SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
0na88 wrote:staraczka24 ja po infekcji odczekałam 2-3 dni . Po furaginie mój mocz świecił w ciemnościach prawie - był nieźle fluorescencyjny
jak wygladał normalnie to dopiero wtedy zrobiłam badania.
małaMyszka lubi tę wiadomość
Najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz. One przyjdą same.
-
Gin mi odposala że mogę jutro zrobić.
Teraz byłam się umyć i mam jakieś dziwne uplawychyba po clotrumazolum krem. Mam w razie co pimafucin w domu.
małaMyszka, 0na88 lubią tę wiadomość
-
chyba przegięłam
byłam na dwugodzinnym spacerze, co prawda po woli chodziłam bardzo ale ledwo do domu już doszłam, nie dośc, że kręgosłup napierdziela to tak mnie kuje wewnątrz, chyba szyjka
położyłam się, wzięłam dodatkowy magnez i nie wiem czy nospe brac czy nie na takie kucie
dałam się skusic pięknej pogodzie ale nie dla mnie takie kilometrowe wypady chyba
-
Magd wrote:cześć dziewczyny,
orientujecie się czy badanie krzywej cukrowej w ciąży to norma? w sensie powinno być zawsze wykonane? Pytam bo mój lekarz jest dość nadgorliwy we wszystkich badaniach, a na to mnie nie skierował a czas jest chyba do 28tyg i nie wiem czy zapomniał czy jeśli cukier na czczo ( z moczu) jest okej to sie go nie wykonuje..??
psioszka11 wrote:Któraś z dziewczyn była na prenatalnym we Wro w Sonokardzie? Polecacie dr. Olesiak- Andryszczak?!
tak, ja byłam i polecam:) może jestem wyrodną matką, ale mam z tego badania film na płycie, ale od 2 tygodni jeszcze go nie ruszyłam;)
EDIT:
aaaaga wrote:Sąsiadka urodzila chlopca ze 2 tyg temu mają wózek Jedo Fyn obejrzalam sobie go bo stoi pod ich drzwiami calkiem fajny chyba wezmę go pod uwage i ostatnio Baby Design mi wpadly w oko ale nadal mętlik
Jeno Fyn zajmuje dużo miejsca po złożeniu, ale jako komuś nie zależy na tym, to wydaje mi się, że jest całkiem ok. Dzisiaj znowu byłam oglądać wózki (tym razem w Astrze), przekonuję się do Bebetto Holland, chyba wybiorę ten wózek. Pan mówił, że spacerówki z tych wózków z serii 2w1 czy 3w1 używa się głównie zimną, a na lato kupuje się lekką spacerówkę. Wydaje mi się, że jest w tym sporo racji, ja się nie nastawiam, że będę tym Hollandem jeździć kilka lat.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 20:06
psioszka11, Magd, lys, małaMyszka lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Gianna polez sobie i odpoczywaj, ja wczoraj miałam to samo. Do tego macica się napinala parę razy polezalam i mi przeszło, dlatego dziś sobie odpoczywam jedynie z psem poszła. Nospy nie bierz narazie chyba że ci nie minie to weź
gianna88, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Pisałam do gin. Mam zrobić jutro posiew. No i uplawy mi się pojawiły więc pimafucin pójdzie w ruch. Antybiotyk mi wyjalowil całkowicie florę i swedzi piecze i dziś te uplawy
ja się wykoncze! Chciałabym już mieć magiczną 30 co najmniej :p
-
Olinka- moja gin powiedziała na drętwienie ze to najprawdopodobniej niedobór magnezu, mam zrobic morfologie i mocz jak zawsze + żelazo i magnez, za 2 tyg wizyta i zobaczymy.
Wyniki na czystość super
U mnie jest tak ze ide na wizyte-jestem wazona,mierzone cisnienie, daje wyniki,dostaje skierowanie, jakies pytania itp. no i badania na samolocie, a na usg umawiana jestem oddzielnie,wtedy ide i mam tylko usg. No i zawsze na wizycie moja gin sprawdza tętno maluszka, dzisiaj akurat jak u niej byłam Pola miała jakąś niezłą jazde w brzuchu ;p no i przyłożyła tą głowice i po paru sekundach jak zawaliła kopa w ta głowice to az Lusia oczy wywaliła
aaaaga, psioszka11, gianna88, Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Dzięki Paula, bo właśnie do niej chcę się umówić na prenatalne III trymestru.
Co do wózków, to ja już też straciłam rozum co wybrać, skończy się tak,że pójdę i wezmę co w danym momencie mi przyjdzie do głowy.małaMyszka lubi tę wiadomość
Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
-
Witajcie babeczki
Ja dzis od rana zabiegany dzien. Rano kurs z cora do szkoly, potem pranie jedno, drugie,trzecie, w miedzyczasie praca na lapku, zmana poscieli, kurs do szkoly, zakupy, obiad, kurs na tance i do sklepow,niedawno wrocilysmy i padam z nog.
Wczoraj bylismy za miastem na wypadzie, potem u znajomychna grillu i dostalam dwa wory ciuszkow dla Klary i dzis juz polowe popralam
Ide zrobic kolacje bo mi maz jeczy ze glodnyLaura, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny
No i walczę znowu z przeziębieniem i do tego ten cholerny kaszel.
Poza tym dzisiaj kłuje mnie w szyjce dosyć mocno.
Jutro nie wstaje z łóżka jak tak będzie.
7go wizyta, już tylko tydzień
PozdrawiammałaMyszka lubi tę wiadomość
-
Ja juz jestem po usg 4d. Bylo super Roxnane pokazala pipunie I mamy 2 zdjecia na dowod u malej wszystko jest prawidlowo. Serduszko z 4 komorami, przeplywy ok, aorty tez, mozg ok, zoladek, nerki tez. Wazy juz 810g I co najwazniejsze a co wczoraj czulam to to, ze mala sie przekrecila wkoncu glowka w dol pytalam tez o ta moja nerke I gin powiedzial, ze jesli dalej tak bedzie I bole beda coraz silniejsze I czeste to mam sie zglosic do szpitala sprawdzic funkcje moich nerek, mam nadzieje, ze nie bedzie to konieczne. Mamy sliczne zdjecia. Nawet Marcel dostal jedno na pamiatke
lys, aaaaga, Paula_071, Laura, małaMyszka, KasiaeN., Martucha86, Maniuś, mamasia, zabka11, magda sz, gianna88 lubią tę wiadomość
-
Laura zdrowia życzę!
Dziewczyny trochę się podłamałam.. Na udzie pojawiły mi się pierwsze rozstępywiem, że to nie jakaś ogromna tragedia ale przytyłam tylko 4 kg i mam wrażenie, że poszło tylko w brzuch bo chodzę jeszcze w jeansach, które nosiłam przed ciąża.. Mam takie bardzo niskie biodrowki, które nie uciskają na brzuch, a w tyłku i udach leżą jak dawniej.. Boję się, że jak zacznę teraz tyc to będzie gorzej
mam takie małe rozstępy na pośladkach z czasów dojrzewania i spodziewałam się, że w ciąży też mogę mieć rozstępy ale nie spodziewałam się, że tak szybko..
Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa mam nauczke po weekendzie interaz grzecznie leze. Jak minie 34tc to mogr sprzatac na okraglo najwyzej may zdazy przed cc
Moj ciegle kopie po podbrzuszu no i zastanawiam sie kiedy sie obroci? Przyznam ze nie mam pojecia kiedy dzieci sie obracaja glowka w dol.
Troszke jeszcze posiedze i ide spac. Pogoda mnie dzisiaj dobila. Leje od rana i konca nie widac...
Oby jutro bylo lepiej.
Dobranoc dziewczyny
Ps. Ja z gruby facebookowej sie wypisalam. Myslalam ze bedzie tak jakis ruch ale jest ciagle cisza.Laura, KasiaeN., małaMyszka lubią tę wiadomość
-
5ylwia wrote:Laura zdrowia życzę!
Dziewczyny trochę się podłamałam.. Na udzie pojawiły mi się pierwsze rozstępywiem, że to nie jakaś ogromna tragedia ale przytyłam tylko 4 kg i mam wrażenie, że poszło tylko w brzuch bo chodzę jeszcze w jeansach, które nosiłam przed ciąża.. Mam takie bardzo niskie biodrowki, które nie uciskają na brzuch, a w tyłku i udach leżą jak dawniej.. Boję się, że jak zacznę teraz tyc to będzie gorzej
mam takie małe rozstępy na pośladkach z czasów dojrzewania i spodziewałam się, że w ciąży też mogę mieć rozstępy ale nie spodziewałam się, że tak szybko..
-
Mąż poszedł do stomatologa...
A ja z nerwów chyba biegunki dostanę. Chciałabym żeby już go nie bolało.
No i oczywiście auto znowu mu się zepsuło. Jutro na wizytę autobusem, bo z moją nogą nigdzie nie dojdę.
lys lubi tę wiadomość
-
Pati Belgia wrote:Ja juz jestem po usg 4d. Bylo super Roxnane pokazala pipunie I mamy 2 zdjecia na dowod u malej wszystko jest prawidlowo. Serduszko z 4 komorami, przeplywy ok, aorty tez, mozg ok, zoladek, nerki tez. Wazy juz 810g I co najwazniejsze a co wczoraj czulam to to, ze mala sie przekrecila wkoncu glowka w dol pytalam tez o ta moja nerke I gin powiedzial, ze jesli dalej tak bedzie I bole beda coraz silniejsze I czeste to mam sie zglosic do szpitala sprawdzic funkcje moich nerek, mam nadzieje, ze nie bedzie to konieczne. Mamy sliczne zdjecia. Nawet Marcel dostal jedno na pamiatke
Super, gratulacje!A jak to czułaś, ze mała się przekręciła?I kiedy dzieci zmieniają pozycję?Mnie mała też kopie wciąż w podbrzusze.
Też idę się za chwilę położyć.To był stresujący, przez co męczący dzień.Jutro wizyta i mam andzieję zobaczyć moje maleństwomałaMyszka, niecierpliwa, Laura lubią tę wiadomość
-
melduje sie
bylam na szkole rodzenia i jestem mega zadowolona. Jak chodze to zaraz boli mnie kregoslup i mam ciezkie nogi mimo ze na plusie 4 kg, ale poltorej godziny cwiczen nie bylo problemem. Czuje sie lekko i mam mase energii teraz! Mam zamiar kontynuowac cwiczenia w domu i co tydzien na zajeciach. Sprawnosc fizyczna w gore jak ta lala pojdzie
zyc nie umierac. A i dzidzia faktycznie spi podczas ruchu. Pierwszego kopniaka poczulam dopiero w drodze do domu jak siedzialam. Teraz szaleje. A i witam sie w 26 tyg ciazy
Martucha86, KasiaeN., małaMyszka, Pati Belgia, lys, Paula_071, aaaaga, niecierpliwa, Laura, magda sz, gianna88 lubią tę wiadomość