X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamasia wrote:
    Posprawdzałam te wymiary gondolek na stronach producentów i nijak się mają do tych podanych w bajce O.o CC ma 85 a nie 80 cm, a Husky 81 cm a nie 75 cm długości :) i bądź tu człowieku mądry

Z tymi wymiarami to parodia;p mi też podoba sie BD Husky i jak sprawdzałam wymiary to kolejno takie były - 75,77,79,80,81 :P teraz mam zamiar wziać ze sobą miarke i bede sama mierzyła :)

mamasia, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    hahahhaha na prawdę? Nieźle :) Może Reksio za krótki, to chyba ledwo kilka minut trwa?
    Za krótki na pewno... Ale też ona uwielbia pieski. To jest śmieszne w opowieści, ale jak 5 minut nie możesz uspokoić dziecka bo policzki we łzach ;P A Paula to twarda dziewucha jest - przewróci się i biegnie dalej.... to wiedzcie, że coś się dzieje ;P A mój P właśnie robi bigosik ;) Nie mogę narzekać - pomaga w domu że ho ;) Wczoraj wszystko wyprasował:)

niecierpliwa, lys, małaMyszka, magda sz, bosa lubią tę wiadomość

• mamasia Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tu inne forumki o wózkach :)

https://bellybestfriend.pl/forum/w-ciazy-ogolne/wozek-jaki-wybrac,2404.html

https://bellybestfriend.pl/forum/po-narodzinach/jaki-wozek-wybrac,440,1.html

małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • Martucha86 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Dziewczyny, a jak to w końcu jest z tymi adamexami, fajne mają niektóre modele, ale coś mi się kojarzy że ze 2 osoby tutaj pisały, że coś z adamexami jest nie tak. Ktoś, coś kojarzy?

Mi szwagier bardzo odradzał Adamex Pajero. Wózek był serwisowany dwa razy-problem z kołami. Spacerówka według szwagierki też nie jest funkcjonalna... żałują, ze go kupili :/.

5fo2vs9.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Martucha! Bo jeszcze na nie troche zerkałam,ale teraz całkiem oleje ;)

Martucha86, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A skoro wy o koszulach do porodu to moje zdjęcie na jakąś godzine przed CC w mojej "derce" w kratkę ;) Dodam że bez brzucha sięgała przed kolana ;) Z brzuchem, cóż niezła miniówa ;)

b417efcdb2b4fd56m.jpg

mamasia, Martucha86, Kkarolinaaaa, 0na88, lys, Laura, Cassie, kasiuleek, małaMyszka, Maniuś, magda sz, Y, bosa, gosia.b lubią tę wiadomość

• mamasia Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, mój mąż jest najlepszy :) wołam go i pokazuje mu moje typy (on miał tylko prośbę o to by koła nie były białe :P ), a on na to wybieraj - wózek jak wózek :) Przecież ja na niego nie będę patrzył, lecz na dziecko :) no i mnie rozwalił totalnie :D

Martucha86, niecierpliwa, lys, Laura, kasiuleek, małaMyszka, bosa, gosia.b lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla wrote:
    A skoro wy o koszulach do porodu to moje zdjęcie na jakąś godzine przed CC w mojej "derce" w kratkę ;) Dodam że bez brzucha sięgała przed kolana ;) Z brzuchem, cóż niezła miniówa ;)

b417efcdb2b4fd56m.jpg

Ładne nogi to i miniówa moze byc :D
    mamasia wrote:
    Haha, mój mąż jest najlepszy :) wołam go i pokazuje mu moje typy (on miał tylko prośbę o to by koła nie były białe :P ), a on na to wybieraj - wózek jak wózek :) Przecież ja na niego nie będę patrzył, lecz na dziecko :) no i mnie rozwalił totalnie :D

Mój mąz mówi za kazdym razem dokładnie to samo ! Wózek jak wózek ;p i tylko chodzi za mną i jak pytam "fajny?" "no fajny" :P

Wiec wózki ogladam z moją mamą, raz byłam z mężem i w piątek też z nim zajade do takiego sklepu bo bedziemy w innym miescie, ale wyboru napewno dokonam z mamuską ;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 20:53

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    Mój mąz mówi za kazdym razem dokładnie to samo ! Wózek jak wózek ;p i tylko chodzi za mną i jak pytam "fajny?" "no fajny" :P
    Normalnie doradcy na 102 :P

bzkxskf.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla wrote:

b417efcdb2b4fd56m.jpg
    Wow, jak ładnie wyglądałaś :) a jaka opalona :) nie bałaś się opalać?

małaMyszka, psioszka11, bosa lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O na jedną rzecz sie wypowiada-na temat kolorów-byle nie czarny ;p

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tu jeszcze wybory lipcówek odnośnie wózków , itp:)

https://docs.google.com/spreadsheets/d/16t1IH4BwZCNbaAF1q8j_EDhCA-fAW6by8xmACwo0Icc/edit#gid=0

bzkxskf.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    O na jedną rzecz sie wypowiada-na temat kolorów-byle nie czarny ;p
    to jak mój - tylko nie białe koła :P

bzkxskf.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamasia wrote:

hahahahah no to mój też z tymi kołami, tylko żeby nie białe, i oczywiście to co jest najważniejsze uwaga: kolor, bo on nie wyjdzie z wózkiem w jakimś dziwnym kolorze, tak więc ja wybieram, mężowi wysyłam tylko do akceptacji kolorystykę ;)

Edit i jeszcze go zapytałam, a co jakby mi się coś tak bardzo na mózg rzuciło i kupiłabym różowy? "nic, albo byś wymieniła, albo ja kupiłbym drugi w normalnym kolorze i mielibyśmy dwa"

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 21:05

mamasia, niecierpliwa, zabka11, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • kasiuleek Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po wizycie.
    Cieszę się, że szyjka zabezpieczona, bo znowu skróciła się mimo leżenia o 0,5 cm przez tydzień. Dzisiaj miała 21 mm.
    Jestem wdzięczna, że lekarz w porę to zauważył.

A więc od początku:
    Najpierw zrobiliśmy szybkie USG przez brzuch, bo zmartwiło mnie to, że od 3 tyg nic nie przybieram na wadze. Na szczęście synuś rośnie prawidłowo:)
    Za dwa tyg będą dokładne pomiary:)

Potem USG dopochwowe. Po badaniu miałam czas na ,,rozluźnienie sie''(u mnie od zawsze był z tym problem i zwykłe USG czasami jest wyzwaniem).
    W tym czasie doktor posmarował krążek jakimś kremem, a mnie osceniseptem.
    Samo założenie trwało może 2 minuty.
    Na początku bezboleśnie, jednak w pewnym momencie mocno się zaparłam i spiełam i wtedy zaczął boleć mnie brzuch, ale do przeżycia:). I tak się dziwie, że udało dr się to dokończyć:)
    Nie czuje krążka wcale, ale dalej pobolewa mnie brzuch. Na razie leże i mam nadzieję, że do jutra minie.
    Trochę lekarz mnie zmartwił, bo podczas USG przez brzuch powiedział, że mam skurcz a nic nie czułam. Martwię się, że nie umiem ich rozpoznać.
    Jutro jak będę dalej czuła jakiś ból to dla pewności pojadę to sprawdzić.
    Dostałam czopki, które mam stosować raz w tygodniu.
    I to chyba na tyle.
    Jestem spokojniejsza o maleństwo, a przez to bardzo szczęśliwa:)
    Myślę, że nie ma się czego obawiać. Ból porównywalny do miesiączkowego, a miałam bardzo słabe ;)
    Myślę, że gdybym się tak nie spieła to pewnie nie bolało by nic.
    :)

lys, aaaaga, Neyla, mamasia, 0na88, Martucha86, niecierpliwa, Laura, Paula_071, sylwucha89, zabka11, małaMyszka, Maniuś, psioszka11, gianna88, magda sz, bosa, Y, gosia.b lubią tę wiadomość

2nn39n73yer8iupj.png
    07jyqdc.png

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja wybieram tylko w odcieniach szarości, ale jakbym mu pokazała różowy to by postukał mi w łeb zapewne :P

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja rozumiem że to był żart ;p

Mi chodzi o to ze kazdy chłop "na jedno kopyto" :P Ciezko byłoby znalezc faceta który by na różowy wózek powiedział "cuż za cudowny kolor ! " :D

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    somebodytolove94 wrote:
    A my upiekliśmy dziś babkę cytrynową i szarlotę :D ! Wykąpaliśmy piesa, a teraz czekamy na tatuśka, bo nadgodziny mieli :)
    Zastanawia mnie ta nowa ustawa, nie kojarzę, czy temat był poruszany (bo w sumie nadrobić was to jak z Bogiem na randkę się umówić XD) ale słyszałam ostatnio, że weszła ustawa mówiąca o tym, że kobieta po urodzeniu przez rok dostaje co miesiąc 1000zł :) tylko, że ponoć już to jest, ale wchodzi od stycznia? Czy my się na to już łapiemy, ktoś się może orientuje jak to wygląda :D ?
    A co do szpitalnego żarcia. Jak leżałam noc po wypadku, to dostałam na śniadanie wodę z mlekiem (bo nawet nie na odwrót) i kawałkiem kluski w środku XD No i suchy chleb, stary liść sałaty i dziwnie wyglądający plaster szynki. Zdecydowałam więc, że przemilczę i poszłam do sklepu na dole, bo stołówki jako takiej nie było. No i kupiłam zwykłą bułeczkę z serem i czymś tam jeszcze. Za 7 zł.
    Życzymy cudownego cieplutkiego dnia drogie, trzymajcie się mocno każda z osobna! Buziaki!
    Jeżeli chodzi o nowa ustawę to jeszcze to nie weszło, prawdopodobnie od stycznia i będzie to obejmować tylko te kobiety, które nigdy nie były zarejestrowane w ZUSie. Moim zdaniem to nie przejdzie i jest to głupota.

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O mają tako city move :P

lys, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamasia wrote:
    Wow, jak ładnie wyglądałaś :) a jaka opalona :) nie bałaś się opalać?

Ja generalnie mam ciemniejsza karnacje. Nie ciemna ale na pewno nie taka jasna jak moj P niebieskooki jasny blondyn. Lato tamtego roku było wyjątkowo upalne i ile moglam to spedzalam nad wodą co prawda w cieniu ale zawsze coś mogło załapać :) Ale żałuję bo mi takie przebarwienia wyszły na buzi, że rok się tego pozbywalam :( wiec teraz w 2 ciąży tylko krem 50!:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 21:23

‹‹ 833 834 835 836 837 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ