X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • lys Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamasia wrote:
    Nie mogę się doczytać, bo słabą fotkę cyknęłam telefonem :/ ale chyba jest jakiś wybór, może uda Ci się coś dostrzec:

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/34fe2cfaf95d82e3.html

Dzięki :) coś widzę tam chyba Maxi-Cosi, BeSafe i Cybex. Jest wybór w każdym razie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 14:31

małaMyszka lubi tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi w Askocie odradzali fotelik Maxi Cosi,że ich cena to płaci się za firmę i metkę- polecali natomiast Cybex i jak nam pokazała i porównała to rzeczywiście byłabym skłonna kupić Cybex.

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy tej kolezanki we wrzesniu i pod koniec lipca, ale na te pod koniec lipca tez nie pójdziemy, mamy słaby kontakt (to kuzynka męża) bo siedzi za granicą i wcale się nie odzywa, zresztą nie lubimy jej bo to taka..mimoza ;p zebym nie była w ciąży to byśmy poszli a tak ? co to za atrakcja, miesiac przed terminem siedziec za stołem..
    Takze 2 wesela i 2 odpadają.
    W nst roku mamy napewno 3, a znajac zycie moze jeszcze jakies wskoczyc, to na te juz pójdziemy napewno :)

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psioszka11 wrote:
    Mi w Askocie odradzali fotelik Maxi Cosi,że ich cena to płaci się za firmę i metkę- polecali natomiast Cybex i jak nam pokazała i porównała to rzeczywiście byłabym skłonna kupić Cybex.

Ja z kolei słyszałam dobre opinie o BeSafe Izi Go, ale jeszcze żadnego fotelika nie widziałam na żywo. Cybex w testach ma 4 i 5 za bezpieczeństwo.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • gianna88 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BeSafe Izi Go na żywo się prezentują bardzo ładnie, ale miejsca ponoc za dużo nie mają i dzidzia szybko siedzi ściśnięta.
    Cybexy do mnie aktualnie najbardziej przemawiają i ten kupimy raczej, wyglądają na wygodne, fajny mają daszek/budkę, mają tą wkładkę na główkę taką twardszą przez co głowa dziecka sztywno się trzyma i niby to bezpieczniejsze w razie czego niż te miękkie wkładki
    A Maxi Cosi wyglądają tak trochę byle jak przy tych BeSafe i Cybexach, i na pewno na mniej wygodne wyglądają

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 15:00

lys, psioszka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

atdcpx9izbdly3tt.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupujecie nowe foteliki ? ja zastanawiam się czy nie kupić używanego, to jednak tylko na jakies 7miesiecy...

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam zakupy z aptekigemini i muszę przyznać, że jestem bardzo zadowolona. Wszystko było osobno popakowane w folię bąbelkową i świetnie zabezpieczone. Trochę mi zajęło rozpakowywanie ;)

ca3bc258d8b15d9dmed.jpg

aaaaga, Amberla, Cassie, niecierpliwa, Aga89, 0na88, gianna88, Martucha86, Paula_071, kasiuleek, chcebycmama, Weridiana, małaMyszka, magda sz, zabka11 lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    Kupujecie nowe foteliki ? ja zastanawiam się czy nie kupić używanego, to jednak tylko na jakies 7miesiecy...

Ja bym w życiu nie kupiła używanego. Nigdy nie wiadomo na co trafisz. Czytałam, że fotelik po wypadku, nawet jeśli nie nosi znamion zewnętrznych uszkodzeń to i tak nie spełnia już swoich funkcji i powinien być wymieniony.
    Z resztą te foteliki nowe wcale nie są jakieś mega drogie, myślę że oszczędności można poszukać gdzieś indziej.

Cassie, niecierpliwa, gianna88, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://fotelik.info/pl/testy/wszystkie/roktestu/malejaco/index.html

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj slubny czerpal info z tej strony i chyba pebble maxi cosi wezmiemy tak ostatnio mowil ale jak bedzie ostatecznie zobaczymy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 15:30

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TEz bym w zyciu nie kupila uzywanego fotelika no chyba ze od kogos z rodziny lub znajomych majac pewnosc ze to nie fotelik z samochodu powypadkowego.

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Ewa123 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawda! Dziewczyny, nie kupujcie używanych fotelików, to naprawdę jest ryzykowne, a przecież bezpieczenstwo naszych dzieci jest najważniejsze. Juz lepiej kupić używane łóżeczko, wózek, ale nie fotelik. Nigdy nie wiadomo, czy nie brał udziału w stłuczce lub wypadku, a tak jak napisała Iys taki nie chroni naszego dziecka juz niestety, nawet jeśli wygląda idealnie.

Cassie, małaMyszka lubią tę wiadomość

Ewa123
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam dziś dzień do dupy. Rano miałam krzywą cukrową, musiałam siedzeć na niewygodnym fotelu 2 godziny i czuję, ze wszystko mnie boli-kość ogonowa, pośladek prawy, kręgoslup, coś mnie w spojeniu kłuje.. Jeszcze ta pogoda taka do kitu :/ pada i smutno za oknem.. Na pociechę zjadłam prawie całą czekolade na raz :/ Od jutra koniec ze słodyczami, serio!

Ewa123
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powaznie? Nie slyszalam o tym ze fotelik ktory bral udzial w stłuczce jest do niczego :o
    No to kupimy nowy.

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie zgadzam sie z lys! Nigdy nie wiadomo czy fotelik nie byl wypadkowy. Ja na bezpieczenstwie nie mam zamiaru oszczedzac

• euforia Ekspertka

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Wszystkie Ciężarówki,
    my cały czas leżymy w domku, jutro wizyta -strasznie się boje:(
    Mam pytanie do dziewczyn z passerem czy gin też wam mówił że co jakiś czas będzie go wyjmował aby go przeczyścic? W necie nic o tym nie znalazłam a mój gin o tym wspominał.

Co do wózka bebetto holand też byłam nim zainteresowana, ale szwagierka była w sklepie z wózkami gdzie były BH i ekspedientka mówiła ze jest sporo reklamacji na stelaż. Nie wiem dokładnie jaki problem.

Synek Mamusi :)
    f2w33e3kum1d34qa.png

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj znowu natknenalam sie podczas spaceru na wozek camarelo widze w Gdansku jakis nalot tych wozkow bo u siebie ani razu go na ulicy jeszcze nie widzialam ;) Tym razem byla to wersja spacerowa i rownie bardzo mi sie podobala. Dziecko mialo gdzies na oko ponad 2 lata bo bardzo ladnie mowilo i dalej wygodnie siedzialo w swojej bryce ;)

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej..tu nie chodzi o to ze chce oszczedzic na bezpieczenstwie :O po prostu sie orientuje...

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z tego co pamietam to temat fotelikow uzywanych byl szeroko omawiany na lipcowkach co sie wszystkie poklocily :D

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    Ej..tu nie chodzi o to ze chce oszczedzic na bezpieczenstwie :O po prostu sie orientuje...
    To tym lepiej, ze to wynika z niewiedzy ;)

‹‹ 872 873 874 875 876 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ