SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Witamy się i my
Przede wszystkim gratuluję udanych wizyt i dużych pociech
Ofka, Rybka trzymajcie się dzielnie trzymam za was kciuki, niech mężowie wam przywożą obiadki do szpitala;)!! Mój mąż 4 lata temu jak był w szpitalu to musiałam wziąć urlop i codziennie mu przywozić obiady bo powiedział, że takiego gówna jak tam dają to jadł nie będzie
Kasia i Miru ja miałam mieć zakładany szew na szyjkę, ale ostatecznie nospa lutka i leżenie pomogło. Wierze że będzie wszystko ok i urodzicie w terminie
My po wizycie i z maluszkiem wszystko okNie dostałam wydruku ale ginka mówiła, że Synuś waży ponad 700 gram i jest zdrowy jak rybka
!!!
Co do wózków niestety jeszcze nigdzie nie oglądałam, ale mam kilka typów może wy widziałyście je na żywo i mogłybyście coś więcej o nich powiedzieć??
Moje typy oprócz standardów tj. Camarelo, Bebetto i Riko Nano to:
- Adamex Galactic
- BabyActive Shell Eco
- Implast Bloder
Będę bardzo wdzięczna za pomoc0na88, lys, niecierpliwa, psioszka11, mamasia, zabka11, Martucha86, Laura, Paula_071, kasiuleek, małaMyszka, Maniuś, bosa, gosia.b lubią tę wiadomość
-
Szparagi z piekarnika
Odcinam twarde koncowki i obieram ze skorki tyle o ile sie da klade na papier do pieczenia na blaszce posypuje sola klade na nie kawalki masla i pomiedzy zabek czosnku pokrojony w kawalki i do piekarnika na 15 min po tym czasie posypuje bulka tarta i na 5 min do piekarnika pod grill. Piekarnik nagrzany pieke w tem 180-200 stopnimałaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
-
psioszka11 wrote:Relacja z Askotu- Zakrzowska:
żadnych z moich wyborów: Bebetto Holland, Adamex Galactic, Riko Nano czy Camerelo Carera - nie było w sklepie! Więc stwierdziliśmy,że nich coś polecą. Mówimy,że chcemy 3w1 i co usłyszałam?! Że absolutnie tego nie brać! Że podobno nosidełka mają tylko homologację,żeby nie dostać mandatu, natomiast w ogóle nie są bezpieczne dla dziecka...Poleciła nam 2w1 i do tego dokupić adapter i nosidełko. I tu : z wózków: Jedo- pierwszy raz słyszałam i widziałam,ale powiem,że super się prowadził i był fajny-gondole mierzyliśmy-spora, a drugi to Tako CityMovie- gorzej skrętne koła i mały kosz na zakupy-to jedyne minusy. Cena ok 1700zł do tego adapter 100zł i -uwaga: fotelik odradzała Maxi Cosi- podobno przereklamowany i płaci się za nazwę- tu poleciła Cybex i Kidds- cena ok 700zł,ale zrobiły na mnie wrażenie. Czyli jakby nie patrzeć cena wszystkiego ok 2500zł, co dla mnie znacznie przekracza budżet wózkowy-pomimo tego,że rodzice kupią, to nie chciałabym,aby tyle to kosztowało. Poza tym stwierdziliśmy z mężem ,że jednak i tak kupimy 3w1- raz cena, a dwa,że przecież pół życia w aucie nie spędzamy i jeśli chodzi o bezpieczeństwo- tu wypowiedział się mój mąż- to 1miejsce to kwestia kierowcy,2 auta, a na końcu siedzenia/fotelika. I ja się z tym zgadzam.
Pytanie moje do dziewczyn z Wro: gdzie prócz Askotu pooglądać można jeszcze wózki?I fajnie jakby były te,które wymieniłam???
A i jeszcze jedno: w Askocie na Zakrzowskiej 9 i 10maja są targi wózków-będą wszyscy podobno przedstawiciele- my chcemy się wybrać,bo można coś wynegocjować.
No to tyle relacji ,czekam na info o innych sklepach.
jeśli chodzi o Jedo to nie przeszkadza Ci ten sposób montowania gondoli? Bo to jakieś inne mocowanie ma niż na "klik" z tego co widziałam w necie... dobrze to chodzi?Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 20:01
małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
-
gianna88 wrote:jeśli chodzi o Jedo to nie przeszkadza Ci ten sposób montowania gondoli? Bo to jakieś inne mocowanie ma niż na "klik" z tego co widziałam w necie... dobrze to chodzi?
To był jedyny wózek, którego gondole nie trzeba było jednocześnie z 2 stron "kliknąć", więc wygodny dla kobiety- z jednej strony klikasz, przechodzisz na drugą i klikasz.Bo jednak ciężko jest objąć wózek i na raz kliknąć i podnieść gondole.Nie wiem czy mnie dobrze zrozumiałaś, ale akurat to jest na plus. Ja jednak tak jak pisałam zostaje przy swoich typach, pojadę zobaczyć na te ich targi i do innych sklepów zobaczyć je na żywo i w razie czego zamówię w necie, bo widzę,że dużo taniej z neta.
gianna88, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
-
lys wrote:Dziewczyny, a jak to w końcu jest z tymi adamexami, fajne mają niektóre modele, ale coś mi się kojarzy że ze 2 osoby tutaj pisały, że coś z adamexami jest nie tak. Ktoś, coś kojarzy?
Ja kojarze bo byłam napalona na adamex pajero, pisałam tu o tym i ktoś wtedy napisał ze wiele sklepów wycofuje adamexy ze sprzedarzy bo czesto wracają na gwarancje i coś jeszcze bylo na ich temat ale nie pamietam, wizualnie są bardzo fajne,mają duże gondole no i na zywo jak ogolądalam to fajne materiałymałaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
-
Miru wrote:Niecierpliwa będziemy
Co do żywienia pacjenta to jest 10 zl na calodzienne wyżywienieA 10 zl
Bo moj maz sie zastanawia czy bedzie mial z kim isc na browaraa tak naprawde to boi sie, ze bedzie jedynym facetem
-
niecierpliwa wrote:Bo moj maz sie zastanawia czy bedzie mial z kim isc na browara
a tak naprawde to boi sie, ze bedzie jedynym facetem
Mojego to na piwo nie da się nawet sposobem wyciagnac
Teraz z nim gadałam ze jak zdąży z pracy wrócić to pójdzie a jak nie to mam iść samaz chlopami :p
niecierpliwa, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
-
O maj gad... montowaliśmy z P roletę w oknie dachowym w pokoju Pauli... masakra... instrukcja napisana tak, że stwierdziliśmy, że roleta zepsuta. Dopiero ja potem wpadłam jak to się robi. Mniejsza o to. Mała oglądała Reksia ( codziennie ok. 20 minut może coś oglądać ) i nagle słyszę w pokoju mega ryk i histeria.... Reksiu się skończył i moja córeczka nie mogła tego przeżyć... ;P A nie wierzyłam babci, która opowiadała jak to w weekend jak była u nich było to samo.... Nic, wygląda na to, że nie mogę puszczać Reksia
niecierpliwa, mamasia, zabka11, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
-
Kkarolinaaaa wrote:Ja kojarze bo byłam napalona na adamex pajero, pisałam tu o tym i ktoś wtedy napisał ze wiele sklepów wycofuje adamexy ze sprzedarzy bo czesto wracają na gwarancje i coś jeszcze bylo na ich temat ale nie pamietam, wizualnie są bardzo fajne,mają duże gondole no i na zywo jak ogolądalam to fajne materiały
Mi się podobają jogger i york, ale też odpuściłam bo się właśnie zasugerowałam że coś z nimi nie tak, a na żywo niestety nie widziałam.małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
-
psioszka11 wrote:Relacja z Askotu- Zakrzowska:
żadnych z moich wyborów: Bebetto Holland, Adamex Galactic, Riko Nano czy Camerelo Carera - nie było w sklepie! Więc stwierdziliśmy,że nich coś polecą. Mówimy,że chcemy 3w1 i co usłyszałam?! Że absolutnie tego nie brać! Że podobno nosidełka mają tylko homologację,żeby nie dostać mandatu, natomiast w ogóle nie są bezpieczne dla dziecka...Poleciła nam 2w1 i do tego dokupić adapter i nosidełko. I tu : z wózków: Jedo- pierwszy raz słyszałam i widziałam,ale powiem,że super się prowadził i był fajny-gondole mierzyliśmy-spora, a drugi to Tako CityMovie- gorzej skrętne koła i mały kosz na zakupy-to jedyne minusy. Cena ok 1700zł do tego adapter 100zł i -uwaga: fotelik odradzała Maxi Cosi- podobno przereklamowany i płaci się za nazwę- tu poleciła Cybex i Kidds- cena ok 700zł,ale zrobiły na mnie wrażenie. Czyli jakby nie patrzeć cena wszystkiego ok 2500zł, co dla mnie znacznie przekracza budżet wózkowy-pomimo tego,że rodzice kupią, to nie chciałabym,aby tyle to kosztowało. Poza tym stwierdziliśmy z mężem ,że jednak i tak kupimy 3w1- raz cena, a dwa,że przecież pół życia w aucie nie spędzamy i jeśli chodzi o bezpieczeństwo- tu wypowiedział się mój mąż- to 1miejsce to kwestia kierowcy,2 auta, a na końcu siedzenia/fotelika. I ja się z tym zgadzam.
Pytanie moje do dziewczyn z Wro: gdzie prócz Askotu pooglądać można jeszcze wózki?I fajnie jakby były te,które wymieniłam???
A i jeszcze jedno: w Askocie na Zakrzowskiej 9 i 10maja są targi wózków-będą wszyscy podobno przedstawiciele- my chcemy się wybrać,bo można coś wynegocjować.
No to tyle relacji ,czekam na info o innych sklepach.
Camarelo Carera i Carmela jest w Altraku na Wyszyńskiego 146B io jakiś Adamex też był, ale nie wiem jaki model.
Hollandy w Bajce na Długosza, sporo Baby Design teżpsioszka11, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
-
Amberla wrote:O maj gad... montowaliśmy z P roletę w oknie dachowym w pokoju Pauli... masakra... instrukcja napisana tak, że stwierdziliśmy, że roleta zepsuta. Dopiero ja potem wpadłam jak to się robi. Mniejsza o to. Mała oglądała Reksia ( codziennie ok. 20 minut może coś oglądać ) i nagle słyszę w pokoju mega ryk i histeria.... Reksiu się skończył i moja córeczka nie mogła tego przeżyć... ;P A nie wierzyłam babci, która opowiadała jak to w weekend jak była u nich było to samo.... Nic, wygląda na to, że nie mogę puszczać Reksia
hahahhaha na prawdę? NieźleMoże Reksio za krótki, to chyba ledwo kilka minut trwa?
Amberla, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
-
psioszka11 wrote:To był jedyny wózek, którego gondole nie trzeba było jednocześnie z 2 stron "kliknąć", więc wygodny dla kobiety- z jednej strony klikasz, przechodzisz na drugą i klikasz.Bo jednak ciężko jest objąć wózek i na raz kliknąć i podnieść gondole.Nie wiem czy mnie dobrze zrozumiałaś
, ale akurat to jest na plus. Ja jednak tak jak pisałam zostaje przy swoich typach, pojadę zobaczyć na te ich targi i do innych sklepów zobaczyć je na żywo i w razie czego zamówię w necie, bo widzę,że dużo taniej z neta.
wczoraj pisałam o tym
psioszka11, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
-
lys wrote:Mi się podobają jogger i york, ale też odpuściłam bo się właśnie zasugerowałam że coś z nimi nie tak, a na żywo niestety nie widziałam.
Ja na żywo widziałam pare adamexów, wszystkie są fajne, ale właśnie po tym jak ktos powiedzial ze cos z nimi nie tak to juz sie nie wgłębiałam.
Ale kurcze..nie ma wózka idealnego..na kazdy wózek znajdzie sie ktoś kto powie ze jest on beznadziejny, jezeli sugerowac sie wszystkimi opiniami to zadnego wózka sie nie kupi..aaaaga, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
-
mamasia wrote:Byłam dziś z teściową na dłuższym spacerku także pooglądać wózki
zajrzałyśmy do altraku i trochę się "pobawiłam" camarelo carera i jestem pozytywnie nastawiona. Nie było jednak u nich BD Husky, a chciałam je porównać przy sobie. Namówiłam więc teściową byśmy podeszły do bajki jeszcze raz oblukać BD i tam też poprosiłam Panią o prezentację i teraz mam mega zagwozdkę, bo oba wózki mi przypasowały i nie wiem na który ostatecznie postawić. Mąż to w ogóle zdaje się na mnie, teściowa jest za CC, psiapsióła za Huskym, a ja mam mieszane uczucia
chyba muszę się z tym przespać
i nie wiem czy kierować się wielkością gondolki (przewaga CC, bo ma 80x37, a Husky 75x35), czy kolorystyką ( w Huskym wersja spacerowa wygląda bardzo ponuro - mój faworyt z tego modelu to ten z granatem, a gondolka już fajna, przy CC wzór CA13 dużo bardziej optymistyczny) czy może demontażem gondolki (przy CC kliki osobno można wciskać i po ich wciśnięciu gondolka jest i tak zabezpieczona, że się nie zsunie i ją zdemontować, a przy Huskym trzeba równocześnie kliknąć z obu stron by ściągnąć gondolkę), aj... zawsze coś
Posprawdzałam te wymiary gondolek na stronach producentów i nijak się mają do tych podanych w bajceCC ma 85 a nie 80 cm, a Husky 81 cm a nie 75 cm długości
i bądź tu człowieku mądry