SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Brzuchatki ale naskrobałyście
Położne mnie "reanimowały" na pobieraniu krwi bo z niewyspania, głodu fiknęłam im. Tak się dziś wspaniale czuje, po śniadanku było ok ale leżałam na leżance z godzinę.. Pozniej posiedziałam na ławce w parku i jest ok. Tylko nie wiem jak dam radę na szkole rodzenia dziś...
Cassie! trzymam kciuki żeby Cię nie dopadło, nie martw się na zapas, moja szwagierka zaraziła się ospą od córki będąc w 24 tyg. ale nic się nie stało-urodziła zdrowego mojego chrześniaka. Myślę że w Niemczech opieka zdrowotna jest jeszcze lepsza więc będzie dobrze!
Wiecie co byłam w NFZ po kartę EKUZ... i kuzwa mać mój suuper pracodawca od sierpnia nie płaci składek.. ogarniacie? kartę dostałam ale tych składek nie odpuszczę! Ofka co ja powinnam zrobić teraz? Jestem wściekła!Nie dość że płaci hujowo i jeszcze 50% pensji na umowę to jeszcze składek nie odprowadza? wtf co za świat? Wyprowadzam się tylko nie wiem dokąd..
Co do drugiego dziecka to myślę że 2-3 lata różnicy, po rocznym macierzyńskim poszukam czegoś na 1/2 etatu gdziekolwiek, małą będę zaprowadzała do żłobka na godziny bo tak jak Apaczka pisała w Wawie prywatny żłobek to 1500-1700 zł niania jeszcze więcej, babcie są młode i pracujące więc nie opłaca mi się wracać na cały etat i dziecko zostawiać w żłobku. Żłobek, dojazdy do pracy i czas.. to nie warte mojej pensji. I tak na 1.2 etatu popracuje aż nie zajdę w ciążęzabka11, Cassie, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
-
Psioszka czekam na relacje. Ja tez sie wybieram poogladac wózki, nie wiem tylko kiedy. Sama sie bujać nie bede do Wro a mezus tylko soboty i niedziele ma wolne. I zazwyczaj to mu sie zwyczajnie nie chce. Na razie mam ochote na camarelo carera, ale musze obejrzec na zywo najpierw.
małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
-
Byłam dzisiaj u koleżanki która ma 11 miesiecznego synka, jak weszłam do niej i zobaczyłam wózek to az oniemiałam ;p TAKO EXTREME ! Który mi sie cholernie podoba ale miałam pewne wątpliwosci. A wiec koleżanka wszystko mi o tym wózku opowiedziała,pokazała itp. i juz wiem ze chce ten! Jest tak wygodny w prowadzeniu ze szok !
Ona ma czarny z pomarańczowa ramą, a ja chce caly szarymamasia, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
-
Laura - moja córka ma na imię Julia
niecierpliwa- ja myslę ze zus tez ma majówkę wiec figę nam zrobią
Ambrela - ja myslałam ze moja waga w domu tez zle wazy, ale jak byłam w poniedziałek na badaniu krwi i sie zwazyłam, to sie okazało ze moja domowa waga nie kłamie niestetyod 29 marca mam juz ok.2,5kg wiecej....ciekawe ile w tym wazy Klara ..przyznaję, ze brzuszek mam spory, wiec to też ma znaczenie, no ale 2,5kg w miesiąc to lekka przesada...
to co będzie dalej????
Magda sz - matko zemdlałas rano???bidula...co do twojego pracodawcy to brak słów...moj płaci, bo ja odpowiadam za przelewy i robię je co miesiac , takze chociaz w tej kwestii jestem spokojna.
co do macierzynskiego to ja tez ide na roczny macierzynki, potem urlop wypoczynkowy wykorzytsam i teoretycznie wracam do pracy. zobaczymy jak sie ułozy wszytsko, mam zamiar szukac wczesnije juz czegos nowego, mała do żłobka - u nas koszt ok 300zł/miesiecznie. niestety niania jest zbyt kosztowna (u nas 1200-1500zł), a obie babcie pracują.takjze zostaje instytucja "złobek".
Laura, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
-
Kkarolinaaaa wrote:Byłam dzisiaj u koleżanki która ma 11 miesiecznego synka, jak weszłam do niej i zobaczyłam wózek to az oniemiałam ;p TAKO EXTREME ! Który mi sie cholernie podoba ale miałam pewne wątpliwosci. A wiec koleżanka wszystko mi o tym wózku opowiedziała,pokazała itp. i juz wiem ze chce ten! Jest tak wygodny w prowadzeniu ze szok !
Ona ma czarny z pomarańczowa ramą, a ja chce caly szary
Kkarolinaaaa - ja nie znam wózka, ale zapytałam z miesiąc temu znajomych o wózki co polecają itp. I dostałam o Tako dwie takie odpowiedzi :
Pierwsza:
napewno nie TAKO( ciężka cholera
(
ja chcialam X-LANDERA więc następnym razem go wezmę
Druga:
Zgadzam się że na pewno nie Tako
Od dwóch różnych osób.
Absolutnie nie odradzam, tylko piszę co mi napisali. Nie znam wózka więc się nie wypowiadam. Odpowiedź była na moje pytanie, co polecają, że waham się między xlanderem a quinny ale że jak mają cos lepszego godnego polecenia to słucham. Poleciły mi.... Bugaboo... ale sorki nie chce mi się tyle wydawać na wózek nawet jak mnie staćmałaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
-
zabka11 wrote:Laura - moja córka ma na imię Julia
niecierpliwa- ja myslę ze zus tez ma majówkę wiec figę nam zrobią
Ambrela - ja myslałam ze moja waga w domu tez zle wazy, ale jak byłam w poniedziałek na badaniu krwi i sie zwazyłam, to sie okazało ze moja domowa waga nie kłamie niestetyod 29 marca mam juz ok.2,5kg wiecej....ciekawe ile w tym wazy Klara ..przyznaję, ze brzuszek mam spory, wiec to też ma znaczenie, no ale 2,5kg w miesiąc to lekka przesada...
to co będzie dalej????
Magda sz - matko zemdlałas rano???bidula...co do twojego pracodawcy to brak słów...moj płaci, bo ja odpowiadam za przelewy i robię je co miesiac , takze chociaz w tej kwestii jestem spokojna.
co do macierzynskiego to ja tez ide na roczny macierzynki, potem urlop wypoczynkowy wykorzytsam i teoretycznie wracam do pracy. zobaczymy jak sie ułozy wszytsko, mam zamiar szukac wczesnije juz czegos nowego, mała do żłobka - u nas koszt ok 300zł/miesiecznie. niestety niania jest zbyt kosztowna (u nas 1200-1500zł), a obie babcie pracują.takjze zostaje instytucja "złobek".
Żabka... no ja zaglądałam do starej karty ciąży i wynika z niej, że w ostatnich 3 miesiącach tyłam ok 2 kg na miesiąc.... więc w tej ciaży zostaje mi jeszcze 6.... a utyłam już 6-7 ;( Buuuu
małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
-
Ja pytałam się kilka osób o tako i nie spotkałam się z pozytywną opinią no ale może tylko na takie trafiłam, choć w sklepie też go odradzali. Warto sprawdzić spacerówkę bo jest bardzo mała- nie wiem czy to był tako city move czy extreme ale widziałam 10 miesięczne dziecko któremu głowa wystawała także przez zakupem posprawdzaj, pomierz dokładnie
Żabka mi często jest słabo przy pobieraniu krwi, dziś dzięki mojej tancerce spałam tylko 5 godzin jak nie mniej no i na głodzie..jak jechałam tramwajem to już mi ciemno przed oczami było. No tak już mam, kiedyś wybiłam sobie górne jedynki bo zemdlałam, teraz wiem jak się ratować kiedy mi słabo.małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
-
Ambrela- moja koleżanka ma xlandera i mówila ze gondola to porażka, fakt- dziecko w niej krtótko jezdzi (w jej przypadku tylko 4 miesiace bo juz było mu ciasno) ale jednak jezdzi..
Quinny ? a jaki konkretnie ?
Nawet nie oglądałam tych wózków, jedynie widzialam quinny moodd co jest dla mnie ogromna porażką..ale wiem ze maja wiecej wózków, tylko nie widzialam ich na zywo.
Jej ja juz naprawde nie wiem, chciałabym kupić wózek który posłuży nie tylko dla naszego pierwszego dziecka ale i dla drugiego..najaralam sie na tako ale nie wiem co teraz..małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
-
zabka11 wrote:maz juz w pracy, Julię ze szkoły przywiezie mi teśc, bo dzis też mnie boli brzuch i nie chciałam siadac za kółko.
do tego nerwy z pracą doszły..ech....dzowniłam do tego rabnietego szefa, ale zajęte i nie oddzwonił nawet.trudno...jak do wieczora sie nie odezwie, wyskrobię megaaaa maila do niego i sobie ulżę....
dzis przychodzi korepetytorka do Juleczki na 2 godz ang. na 17:00, ja mam do upichcenia sos pieczarkowy i kapustkę młodą z koperkiem; i tooona prasowania na mnie czeka, mialam to zrobic w poniedziałek i wczoraj, ale brzuch mnie bolał wieczorami i dałam sobie spokój.moze dzis w koncu sie uda.
0na88, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
-
Dostałam zamówione pidżamki (muzzy) i szlafrok i jestem zadowolona. Rozmiarowo i jakościowo wszystko ok. Sięgają mi przed kolano, więc na długość też super. Jak ktoś się zastanawia nad tymi modelami to polecam, można brać.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2015, 21:49
niecierpliwa, Martucha86, Laura, magda sz, mamasia, zabka11, Katarka, kasiuleek, Paula_071, małaMyszka, Maniuś, bosa, gosia.b lubią tę wiadomość
-
Hej:)
Krzysiek ma dziś urlop wiec korzystamy z słońca i pięknej pogody! Polazilismy tez po sklepach żeby zrobić listę zakupów niezbędnych do remontu.
Zjadłam pyszny obiad! Mielone, sałata ze śmietaną i ziemniaczki. Orgazm kulinarny...mąż zrobił; ).
Wczoraj Mały kopał jak nigdy...oczywiście zaczęłam się martwić ze coś jest nie tak. Jak nie kopie to źle a jak kopie to tez niedobrze;)...dogodzić Ciężarnej; )!
Na skurcze wszelakie biorę aspargin. Zalecono mi go w szpitalu.
Wybraliśmy wczoraj łóżeczko:) a wózek to ciągle niewiadoma...
Miłego popołudnia!
Myślami jestem z wszystkimi naszymi Brzuchatkami z problemami. Trzymajcie się dzielnie!niecierpliwa, Laura, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość