SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
No właśnie robię tą z kapusty, myślałam że może jest coś innego bo raz zrobiłam i wyszła niedobra- w sensie daleko do takiej jak mama robi. No ale może tym razem się uda
I tak dopiero zjemy po 19 bo od razu po pracy męża jedziemy do sklepu z wózkami i na usgtakże włączymy sobie do obiadu po 19 filmik z naszą córą- mam nadzieje że córą
olinka, Maniuś, Paula_071, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość
-
dziewczyny co robić.. ten ból dalej się utrzymuje
co jakis 20-30 min kuje mnie z dwóch stron na raz tak na wysokosci bębka i poniżej.. ból okropny.
wziełam nospę i leże
nawet jak przewracam się z boku na bok to boli nie miłosierniemałaMyszka lubi tę wiadomość
-
zabka11 wrote:pisałyście wczoraj o skarpetkach mężów - hahhaha mój to ciagle narzeka ze nie ma skarpet, ale nie pojedzie i sobie nie kupi - a ja wywalam jak tylko widze przetarte albo dziurę ;-p
Miru - a ten olejek migdałowy to gdzie sie kupuje? i czy faktycznie jest taki skuteczny?
Paula - wow niezła kolekcja krawatówmój dla porównania ma 3 krawaty i dwa garnitury, w które zresztą nie wchodzi ;-p no ale specyfika pracy zapewne ma znaczenie w ubiorze naszym meżów ;-P
lys -moja córcia wazy podobnie do twojej(573g) mój brzucholek juz tak odstaje, ze wsyztskie sukienki, które w linkach pokazałaś, byłyby z przodu za krótkie. czekam na wypłatę i muszę sobie cos zakupić jasnego-mam odnowienie komunii córki w tym roku.
małagosia - ja pytał o siemie lniane i gin powiedziała ze mozna pic, wspomaga trawienie i koi bóle żołądka, zgagę,wzdęcia.
ainer - ja miałam takie nagłe skoki ciśnienia, od razu też migreny - ale u mnie to było wynikiem mega stresu w pracy....moze cos lub ktos cie wkurzył, czymś sie martwisz i stąd takie ataki?
Podobno tak ale trzeba odpowiednio wcześnie zacząć. Mam kilka koleżanek które go stosowały i faktycznie każdy poród kończył się całym i szybko wracający kroczem. Po 2 h normalnie chodziły i mały się.
Ja zamierzam od założenia pessar a używać bo niby po 35 tyg się smaruje. Ale koleżanka mówiła ze możesz jeszcze peknac a tak jak ona zaczęła 28 tc pięknie się rozciagnelo i wróciło do normy.
w aptece i w internecie można kupić. Koszt 100 ml 13,50 16,50 zależy gdzie. Tragedii nie ma a jedno opakowanie wystarczy.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
olinka wrote:dziewczyny co robić.. ten ból dalej się utrzymuje
co jakis 20-30 min kuje mnie z dwóch stron na raz tak na wysokosci bębka i poniżej.. ból okropny.
wziełam nospę i leże
nawet jak przewracam się z boku na bok to boli nie miłosiernie
Ja tez tak mam ale to jelita. Nie mogę się wtedy nawet ruszyć. Mogłaś tak zareagować na ta aglukozę.Wypij activie powinno popomóc. A jak nie to IP dadzą w kroplowke coś rozkurczowego.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
olinka wrote:ok dzięki
poczekam aż nospa zacznie działac
Oby Ci szybko przeszło. Wczoraj na szkole rodzenia polozna powiedziała ze jak boli to nogi wyżej jak Lezymy na wznak ale wtedy uciekamy źle g łona. Najlepiej na lewym boku. Ból ustępuje i dużo wody. Spróbuj mi pomaga.
I oby Tobie szybko przeszłomałaMyszka lubi tę wiadomość
-
cassiee - super ze udało sie uniknąc tego rumienia!
Kaarolinka - ja ze starszą córka po roku czasu sprzedałam wózek wielofunkcyjny, a przesiadłyśmy sie na spacerówkę. jeżdziłam nią tez czasem zimą, chociaz wówczas mała miała 1,5 roku i raczej nie chciała długo w wózku siedziec i jak juz wychodziłyśmy, to z reguły szła na nóżkach.
to kwestia indywidualna, w większosci wózków wielofunkcyjnych spacerówki sa niby do 3 lat...
5ylwia- niezłe przeboje są w tej twojej przychodni...
Cassie, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Olinka jak po nospie i odpoczynku nie przejdzie to jedz na IP po co masz się stresować i cierpieć z bólu.
Miru z tym olejkiem migdałowym to po 31 tyg., położna mówiła że trochę pomoże ale wiadomo że jak ktoś całe życie uprawiał sport w porównaniu do osoby która nie bardzo to i olejek nie pomoże. Mówiła też żeby nie kupować super duper żeli za kilka stówek bo one nic nie dają. Zwykły olejek migdałowy jest najlepszy. Ja też się do tego pomału zabieram, może uda się uniknąć nacięcia czy pęknięcia. Póki co dziwnie mi z myślą że będę tam musiała sobie sama masowaćchyba zatrudnię męża do pomocy
No to lecę na usg, obiad przygotowany do odgrzania na pózniej- powiem Wam że kapusta wyszła spoko, a przegryzana na zmianę z mleczną Bąboladą to już w ogóle pyyychaMiru, Cassie, małaMyszka, zabka11, Maniuś lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Z tym zabieraniem męża chodziło o to, że pójdę sama, jakoś może niefortunnie to ujęłam ☺
Ale mam dziś super nastrój! Czuję się lepiej i niedługo idę na sushi, oczywiście bez surowizny,ale i tak uwielbiam. Miłego piątkowego popołudnia!małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Też miałam dobry humor ale już się skończył.. Cały dzień czekałam na męża, nie mogłam ruszyć się z domu bo miał przyjść facet od licznika gazu więc nawet na spacerze nie byłam.. Także odliczałam minuty do jego powrotu żeby wyciągnąć go na spacer, taka ładna pogoda! A ten wrócił zjadł obiad i oznajmił, że idzie na piłkę! I tyle go widziałam.. Ze złości zjadłam loda, chociaż przez ten cukier nie powinnam ale w takich sytuacjach to chyba jeden lodzik nie zaszkodzi
Oglądam na polsat cafe porody i zastanawiam się jak to będzie za 3,5 miesiąca..
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Euforia, leż, odpoczywaj i bądź dobrej myśli, a wszystko się skończy w 40 tygodniu:)
Umyłam w końcu lodówkę. Zajęło mi to 2 godziny! W życiu bym nie przypuszczała, że to tyle potrwa. Mamy ją od czerwca ubiegłego roku, owszem, myłam ją przed podłączeniem, ale przez ostatnie 10 miesięcy (wstyd się przyznać) to wycierałam tylko półki, bo niby nie była jakaś brudna. Teraz jest tak wymuskana, że wydaje mi się, że światło jest jaśniejsze i można się normalnie przeglądać w półkach:)
Dzisiaj na szkole rodzenia ginekolog mówiła, że nadciśnienie w ciąży jest gdy jedno z rodzajów ciśnienia, albo oba, są podwyższone:
ciśnienie skurczowe jest powyżej 140, a ciśnienie rozkurczowe powyżej 90. Tętno może być wyższe niż u dorosłego człowieka, ponoć to normalne, bo mamy więcej krwi. W Polsce nadciśnienie nie jest wskazaniem do CC.
Któraś z Was pisała o swędzeniu skóry, a o tym też mówiła gin na SR. Jeśli nie dotyczy to tylko brzucha, a i kończyn, należy zrobić badanie prób wątrobowych bo może to być cholestaza, która jest niebezpieczna w ciąży i może prowadzić np. do wcześniejszego zakończenia ciąży przez CC.małaMyszka, Weridiana, euforia lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Kurde..moi rodzice sa w Poznaniu u rodziny i poprostiłam zeby obejrzeli mebelki które chcieliśmy kupic dla Poli do pokoiku. Szafa i przewijak sundvik, komoda hemnes i łóżeczko gonatt. A wiec- sieczka.
Szafa jest wzrostu mojej mamy - 160cm,mało pojemna,tyle co dla malutkiego dziecka.
Przewijak jest ok
Łóżeczko które tam stało to w wielu miejscach farba odchodziła, wiec co by z nim było jakby dziecko się w nim bawiło i uderzało zabawkami ?
Znajoma mówiła zebym sie nie nakręcała bo mozliwe ze okaza się bardzo słabej jakosci,ale tak mi sie podobały..
Kurde
Gówno no..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2015, 19:00
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Ogarnęłam Was
Wyniki odebrałam
Glukoza:
na czczo - 77
po 1 godz. - 121
po 2 godz. - 89
FT4 - 14,26
mocz w normie, ale pH aż 7,5 - może to przez picie wszystkiego z cytryną...
morfologia:
białe krwinki - ponad normę - 11,8 (norma 4-10)
czerwone krwinki - 4,45 (norma 4-5)
hemoglobina - 13,3 (norma 12-16)
hematokryt - 39% (norma 37-47%)
płytki krwi - 214 (norma 140-400)
Nie jest najgorzejmagda sz, Laura, Paula_071, Maniuś lubią tę wiadomość
-
Jej ale ta moja cora uparta, wlasnie mam przerwe w usg na jedzenie i cole bo tak sie ulozyla ze pani doktor nie moze serduszka zmierzyc, wazy kolo 600 gram i jest nadal dziewczynka
wszystkie wymiary dobre tylko np te serduszko niech da dokladnie zmierzyc. Juz nie moge tego slodkiego jesc. No trzymajcie kciuki zeby dala zmierzyc pukaweczke bo zbankrutuje na te wszystkie usg
małaMyszka, mamasia, Paula_071, lys, zabka11, Maniuś, kasiuleek, Weridiana, psioszka11 lubią tę wiadomość