SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
z tym szpitalnym jedzeniem to tak bylo i pewnie dluugo jeszcze bedzie .
Ciekawa jestem jak wypada kwotowo dziennie wyzywienie pacjenta w szpitalu a jak np dzienne wyzywienie wieznia - mam dziwne przeczucie ze stawka na wieznia jest wieksza.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 18:52
małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
-
zabka11 wrote:nie wiem czy sie śmiać czy płakać z tego spzitalnego jedzenia...makabra jakaś!
dziewczyny pewnie ze jest młoda kapusta - w biedrze po 3zł za główkę
niecierpliwa - super ze po wizycie wwszytsko ok - a meza palnąc w łeb za lekkomyslnośc i denerwowanie ciężarnej! ;-P
Maz palniety w lebTylko, ze nie wie za co bo twierdzi, ze to ja go denerwuje podczas jazdy
zabka11, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
-
somebodytolove94 wrote:Zastanawia mnie ta nowa ustawa, nie kojarzę, czy temat był poruszany (bo w sumie nadrobić was to jak z Bogiem na randkę się umówić
) ale słyszałam ostatnio, że weszła ustawa mówiąca o tym, że kobieta po urodzeniu przez rok dostaje co miesiąc 1000zł
tylko, że ponoć już to jest, ale wchodzi od stycznia? Czy my się na to już łapiemy, ktoś się może orientuje jak to wygląda
?
tutaj cos na ten temat znalazłam (wchodzi w życie od stycznia 2016, przysługuje bezrobotnym, osobom wykonującym pracę na zlecenie, studentom, rolnikom):
http://www.regiopraca.pl/portal/porady/mama-w-pracy/1000-zlotych-miesiecznie-po-urodzeniu-dziecka-rzad-przyjal-nowelizacje
i tutaj:
http://praca.gazetaprawna.pl/artykuly/862802,swiadczenie-rodzicielskie-w-wysokosci-tysiaca-zlotych-dla-wszystkich-rzad-przyjal-projekt-ustawy.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 18:57
lys, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
-
aaaaga wrote:Kto pytal o szparagi informuje ze zielone sa w LIDLU za 9.99 peczek
Ja pytałamdziękuję bardzo za info
jutro pędze do lidla, mam nadzieje ze będą
-
Miru dzięki
ja długość szyjki miałam mierzona pod koniec marca i było coś ok 46 mm. Boje się ze przez to chodzenie po urzędach i po mieście przez 2 dni to mogła się skrócić bo moja kruszynka bardzo nisko jest. Chyba w piątek podjadę do lekarza to sprawdzić!
-
Cassie wrote:Na porodowkach i salach poporodowych jest zazwyczaj za goraco. Jak na takiego zmarzlucha jakim jestem ja - spie nawet latem w skarpetach to w szpitalu bylo mi az za goraco.
Xlandery bardzo mi sie podobaja.
Quinny mialam z pierwszym synem - bajer, wizek niedo zdarcia.
Z drugim mialam ABC Rodeo 3w1 nie polecam. sa piekne i lekkie ale tyle kola zaczely mi sie zarywac.
Takko na pierwszym miejscu skreslam, ciezkie krowy za przeproszeniem. Chwala chyba je tylko Ci ktorzy je maja (bo co maja powiedziec) i sprzedawcy zeby sie tego wyzbyc ze sklepu.
Tyle z opini i mojego doswiadczenia.
Quinny chciałam z jednego powodu - rozmiarów. Szukalam po prostu wózka, który składa się do mikroskopijnych rozmiarów. Jak najmniejszy. Nie mamy dużego samochodu i o ile przy naszej córce jest super to przy dwóch maluchach będzie ciężko więc to było kryterium. Tym bardziej, że nawet gondolka składana - ale fakt mała i budka w gondoli i spacerówce mała - że jak będzie lać nagle niespodziewanie lub wiać to dupa. Co do Xlanderów kilka osób mi polecało i moja najbliższa przyjaciółka bardzo sobie chwali... wiec widzicie, co wózek to opiniaNa razie dwie szwagierki mają Bugaboo i mówią że najlepszy wózek jaki może być... cóż, też chciałam ale mi żal kasy. Za dużo wydatków w tym roku
Więc samochód też musi poczekać... Na razie kupimy na nasz jak to P mówi "wagonik"( Splash) bagażnik i najwyżej tam będziemy wózka wozić ;P
niecierpliwa, sylwucha89, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
-
Relacja z Askotu- Zakrzowska:
żadnych z moich wyborów: Bebetto Holland, Adamex Galactic, Riko Nano czy Camerelo Carera - nie było w sklepie! Więc stwierdziliśmy,że nich coś polecą. Mówimy,że chcemy 3w1 i co usłyszałam?! Że absolutnie tego nie brać! Że podobno nosidełka mają tylko homologację,żeby nie dostać mandatu, natomiast w ogóle nie są bezpieczne dla dziecka...Poleciła nam 2w1 i do tego dokupić adapter i nosidełko. I tu : z wózków: Jedo- pierwszy raz słyszałam i widziałam,ale powiem,że super się prowadził i był fajny-gondole mierzyliśmy-spora, a drugi to Tako CityMovie- gorzej skrętne koła i mały kosz na zakupy-to jedyne minusy. Cena ok 1700zł do tego adapter 100zł i -uwaga: fotelik odradzała Maxi Cosi- podobno przereklamowany i płaci się za nazwę- tu poleciła Cybex i Kidds- cena ok 700zł,ale zrobiły na mnie wrażenie. Czyli jakby nie patrzeć cena wszystkiego ok 2500zł, co dla mnie znacznie przekracza budżet wózkowy-pomimo tego,że rodzice kupią, to nie chciałabym,aby tyle to kosztowało. Poza tym stwierdziliśmy z mężem ,że jednak i tak kupimy 3w1- raz cena, a dwa,że przecież pół życia w aucie nie spędzamy i jeśli chodzi o bezpieczeństwo- tu wypowiedział się mój mąż- to 1miejsce to kwestia kierowcy,2 auta, a na końcu siedzenia/fotelika. I ja się z tym zgadzam.
Pytanie moje do dziewczyn z Wro: gdzie prócz Askotu pooglądać można jeszcze wózki?I fajnie jakby były te,które wymieniłam???
A i jeszcze jedno: w Askocie na Zakrzowskiej 9 i 10maja są targi wózków-będą wszyscy podobno przedstawiciele- my chcemy się wybrać,bo można coś wynegocjować.
No to tyle relacji ,czekam na info o innych sklepach.lys, sylwucha89, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
-
0na88 wrote:mi sie zawsze mylily szparagi z fasola szparagowa- po google grafika wiem ze szparag nigdy nie przygotowywalam , za to fasolke ubostwiam z maselkiem i bulka tarta. Mniam
Jeju jak mi sie juz marzy fasolska szparagowa z bulka tarta mmmhm
Psioszka ja niestety sie z Toba, a raczej z Twoim mezem zgodzic nie moge, bo ok nawet jesli jest swietnym kierowca, nie jest na drodze sam i nigdy nie wie na jakiego kierowce trafi. Ja jako laik w ogole tematu nie znalam tematu wozkow, jak jechalam ogladac bylam nastawiona na 3w1, ale jak sama ten fotelik zobaczylam to w ogole nie bylo dyskusji, bierzemy 2w1. Sprzedawca tez odradzal te foteliki, mowil, ze np. takie firmy jak maxicosi maja cene wyzsza za ten fotelik, ale oni przynajmiej inwestuja w testy swoich produktow, a jak ja za wozek 3w1 mam zaplacic 1400 to wole za 1200 kupic 2w1 i dolozyc 300 do porzadnego fotelika, ale to tylko moja opiniaWiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 19:40
aaaaga, 0na88, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny i jak tu nie zgłupieć z tymi wózkami ? za duzo ich jest, za duży wybór i człowiek wybrzydza ! w lipcu chcemu kupic, czyli za jakies 2,5-3max miesiaca, a nad wózkiem zastanawiamy się od momentu zrobienia testu- 4,5 miesiaca i dalej tyle samo wiem co i na początku
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 19:35
Neyla, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
-
psioszka11 wrote:Relacja z Askotu- Zakrzowska:
żadnych z moich wyborów: Bebetto Holland, Adamex Galactic, Riko Nano czy Camerelo Carera - nie było w sklepie! Więc stwierdziliśmy,że nich coś polecą. Mówimy,że chcemy 3w1 i co usłyszałam?! Że absolutnie tego nie brać! Że podobno nosidełka mają tylko homologację,żeby nie dostać mandatu, natomiast w ogóle nie są bezpieczne dla dziecka...Poleciła nam 2w1 i do tego dokupić adapter i nosidełko. I tu : z wózków: Jedo- pierwszy raz słyszałam i widziałam,ale powiem,że super się prowadził i był fajny-gondole mierzyliśmy-spora, a drugi to Tako CityMovie- gorzej skrętne koła i mały kosz na zakupy-to jedyne minusy. Cena ok 1700zł do tego adapter 100zł i -uwaga: fotelik odradzała Maxi Cosi- podobno przereklamowany i płaci się za nazwę- tu poleciła Cybex i Kidds- cena ok 700zł,ale zrobiły na mnie wrażenie. Czyli jakby nie patrzeć cena wszystkiego ok 2500zł, co dla mnie znacznie przekracza budżet wózkowy-pomimo tego,że rodzice kupią, to nie chciałabym,aby tyle to kosztowało. Poza tym stwierdziliśmy z mężem ,że jednak i tak kupimy 3w1- raz cena, a dwa,że przecież pół życia w aucie nie spędzamy i jeśli chodzi o bezpieczeństwo- tu wypowiedział się mój mąż- to 1miejsce to kwestia kierowcy,2 auta, a na końcu siedzenia/fotelika. I ja się z tym zgadzam.
Pytanie moje do dziewczyn z Wro: gdzie prócz Askotu pooglądać można jeszcze wózki?I fajnie jakby były te,które wymieniłam???
A i jeszcze jedno: w Askocie na Zakrzowskiej 9 i 10maja są targi wózków-będą wszyscy podobno przedstawiciele- my chcemy się wybrać,bo można coś wynegocjować.
No to tyle relacji ,czekam na info o innych sklepach.
Bajka na Długosza - tu chyba jest holland
Askot na Braniborskiej - mieli bebetto silvia, więc może mają teraz i hollanda
Bobo Wózki - niby mają otworzyć na dniach sklep na Szkockiej
Altrak, Baby Maxx
Jeśli chodzi o nosidełka to warto sprawdzić jaką ocenę mają w testach.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 19:44
psioszka11, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
-
lys wrote:Bajka na Długosza,
Askot na Braniborskiej
Bobo Wózki - niby mają otworzyć na dniach sklep na Szkockiej
Altrak, Baby Maxx
Dziękuję. W przyszłym tyg tam zawitam. A w Baby Maxx byliśmy na Bielanach- nic nie mają.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 19:48
Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
-
Lys dziekije za namiary kochana. Ach aaaaga daj przepis na szparagi z piekarnika... a jak wolicie kapustke suroweczke czy na cieplo, na gesto?mmmm...dobrze ze nie musze wybierac wozka bo mam od siostry, zwariowalabym przy tylu mozlowosciach...
lys, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość