SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
aaaaga wrote:Dziewczyny z Gdanska kogo polecacie na wizyte z usg 4d chce na prenatalne 3 trym isc gdzies gdzie polacze wlasnie z 4d i na to ostatnie badanie isc do innego lekarza prywatnie
Do Doeringa masa babek chodzi i polecają
Ja na wszystkie prenatalne jak dotąd chodziłam do Brzóski, na ostatnie też się wybieramNagranie 4D dodatkowo płatne. Lekarka bardzo sympatyczna, fajnie wszystko tłumaczy
małaMyszka, aaaaga lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny ,
ja juz po wizycie na patologii , Zosia nadal jest dziewczynka i wazy 870 g. Lekarz powiedzial ze wychodzi z USG ze jest 5 dni mlodsza.. i mam sie znow u nich pojawic w Maju na "specjalistycznym USG" i w Czerwcu na patologii.
5 dni to podobno zadna roznica zobaczymy jak bedzie rozwijac sie dalej kolo mnie siedziala kobieta tez z cukrzyca i jej dziecko bylo mniejsze prawie o 3 tyg. Oni u niej zdiagnozowali hipotrofia plodu ? cos takiego.... musze poczytac. Oby Zocha po prostu pozniej zostala poczeta.
Milego dnia kochane !
małaMyszka, psioszka11, KasiaeN., mamasia, Laura, Cassie, lys, kasiuleek, Paula_071, zabka11 lubią tę wiadomość
-
Cześć!
my po wizycie, siedzimy już w domku, bo mąż ma wolne. Dostało mi się troszkę za wagę, więc czeka mnie mała dieta cud...
Na pożegnanie z niezdrowym żarciem, kupiłam milkę malinową i dzisiaj sobie nie odpuszczę.
Szyjka długa i wszystko w porządku. Mały machał i ssał paluszka
Oczywiście musiał pochwalić się swoim sprzętem
Aż dr się śmiała, że taki odważny. Teraz odważny, ale na początku to wstydniś jak nic.
Waga:744
A tak nasz synuś pokazuje jak było
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 12:21
0na88, Aga89, aaaaga, niecierpliwa, psioszka11, KasiaeN., gianna88, mamasia, Martucha86, Laura, rybka1988, Y, Cassie, lys, Katarka, chcebycmama, kasiuleek, Kkarolinaaaa, Maniuś, 5ylwia, ekropka, Paula_071, czarnaruda, Weridiana, witaminkab, zabka11, gosia.b lubią tę wiadomość
-
rybka1988 wrote:A ja dziewczyny chyba faktycznie jestem w ciąży
rozpłakałam sie wczoraj przez uwaga... loda! mąż był na zakupach sobie kupił wielkiego rożka owoce leśne, synowi wziął jakąś kulkę w kokosach z toffi, a mi kupil PIPI ! jedyny lód jakiego nigdy nie lubiłam i poleciało. Awantura,że szok że na mnie kasy żałował, że sobie to niewiadomo co z wafelkiem a ja zwykłą kostkę waniliową! oczywiście przeprosiłam, ale było mi tak głupio.... taki problem zrobiłam z niczego ach...
trzymam kciuki za wizytujące
Pati szukałam na facebooku grupy sierpniówki. Znalazlam tylko sierpniowe mamy a i tak zamknięta. także porażka nie obejrzałam sobie..
Ach... lody pipismak mojego dzieciństwa
to mi teraz narobiłaś smaka niedobra Ty
rybka1988, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
małaMyszka wrote:Cześć!
my po wizycie, siedzimy już w domku, bo mąż ma wolne. Dostało mi się troszkę za wagę, więc czeka mnie mała dieta cud...
Na pożegnanie z niezdrowym żarciem, kupiłam milkę malinową i dzisiaj sobie nie odpuszczę.
Szyjka długa i wszystko w porządku. Mały machał i ssał paluszka
Oczywiście musiał pochwalić się swoim sprzętem
Aż dr się śmiała, że taki odważny. Teraz odważny, ale na początku to wstydniś jak nic.
Waga:744
A tak nasz synuś pokazuje jak było
ale super zdjecie
no my idziemy sie pod pryszniv przygotować do wizytymałaMyszka lubi tę wiadomość
-
Paula_071 wrote:Może bierz żelazo na początku np. co drugi dzień?
Nie polecam plaży z reklamy Bounty - mocno przereklamowane, pół dnia zmarnowałam żeby tam pojechać a nie było warto. Wybierzcie inną wycieczkę
lys - pan w sklepie powiedział, że większość reklamacji na BH jest na torbę, a raczej na jej uchwyt. Ponoć ma ładowność 2kg (jeśli dobrze pamiętam), a jak się nosi w niej cięższe rzecz to pękają takie metalowe haczyki na której się wiesza torbę. Dla mnie to akurat najmniejszy problemFajnie, że ma 24 miesiące gwarancji, bo np. Lupa ma tylko 12.
W Astrze wózek był po 1390 + 50zł adapter do Maxi Cosi. Pan powiedział, że za 1400 sprzeda komplet. A Wy widziałyście w jakiej cenie?
edit. Sprawdziłam na stronie http://fotelik.info/pl/testy/ że fotelik RAMATTI MARS, który można kupić w tym zestawie 3w1 nie był testowany, więc lepiej kupić coś osobno.
Dzięki za info, tez myślę że dla mnie kwestia ładowności torby i jej przeładowania nie będzie problemem, zatem nie będzie też reklamacjiTe wózki są w Bajce, ale nie wiem w jakiej cenie. Co do fotelików to myślałam, że zawsze jest do wyboru tez Maxi-cosi, a tam w Astrze tylko Ramatti?
Na stronie Bobo Wózki BH masz do wyboru z kilkoma fotelikami, z czego BeSafe Izi Go i Maxi-cosi Cabrio Fix i Pebble mają ocenę 4 w kategorii bezpieczeństwo w testach. Ja generalnie chciałam ten BeSafe Izi Go. Mają otworzyć te Bobo Wózki we Wro i ja czekam kiedy w końcu to zrobią
http://www.bobowozki.com.pl/index.php?cPath=184_629&%3CosCsid%3E
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 12:24
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
0na88 wrote:Hej dziewczyny ,
ja juz po wizycie na patologii , Zosia nadal jest dziewczynka i wazy 870 g. Lekarz powiedzial ze wychodzi z USG ze jest 5 dni mlodsza.. i mam sie znow u nich pojawic w Maju na "specjalistycznym USG" i w Czerwcu na patologii.
5 dni to podobno zadna roznica zobaczymy jak bedzie rozwijac sie dalej kolo mnie siedziala kobieta tez z cukrzyca i jej dziecko bylo mniejsze prawie o 3 tyg. Oni u niej zdiagnozowali hipotrofia plodu ? cos takiego.... musze poczytac. Oby Zocha po prostu pozniej zostala poczeta.
Milego dnia kochane !
Ona, ale 5 dni to praktycznie zadna roznica, zwlaszcza, ze na tym etapie dzieciaczki roznie przybieraja na wadze i raczej bym tego z cukrzyca nie wiazala...0na88, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Ja mam za tydzień wizytę i aż boję się tej wagi. Jak ostatnio schudłam 0,5kg tak przez ten msc to chyba ze 3 mam na plusie. Zjadłam rano 2 parówki z ciemną bułką, niedawno tosta, którego zagryzłam pudełkiem lodów- a lody Oreo-mniam! i co- nie jestem nadal najedzona:/ Czas zacząć się pilnować...
Cassie, małaMyszka lubią tę wiadomość
Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
-
Kkarolinaaaa wrote:Kasiulek- to dobrze ze wszystko jest dobrze
)
Ja jak dłuzej pochodze to w pachwinie mnie boli ..
Dzisiaj powinnam dostać żelazko ! Kurier ma je dostarczycRodzice na rocznice slubu kupili nam żelazko Tefal GV5245 - moze któraś z was ma? jak sie sprawdza ? Mama powiedziała ze juz nie moze sluchac mojego narzekania a teraz bede miała prasowanai dużo wiecej i postanowili ze nam zrobia taki prezent ! Juhu !
Ja do tej pory miałam takie gówno ze az słów brakuje.. podczas prasowania (nie mówie tu o prasowaniu z całego miesiaca) musiałam 2 razy dolewać wode bo nie ważne w jakiej pozycji napiepszalo goracą parą, jak np.składałam coś żelazko stawiałam to ono w sciane pare buchało..;/ druga sprawa- nie ma zadnego korka w miejscu gdzie nalewa się wode..wiec jak tylko coś nim machnęłam woda lała się po kablu,rękach.. juz nie wspomne ile trzeba było się namachać żeby coś rozprasowac!
I wiecie co ? te żelazko dostałam od "przyjaciółki" w prezencie slubnym-jego koszt-70zł. Wstydziłabym się dac taki prezent na ślub ! (na weselu oczywiscie tez byli i nic oprócz tego żelazka nie dali) nie chodzi o to ze chciałabym jak najwiecej zgarnć, tylko o sam fakt ze ja spaliłabym się ze wstydzu dając prezent za 70zł. Dodam że wcale nie jest biedna. No a jej slub jest we wrzesniu,na wesele nie idziemy bo mam termin na 26 a slub jest 12 wrzesnia, wiec maleństwo nie bedzie miało wiecej niz miesiac no i tak sie zastanawiam co jej kupic. Nie dam jej kasy bo głupio mi dac nawet 200zł w koperte,zawsze dajemy 400-500 (zależy od zażyłości:P) + alkohol (jezeli chcą zamiast kwiatków) a wiecej niz 200 jej nie dam bo z jakiej racji skoro ona mi zafasoliła zelazko któe moge sobie w dupe wsadzic a dodatkowo na wesele nie pójdziemy tylko na sam slub. No i nie wiem co jej kupic..a chce to kupic przed porodem bo potem nie bede miała głowy zeby latać jeszcze za prezentem.
Co najlepsze, powiedziałam jej ze nie bedziemy na weselu napewno, bo chce karmic piersią,bede świeżo po porodzie,tak małego dziecka nie zostawie, tym bardziej ze to jest 40km od mojego miasta, a ta z fochami wyskakuje ze ona wesele ma raz w zyciu,zeby oddac dziecko rodzicom i z butelki żeby karmili. No jasne.
Karolina wybacz, ale dla mnie to jakaś nienormalna ta koleżanka. Żeby focha strzelać o cos takiego. Samo to, ze pójdziesz na ślub to dużo. Uwierz jak jest takie małe dziecko, nawet byś nie chciała go zostawiać. Inna sprawa jak będziesz karmić.... bo jak piersią, to przepraszam z czym pójdziesz na wesele - z dzieckiem czy z laktatorem. Bo jak mleko cały czas się produkuje i trzeba odciągać jak się nie karmi. Niech koleżanka się najpierw zastanowi nad sobą. Inna sprawa, że wesele to duże skupisko ludzi i możesz " coś" przynieść do domu i dziecko CI zachoruje. Nasza znajoma tak zrobiła - pojechała z niecałym miesięcnzym dzieckiem z Krakowa do Nowego Targu - bo jej lata szybowcami - i mieli tam jakieś większe spotkanie uroczystość. Wróciła i dziecko chore - zapalenia ucha, układu moczowego i na antybiotykach miesięczny synek i 10 dni w szpitalu....Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 12:46
Cassie, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Katarka wrote:Możemy pić melisę?
małaMyszka, Katarka lubią tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:Ona, ale 5 dni to praktycznie zadna roznica, zwlaszcza, ze na tym etapie dzieciaczki roznie przybieraja na wadze i raczej bym tego z cukrzyca nie wiazala...
Dokładnie - to żadna różnicaNiech Ci nie wbija do głowy
0na88, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
lys wrote:Dzięki za info, tez myślę że dla mnie kwestia ładowności torby i jej przeładowania nie będzie problemem, zatem nie będzie też reklamacji
Te wózki są w Bajce, ale nie wiem w jakiej cenie. Co do fotelików to myślałam, że zawsze jest do wyboru tez Maxi-cosi, a tam w Astrze tylko Ramatti?
Na stronie Bobo Wózki BH masz do wyboru z kilkoma fotelikami, z czego BeSafe Izi Go i Maxi-cosi Cabrio Fix i Pebble mają ocenę 4 w kategorii bezpieczeństwo w testach. Ja generalnie chciałam ten BeSafe Izi Go. Mają otworzyć te Bobo Wózki we Wro i ja czekam kiedy w końcu to zrobią
http://www.bobowozki.com.pl/index.php?cPath=184_629&%3CosCsid%3Elys, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
0na88 wrote:Hej dziewczyny ,
Milego dnia kochane !małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Myszka ale ekstra zdjęcie! super moment się udało uchwycic
mój synek też na początku wstydniś a teraz buźki pokazac ładnie nie chce, ale swoje jajeczka owszem
Aga no właśnie mnie te negatywne opinie u Doeringa odstraszyły, ale mam znajome które są bardzo zadowolone. I jest jednym z najpopularniejszych lekarzy od usg w Gdańsku na pewno.
Beata Brzóska przyjmuje w Inviccie. Na znanym lekarzu.pl opinii za dużo nie znajdziesz, ale na forach jest polecana. Wzbudziła moje zaufanie na pierwszym prenatalnym, wszystko wyjaśnia sama więc nawet pytań nie miałam. Mój gin prowadzący też jej ufa.
Tylko jak to invicta - ceny nieciekawe.aaaaga, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Kurcze... my też mamy wesele przyjaciół pod koniec sierpnia, a TP na 2.08. Wstępnie nastawiamy się, że choć na chwilę będziemy, ale różnie to może być, najwyżej mąż sam pojedzie, bo wymyślili sobie ślub i wesele 120 km od Wrocławia. Pierwotnie myśleliśmy, że zrobimy tak, że zabierzemy teściów ze sobą do jakiegoś pensjonatu nieopodal uroczystości i zajmą się małym, a ja będę przychodziła na karmienie (ewentualnie nieco pokarmu się ściągnie), no ale nie wiem. Coraz bardziej mnie Wasze doświadczenia w temacie odwodzą od tego pomysłu.Chyba skończy się na tym, że pojedzie sam mąż
-
właśnie się dowiedziałam, że moja koleżanka ktora urodziła synka 3 tyg temu leży z małym już tydzień we Wrocławiu iczeka go operacja
co zje to wymiotuje i zdiagnozowali zwężenie odcinka pomiędzy żołądkiem i jelitami. schudł już prawie 500g. Do tego coś z nereczką i mocz mu się cofa! cholera ona miała 3 badania renatalne! wszystko niby było ok. Jestem przerażona... jeszcze miesiąc w szpitalu dzidzia poleży... tragedia
-
A i co do wesel to my NASZE mamy 3 października. Będzie 2-3 miesieczna córcia. Ale właśnie specjalnie pod to wesele szukaliśmy hotelu. I tam w pokoju będzie maluszek z opiekunką spać i ze starszą córeczką
Zawsze jakby co mogę podejść, nakarmić, odciągnąć itp.
Cassie, gianna88, aaaaga, chcebycmama, 0na88, Maniuś, Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość