X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • somebodytolove94 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my upiekliśmy dziś babkę cytrynową i szarlotę :D ! Wykąpaliśmy piesa, a teraz czekamy na tatuśka, bo nadgodziny mieli :)
    Zastanawia mnie ta nowa ustawa, nie kojarzę, czy temat był poruszany (bo w sumie nadrobić was to jak z Bogiem na randkę się umówić XD) ale słyszałam ostatnio, że weszła ustawa mówiąca o tym, że kobieta po urodzeniu przez rok dostaje co miesiąc 1000zł :) tylko, że ponoć już to jest, ale wchodzi od stycznia? Czy my się na to już łapiemy, ktoś się może orientuje jak to wygląda :D ?
    A co do szpitalnego żarcia. Jak leżałam noc po wypadku, to dostałam na śniadanie wodę z mlekiem (bo nawet nie na odwrót) i kawałkiem kluski w środku XD No i suchy chleb, stary liść sałaty i dziwnie wyglądający plaster szynki. Zdecydowałam więc, że przemilczę i poszłam do sklepu na dole, bo stołówki jako takiej nie było. No i kupiłam zwykłą bułeczkę z serem i czymś tam jeszcze. Za 7 zł.
    Życzymy cudownego cieplutkiego dnia drogie, trzymajcie się mocno każda z osobna! Buziaki!

zabka11, KasiaeN., małaMyszka, Hermiona, bosa lubią tę wiadomość

n59ytrd8vprkwr09.png
    0d1yqqmz0mxdy3yr.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobię Was jak wrócę do domu i biorę się za przeglądanie neta

Hermiona, bosa lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka wrote:
    Laski szukam koszuli ale kopertowej albo z rozcieciami albo na ramiaczkach ale musi byc rozmiar 48 i ch...nigdzie nie ma. Moze cos widzialysciw? Nawet moze byc w jakies misie, w dupie, byleby nie kakas na zatrzaski i rozpinana. Kurcze wszedzie male rozmiary albo guziczki...

Ofka a te??

http://allegro.pl/radosc-koszula-dla-karmiacych-i-w-ciazy-s-xxl-i4993946563.html

http://sklep.brzuchatki.pl/pl/p/Letnia-koszula-nocna-ciazowa-do-karmienia-na-ramiaczkach-XXL/206

http://sklep.brzuchatki.pl/pl/p/Koszula-nocna-ciazowa-do-porodu-do-karmienia-XXL/115

http://sklep.brzuchatki.pl/pl/p/Komplet-szlafrok-koszula-do-karmienia-XXL/186

http://pieknamama.pl/koszula-lussi.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 18:16

małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszko - tez oglądałam riko nano i jest fajny tylko zastanawiałam się czy nie wyglądam z nim jakbym ciągneła ze sobą całe łóżeczko bo jest naprawde duzy :P
    No i zastanawia mnie utrzymanie białego stelaża w czystosci...

Bebetto odradzam bo wiekszosc co na jego temat slysze to ze chińszczyzna..są lekkie ale ogolnie nie bardzo polecane.

No a husky mi tez sie podoba ale nie jestem przekonana :P

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Miru Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hermiona wrote:
    My się zapisaliśmy do szkoły rodzenia na czerwiec dopiero. Tymczasem nurtują mnie takie pytania:
    - W co trzeba się ubrać na poród? W sensie, czy w czasie trwania całego porodu cośtam co chwilę od dołu wypada, czy przez całą I fazę nic nie wypada i można być w gaciach, a wystarczy je zdjąć jak dziecko zacznie wyłazić?
    - O co chodzi z tymi jednorazowymi majtami, które każą wziąć do szpitala? Nie mogą być wielorazowe, swoje? Czy te są jakieś sterylne? Bo jeśli chodzi o pobrudzenie, to przecież można potem uprać albo wziąć takie, żeby nie było szkoda wyrzucić. Albo czarne.

U nas w szpitalu nawet jak tylko Leżysz mówią ze lepiej mieć koszule a do porodu to już chyba konieczne bo polozna co chwile sprawdza jak poród postępuje i chyba sprawdzają czy nie masz obrzęku nóg. Tak przynajmniej miała koleżanka.

Majtaski to dlatego że są przewiewne z c takiej siatki wysokie - np jak jesteś po cc i ogólnie są wygodniejsze niż zwykle nawet te najdroższe.
    Tak w i EC wymóg ale podobno każda chwali sobie ich używanie.

Aga co do objawów to ból podbrzusza czasemi takie cmienie. No i twardnienie brzucha , stawianie. To z wysiłku , z dużej aktywności czyli chodzenie.

Aga89, Amberla, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • gianna88 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    Dziewczyny!!! Oglądałam wózki i teraz nie wiem. Riko Nano, husky czy Holland masakra powiem wam. Jestem podjarana każdym z nich i dupa! Nie wiem!

Myszko a gdzie byłaś oglądac wózki? W jakim kolorze mieli Riko Nano?

mi ten Riko Nano odpowiada bardzo, tylko te kolory średnio :/ widziałam w sklepie czarny w białe kwiatki i wzornik materiałów który mnie nie urzekł... ale może jakbym zobaczyła na żywo w całości to zmieniłabym zdanie jednak :)

I faktycznie jest on duży. Karolina Ty jesteś malutka więc może faktycznie Twoje wrażenie jest słuszne ;) My z mężem wysocy i jak przymierzamy się do jakiegoś maluszka typu X-lander to czujmy się jakbyśmy szli z wózkiem dla lalek :D hehe

atdcpx9izbdly3tt.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    Myszko - tez oglądałam riko nano i jest fajny tylko zastanawiałam się czy nie wyglądam z nim jakbym ciągneła ze sobą całe łóżeczko bo jest naprawde duzy :P
    No i zastanawia mnie utrzymanie białego stelaża w czystosci...

Bebetto odradzam bo wiekszosc co na jego temat slysze to ze chińszczyzna..są lekkie ale ogolnie nie bardzo polecane.

No a husky mi tez sie podoba ale nie jestem przekonana :P

Sprecyzuj co znaczy "chińszczyzna"? I od kogo słyszałaś? Spotkałam się raczej z dobrymi opiniami o hollandzie (nowym modelu z 2014, nie poprzedni o tej samej nazwie).

9f7jtv73juycdhvl.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My juz po wizycie, pani dr dala zielone swiatlo na wyjazd, ale bez mega dlugich spacerow i duzo postojow po drodze, szyjka ok, wyniki tez bardzo jej sie podobaly, przyczepila sie tylko do cisnienia 135/75 i kazala mierzyc 3xdziennie, ale wytlumaczylam jej, ze po drodze maz mnie wku*wil bo o malo babce po nogach na przejsciu nie przejechal i pani dr az mu pogadanke walnela, ze ma mnie nie denerwowac bo taki stres nawet jednorazowy moze doprowadzic do przedwczesnego porodu. Powiem wam, ze wystraszyla mnie nie na zarty, bo ja ogolnie jestem mega nerwus i najmniejsza pierdola mnie z rownowagi wyprowadza :/ Musze zaczac nad soba panowac! Julka wazy 606 gramow i smacznie sobie spala, a na koniec sie obudzila ;) Pani dr chciala zbadac przeplywy, ale stwierdzila, ze jeszcze glowka za mala i nie mogla uchwycic. Pytalam tez o to spuchniecie wargi i powiedziala, ze moze jakas zyla wyszla. Kazala mi zrobic crp, mocz i morfologie na 22 maja ;)
    Aaa przed wyjsciem musialam posiedziec i odczekac chwile na kolejny pomiar cisnienia i juz bylo 120/75 wiec ewidentnie wina meza :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 18:27

lys, Miru, zabka11, 0na88, Laura, Pulpecja, psioszka11, magda sz, KasiaeN., Amberla, gianna88, mamasia, Martucha86, Paula_071, kasiuleek, małaMyszka, Maniuś, bosa, gosia.b lubią tę wiadomość

• zabka11 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla wrote:
    Żabka... no ja zaglądałam do starej karty ciąży i wynika z niej, że w ostatnich 3 miesiącach tyłam ok 2 kg na miesiąc.... więc w tej ciaży zostaje mi jeszcze 6.... a utyłam już 6-7 ;( Buuuu

to mozemy sobie piatkię przybic, ja tez od początku ciazy juz jakies 6-7kg na plusie ;-/

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dokładnie, ja mam 161 :P ale kurcze mój mąz ma 190..to az sie smialam jak właśnie stał przy x-landerze;p

Ja oglądałam riko nano grey fox, fajnie wygladał :) Szczególnie spacerówka, bo jest cała jednolita-szara :)
    Zastanawia mnie właśnie tylko te utrzymanie białego stelaża..
    Wagowo to chyba jest ciężejszy od tako extreme, ale tak jak wczesniej mówiłą-dla mnie nie zaezy na małej wadze :)

gianna88, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Sprecyzuj co znaczy "chińszczyzna"? I od kogo słyszałaś? Spotkałam się raczej z dobrymi opiniami o hollandzie (nowym modelu z 2014, nie poprzedni o tej samej nazwie).

Od sprzedawców w 2 sklepach i czytałam w internecie opinie ogólnie o firmie bebetto. Ponoć często coś sie łamie, są słabej jakości itp.
    Ja na początku chciałam bebetto silvia,ale po tym co słyszałam to nawet nie zwracam na nie uwagi, no ale wygląd mają wszystkie fajny..i silvia,holland,torino..

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina powiem Ci tak, dla mnie podstwowym kryterium przy wyborze wozka to jego waga. Mieszkam w domu jednorodzinnym, teren wokolo jest plaski, bez gorek i pagorkow, nie mam schodow.
    Ale, waga wozka + dziecko + zakupy pod wozkiem i to pchac? Nie dziekuje. Nie mam zamiaru sapac jak stara lokomotywa tylko delektowac sie prowadzeniem wozka.
    Taka tylko moja opinia.

zabka11, KasiaeN., Amberla, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

• Miru Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa tez juz kluseczke w brzuszku masz :) pieknie rosną te nasze bobaski :)
    Ach juz się nie mogę doczekać kiedy będziemy śledzić tu nasze porody. Tak mało czasu zostało :)
    Od założenia krążka nam zostanie 11 tygodni do ściągnięcia i wtedy w każdej chwili może pojawić się dzidziuś. .. czyli bliżej niż dalej. To tak mało czasu :)

A z wózkiem my dużo oglądaliśmy i chyba na psjero się zdecydujemy. W kilku sklepach nam go polecał. A tak albo mi cis nue pasuje ale mojemu Ł.

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • lys Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    Od sprzedawców w 2 sklepach i czytałam w internecie opinie ogólnie o firmie bebetto. Ponoć często coś sie łamie, są słabej jakości itp.
    Ja na początku chciałam bebetto silvia,ale po tym co słyszałam to nawet nie zwracam na nie uwagi, no ale wygląd mają wszystkie fajny..i silvia,holland,torino..

Hehehheehe bo widzisz ja też czytałam opinie o wózkach bebetto, w szczególności o hollandzie i w głównej mierze to były dobre opinie.
    A sprzedawcom to ja nie wierzę.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile ludzi tyle opinii, ja tylko mówie co słyszałam na ich temat, bo doświadczenia z nimi nie mam, po prostu po opiniach sie zrazilam, ze wszystkimi wózkami tak robie ze jak spodoba mi się wizualnie to szukam jak najwiecej opinii, jezeli są dobre interesuje sie dalej,jeżeli złe rezygnuje, bo pociaganie wózka po sklepie tak naprawde mało mówi..najwazniejsze są opinie ludzi którzy je mają, ja nie mówie ze to jest chińszczyzna tylko że słyszałam takie opinie, bo mówie-wizualnie mi się one bardzo podobają..

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewuszki :)

co do wozka to moim glownym kryterium bedzie waga , cena tez nie jest dla mnie bez znaczenia, oraz dlugosc gondoli - wiec camarelo carera dla mnie wydaje sie ok, choc na zywo go nie widzialam jeszcze , rajd po sklepach dopiero bedzie mnie czekac/
    Narazie mam nadzieje ze uda mi sie w miare szybko sprzedac moje "panienskie" autko i by bylo akurat na wyposazenie pokoju malucha.

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    Ile ludzi tyle opinii, ja tylko mówie co słyszałam na ich temat, bo doświadczenia z nimi nie mam, po prostu po opiniach sie zrazilam, ze wszystkimi wózkami tak robie ze jak spodoba mi się wizualnie to szukam jak najwiecej opinii, jezeli są dobre interesuje sie dalej,jeżeli złe rezygnuje, bo pociaganie wózka po sklepie tak naprawde mało mówi..najwazniejsze są opinie ludzi którzy je mają, ja nie mówie ze to jest chińszczyzna tylko że słyszałam takie opinie, bo mówie-wizualnie mi się one bardzo podobają..

Dlatego pytam, bo może nie wiem koleżanka Twoja ma i jest mega rozczarowana czy coś w tym stylu. A sprzedawcy polecają za każdym razem coś innego i w każdym sklepie też inna gadka.
    Kurde idzie się zajechać wybierając wózek.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    Hej dziewuszki :)

co do wozka to moim glownym kryterium bedzie waga , cena tez nie jest dla mnie bez znaczenia, oraz dlugosc gondoli - wiec camarelo carera dla mnie wydaje sie ok, choc na zywo go nie widzialam jeszcze , rajd po sklepach dopiero bedzie mnie czekac/
    Narazie mam nadzieje ze uda mi sie w miare szybko sprzedac moje "panienskie" autko i by bylo akurat na wyposazenie pokoju malucha.

U nas w budynku, jedna para ma quinny, druga ma carerę. W tym camarelo tylko stelaż mi się podoba :P, ale fakt gondola sprawia wrażenie dużej.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    somebodytolove94 wrote:
    A co do szpitalnego żarcia. Jak leżałam noc po wypadku, to dostałam na śniadanie wodę z mlekiem (bo nawet nie na odwrót) i kawałkiem kluski w środku XD No i suchy chleb, stary liść sałaty i dziwnie wyglądający plaster szynki. Zdecydowałam więc, że przemilczę i poszłam do sklepu na dole, bo stołówki jako takiej nie było. No i kupiłam zwykłą bułeczkę z serem i czymś tam jeszcze. Za 7 zł.

nie wiem czy sie śmiać czy płakać z tego spzitalnego jedzenia...makabra jakaś!

dziewczyny pewnie ze jest młoda kapusta - w biedrze po 3zł za główkę :-)

niecierpliwa - super ze po wizycie wwszytsko ok - a meza palnąc w łeb za lekkomyslnośc i denerwowanie ciężarnej! ;-P

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety wśród znajomych nikt nie ma bebetto, jedyne informacje mam z for i od sprzedawców, a na tako napaliłam sie najpierw ze wzgledu na wyglad, potem czytałam opinie na forach i różnych stronach, a teraz od 2 znajomych i w sumie bardzo je chwalą..ale juz sama nie wiem.

Jednak to nie 200zł tylko ok 2000 wiec trzeba dobrze sie zastanowic..

3i49bd3mn3g76zlc.png
‹‹ 830 831 832 833 834 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ