanę na ich widok :)

Tak Niecierpliwa- w prywatnym...dobrze że jej 6 latek jest ogarnięty i cyknął focie telefonem tak jak mamusia kazała :D mało tego na mikołajki dali dzieciom czekolady Allegro te z biedronki a składka była po 30 zł ... miało się coś zmienić bo afera wybuchała w grudniu no ale jak widać dalej tną koszty..

małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Miru Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam dzisiaj wymaz robiony i posiew. Ale to jest paranoja. Bo np przy moich poronieniach musiałam wykluczyć choroby weneryczne jako przyczyny. Pytam o 4 choroby którymi można się tylko zarazić droga płciową ale czasami też np na basenie. A ona na mnie jak na prostytutek patrzy która przyszła się przebadać :/
    Złożyłam dziś skargę i podobno mają wyciągnąć konsekwencje. Bo nie miała nawet prawa pytać jakiego wyniku szukam ...

Niecierpliwa leczę stan zapalny, posiew będzie za 7 dni i zakładamy pessar. Ale boje sie tego zakładania.

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • gosia.b Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Apropo jedzenia to dorwałam dziś w prlowskim społemie- magic stars :) myślałam że orgazmu dostanę na ich widok :)

Haha miałam dokładnie tak samo, ale nie smakują mi już tak bardzo jak dawniej... :P
    Ja nie zapomnę ze szpitala płatków z mlekiem, a raczej wodą zabarwioną kroplą mleka :P

r44n84s.png

Aniołek [*] 16.09.14 r. 12tc (9tc)

• Ewa123 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahahah :) Sylwia, uśmiałam się! Chociaż tak naprawdę to bardziej tragiczne niż śmieszne.. Zero dyskrecji :/ wyobrażam sobie jak się z Miru musiałyście czuć! Ja tego badania nie miałam jeszcze, jedynie cytologię

małaMyszka, 5ylwia lubią tę wiadomość

Ewa123
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru bardzo dobrze z tą skargą, pojęcia kultura i pochodne tego słowa nie istnieją w przychodniach, prywatnie to mają jakieś szkolenia z obsługi klienta a jolki i marjolki z przychodni nfz to wieś tańczy i śpiewa. Miru to podobno nie boli, Kasia będzie miała zakładany wcześniej to opowie.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moim hitem ze szpitala były na kolacje 2 kromki chleba posmarowane jakąś tanią margaryną i do tego jajko na twardo (przegotowane do zieloności niemal)..Zero jakiegokolwiek sera, wędliny, nic... margaryna i jajo :/

zabka11, małaMyszka, Aga89 lubią tę wiadomość

Ewa123
  • gianna88 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w Lewiatanie też ostatnio były Magic Stars i przeżyłam to samo co Ty Magda hehe stare dobre czasy hehe tylko kiedyś mi one bardziej smakowały :D

A u mojego brata w podstawówce ostatnio rozdawali frytki mrożone z Biedronki - przeterminowane oczywiście :D hehe no dobra za darmo i brac nie trzeba było ale samo motyw że to frytki to mnie rozwalił... jeszcze jakby to były czekolady, chipsy czy coś ale frytki haha :D

zabka11, magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

atdcpx9izbdly3tt.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru, a jak czesto umawia Ci teraz wizyty?? Bo ja ostatnia mialam 3 tyg temu i sie zastanawiam czy teraz juz taka czestotliwosc bedzie czy to dlatego, ze chciala mnie przed wyjazdem zbadac...

• Miru Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Miru bardzo dobrze z tą skargą, pojęcia kultura i pochodne tego słowa nie istnieją w przychodniach, prywatnie to mają jakieś szkolenia z obsługi klienta a jolki i marjolki z przychodni nfz to wieś tańczy i śpiewa. Miru to podobno nie boli, Kasia będzie miała zakładany wcześniej to opowie.

Mój ojciec pracuje w pogotowiu jest ratowników. Musi mieć sezonowo to badanie na wszelki wypadek powtarzane bo jeździe do wypadków. Robi to badanie w Katowicach. Dostaje nr i po numerze wzywają do gabinetu. Bez nazwisk itd. Odbiór wyników w osobnym pomieszczeniu w zalakowanej kopercie i również po nr wzywają.
    A u mnie miasto - duża wieś a 30-40 osób słyszało jakie badania robie i jakiego wyniku szukam...nosz kur*** trochę delikatności.
    A z ta czystością pochwy to już w ogóle. My baby mamy przesrane :)

Moja mama kiedyś pracowała na izbie przyjęć w pogotowiu i przyszedł pan z tekstem " mam robaka tam na dole"
    M- to nie robak to penis
    P- ale ten robak mnie tam smyra
    M- Pan coś cpal, pił?
    P- nie.

okazało się ze ma jakiegoś wenera i go bolało a nie zaden robak.
    No ale zenada jak to kobiecie wytłumaczyć żeby nikt się nie zorientował. ;)

zabka11, magda sz, mamasia, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla wrote:
    Dziewczyny... witam się... leżę w łóżku i boli.. eh nie wiem jak wytrzymam do przyszłego czwartku. Prysznic i wysoki brodzik wybrany - 120x85 ;) Jeszcze umywalkę i szafeczki lustro i facet może robić w przyszłym tygodniu.
    Co do spania z dzieckiem.. Może ja jestem inną matką, ale u mnie od początku dziecko spało u siebie w łóżeczku. Mam sypialnię obok pokoju małej, więc w nocy wstawałam i karmiłam. Pomęczyłam się pierwszy miesiąc, ale powiem , że nie żałuję. Od drugiego miesiąca zaczęła spać nawet do 8 h pod rząd, wiec w ogóle rewelacja. I do tej pory nie mam problemu z dzieckiem. Paulę odkłada się do łóżeczka o określonej porze - zazwyczaj między 19-20 jak widać że zmęczona i zasypia. Nie trzeba wyczyniać cudów ani nic. Otulić kołderką, dać pieluszkę, pieska, pogłaskać p policzku, powiedzieć że się kocha, wyjść zamknąć drzwi i dziecko śpi. Moja szwagierka do tej pory musi usypiać syna (ponad dwa lata) a zajmuje jej to przynajmniej pół godziny do godziny lub dłużej. Syn z nimi spał, bo jej wygodniej i szybciej wyciągnąć cyca. Teraz urodziła drugiego... I mały śpi z nią a starsyz z tata.... No nie wiem... ja jestem ogromnie zadowolona z tego jak to u mnie wygląda. Dla mnie sypialnia i łóżko należy do mamy i taty. Nie oznacza to, że jak w weekend się mała obudzi to nie korzysta - wtedy ją rano bierzemy do naszego łóżeczka i się przytulamy ;)

u nas bylo tak jak u Amberli - Julcia wprawdzie miala łóżeczko w naszej sypialni, ale zawsze po karmieniu i odbiciu ją odkładałam do łóżeczka, nie bujałam, nie nosiłam niepotrzebnie na rękach, nie spała z nami w łóżku...fakt - pierwszy miesiac był cięzki, bo wstawanie na karmienie w nocy itp ale potem juz bylo coraz lepiej.
    dzieki temu mała bardzo szybko zaczela przesypiac cale noce, a nasze łóżko było dla mnie i męza :-) tez przytulasy i wygłupy w łóżku były w trójeczke rano, ale nigdy nie braliśmy jej do siebie do spania .

mamasia, Amberla, małaMyszka, Maniuś lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • kasiuleek Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie przyjechał kurier z moim pessarem.
    Jutro mam mieć zakładany. Nie mogłam się doczekać, ale jak go zobaczyłam to się przeraziłam. Jest wielki! ;/
    Nie wiem jak on to coś tam włoży, bo u mnie jest nawet problem z USG dopochwowym - zawsze jakoś niekontrolowanie tak się spinam;(

magda sz, małaMyszka, psioszka11 lubią tę wiadomość

2nn39n73yer8iupj.png
    07jyqdc.png

• Miru Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Miru, a jak czesto umawia Ci teraz wizyty?? Bo ja ostatnia mialam 3 tyg temu i sie zastanawiam czy teraz juz taka czestotliwosc bedzie czy to dlatego, ze chciala mnie przed wyjazdem zbadac...

Kurcze póki co mam za tydzień pessar a później po 30 tygodniu co 3 t i ktg bo ja mam bolesne skurcze.
    a tak dzwonie do niej umawiać się co 24-30 dni. Zależy jak ona jest.

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • Miru Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiuleek wrote:
    Właśnie przyjechał kurier z moim pessarem.
    Jutro mam mieć zakładany. Nie mogłam się doczekać, ale jak go zobaczyłam to się przeraziłam. Jest wielki! ;/
    Nie wiem jak on to coś tam włoży, bo u mnie jest nawet problem z USG dopochwowym - zawsze jakoś niekontrolowanie tak się spinam;(

Mi też dzisiaj powiedziała ze to jest duże ale ze zgiete i nie będzie nic czuć.
    I z uśmiechem powiedziała - skoro głową dziecka się mieści to i krążek włożymy :)

Upomnij się jeśli Ci nie da o jakieś tabletki typu nystatyna profilaktycznie na odkazenie.

kasiuleek, małaMyszka lubią tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • kasiuleek Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I mam jeszcze jeden problem. Ostatnio jak robiłam cytologię to wyszło:
    wg PAPA II
    Nie stwierdzono zmian śródnabłonkowych i procesu złośliwego.
    Inne zmiany nienowotworowe
    -zapalenie (łącznie z typowa regeneracją).

Co to oznacza????
    Pytałam wtedy lekarza i mówił, że nic nie muszę brać.
    Teraz czytam, że wszystko musi być wyleczone przed założeniem krążka, bo mogą być komplikacje :(

2nn39n73yer8iupj.png
    07jyqdc.png

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiuleek wrote:
    I mam jeszcze jeden problem. Ostatnio jak robiłam cytologię to wyszło:
    wg PAPA II
    Nie stwierdzono zmian śródnabłonkowych i procesu złośliwego.
    Inne zmiany nienowotworowe
    -zapalenie (łącznie z typowa regeneracją).

Co to oznacza????
    Pytałam wtedy lekarza i mówił, że nic nie muszę brać.
    Teraz czytam, że wszystko musi być wyleczone przed założeniem krążka, bo mogą być komplikacje :(
    Ja mialam taki sam wynik i dostalam jakies tabletki na F dopochwowo na 6 dni

• kasiuleek Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru wrote:
    Mi też dzisiaj powiedziała ze to jest duże ale ze zgiete i nie będzie nic czuć.
    I z uśmiechem powiedziała - skoro głową dziecka się mieści to i krążek włożymy :)

Upomnij się jeśli Ci nie da o jakieś tabletki typu nystatyna profilaktycznie na odkazenie.

Jakieś tabletki po jak już założy tak?

2nn39n73yer8iupj.png
    07jyqdc.png

‹‹ 821 822 823 824 825 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ