X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 04:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane.Moja niedziela super udana, dzieki Bogu nie w szpitalu. Maz zrobil mi beze pawlovej pyszna mu wyszla. Z malinami i borowkami, niedoczekala bitej smietany, pozarlismy ja bez:) ja tyje znowu na potege, przestalam uwazac, jem normalnie wiec waga od razu 3 kg do przodu. Koszmar.

małaMyszka, Neyla, Weridiana, lys, bosa, zabka11, magda sz lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej brzuchatki :-)

Na 16:00 mam usg 4d. Juz sie nie moge doczekac :-)

Milego dnia sierpniowczki :-)

Maniuś, Laura, psioszka11, Martucha86, Paula_071, niecierpliwa, kasiuleek, małaMyszka, Neyla, mamasia, futuremama, Amberla, Y, Cassie, Weridiana, bosa lubią tę wiadomość

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to kolejny tydzień za nami i kolejny przed nami :) Witamy :)

Jutro wizyta, mam nadzieję, ze Marta urosła.

Pati Belgia udanej wizyty i super wrażeń z usg :)

Miłego poniedziałku! :)

Pati Belgia, Maniuś, Laura, niecierpliwa, małaMyszka, mamasia, Cassie lubią tę wiadomość

relgtv73gp3vr7ra.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane napisze tylko ze dolecielismy bo wifi dziala masaaakrycznie. Mogloby byc cieplej co prawda ale przy 25 stopniach zauwazylam ze puchne..Lot 2.5h takze szybciutko :) Majeczka kopala mnie jak jej opowiadalam co teraz mijamy :alpy, morze itp. Jedzenie pyyszne, wczoraj tak sie najadlam ze nie moglam chodzic, zjdadlam na obiad 3 talerze mix wszystkiego po trochu co bylo i zagryzlam lodami na koniec..nie moglam wstac z krzesla hahha tesciowa patrzyla na mnie z przerazeniem bo jak neandertalczyk jadlam. Ale takie pysznosci ze nie da rady sie powstrzymac. No idziemy zaraz na sniadanko i troszke nozki opalic.

Pati Belgia, gianna88, Maniuś, aaaaga, Laura, psioszka11, Martucha86, niecierpliwa, kasiuleek, małaMyszka, Paula_071, Neyla, Pulpecja, mamasia, KasiaeN., Amberla, Aga89, Aga89, Y, rybka1988, Magd, Cassie, Weridiana, bosa, zabka11, gosia.b lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc kobitki 3mam kciuki za wizyty dajcie znac po milego poniedzialku i witamy 24 tc :-)

Pati Belgia, Maniuś, Laura, Martucha86, małaMyszka, Cassie, Weridiana lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • gianna88 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda zazdroszczę jedzenia :D też z Krety wspominam te pyszności mmm :)
    Bawcie się dobrze, odpoczywajcie i korzystajcie z pogody :) fajnie że za gorąco nie jest, za to woda na pewno przyjemna ;)

Wizytującym życzę udanych wizyt i niech bobasy pokażą ładnie buziaki :)

Ja nie mogę spac juz od 6... za gorąco w sypialni, słońce prześwituje przez rolety i ptaszki śpiewają to jak można spac :)

Miłego, słonecznego poniedziałku życzę Kobietki :)

Laura, małaMyszka, Paula_071, Cassie, Weridiana lubią tę wiadomość

atdcpx9izbdly3tt.png
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej u nas dzis cieplo:) nie spie od 6 w nocy pobudki bo synus z mama chcial spal a tatus zabieral mnie do sypialni i tak latalam.

Powodzenia na wizycie i daj znac po Pati.

My jutro podgladamy synusia :) juz sie doczekac nie moge.

niecierpliwa, Laura, małaMyszka, futuremama, Cassie, Weridiana lubią tę wiadomość

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i witam się w 7 mscu!- według belly-27tc.
    Nie śpię od 6, piorę, sprzątam, gotuję:)
    Dziś planów brak, prócz zakupów spożywczych ,ale to popołudniu jak mąż wróci z pracy.
    Dopadła mnie opryszczka- złapałam pewnie w Katowicach jakiegoś wirusa wśród ludzi w centrach. Ja od dzieciństwa wiecznie z opryszczką:/ Smaruję pastą do zębów, bo nie wiem co w ciąży można stosować.
    Udanych wizyt i miłego poniedziałku!

Martucha86, Laura, małaMyszka, mamasia, Maniuś, Aga89, Cassie, Weridiana lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • gianna88 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psioszka11 wrote:
    No i witam się w 7 mscu!- według belly-27tc.
    Nie śpię od 6, piorę, sprzątam, gotuję:)
    Dziś planów brak, prócz zakupów spożywczych ,ale to popołudniu jak mąż wróci z pracy.
    Dopadła mnie opryszczka- złapałam pewnie w Katowicach jakiegoś wirusa wśród ludzi w centrach. Ja od dzieciństwa wiecznie z opryszczką:/ Smaruję pastą do zębów, bo nie wiem co w ciąży można stosować.
    Udanych wizyt i miłego poniedziałku!

ja w ciąży miałam opryszczkę już 4 razy :/
    możesz stosowac normalnie plasterki i maści na opryszczkę typu zovirax, hascovir itp.

psioszka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

atdcpx9izbdly3tt.png
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny od 2 tyg mam bole od spojenia lonowe w dol a w srodku czuje jakby mnie rozrywalo. Jutro wizyta a duzo nie chodze a boli nawet jak leze. Miala tak ktoras??

małaMyszka lubi tę wiadomość

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od 5:30 na nogach, bo rano zawiozłam tatę do szpitala na zabieg serca. Wróciłam do domu, jadłam śniadanie i zobaczyłam, że moje okna są brudne! Były porządnie myte przed świętami (miesiąc temu), a już są brudne szyby i parapety. Nie mogłam na to patrzeć i pomyłam wszystkie okna z zewnątrz i parapety z obu stron:) Jest wiele plusów mieszkania w centrum miasta, ale te okna to dramat, trzeba być co miesiąc, bo inaczej wrocławski smog pożre w całości szyby razem z futrynami.

Słońce pięknie świeci, mam masę energii! W końcu nadszedł moment ciąży, gdy nie męczą mnie bóle podbrzusza, gdy nie wymotuję, piersi nie bolą. Jest cudnie:))

I mąż dzisiaj wraca!!:)))

aaaaga, psioszka11, małaMyszka, Neyla, Amberla, Martucha86, Maniuś, Aga89, Weridiana, Cassie, Laura, lys, bosa, zabka11 lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • rybka1988 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się dziewczynki. Ja miałam okropną noc, normalnie nie mogłam zasnąć. Niewygodnie tak i siak tragedia. Mała szaleje, a na 15.30 szkoła rodzenia.

małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

89fb222d8f99a787cb58ecdeecb7f007.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gianna88 wrote:
    ja w ciąży miałam opryszczkę już 4 razy :/
    możesz stosowac normalnie plasterki i maści na opryszczkę typu zovirax, hascovir itp.

Dzięki zakupię coś dzisiaj na pewno.
    A obiad mam dziś z głowy- mąż zadzwonił,że przywiezie naszą ulubioną pizzę:)
    Szukam jakieś fajnej bluzy dla męża, możecie polecić jakiś sklep internetowy?

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to dziewczynki zaczął się nowy piękny dzień!

Co dzisiaj macie w planach?

My już po śniadanku. Bierzemy się za pisanie projektu na zaliczenie.
    Noga już nie boli - noga teraz napierd*ala. Nie mogę chodzić, cały ciężar przełożyłam na prawą stopę i myślę, że długo nie wytrzyma.

Wstawiam pranie i muszę coś wymyślić na obiad. Macie może jakieś pomysły na obiadki papki? Przyjmę każdą ilość przepisów na papu, bo mąż dzisiaj idzie na dłutowanie zęba i będzie musiał przyjmować pokarmy w postaci płynnej :( przez jakiś czas.

KasiaeN., bosa lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie brzuchatki w 7 miesiacu aaaa :)

Siedze w pracy , popijam kawe i pamietam ze dopiero panikowalam ze serduszka na USG nie widac , a byl to 6 tydz. Ale mam banana na twarzy :)

Słonecznego dnia

Paula_071, psioszka11, kasiuleek, mamasia, Martucha86, Maniuś, chcebycmama, Aga89, Y, rybka1988, małaMyszka, Laura, bosa, gosia.b lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy sie w sloneczny poranek!
    Nie mam pojecia czym to jest spowodowane, ale mi od wczoraj wrocily poranne mdlosci i mocno mnie targa :/ Albo to zmiana klimatu albo kwestia tego, ze tutaj sniadania serwuja od 8 i Julka sygnalizuje, ze potrzebuje amciu ;) Choc dzis rano po 6 zjadlam jogurt i tak nie pomoglo.

Pytanie do dziewczyn z trojmiasta?? Co polecacie zobaczyc, gdzie mozna podjechac?? Zwiedzilismy juz stare miasto, gdynie, sopot, sanktuarium w Matemblewie, Oliwe a jutro planujemy podjechac do Malborka, a dzis zero pomyslow lezymy i patrzymxm w sufit

KasiaeN., małaMyszka, Laura, bosa lubią tę wiadomość

• Migotkaa Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy i my:)
    POgoda przepiekna:)
    W planach pranie i spacer do rossmana, kupie jakis podkład inny moze ciut lzejszy na to ciepło:)

Obiadek mam tylko ziemniaki obrać bo dostalam od tesciowej :)

Co do bólu w spojeniu, mnie czasem boli, nie jest to raczej ból tylko dyskomfort taki jak jest po jezdzie na rowerze, ja mysle ze wszystko ciągnie, zauważyłam niestety też roztępy na nogach od środka i pod kolanami, pewnie dlatego ze nogi to miałam najszczuplejsze

małaMyszka, Laura lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    Witamy i my:)
    POgoda przepiekna:)
    W planach pranie i spacer do rossmana, kupie jakis podkład inny moze ciut lzejszy na to ciepło:)

Obiadek mam tylko ziemniaki obrać bo dostalam od tesciowej :)

Co do bólu w spojeniu, mnie czasem boli, nie jest to raczej ból tylko dyskomfort taki jak jest po jezdzie na rowerze, ja mysle ze wszystko ciągnie, zauważyłam niestety też roztępy na nogach od środka i pod kolanami, pewnie dlatego ze nogi to miałam najszczuplejsze

Polecam krem BB lub CC La Roche (ale to w aptece). Ma filtr 30 więc w sam raz dla nas, nie trzeba dodatkowo smarować twarzy:)

5ylwia, Amberla, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Neyla Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. U nas o 6n rano za oknem była straszna mgła i już się bałam, że kolejny dzień będzie szary. Na szczęście słonko już się ogarnęło i pięknie świeci. Całą noc śniły mi się wózki...Do 1 w nocy nie mogłam spać, tak intensywnie o nich myślałam.

Ja dzisiaj zupełnie bez planów na obiad, nawet nie chce mi się myśleć, co zrobić :P

U mnie dzisiaj zaczął się 23tc...

Do usłyszenia.

Martucha86, małaMyszka, Laura lubią tę wiadomość

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula, dla mnie bb jest za lekki, ja mam jednak nierówny koloryt skóry i z natury jestem piegusek wiec potrzebuje czegos ciut mocniejszego do maskowania:)

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
‹‹ 862 863 864 865 866 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ