X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkarolina nie wiem kto takie bajki wymysla z ta spacerwoka ze niby do roku a potem koniec... wszystkie moje znajome korzystaly z wozkow wielofunkcyjnych do konca.
    A te slynne parasolki... Jezu... jak w tym dziecko mozna wozic? Nie wygodne, wstretne kola... ach...
    Ja mam zamiar korzystac z tego 3w1 do momentu calkowitego odstawienia wozka zreszta poraz trzeci.

małaMyszka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mam dzisiaj lenia... z lozka wstalam zjadlam sniadanie i jestem znowu na kanapie...

małaMyszka, KasiaeN. lubią tę wiadomość

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie wrote:
    kkarolina nie wiem kto takie bajki wymysla z ta spacerwoka ze niby do roku a potem koniec... wszystkie moje znajome korzystaly z wozkow wielofunkcyjnych do konca.
    A te slynne parasolki... Jezu... jak w tym dziecko mozna wozic? Nie wygodne, wstretne kola... ach...
    Ja mam zamiar korzystac z tego 3w1 do momentu calkowitego odstawienia wozka zreszta poraz trzeci.

Uff to dobrze..bo dla mnie tez te spacerówki to porażka ;/ miałam okazje prowadzic córke koleżanki i byłam przerażona. Też bym chciała jak najdluzej wozic w wielofunkcyjnym.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2015, 10:11

Cassie, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • somebodytolove94 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kobietki ;) Noc za nami, w dalszym ciągu czuję się dziwnie. Od świąt, jak nie wcześniej mam uczucie takiego..łamania. Jakby chciało mnie coś dopaść i nie mogło. Czuję zadarte gardło i czasami chwilowo przytyka mi nos, ale katar to to nie jest. No i denerwuję się, bo na weselu będziemy mieli do dyspozycji scenę na sadku i tak myślałam, żeby zrobić niespodziankę swojemu i ułożyć jakąś piosenkę..no i po ptokach :(
    Psychicznie też jestem wykończona, ale przez jaką sprawę :D Wydaje mi się, że mojemu nic nie pasuje, teściowa o Boże nawet lepiej nie mówić i w ogóle wszyscy są jak flaki z olejem i co nie tylko XD a że to do mnie nie podobne to mam..wyrzuty sumienia :/ ? Nie wiem, co mi jest, ale mam dosyć samej siebie. Chodzą mi po głowie jakieś bzdety, że nie będę może odpowiednią matką, że skrzywdzę swoje dziecko, że będę popełniać błędy matki i teściowej..koszmar :(
    Jedyne co mnie wczoraj pocieszyło, to te chipsy od Bartka i fakt, że Wiktor postanowił nam się pokazać mocniejszymi kopniakami :D Niesamowite przeżycie!

n59ytrd8vprkwr09.png
    0d1yqqmz0mxdy3yr.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie wrote:

U mnie jest odwrotnie. Większość znajomych wymieniło wózek wielofunkcyjny na spacerówkę, bo wielofunkcyjne są strasznie ciężkie. Takie dwuletnie dziecko to już klocek, więc dodając do tego ciężar wózka to wyzwanie zaliczać miejskie 15cm krawężniki;)

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neyla ciocia dobrze radzi, posiew dużo wytłumaczy i będziesz spokojniejsza. Nie zapomnę jak babka starsza chciała oddać mocz i kupę w słoiku do badań, recepcjonistki powiedziały że może to wyrzucić bo się nie na da do niczego i że ma jutro przyjsc ze świeżym moczem i kałem w sterylnych pojemnikach. Babka chciała być cwana i poszła i przelała ze słoików, no i recepcjonistki znowu ją opieprzyły że wyniki będą złe i tak i że to na jej odpowiedzialność. Także zapasik pojemników kup i miej w domu na następny raz :)

Neyla, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula dlatego trzeba zwrocic uwage na wage wozka i z gondola i spacerowka zeby potem nie sapac jak lokomotywa ale o tym juz pisalam.
    Moj 3w1 w wersji spacerowej wazy 9kg.

Dzwonilam do ginekologa, byly juz moje wyniki na tego rumienia.
    Nie mam przeciwcial ale tez sie nie zarazilam!!! Hurra jestem zdrowa :)

psioszka11, magda sz, Neyla, Miru, 0na88, niecierpliwa, Maniuś, Aga89, Aga89, lys, małaMyszka, aaaaga, zabka11, KasiaeN., gosia.b lubią tę wiadomość

• Amberla Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    Witamy:)

Kobitki powiedzcie mi co lepiej kupic, ten aspirator frida czy cos innego do nosa?
    Co do Aspiratora. My kupiliśmy po prawie 1,5 roku ( niecałym). Tak to była gruszka i się sprawdzała. Aspirator jest niezbędny owszem ale przy katarze - to było wybawienie. A córka pierwszy katar miała właśnie jakoś po 1,5 roku. Co do codziennej pielęgnacji noska - gruszka z cieniutkim końcem i patyczki ( tak nam położna zaleciła). I jest jeszcze jedno niezbędne cudowne urządzenie - w przypadku problemów z gardłem, choroby itp. Nebulizator! Warto się wcześniej zainteresować bo można taniej kupić a jak już choroba przyjdzie np. w weekend to tylko apteka i drożej.

magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

• psioszka11 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie wrote:
    Paula dlatego trzeba zwrocic uwage na wage wozka i z gondola i spacerowka zeby potem nie sapac jak lokomotywa ale o tym juz pisalam.
    Moj 3w1 w wersji spacerowej wazy 9kg.

Dzwonilam do ginekologa, byly juz moje wyniki na tego rumienia.
    Nie mam przeciwcial ale tez sie nie zarazilam!!! Hurra jestem zdrowa :)

Super wiadomość! Pilnuj się Mamuśka i dbaj o siebie:)

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    Dzień dobyr :)

Wczoraj mi koleżanka powiedziała ze wózek wielofunkcyjny jest do ok roku, że potem każdy przechodzi na lekka spacerówke, to prawda ?

Jaki wózek ma sporą spacerówke żeby jak najdłużej pojezdzić wielofunkcyjnym ? nie wyobrażam sobie zimą po śniegu iść z lekka spacerówka :/

Mi pan w sklepie powiedzial to samo, ze jaki zarabisty bym wozek nie wybrala to jak dziecko zacznie chodzic max 1,5-2 lat to i tak moze dac sobie glowe obciac, ze wrocimy po lekka spacerowke laske, bo jest o wiele lzejsza i wygodniej bedzie gonic za dzieckiem, ktore coraz mniej chetnie siedzi w wozku, a tupta na wlasnych nozkach ;)

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Widziałaś prognozę pogody? My co prawda nie jedziemy nad morze tylko do Szczawna, ale jak słyszę, że w przyszłym tygodniu załamanie pogody, i że w poniedziałek 22 stopnie, a we wtorek 11 to mi smutno :(

No niestety prognoya od wtorku nie powala, no ale nie jedziemy sie tam opalac a pospacerowac, pochodzic po restauracjach, jednym slowem odetchnac ;)

psioszka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla wrote:
    Dziewczyny jaką farbę polecacie do malowania pokoi? Mój jednak stwierdził, że maluje całą górę za 2 tyg po weekendzie majowym, kiedy nam będą robili łazienkę i zastanawiam się jakiej formy farby kupić. Zastanawiam się nad Beckersem albo Nobiles ale chętnie was posłucham ;)

My 4 lata temu malowalismy nobilesem teraz beckersem - nie ma porownania, beckers bije na leb, nie dosc, ze jest mega wydajny to jeszcze dobrze kryje. Ja jestem mega zadowolona, a po nobilesie nie bylam same zamazie na scianach

Amberla, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Neyla Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas też beckers... zawsze i wszędzie :)

magda sz... już kupiony zapas pojemników :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2015, 10:33

Miru, magda sz, Hermiona, małaMyszka lubią tę wiadomość

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • Miru Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa to dobrze bo chciałam coś napisać wczoraj ale ugryzlam się w język :p
    coś czuje ze będzie śmiesznie z ta para "Bo ooo? !" Co pytał o gust muzyczny :p

Cassie to świetna wiadomość. Teraz pilnuj sięi dbaj o siebie.

My zdecydowaliśmy się na adamex duża spacerówka, mieszkam na parterze... a poza tym gdyby faktycznie coś nam z czasem nie pasowało tzn mam nadzieje ze 2 lata po jeździmy bo duża i głęboka spacerowka- ale gdyby coś to tez nie będzie szkoda kupić jakiejś innej spacerówki tańszej bo ten adamex nie jest drogi.
    nie chcemy kupić wózka za 3,5 tys a za chwilę zmieniać na coś lżejsze czy głębszego.
    A tak 1300 zł to aż tak szkoda nie będzie :) ale mam nadzieje ze nie trzeba będzie nic zmieniać :)

psioszka11, Cassie, niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze 10 min i zjem śniadanie po glukozie!!! Jupi!!!

Miru, Cassie, magda sz, Maniuś lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glukoze mialam w poniedzialek, po godzinie 112 wiec jest super :)

Malamyszka juz niedlugo ;) Ja po badaniu rzucilam sie na sok pomaranczowy zeby zabic ten wstretny posmak w ustach.

• 5ylwia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy w 25 tygodniu :)
    Pamiętacie jak w poniedziałek pisałam o awanturze w przychodni po której położna wyleciała z pracy? To dzisiaj właśnie ta położna robiła mi badanie na czystość! W dodatku była tak chora, że ledwo mówiła i miała okropny kaszel.. Kur.. Jak taka osoba może mieć kontakt z pacjentem? Już nie wspomnę o kobietach w ciąży!
    To straszne jak się traktuje ludzi :/ w jakich czasach żyjemy.. właścicielka przychodni wyzywala ją przy pacjentach i kazała się wynosić, a teraz kobieta musi pracować w takim stanie!!! To chore!

małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru wrote:
    Niecierpliwa to dobrze bo chciałam coś napisać wczoraj ale ugryzlam się w język :p
    coś czuje ze będzie śmiesznie z ta para "Bo ooo? !" Co pytał o gust muzyczny :p

Cassie to świetna wiadomość. Teraz pilnuj sięi dbaj o siebie.

My zdecydowaliśmy się na adamex duża spacerówka, mieszkam na parterze... a poza tym gdyby faktycznie coś nam z czasem nie pasowało tzn mam nadzieje ze 2 lata po jeździmy bo duża i głęboka spacerowka- ale gdyby coś to tez nie będzie szkoda kupić jakiejś innej spacerówki tańszej bo ten adamex nie jest drogi.
    nie chcemy kupić wózka za 3,5 tys a za chwilę zmieniać na coś lżejsze czy głębszego.
    A tak 1300 zł to aż tak szkoda nie będzie :) ale mam nadzieje ze nie trzeba będzie nic zmieniać :)

Haha moj maz cala droge powrotna smial sie z tego "Booo?!!" ;)

• Miru Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra. Dla mnie osoba chora nie powinna mieć kontaktu z jakimkolwiek pacjentem.
    Eh no ale co zrobimy taki kraj :)

Mój wynik glukozy na czczo 65
    A po 2 h 67
    Spalanie cukru mam mega szybkie ;) teraz mogę obrzerac się Nutella tylko szkoda że nie wchodzi :(

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • czarnaruda Przyjaciółka

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla wrote:
    Dziewczyny jaką farbę polecacie do malowania pokoi? Mój jednak stwierdził, że maluje całą górę za 2 tyg po weekendzie majowym, kiedy nam będą robili łazienkę i zastanawiam się jakiej formy farby kupić. Zastanawiam się nad Beckersem albo Nobiles ale chętnie was posłucham ;)

Ja również polecam Beckers'a szczególnie do łazienki czy kuchni. Nadaje się nawet do szorowania, nie ma później żadnych różnic w kolorze.
    Nobiles moim zdaniem jest na pewno lepszy niż Dulux; malowaliśmy kolorem "zima" i krycie bardzo dobre, bez smug, nie wiem jak z jaśniejszymi kolorami.

Co do wózka to my już kupiliśmy używany Tako Captiva Mohican. Mimo, że nie jest najlżejszy (sam stelaż z 10/11kg)spełnił wszystkie nasze podstawowe kryteria np. gondola mocno zabudowana, ściąganie po naciśnięciu przycisku z każdej strony osobno, dość dobry dostęp do kosza. Po praniu tapicerka wygląda niemal jak nowa, ślady użycia głównie na ramie i kołach. Nie będzie nam żal w razie konieczności wymienić go na lekką parasolkę.

Miru, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

f2w3rjjgtyrmnqs7.png

Córcia 2015
‹‹ 847 848 849 850 851 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ