X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie wrote:
    Dzien dobry!
    Ja w nocy spac nie moglam, za goraco! Wkocnu spalam w samych majtusiach bo cokolwiek innego nie dalo sie zalozyc...

Pisalam o tym 2 tygodnie temu. Od 22tygodnia mam bole spojenia lonowego. Nie moglam chodzic, siedziec, lezec a o tym zeby stanac na jednej nodze moglam pomarzyc. Na wizycie lekarz stwierdzil ze rozchodzi mi sie spojenie lonowe.
    Przepisal mi pas ortopedyczny w ktorym chodze od rana do wieczora. W Polsce niestety jest on platny.
    Noszac pas nie boli, po nocce bez pasa gorzej.
    Mam z tego wzgledu wskazania do cesarki.

No to troche mnie nastraszylas:( ja jak sie rozbieram to na siedzaco bo nie moge lewej nogi podniesc:( dobrze ze jutro wizyte mam.

małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olinka - dla mnie rece drętwieją szczególnie w nocy, budze sie z bólu bo to aż boli.. czytała o zespole cieśni nadgarstka- w ciazy wystepuje jak woda zbiera sie w organizmie, ale czy ja wiem zeby mi sie woda zbierałą skoro na wadze powolutku przybieram? chyba ze to nic nie ma do tego,ale zawsze myslalam ze jak woda sie zbiera to waga szybko rośnie, no nic,opisze swojej gin jak to wyglada i zoabczymy czy cos zaradzi bo juz nie moge tego wytrzymac, w ogole nie moge sie przez to wyspac..

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • staraczka24 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    casssie pewnie amoksiklav mialas, ja niestety mam ostra reakcje uczuleniowa w postaci ciezkiego grzybka po nim, wiec raz w zyciu tylko go mialam potem juz mowilam lekarzom ze nigdy w zyciu bo mam uczulenie :)

no zobaczymy co mi wyjdzie dziekuje wam :*

Cassie, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

Naj­piękniej­szych chwil w życiu nie zap­la­nujesz. One przyjdą same.
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamasia, Ty byłaś w tym Sonokardzie? Potrzebuje opinii o tej pani dr.:)

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • lys Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psioszka11 wrote:

To chyba Paula była w Sonokardzie.

psioszka11, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaadzik1207 wrote:
    No to troche mnie nastraszylas:( ja jak sie rozbieram to na siedzaco bo nie moge lewej nogi podniesc:( dobrze ze jutro wizyte mam.

Nie strasze mowe jak jest u mnie.
    Bylam juz w takim stanie ze nie umialam wstac w nocy na siku bo bol mnie zginal w pol.
    Lekarze w Polsce czesto do tego tematu podchodza olewczo - bo jednak spojenie pod wplywem hormonow boli ale nie zawsze i nie na takim etapie ciazy. Po 33tc spojenie ma prawo bolec bo dziecko juz zaczyna napierac ale nie w okolicach 22tygodnia.
    Co ja Ci moge z mojej strony doradzic/polecic popros o skierowanie na ten pas ortopedyczny - niewyobrazam sobie z takim bolem funkcjonowania bez tego pasa.
    A Tobie zeby dodatkowo ulzyc ubieraj sie na siedzaco i za duzo nie schylaj, nie podnos. Kazda dodatkowa waga mocniej spojenie obciaza i poteguje bol.

Ja mam taki pas.

http://images.kangoo.pl/67900022/13356566/large/ortel_p_thuasne_pas_krzyzowo_biodrowy.jpg

• Migotkaa Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cassie
    troche sie wystraszyłam ale to ja nie mam takie bólu, po prostu dyskomfort, chodze normalnie, zginam sie, ubrac sie moge i nogi podnosic

małaMyszka, Cassie, bosa lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Neyla Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka24 wrote:
    Hej. Kochane 13.04 robiłam badanie moczu wyszła infekcja pęcherza, faktycznie robiłam po parę kropel. Miałam akurat wizytę, gin przepisala mi urosept 3x2, furaginum 3x1 i kazała leki zacząć brać dopiero od następnego dnia po pobraniu moczu na posiew, wieczorem okropny ból nerki przeszło po nospoe i apapie. Następnego dnia oddałam mocz na posiew i zaczęłam brać zapisane leki. Tydzień później pojechałam z wynikami po antybiotyk. wyszła bakteria e.coli dostałam zinnat 500 2x1 przez 7 dni i dalej urosept 3x2. Po zinnacie zaczęło się swędzenie okolic intymnych Ale tylko na zewnątrz, myślę że to od braku osłonki do antybiotyki bo o niej zapomniałam, ale dokupilam po dwóch dniach. dziś jest ostatni dzień brania antybiotyki. wieczorem wezmę ostatnia dawkę. Jutro zaniose mocz na posiew. I teraz mam pytanie.
    Dziś nasousialam do kieliszka żeby sprawdzić jak wygląda mocz, jest metny bardzo pływa w nim jakby osad wygląda to jak piwo radler. Myślicie ze bakteria w dalszym ciągu jest? Czy metny mocz może być od tych leków?

Na bank od leków... mi nawet po zwykłym furaginie nie kazał badać moczu, bo zaburzony. Współczuję, bo zapalenie pęcherza to straszne cholerstwo :(

A moje wyniki moczu z soboty wzorowe... widocznie wtedy bakterie wyszły ze złego pobrania. Obeszło się bez leków :)

lys, bosa, małaMyszka, mamasia, Cassie lubią tę wiadomość

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • Neyla Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja w nocy mam za to RLS... czasami tak mi nogi "przeszkadzają", że nie mogę leżeć. To nie jest drętwienie, tylko takie jakby gilgotanie od pośladków idące. Muszę wtedy troszkę pochodzić i dopiero potem przechodzi.

bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tak sobie spalilam ramiona, nogi mimo 50 i 30 ze masakra, spac nie bede dzis. Brzuszek oczywiscie chroniony ale jest kupa ciezarnych ktore leza i smaza sie..brzuchy maja brazowe..az mam ochote im wykrzyczec co z Was za matki...na sloncu jest naprawde goraco, nie dosc ze promieniowanie uv to jeszcze przegrzanie.

psioszka11, bosa, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Dziewczyny tak sobie spalilam ramiona, nogi mimo 50 i 30 ze masakra, spac nie bede dzis. Brzuszek oczywiscie chroniony ale jest kupa ciezarnych ktore leza i smaza sie..brzuchy maja brazowe..az mam ochote im wykrzyczec co z Was za matki...na sloncu jest naprawde goraco, nie dosc ze promieniowanie uv to jeszcze przegrzanie.

Uważaj na siebie i Maje i czekamy na fotkę:)

bl9ci09kql96ri27.png

• chcebycmama Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla wrote:
    No właśnie, do takiej łazienki albo całkowicie płaski prysznic bez brodzika albo prosta wanna ;) Myślałam nad ogrzewaniem podłogowym... ale to jeszcze zobaczymy ;) Proszę załącz zdjęcia jak zrobicie, chętnie zobaczę efekt końcowy! ;)
    Pewnie, jak tylko skończymy to wrzucę zdjęcie. :-)

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • bosa Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,

Pozdrowienia z leżaczka w ogrodzie teściów :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2015, 22:56

psioszka11, mamasia, 0na88, aaaaga, Maniuś, Laura, KasiaeN., niecierpliwa, 5ylwia, małaMyszka, Cassie, gianna88, Paula_071, kasiuleek, Kkarolinaaaa, Martucha86, Aga89, zabka11, witaminkab lubią tę wiadomość

iv09krhm9j559ocl.png
    "Proście, a będzie wam dane, szukajcie, a znajdziecie; kołaczcie, a otworzą wam.
    Każdy bowiem, kto prosi, otrzymuje, a kto szuka, znajduje, a kto kołacze, temu otworzą."

• psioszka11 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a słyszałyście coś o wózkach : Espiro Atlantic? - sąsiedzi u nas mają na korytarzu, prezentuje się całkiem fajnie...

małaMyszka lubi tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

• staraczka24 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neyla wrote:
    Na bank od leków... mi nawet po zwykłym furaginie nie kazał badać moczu, bo zaburzony. Współczuję, bo zapalenie pęcherza to straszne cholerstwo :(

A moje wyniki moczu z soboty wzorowe... widocznie wtedy bakterie wyszły ze złego pobrania. Obeszło się bez leków :)

A ja miałam zrpbicbo skończeniu antybiotyki. No więc jak dziś wieczorem wezmę ostatnia dakwe to jutro mogę zrobić? Czy poczekać do środy? Chyba że powiem w laboratorium ze dziś brałam jesCze leki. Mocz metny może być byle bakterii nie było. leki podstawie to i mocz się poprawi pewnie.

• mamasia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psioszka11 wrote:
    Niestety nie :) ja byłam w luxmedzie u Andrzejewskiego i w centrum Mama i ja u Zaleskiej-Gajek

bzkxskf.png
  • staraczka24 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bosa ślicznie :)

Psioszka ja nie słyszałam. my upatrzelismy wózek camarello sevilla 3w1

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

• aaaaga Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sąsiadka urodzila chlopca ze 2 tyg temu mają wózek Jedo Fyn obejrzalam sobie go bo stoi pod ich drzwiami calkiem fajny chyba wezmę go pod uwage i ostatnio Baby Design mi wpadly w oko ale nadal mętlik

Kkarolinaaaa, małaMyszka lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • staraczka24 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prawda jest taka że wózków na rynku jest za dużo i ciężko się zdecydować :)

Dziewczyny tak myślę o tym posiewie i metnym moczu. może powinnam poczekać parę dni ? Sama już nie wiem. gin mi powiedziała żeby po skończeniu antybiotyki go zrobić. Ale zapomniałam spytać ile dni, a ona jest na urlopie :/

• 0na88 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka24 ja po infekcji odczekałam 2-3 dni . Po furaginie mój mocz świecił w ciemnościach prawie - był nieźle fluorescencyjny :) jak wygladał normalnie to dopiero wtedy zrobiłam badania.

staraczka24, małaMyszka lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
‹‹ 865 866 867 868 869 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ