X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry!
    Ja w nocy spac nie moglam, za goraco! Wkocnu spalam w samych majtusiach bo cokolwiek innego nie dalo sie zalozyc...
    maaadzik1207 wrote:
    Dziewczyny od 2 tyg mam bole od spojenia lonowe w dol a w srodku czuje jakby mnie rozrywalo. Jutro wizyta a duzo nie chodze a boli nawet jak leze. Miala tak ktoras??

Pisalam o tym 2 tygodnie temu. Od 22tygodnia mam bole spojenia lonowego. Nie moglam chodzic, siedziec, lezec a o tym zeby stanac na jednej nodze moglam pomarzyc. Na wizycie lekarz stwierdzil ze rozchodzi mi sie spojenie lonowe.
    Przepisal mi pas ortopedyczny w ktorym chodze od rana do wieczora. W Polsce niestety jest on platny.
    Noszac pas nie boli, po nocce bez pasa gorzej.
    Mam z tego wzgledu wskazania do cesarki.

małaMyszka lubi tę wiadomość

• psioszka11 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Któraś z dziewczyn była na prenatalnym we Wro w Sonokardzie? Polecacie dr. Olesiak- Andryszczak?!

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magd wrote:
    cześć dziewczyny,
    orientujecie się czy badanie krzywej cukrowej w ciąży to norma? w sensie powinno być zawsze wykonane? Pytam bo mój lekarz jest dość nadgorliwy we wszystkich badaniach, a na to mnie nie skierował a czas jest chyba do 28tyg i nie wiem czy zapomniał czy jeśli cukier na czczo ( z moczu) jest okej to sie go nie wykonuje..??

To zalezy od lekarza.
    W obu pierwszych ciazach badania na krzywa nie mialam. Wlasnie dlatego ze w mojej rodzinie nie ma cukrzykow a cukier mialam w normach.

Teraz w trzeciej ciazy lekarz powiedzial ze to moj wybor czy chce czy nie.
    Ja sie zdecydowalam dla swietego spokoju ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 11:21

Magd, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Migotkaa Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde... smarując sie balsamem przed lusterkiem rano zauwazyłam plamy w okolicy"rowku" u góry gdzie sie juz konczy po obu stronach, jak by od srodka, i mysle co by to mogło być, podobne plamki tylko mniejsze mam pod biustem, moze to za ciasna bielizna, kurde nie wiem no... moj gin na urlopie 2 tyg

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Malagosia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magd wrote:
    cześć dziewczyny,
    orientujecie się czy badanie krzywej cukrowej w ciąży to norma? w sensie powinno być zawsze wykonane? Pytam bo mój lekarz jest dość nadgorliwy we wszystkich badaniach, a na to mnie nie skierował a czas jest chyba do 28tyg i nie wiem czy zapomniał czy jeśli cukier na czczo ( z moczu) jest okej to sie go nie wykonuje..??
    Bez wzgledu na glukoze na czczo to badanie jest zlecane. Moze poprostu zrob ta krzywa ja za nia placilam 10,50 wiec nie duzo

Magd, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Pulpecja Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w nowym tygodniu :-)
    U nas był ciężki weekend, obraziłam się na męża i poszłam połazić w sobotę po mieście i tak jak stałam pojechałam do przyjaciółki. Wróciłam dopiero wczoraj. Czytałam was, ale nie chciało mi się nawet pisać. Taki foch.
    dzisiaj też mam wizytę, ale dopiero wieczorkiem, muszę się jeszcze przygotować, tzn. głównie ogolić.
    Magd, wydaje mi się, ze krzywa cukrowa to rutynowe badanie w ciąży, ale może jednak nie. najlepiej upewnić się u swojego lekarza dlaczego nie zlecił.
    Miłego dnia wam życzę :-)

Magd, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • staraczka24 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Kochane 13.04 robiłam badanie moczu wyszła infekcja pęcherza, faktycznie robiłam po parę kropel. Miałam akurat wizytę, gin przepisala mi urosept 3x2, furaginum 3x1 i kazała leki zacząć brać dopiero od następnego dnia po pobraniu moczu na posiew, wieczorem okropny ból nerki przeszło po nospoe i apapie. Następnego dnia oddałam mocz na posiew i zaczęłam brać zapisane leki. Tydzień później pojechałam z wynikami po antybiotyk. wyszła bakteria e.coli dostałam zinnat 500 2x1 przez 7 dni i dalej urosept 3x2. Po zinnacie zaczęło się swędzenie okolic intymnych Ale tylko na zewnątrz, myślę że to od braku osłonki do antybiotyki bo o niej zapomniałam, ale dokupilam po dwóch dniach. dziś jest ostatni dzień brania antybiotyki. wieczorem wezmę ostatnia dawkę. Jutro zaniose mocz na posiew. I teraz mam pytanie.
    Dziś nasousialam do kieliszka żeby sprawdzić jak wygląda mocz, jest metny bardzo pływa w nim jakby osad wygląda to jak piwo radler. Myślicie ze bakteria w dalszym ciągu jest? Czy metny mocz może być od tych leków?

Naj­piękniej­szych chwil w życiu nie zap­la­nujesz. One przyjdą same.
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myśle ze leki mogą mieć wpływ na wygląd moczu, ale pewna nie jestem, ja raz tez miałam mętny mocz a wyniki wyszły super :)

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jak wygalda mocz zalezy od tego co jesz, pijesz i czy przyjmujesz leki.
    Jak bralam antybiotyk ale to na grype w grudniu mialam metny mocz - wyniki wyszly super.

Wlasnie podgladalam sobie watek od maja do lipca, kurcze wchodzac na lipiec ciarki mnie przeszly widzac suwaczki ;) to juz blizej niz dalej do porodow! Szok, kiedy to przelecialo?

• staraczka24 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karrolina też taki metny że było widać pływające farfocle, jakby rozpuszczoną smecte taki osad dziwny?

Cassie a jaki bralas?

Powiem wam ze sie denerwuje bardzo bo chciałabym się pozbyć już tej bakterii i teraz tylko odbudować florę bakteryjna.
    Co do suwaczkow, to racja czas leci. Chociaż mi się dluzy :)
    A jak wasze przygotowania? Wyprawka kupiona? Nam zostały kocyki, wózek /fotelik koszula dla mnie łączki i szlafrok, laktator. Póki co przystopowalam bo nie mam gdzie tego trzymać. muszę porządki zrobić. No i ciuszki muszę kupić bo mam malutko

• olinka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    Ja o 13;20 mam wizyte,ale bez usg, mam dostac teraz zwolnienie i mam nadzieje ze zaradzi mi coś na te drętwienie rak ;/

daj znać co ci lekarz powiedział na te drętwienie rąk bo mnie to samo meczy :)

49d65f8aff.png
    "Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę...Jestem Przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje Dziecko... A ja Twoja mama"

• staraczka24 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bierzcie magnez na drętwienie. Ja mam to samo z nogami. Póki co magnez odstawiłam bo od tej głupiej bakterii brałam nospe apap antybiotyk osłonę i urosept. Żołądek by mi wysoadl po jeszcze witaminach i magnezie :)

małaMyszka, Neyla, bosa, zabka11 lubią tę wiadomość

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gianna88 wrote:
    właśnie jem Carte D'Or truskawkowe z bezą i się zawiodłam... bezy co kot napłakał... a liczyłam, że zaspokoją moją zachciankę na bezę z truskawkami :D
    Kobieto!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ta reklama prześladuje mnie od tygodni. Przez krzywą się wstrzymywałam od słodkiego, czyli żarłam wszystko co słodkie!
    Ale jak mówisz, że nie ma rewelacji to pójdę do budki przy kauflandzie - tam są pyszne lody... tzn. pójdę, jak noga mi pozwoli

bosa, gianna88 lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olinka wrote:
    daj znać co ci lekarz powiedział na te drętwienie rąk bo mnie to samo meczy :)

Mi "mrówy" dzień w dzień chodzą w palcach u ręki, budzę się rano z nimi, w dzień mnie łapie. Mi gin właśnie magnez kazała łykać/pić. Piję, ale nie powiedziałabym żeby coś pomogło.

małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • lys Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magd wrote:
    cześć dziewczyny,

"Czym jest test obciążenia glukozą i czy powinnam przygotować się jakoś do tego badania?

Test obciążenia glukozą jest badaniem obowiązkowym w ciąży i służy wykryciu cukrzycy, dość częstej choroby oczekujących mam. Rutynowo, jeśli nie są stwierdzone żadne nieprawidłowości, badanie w kierunku cukrzycy wykonuje się dwukrotnie: na początku ciąży oraz po 24 tygodniu. Cukrzyca w czasie ciąży stanowi niebezpieczeństwo zarówno dla mamy, jak i dziecka, i często nie daje żadnych objawów fizycznych.
    Test obciążenia glukozą wykonuje się pomiędzy 24 a 28 tygodniem ciąży. Na badanie powinnaś przyjść na czczo, po 8 godzinach niejedzenia (możesz wypić tylko szklankę wody), wypoczęta, po przespanej nocy. Na kilka dni przed badaniem nie powinnaś zmieniać diety."

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 12:28

małaMyszka, Magd, bosa lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka24 lekarz przepisal mi wowczas amoksyciline czy jak to sie pisze.
    Nie bralam nic oslonowego tylko jadalam jogurty i nie dostalam zadnej infekcji.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys no widzisz a mi lekarz kazal zjesc lekkie nie slodkie sniadanie i dopiero po tym sniadaniu przyjechac na glukoze. Po godzinie mialam 112.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 12:38

• lys Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie wrote:
    lys no widzisz a mi lekarz kazal zjesc lekkie nie slodkie sniadanie i dopiero po tym sniadaniu przyjechac na glukoze. Po godzinie mialam 112.

W ciąży czasem robią to badanie tak jak u Ciebie, czyli po śniadaniu.

Cassie, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest na sali jakas fryzjerka? Potrzebuje porady.

• aaaaga Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W poniedzialek mnie czeka to sławne badanie :-P. Ja ostatnio znowu mialam infekcje a w badaniu moczu wyszly bakterie ginka powiedziala ze to pewnie przez infekcje i z nacisku na pecherz

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
‹‹ 864 865 866 867 868 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ