X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    paula, dla mnie bb jest za lekki, ja mam jednak nierówny koloryt skóry i z natury jestem piegusek wiec potrzebuje czegos ciut mocniejszego do maskowania:)

Dlatego pisałam też o CC:)

małaMyszka lubi tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Dlatego pisałam też o CC:)

o juz patrze co to:)

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • olinka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny w ten słoneczny poniedziałkowy poranek.
    Ja poniedziełek zaczełam od frytek ;D z keczapem od wczoraj zamną chodziły ;):)
    a dziś na obiad schabowe ziemnaczki i mizeria :)
    a potem czekam aż mąż wróci z pracy i spacerek-obiecał że szybko wróci..
    miłego dnia

małaMyszka, Cassie, Laura lubią tę wiadomość

49d65f8aff.png
    "Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę...Jestem Przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje Dziecko... A ja Twoja mama"

• aaaaga Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa póki jest pogoda to spacer na Westerplatte i skansen Wdzydze lub Szymbark
    w Gdyni jest centrum Experyment takie mniejsze centrum Kopernik z Warszawy w Pruszczu Gd jest Faktoria tez fajne miejsce możecie popłynąć na Hel
    Ptasi Raj w Górkach Wschodnich, Mewia Łacha w Świbnie.

niecierpliwa, małaMyszka, Weridiana, Laura lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co.strasznie mnie wkurza ta afera z Nocnymi Wilkami. Dlaczego te nasze rządowe debile nie chcą ich wpuscic zeby przejechali przez Polske !? Paranoja :/ to tak samo jak z Polski jezdzą do Smolenska na te groby to oni chcą jechac do Niemiec, kurwa no szlag mnie trafia. Juz kiedys wspominałam ze moi teście i rodzice jezdza motocyklami, byli w Moskwie i Nocne Wilki przywitali cały rajd z Polski, orpowadzili ich po Moskwie, zabrali do swojego baru, zadowoleni..to jest filmik z tego wyjazdu:
    https://www.youtube.com/watch?v=N0qREVNL3tU
    27 sekunda- ta kobieta w jeansach w czarnej koszulce z lodem to moja teściowa ;p
    4:02- to właśnie ci "główni" z nocnych wilków, ponoc mega sympatyczni ludzie..
    6:34- mój teściu :D

Ci którzy są przeciwni,powinni bardziej się zagłębić w temat a nie krzyczęc zeby ich nie wpuscic..

Boże jak mi sie chce na moto...! tak to kocham...ten klimat..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 10:42

małaMyszka, Andzia 34, kasiuleek, bosa lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja leżę... 3 dni mnie nie bolało więc w weekend sobotę i nd pozwoliłam sobie na więcej... I dziś boli więc leżę.
    Powiem wam, że normalnie szału dostanę. Robimy jednak całą łazienkę. Pewny facet który miał nam robić remont ma czas niestety dopiero w sierpniu... Tak więc będzie w sierpniu, mimo że dzidziuś będzie już na świecie. Starsza córka pójdzie na 10 dni do babci a z młodszą na 10 dni pójdziemy obok ( bo mieszkamy w bliźniaku) do brata, bo dom stoi pusty bo bliźniak P w Szwajcarii mieszka. I jakoś damy radę ;) Najbardziej mnie wkurza tylko brak zdecydowania. Bo mi to rybka czy całość robimy czy część... Tylko, żeby byłą 100% decyzja. I tak przez to niezdecydowanie P musiałam wczoraj odmawiać prysznic brodzik i obudowę Zamówiliśmy przez internet i dziś rano mieli przywieźć. Mam nadzieję, że nie będzie problemu ze zwrotem. Ja od początku chciałam całość robić - bo wymiana prysznica umywalki i zrobienie szafki pod umywalkę to tylko kosmetyka a i tak zostałaby taka sama "kupa" jak była. Okropne zielone kafelki od góry do dołu. A tak to zrobimy wannę ( asymetryczną) płytki na podłosze gresowe imitujące drewno. Ściany białe płytki albo jasne. Taka łazienka w stylu skandynawskim - moje marzenie = i w końcu będzie tak jak chciałam ;) Ach te chłopy... do wszystkiego muszą dłużej dochodzić :P

aaaaga, mamasia, małaMyszka, Laura, bosa, Paula_071, zabka11 lubią tę wiadomość

• Katarka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Nie było mnie tu od piątku, pobieżnie was nadrobiłam, bo naskrobałyście dużo. Skąd macie czas, żeby tyle pisać? :P
    U Nas aktywny weekend, dlatego tu nie zaglądałam.

lb17w98.png
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla wrote:
    A ja leżę... 3 dni mnie nie bolało więc w weekend sobotę i nd pozwoliłam sobie na więcej... I dziś boli więc leżę.
    Powiem wam, że normalnie szału dostanę. Robimy jednak całą łazienkę. Pewny facet który miał nam robić remont ma czas niestety dopiero w sierpniu... Tak więc będzie w sierpniu, mimo że dzidziuś będzie już na świecie. Starsza córka pójdzie na 10 dni do babci a z młodszą na 10 dni pójdziemy obok ( bo mieszkamy w bliźniaku) do brata, bo dom stoi pusty bo bliźniak P w Szwajcarii mieszka. I jakoś damy radę ;) Najbardziej mnie wkurza tylko brak zdecydowania. Bo mi to rybka czy całość robimy czy część... Tylko, żeby byłą 100% decyzja. I tak przez to niezdecydowanie P musiałam wczoraj odmawiać prysznic brodzik i obudowę Zamówiliśmy przez internet i dziś rano mieli przywieźć. Mam nadzieję, że nie będzie problemu ze zwrotem. Ja od początku chciałam całość robić - bo wymiana prysznica umywalki i zrobienie szafki pod umywalkę to tylko kosmetyka a i tak zostałaby taka sama "kupa" jak była. Okropne zielone kafelki od góry do dołu. A tak to zrobimy wannę ( asymetryczną) płytki na podłosze gresowe imitujące drewno. Ściany białe płytki albo jasne. Taka łazienka w stylu skandynawskim - moje marzenie = i w końcu będzie tak jak chciałam ;) Ach te chłopy... do wszystkiego muszą dłużej dochodzić :P
    Heh no to marzysz o takiej łazience jak ja. :-) plytki juz kupione, na podłogę i jedna ścianę od prysznica wybraliśmy plytki imitujące drewno, a pozostałe białe na ściany.
    Będzie to lazienka minimalistyczna, prysznic bez brodzika, tylko odpływ w plytkach i bateria termostatyczna, kibelek, zabudowana pralka z umywalka. :-) remont juz u nas na finiszu, wszystko przygotowane do kładzenia plytek. Jeszcze lampy musimy wybrać.

Powodzenia w remoncie, my też wszystko gruntownie remontowalismy łącznie z ogrzewaniem podłogowym. zajęło nam to 2 miesiące. Teraz czekamy na plytkarza. :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 10:36

Amberla, małaMyszka lubią tę wiadomość

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    Wiecie co.strasznie mnie wkurza ta afera z Nocnymi Wilkami. Dlaczego te nasze rządowe debile nie chcą ich wpuscic zeby przejechali przez Polske !? Paranoja :/ to tak samo jak z Polski jezdzą do Smolenska na te groby to oni chcą jechac do Niemiec, kurwa no szlag mnie trafia. Juz kiedys wspominałam ze moi teście i rodzice jezdza motocyklami, byli w Moskwie i Nocne Wilki przywitali cały rajd z Polski, orpowadzili ich po Moskwie, zabrali do swojego baru, zadowoleni..to jest filmik z tego wyjazdu:

27 sekunda- ta kobieta w jeansach w czarnej koszulce z lodem to moja teściowa ;p
    4:02- to właśnie ci "główni" z nocnych wilków, ponoc mega sympatyczni ludzie..
    6:34- mój teściu :D

Ci którzy są przeciwni,powinni bardziej się zagłębić w temat a nie krzyczęc zeby ich nie wpuscic..

Boże jak mi sie chce na moto...! tak to kocham...ten klimat..

Wrzuć link do filmiku ;-)

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale gapa ;p

mamasia, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • gianna88 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie jem Carte D'Or truskawkowe z bezą i się zawiodłam... bezy co kot napłakał... a liczyłam, że zaspokoją moją zachciankę na bezę z truskawkami :D

0na88, małaMyszka lubią tę wiadomość

atdcpx9izbdly3tt.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gianna88 mi ta reklama sie po nocach sni z tymi lodami w roli głownej :-o
    choć własciwie odkad mam cukrzyce to co noc snie o slodyczach hahaha

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    ale gapa ;p

Ale masz "odjazdowych" teściów:)

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • gianna88 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    gianna88 mi ta reklama sie po nocach sni z tymi lodami w roli głownej :-o
    choć własciwie odkad mam cukrzyce to co noc snie o slodyczach hahaha

Hehe miałam podobnie, ciągle za mną chodziły... ale zupełnie inaczej sobie je wyobrażałam... takie sobie są :/

jutro idę na krzywą cukrową, aż się boję bo ciągle jem coś słodkiego :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 10:48

0na88, małaMyszka lubią tę wiadomość

atdcpx9izbdly3tt.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moi rodzice są tacy sami :) Moi rodzice i teście znali się ze sobą właśnie przez to ze są motocyklistami, a my z meżem jak zaczelismy sie spotykac nawet nie wiedzielismy ze sie znaja-on nie wiedział ze moi są w tym klubie a ja nie wiedziałam ze jego rodzice tez sa w tym klubie, dopiero jak zapytał czy nie bede bała sie przejechac motocyklem to ja z wielkimi oczami "no co ty..od dawna tato mnie wozi" i stąd sie zgadalismy którzy to nasi rodzice :D

Wiec jedni i drudzi jezdza i my jezdzimy :)(wiec Pola pewnie tez bedzie :D) tzn. no teraz juz nie..a tak mi sie chce..!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 10:50

mamasia, Laura, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chcebycmama wrote:
    Heh no to marzysz o takiej łazience jak ja. :-) plytki juz kupione, na podłogę i jedna ścianę od prysznica wybraliśmy plytki imitujące drewno, a pozostałe białe na ściany.
    Będzie to lazienka minimalistyczna, prysznic bez brodzika, tylko odpływ w plytkach i bateria termostatyczna, kibelek, zabudowana pralka z umywalka. :-) remont juz u nas na finiszu, wszystko przygotowane do kładzenia plytek. Jeszcze lampy musimy wybrać.

Powodzenia w remoncie, my też wszystko gruntownie remontowalismy łącznie z ogrzewaniem podłogowym. zajęło nam to 2 miesiące. Teraz czekamy na plytkarza. :-)

No właśnie, do takiej łazienki albo całkowicie płaski prysznic bez brodzika albo prosta wanna ;) Myślałam nad ogrzewaniem podłogowym... ale to jeszcze zobaczymy ;) Proszę załącz zdjęcia jak zrobicie, chętnie zobaczę efekt końcowy! ;)

• 5ylwia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrr rozpisałam się, wyłączyli prąd i mnie wyrzuciło ze strony..
    Lody! Wczoraj zjadłam 2 porcje.. Teraz się ogarniam i w tygodniu nie będę jadła słodyczy!
    Taka pogoda uciekam na spacer :) Miłego dnia :)

Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja o 13;20 mam wizyte,ale bez usg, mam dostac teraz zwolnienie i mam nadzieje ze zaradzi mi coś na te drętwienie rak ;/

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Magd Ekspertka

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny,
    orientujecie się czy badanie krzywej cukrowej w ciąży to norma? w sensie powinno być zawsze wykonane? Pytam bo mój lekarz jest dość nadgorliwy we wszystkich badaniach, a na to mnie nie skierował a czas jest chyba do 28tyg i nie wiem czy zapomniał czy jeśli cukier na czczo ( z moczu) jest okej to sie go nie wykonuje..??

km5se6ydvkshe5ag.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e2e78708b1fe.jpg

To nasi wakacyjni przyjaciele, dzis o 6.30 mielismy spacer po plazy i towarzyszyly nam od drzwi hotelu, a potem nas odprowadzily. Po sniadanku wzielismy kocyk i poszlismy na plaze, a oni tu dalej urzeduja. Nie mialam serca, wyslalam meza do sklepu po kielbaske, nakarmilismy je i spia sobie kolo nas. Najchetniej zabralabym je do domu, ale jest to niemozliwe, a sa przekochane!!

gianna88, KasiaeN., Cassie, mamasia, Pulpecja, Aga89, Laura, małaMyszka, lys, aaaaga, 0na88, kasiuleek, Maniuś, 5ylwia, bosa, Paula_071 lubią tę wiadomość

‹‹ 863 864 865 866 867 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ