X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • lys Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamasia wrote:
    Nie mogę się doczytać, bo słabą fotkę cyknęłam telefonem :/ ale chyba jest jakiś wybór, może uda Ci się coś dostrzec:

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/34fe2cfaf95d82e3.html

Dzięki :) coś widzę tam chyba Maxi-Cosi, BeSafe i Cybex. Jest wybór w każdym razie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 14:31

małaMyszka lubi tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi w Askocie odradzali fotelik Maxi Cosi,że ich cena to płaci się za firmę i metkę- polecali natomiast Cybex i jak nam pokazała i porównała to rzeczywiście byłabym skłonna kupić Cybex.

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy tej kolezanki we wrzesniu i pod koniec lipca, ale na te pod koniec lipca tez nie pójdziemy, mamy słaby kontakt (to kuzynka męża) bo siedzi za granicą i wcale się nie odzywa, zresztą nie lubimy jej bo to taka..mimoza ;p zebym nie była w ciąży to byśmy poszli a tak ? co to za atrakcja, miesiac przed terminem siedziec za stołem..
    Takze 2 wesela i 2 odpadają.
    W nst roku mamy napewno 3, a znajac zycie moze jeszcze jakies wskoczyc, to na te juz pójdziemy napewno :)

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psioszka11 wrote:
    Mi w Askocie odradzali fotelik Maxi Cosi,że ich cena to płaci się za firmę i metkę- polecali natomiast Cybex i jak nam pokazała i porównała to rzeczywiście byłabym skłonna kupić Cybex.

Ja z kolei słyszałam dobre opinie o BeSafe Izi Go, ale jeszcze żadnego fotelika nie widziałam na żywo. Cybex w testach ma 4 i 5 za bezpieczeństwo.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • gianna88 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BeSafe Izi Go na żywo się prezentują bardzo ładnie, ale miejsca ponoc za dużo nie mają i dzidzia szybko siedzi ściśnięta.
    Cybexy do mnie aktualnie najbardziej przemawiają i ten kupimy raczej, wyglądają na wygodne, fajny mają daszek/budkę, mają tą wkładkę na główkę taką twardszą przez co głowa dziecka sztywno się trzyma i niby to bezpieczniejsze w razie czego niż te miękkie wkładki
    A Maxi Cosi wyglądają tak trochę byle jak przy tych BeSafe i Cybexach, i na pewno na mniej wygodne wyglądają

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 15:00

lys, psioszka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

atdcpx9izbdly3tt.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupujecie nowe foteliki ? ja zastanawiam się czy nie kupić używanego, to jednak tylko na jakies 7miesiecy...

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam zakupy z aptekigemini i muszę przyznać, że jestem bardzo zadowolona. Wszystko było osobno popakowane w folię bąbelkową i świetnie zabezpieczone. Trochę mi zajęło rozpakowywanie ;)

ca3bc258d8b15d9dmed.jpg

aaaaga, Amberla, Cassie, niecierpliwa, Aga89, 0na88, gianna88, Martucha86, Paula_071, kasiuleek, chcebycmama, Weridiana, małaMyszka, magda sz, zabka11 lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    Kupujecie nowe foteliki ? ja zastanawiam się czy nie kupić używanego, to jednak tylko na jakies 7miesiecy...

Ja bym w życiu nie kupiła używanego. Nigdy nie wiadomo na co trafisz. Czytałam, że fotelik po wypadku, nawet jeśli nie nosi znamion zewnętrznych uszkodzeń to i tak nie spełnia już swoich funkcji i powinien być wymieniony.
    Z resztą te foteliki nowe wcale nie są jakieś mega drogie, myślę że oszczędności można poszukać gdzieś indziej.

Cassie, niecierpliwa, gianna88, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://fotelik.info/pl/testy/wszystkie/roktestu/malejaco/index.html

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj slubny czerpal info z tej strony i chyba pebble maxi cosi wezmiemy tak ostatnio mowil ale jak bedzie ostatecznie zobaczymy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 15:30

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TEz bym w zyciu nie kupila uzywanego fotelika no chyba ze od kogos z rodziny lub znajomych majac pewnosc ze to nie fotelik z samochodu powypadkowego.

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Ewa123 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawda! Dziewczyny, nie kupujcie używanych fotelików, to naprawdę jest ryzykowne, a przecież bezpieczenstwo naszych dzieci jest najważniejsze. Juz lepiej kupić używane łóżeczko, wózek, ale nie fotelik. Nigdy nie wiadomo, czy nie brał udziału w stłuczce lub wypadku, a tak jak napisała Iys taki nie chroni naszego dziecka juz niestety, nawet jeśli wygląda idealnie.

Cassie, małaMyszka lubią tę wiadomość

Ewa123
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam dziś dzień do dupy. Rano miałam krzywą cukrową, musiałam siedzeć na niewygodnym fotelu 2 godziny i czuję, ze wszystko mnie boli-kość ogonowa, pośladek prawy, kręgoslup, coś mnie w spojeniu kłuje.. Jeszcze ta pogoda taka do kitu :/ pada i smutno za oknem.. Na pociechę zjadłam prawie całą czekolade na raz :/ Od jutra koniec ze słodyczami, serio!

Ewa123
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powaznie? Nie slyszalam o tym ze fotelik ktory bral udzial w stłuczce jest do niczego :o
    No to kupimy nowy.

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie zgadzam sie z lys! Nigdy nie wiadomo czy fotelik nie byl wypadkowy. Ja na bezpieczenstwie nie mam zamiaru oszczedzac

• euforia Ekspertka

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Wszystkie Ciężarówki,
    my cały czas leżymy w domku, jutro wizyta -strasznie się boje:(
    Mam pytanie do dziewczyn z passerem czy gin też wam mówił że co jakiś czas będzie go wyjmował aby go przeczyścic? W necie nic o tym nie znalazłam a mój gin o tym wspominał.

Co do wózka bebetto holand też byłam nim zainteresowana, ale szwagierka była w sklepie z wózkami gdzie były BH i ekspedientka mówiła ze jest sporo reklamacji na stelaż. Nie wiem dokładnie jaki problem.

Synek Mamusi :)
    f2w33e3kum1d34qa.png

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj znowu natknenalam sie podczas spaceru na wozek camarelo widze w Gdansku jakis nalot tych wozkow bo u siebie ani razu go na ulicy jeszcze nie widzialam ;) Tym razem byla to wersja spacerowa i rownie bardzo mi sie podobala. Dziecko mialo gdzies na oko ponad 2 lata bo bardzo ladnie mowilo i dalej wygodnie siedzialo w swojej bryce ;)

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej..tu nie chodzi o to ze chce oszczedzic na bezpieczenstwie :O po prostu sie orientuje...

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z tego co pamietam to temat fotelikow uzywanych byl szeroko omawiany na lipcowkach co sie wszystkie poklocily :D

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    Ej..tu nie chodzi o to ze chce oszczedzic na bezpieczenstwie :O po prostu sie orientuje...
    To tym lepiej, ze to wynika z niewiedzy ;)

‹‹ 872 873 874 875 876 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ