X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej sierpniowczki :-)

Wpadlam milego dnia zyczyc. Ja dzis jade z bratem na pobranie szpiku wiec prosze o kciuki. Mam nadzieje, ze wyniki beda nadal dobre....

Pulpecia gratuluje coreczki :-)

KasiaeN., Paula_071, kasiuleek, mamasia, Pulpecja, Cassie, małaMyszka, lys, magda sz, Weridiana, zabka11 lubią tę wiadomość

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Kochane nie wiem jak ja Was nadrobie:) belly dziala mi tu tylko z rana jak wiekszosc spi.
    Wczoraj pisalam troche z dziewczynami na fb bo to akurat dziala.
    Dzis mialam taka zgage w nocy ze plakac sie chcialo. Rennie nie pomagal.. woda tez nie. To chyba po zelazie ktore za pozno wzielam.. problem mam z braniem lekow tutaj bo trzeba przerwy robic miedzy tym glupim zelazem... Maja czula ze nie moge spac i towarzyszyla mi w tych bolach :) chociaz tyle.
    Dzis jedziemy na zwiedzanko wyspy, juz nie wiem jakim filtrem sie smarowa po 30 moje ramiona sa w stanie krytycznym. Mam nadzieje ze skorka nie zejdzie.
    Madzia wspolczuje bo wiem co to zgaga. Tez mam ja w ciazy. Cholrnica potrafi wymeczyc....

małaMyszka lubi tę wiadomość

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry Siostry!
    Gratuluje wizyt!
    Magda może jakąś koszulkę cienką, ale dłuższym rękawem- 3/4?
    Moja opryszczka to już pół brody- wcz Pani w aptece powiedziała mi,że w ciąży prócz pasty do zębów nie można nic używać, ale podejrzewam,że była jakaś niemrawa, pani technik, więc zweryfikuję to jeszcze dziś w innej aptece. Na razie ratuje się pastą do zębów.

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • Malagosia Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psioszka ja tez akurat mam opryszczke i to 4 raz w ciazy i zankazdym razem stosuje plasterki i HascoVir. Obecnie mam opryszczke w nosie, niewiem czemu akurat tam wychodzi

psioszka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

• gianna88 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, witam sie z laboratorium z testu obciążenia glukoza, niedawno wypilam i smakowalo mi :D
    najgorsze to siedzenie tylko :)

Gratuluję udanych wizyt :)

Cassie, lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

atdcpx9izbdly3tt.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gianna88 wrote:
    Hej, witam sie z laboratorium z testu obciążenia glukoza, niedawno wypilam i smakowalo mi :D
    najgorsze to siedzenie tylko :)

Gratuluję udanych wizyt :)

To podziwiam! Ja twierdzę,że to jest coś najgorszego co miałam w buzi do tej pory:/

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • gianna88 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi ostatnio nic nie jest za słodkie wiec nawet mi przypasilo ;)

Psioszka mi w aptece tez mówili ze nic nie mozna, ale ginekolog powiedzial ze jak najbardziej masci, plasterki moznq, tylko doustnych tabletek na opryszczke nie brac.

atdcpx9izbdly3tt.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy;)
    Coś nie mogę spać w nocy, duszno mi strasznie, a okna nie moge otworzyć bo mąż przeziebiony.. wogóle ostatnio strasznie mi gorąco, ciekawe co to bedzie w lecie hm...

Bio oil, tez słyszałam i pewnie kupie bo cos czuje ze nogi mi rozepcha, moze nie tyle z tłuszczu co z puchniecia

Wczoraj jak jadłam kolacje mały tak mnie kopnął ze aż mnie zabolało, mąż pyta "Co Ci?" a ja mówie no "zesz kurde jak mnie kopnął" a on smieje

aaaaga, KasiaeN., lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie!

Tej nocy i mnie było strasznie ciepło. Spalismy z otwartym oknem.
    Tez się boję, co to będzie w lipcu, sierpniu...

Ale dziś wizyta! :-)
    Dzisiaj farbuje włosy, pozniej wizyta u kosmetyczki i potem ginekolog :-) powoli trzeba się rozglądać za letnimi sukienkami, ale nic mi się jeszcze nie spodobało.

Miłego dnia dziewczyny!

niecierpliwa, Laura, Pulpecja, Cassie, lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry ale deszczowy :-( Zaraz przychodzi fachowiec do wyprania wykladziny w sypialni mamy takiego kremowego wlochatego misia trzeba go odswiezyc
    Czy ktoras prala dywan / wykladzine jak dlugo schnie po praniu?

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć:)

Ale piekna pogoda,jej! Człowiekowi od razu gęba sie cieszy :)

Zaraz zamarynuje kurczaczka i pójde do lidla :)

Dzisiaj mają być u nas burze :O Fajnie-inauguracja sezonu letniego :D

Pulpecja, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry! Mi tez dzis w nocy bylo strasznie goraco, na siusiu w nocy obudzilam sie cala mokra.
    Dzis jedziemy na zamek w Malborku, nie przepadam za tego typu atrakcjami, ale maz uwielbia historie i mega sie cieszy na ten wyjazd wiec nie chce mu go'psuc ;) Ale nie wiem jak przezyje 3h chodzenia z przewodnikiem :P

Udanych wizyt Kochane!

KasiaeN., aaaaga, Laura, Pulpecja, małaMyszka lubią tę wiadomość

• KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :)

U nas ciepło ale pochmurnie i chyba też będzie padać.

Dziś wizyta :) Ale przed muszę zrobić pranie i obiad. Dziś zupa kalafiorowa i spaghetti.

Miłego! :)

Laura, niecierpliwa, Maniuś, Pulpecja, małaMyszka, lys lubią tę wiadomość

relgtv73gp3vr7ra.png
  • gianna88 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez cierpie z powodu ciepła w sypialni, spac nie moge... okna otworzyc nie moge bo maz tez przeziebiony i zimno mu :/ mamy taka super lekka koldre na lato i chyba ja zamontuje dzis ;) jedynie mezulek bedzie musial nauczyc sie spac w pizamie :D

w ogole wszedzie mi goraco...chodzę na krotkim rekawku mimo ze ludzie w swetrach, bluzach... jak to bedzie latem to ciekawe :D

Gdansk dzis pochmurny, deszczowy... nic tylko isc dalej spac :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 08:52

KasiaeN., Pulpecja, Cassie, małaMyszka lubią tę wiadomość

atdcpx9izbdly3tt.png
  • olinka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny
    u mnie dziś szaro ponuro zimno i deszczowo
    ale co najważniejsze dziś wizytujuemy o 17:30
    dziś na obiadek pomidorowa z makaronem :)
    i jeszcze najgorsze mnie czeka trzeba pozbyć się tego siana mniędzy nogami - nie lubie tego

a co do sypialni to mi zimno a moj mąz twierdzi że jest mu strasznie gorąco

Laura, Maniuś, Pulpecja, futuremama, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

49d65f8aff.png
    "Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę...Jestem Przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje Dziecko... A ja Twoja mama"

• 5ylwia Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) u mnie pięknie, słonecznie! Jem śniadanie i uciekam na spacer bo później mają być burze.. U nas w sypialni najmniej słoneczny pokój więc zawsze jest chłodno i przyjemnie się śpi ;-) Miłego dnia dziewczyny!
    P.S zainteresowałyście mnie tym bebetto holland muszę zobaczyć na żywo :)

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    problem mam z braniem lekow tutaj bo trzeba przerwy robic miedzy tym glupim zelazem... Maja czula ze nie moge spac i towarzyszyla mi w tych bolach :) chociaz tyle.
    Dzis jedziemy na zwiedzanko wyspy, juz nie wiem jakim filtrem sie smarowa po 30 moje ramiona sa w stanie krytycznym. Mam nadzieje ze skorka nie zejdzie.

Może bierz żelazo na początku np. co drugi dzień?

Nie polecam plaży z reklamy Bounty - mocno przereklamowane, pół dnia zmarnowałam żeby tam pojechać a nie było warto. Wybierzcie inną wycieczkę :)

lys - pan w sklepie powiedział, że większość reklamacji na BH jest na torbę, a raczej na jej uchwyt. Ponoć ma ładowność 2kg (jeśli dobrze pamiętam), a jak się nosi w niej cięższe rzecz to pękają takie metalowe haczyki na której się wiesza torbę. Dla mnie to akurat najmniejszy problem :) Fajnie, że ma 24 miesiące gwarancji, bo np. Lupa ma tylko 12.
    W Astrze wózek był po 1390 + 50zł adapter do Maxi Cosi. Pan powiedział, że za 1400 sprzeda komplet. A Wy widziałyście w jakiej cenie?

edit. Sprawdziłam na stronie http://fotelik.info/pl/testy/ że fotelik RAMATTI MARS, który można kupić w tym zestawie 3w1 nie był testowany, więc lepiej kupić coś osobno.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 09:47

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • kasiuleek Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się po dłużej nieobecności.
    Ale czytam na bieżąco:)

Po założenie krążka ( w środę cały czas bolał mnie brzuch- czułam taki ucisk głównie z prawej strony ). W piątek pojechałam, więc do lekarz. Na szczęście mnie uspokoił, że pessar trzyma dobrze i z małym wszystko w porządku. Jest ułożony poprzecznie i cały czas kopał w prawą stronę:)
    Wczoraj już było lepiej.

Po długim czasie wybrałam się na zakupy:D Kupiłam tylko jedną dresową sukienkę, bo po obejściu dwóch sklepów znowu zaczął boleć brzuch;/
    Musze stopniowo przyzwyczajać się do ruchu:)
    Ale i tak jestem szczęśliwa ze mogę juz chociaz troche cos porobić:)

Gratuluje udanych iwzyt i trzymam kciuki za dzisiejsze:)
    Miłego dnia:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 09:52

Laura, Paula_071, aaaaga, Pulpecja, Cassie, Aga89, małaMyszka, niecierpliwa, Martucha86, lys, Weridiana, zabka11, gosia.b lubią tę wiadomość

2nn39n73yer8iupj.png
    07jyqdc.png

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulek- to dobrze ze wszystko jest dobrze :))

Ja jak dłuzej pochodze to w pachwinie mnie boli ..

Dzisiaj powinnam dostać żelazko ! Kurier ma je dostarczyc :D Rodzice na rocznice slubu kupili nam żelazko Tefal GV5245 - moze któraś z was ma? jak sie sprawdza ? Mama powiedziała ze juz nie moze sluchac mojego narzekania a teraz bede miała prasowanai dużo wiecej i postanowili ze nam zrobia taki prezent ! Juhu !

Ja do tej pory miałam takie gówno ze az słów brakuje.. podczas prasowania (nie mówie tu o prasowaniu z całego miesiaca) musiałam 2 razy dolewać wode bo nie ważne w jakiej pozycji napiepszalo goracą parą, jak np.składałam coś żelazko stawiałam to ono w sciane pare buchało..;/ druga sprawa- nie ma zadnego korka w miejscu gdzie nalewa się wode..wiec jak tylko coś nim machnęłam woda lała się po kablu,rękach.. juz nie wspomne ile trzeba było się namachać żeby coś rozprasowac!

I wiecie co ? te żelazko dostałam od "przyjaciółki" w prezencie slubnym-jego koszt-70zł. Wstydziłabym się dac taki prezent na ślub ! (na weselu oczywiscie tez byli i nic oprócz tego żelazka nie dali) nie chodzi o to ze chciałabym jak najwiecej zgarnć, tylko o sam fakt ze ja spaliłabym się ze wstydzu dając prezent za 70zł. Dodam że wcale nie jest biedna. No a jej slub jest we wrzesniu,na wesele nie idziemy bo mam termin na 26 a slub jest 12 wrzesnia, wiec maleństwo nie bedzie miało wiecej niz miesiac no i tak sie zastanawiam co jej kupic. Nie dam jej kasy bo głupio mi dac nawet 200zł w koperte,zawsze dajemy 400-500 (zależy od zażyłości:P) + alkohol (jezeli chcą zamiast kwiatków) a wiecej niz 200 jej nie dam bo z jakiej racji skoro ona mi zafasoliła zelazko któe moge sobie w dupe wsadzic a dodatkowo na wesele nie pójdziemy tylko na sam slub. No i nie wiem co jej kupic..a chce to kupic przed porodem bo potem nie bede miała głowy zeby latać jeszcze za prezentem.

Co najlepsze, powiedziałam jej ze nie bedziemy na weselu napewno, bo chce karmic piersią,bede świeżo po porodzie,tak małego dziecka nie zostawie, tym bardziej ze to jest 40km od mojego miasta, a ta z fochami wyskakuje ze ona wesele ma raz w zyciu,zeby oddac dziecko rodzicom i z butelki żeby karmili. No jasne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 10:04

małaMyszka, Amberla lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc! Brak wenny na pisanie, wstalam i znowu jestem spiaca...

Powodzenia wizytujacym i wszystkim milego dnia!

‹‹ 868 869 870 871 872 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ