X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamasia wrote:
    Posprawdzałam te wymiary gondolek na stronach producentów i nijak się mają do tych podanych w bajce O.o CC ma 85 a nie 80 cm, a Husky 81 cm a nie 75 cm długości :) i bądź tu człowieku mądry

Z tymi wymiarami to parodia;p mi też podoba sie BD Husky i jak sprawdzałam wymiary to kolejno takie były - 75,77,79,80,81 :P teraz mam zamiar wziać ze sobą miarke i bede sama mierzyła :)

mamasia, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    hahahhaha na prawdę? Nieźle :) Może Reksio za krótki, to chyba ledwo kilka minut trwa?
    Za krótki na pewno... Ale też ona uwielbia pieski. To jest śmieszne w opowieści, ale jak 5 minut nie możesz uspokoić dziecka bo policzki we łzach ;P A Paula to twarda dziewucha jest - przewróci się i biegnie dalej.... to wiedzcie, że coś się dzieje ;P A mój P właśnie robi bigosik ;) Nie mogę narzekać - pomaga w domu że ho ;) Wczoraj wszystko wyprasował:)

niecierpliwa, lys, małaMyszka, magda sz, bosa lubią tę wiadomość

• mamasia Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tu inne forumki o wózkach :)

https://bellybestfriend.pl/forum/w-ciazy-ogolne/wozek-jaki-wybrac,2404.html

https://bellybestfriend.pl/forum/po-narodzinach/jaki-wozek-wybrac,440,1.html

małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • Martucha86 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Dziewczyny, a jak to w końcu jest z tymi adamexami, fajne mają niektóre modele, ale coś mi się kojarzy że ze 2 osoby tutaj pisały, że coś z adamexami jest nie tak. Ktoś, coś kojarzy?

Mi szwagier bardzo odradzał Adamex Pajero. Wózek był serwisowany dwa razy-problem z kołami. Spacerówka według szwagierki też nie jest funkcjonalna... żałują, ze go kupili :/.

5fo2vs9.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Martucha! Bo jeszcze na nie troche zerkałam,ale teraz całkiem oleje ;)

Martucha86, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A skoro wy o koszulach do porodu to moje zdjęcie na jakąś godzine przed CC w mojej "derce" w kratkę ;) Dodam że bez brzucha sięgała przed kolana ;) Z brzuchem, cóż niezła miniówa ;)

b417efcdb2b4fd56m.jpg

mamasia, Martucha86, Kkarolinaaaa, 0na88, lys, Laura, Cassie, kasiuleek, małaMyszka, Maniuś, magda sz, Y, bosa, gosia.b lubią tę wiadomość

• mamasia Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, mój mąż jest najlepszy :) wołam go i pokazuje mu moje typy (on miał tylko prośbę o to by koła nie były białe :P ), a on na to wybieraj - wózek jak wózek :) Przecież ja na niego nie będę patrzył, lecz na dziecko :) no i mnie rozwalił totalnie :D

Martucha86, niecierpliwa, lys, Laura, kasiuleek, małaMyszka, bosa, gosia.b lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla wrote:
    A skoro wy o koszulach do porodu to moje zdjęcie na jakąś godzine przed CC w mojej "derce" w kratkę ;) Dodam że bez brzucha sięgała przed kolana ;) Z brzuchem, cóż niezła miniówa ;)

b417efcdb2b4fd56m.jpg

Ładne nogi to i miniówa moze byc :D
    mamasia wrote:
    Haha, mój mąż jest najlepszy :) wołam go i pokazuje mu moje typy (on miał tylko prośbę o to by koła nie były białe :P ), a on na to wybieraj - wózek jak wózek :) Przecież ja na niego nie będę patrzył, lecz na dziecko :) no i mnie rozwalił totalnie :D

Mój mąz mówi za kazdym razem dokładnie to samo ! Wózek jak wózek ;p i tylko chodzi za mną i jak pytam "fajny?" "no fajny" :P

Wiec wózki ogladam z moją mamą, raz byłam z mężem i w piątek też z nim zajade do takiego sklepu bo bedziemy w innym miescie, ale wyboru napewno dokonam z mamuską ;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 20:53

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    Mój mąz mówi za kazdym razem dokładnie to samo ! Wózek jak wózek ;p i tylko chodzi za mną i jak pytam "fajny?" "no fajny" :P
    Normalnie doradcy na 102 :P

bzkxskf.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla wrote:

b417efcdb2b4fd56m.jpg
    Wow, jak ładnie wyglądałaś :) a jaka opalona :) nie bałaś się opalać?

małaMyszka, psioszka11, bosa lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O na jedną rzecz sie wypowiada-na temat kolorów-byle nie czarny ;p

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tu jeszcze wybory lipcówek odnośnie wózków , itp:)

https://docs.google.com/spreadsheets/d/16t1IH4BwZCNbaAF1q8j_EDhCA-fAW6by8xmACwo0Icc/edit#gid=0

bzkxskf.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    O na jedną rzecz sie wypowiada-na temat kolorów-byle nie czarny ;p
    to jak mój - tylko nie białe koła :P

bzkxskf.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamasia wrote:

hahahahah no to mój też z tymi kołami, tylko żeby nie białe, i oczywiście to co jest najważniejsze uwaga: kolor, bo on nie wyjdzie z wózkiem w jakimś dziwnym kolorze, tak więc ja wybieram, mężowi wysyłam tylko do akceptacji kolorystykę ;)

Edit i jeszcze go zapytałam, a co jakby mi się coś tak bardzo na mózg rzuciło i kupiłabym różowy? "nic, albo byś wymieniła, albo ja kupiłbym drugi w normalnym kolorze i mielibyśmy dwa"

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 21:05

mamasia, niecierpliwa, zabka11, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • kasiuleek Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po wizycie.
    Cieszę się, że szyjka zabezpieczona, bo znowu skróciła się mimo leżenia o 0,5 cm przez tydzień. Dzisiaj miała 21 mm.
    Jestem wdzięczna, że lekarz w porę to zauważył.

A więc od początku:
    Najpierw zrobiliśmy szybkie USG przez brzuch, bo zmartwiło mnie to, że od 3 tyg nic nie przybieram na wadze. Na szczęście synuś rośnie prawidłowo:)
    Za dwa tyg będą dokładne pomiary:)

Potem USG dopochwowe. Po badaniu miałam czas na ,,rozluźnienie sie''(u mnie od zawsze był z tym problem i zwykłe USG czasami jest wyzwaniem).
    W tym czasie doktor posmarował krążek jakimś kremem, a mnie osceniseptem.
    Samo założenie trwało może 2 minuty.
    Na początku bezboleśnie, jednak w pewnym momencie mocno się zaparłam i spiełam i wtedy zaczął boleć mnie brzuch, ale do przeżycia:). I tak się dziwie, że udało dr się to dokończyć:)
    Nie czuje krążka wcale, ale dalej pobolewa mnie brzuch. Na razie leże i mam nadzieję, że do jutra minie.
    Trochę lekarz mnie zmartwił, bo podczas USG przez brzuch powiedział, że mam skurcz a nic nie czułam. Martwię się, że nie umiem ich rozpoznać.
    Jutro jak będę dalej czuła jakiś ból to dla pewności pojadę to sprawdzić.
    Dostałam czopki, które mam stosować raz w tygodniu.
    I to chyba na tyle.
    Jestem spokojniejsza o maleństwo, a przez to bardzo szczęśliwa:)
    Myślę, że nie ma się czego obawiać. Ból porównywalny do miesiączkowego, a miałam bardzo słabe ;)
    Myślę, że gdybym się tak nie spieła to pewnie nie bolało by nic.
    :)

lys, aaaaga, Neyla, mamasia, 0na88, Martucha86, niecierpliwa, Laura, Paula_071, sylwucha89, zabka11, małaMyszka, Maniuś, psioszka11, gianna88, magda sz, bosa, Y, gosia.b lubią tę wiadomość

2nn39n73yer8iupj.png
    07jyqdc.png

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja wybieram tylko w odcieniach szarości, ale jakbym mu pokazała różowy to by postukał mi w łeb zapewne :P

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja rozumiem że to był żart ;p

Mi chodzi o to ze kazdy chłop "na jedno kopyto" :P Ciezko byłoby znalezc faceta który by na różowy wózek powiedział "cuż za cudowny kolor ! " :D

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    somebodytolove94 wrote:
    A my upiekliśmy dziś babkę cytrynową i szarlotę :D ! Wykąpaliśmy piesa, a teraz czekamy na tatuśka, bo nadgodziny mieli :)
    Zastanawia mnie ta nowa ustawa, nie kojarzę, czy temat był poruszany (bo w sumie nadrobić was to jak z Bogiem na randkę się umówić XD) ale słyszałam ostatnio, że weszła ustawa mówiąca o tym, że kobieta po urodzeniu przez rok dostaje co miesiąc 1000zł :) tylko, że ponoć już to jest, ale wchodzi od stycznia? Czy my się na to już łapiemy, ktoś się może orientuje jak to wygląda :D ?
    A co do szpitalnego żarcia. Jak leżałam noc po wypadku, to dostałam na śniadanie wodę z mlekiem (bo nawet nie na odwrót) i kawałkiem kluski w środku XD No i suchy chleb, stary liść sałaty i dziwnie wyglądający plaster szynki. Zdecydowałam więc, że przemilczę i poszłam do sklepu na dole, bo stołówki jako takiej nie było. No i kupiłam zwykłą bułeczkę z serem i czymś tam jeszcze. Za 7 zł.
    Życzymy cudownego cieplutkiego dnia drogie, trzymajcie się mocno każda z osobna! Buziaki!
    Jeżeli chodzi o nowa ustawę to jeszcze to nie weszło, prawdopodobnie od stycznia i będzie to obejmować tylko te kobiety, które nigdy nie były zarejestrowane w ZUSie. Moim zdaniem to nie przejdzie i jest to głupota.

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O mają tako city move :P

lys, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamasia wrote:
    Wow, jak ładnie wyglądałaś :) a jaka opalona :) nie bałaś się opalać?

Ja generalnie mam ciemniejsza karnacje. Nie ciemna ale na pewno nie taka jasna jak moj P niebieskooki jasny blondyn. Lato tamtego roku było wyjątkowo upalne i ile moglam to spedzalam nad wodą co prawda w cieniu ale zawsze coś mogło załapać :) Ale żałuję bo mi takie przebarwienia wyszły na buzi, że rok się tego pozbywalam :( wiec teraz w 2 ciąży tylko krem 50!:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 21:23

‹‹ 833 834 835 836 837 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ