X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwia wrote:
    Na 14 sierpnia :)
    Taki wiek, że zawiązuje się mocne przyjaźnie, ma pewnie wielu znajomych w szkole więc pewnie jest mu ciężko zmienić poziom.. Przeszedł taką ciężką drogę z chorobą i teraz jeszcze szkoła.. Ale na pewno wszystko się ułoży :) dobrze, że ma wsparcie w rodzinie :)
    Ja wedlug gina mam termin na 15:-)

Jesli chodzi o Sebastiana to najgorsze jest to, ze juz od wrzesnia do szkoly nie chodzi. Ma nauczanie indywidualne. Niestety nie moze przebywac w zatloczonych miejscach ze wzgledu na duza ilosc zarazkow. Ale to silny chlopak I wierze, ze kada dzisn to wszystko przetrawi...

małaMyszka, Paula_071 lubią tę wiadomość

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 16 mam rocznicę więc może się wstrzeli ;) ale 29 lipca siostry urodziny i minie 9 lat jak jesteśmy z mężem parą więc też dobra data :) chcę rodzić naturalnie także dowiemy się za 3,5 miesiąca kiedy Oliwier zechce wyjść ;-)

Pati Belgia, małaMyszka lubią tę wiadomość

• somebodytolove94 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nie potraktujcie mnie jak debilkę, ale mam pytanie, które mnie już męczy i tyle. Bo jak liczę tydzień ciąży z cyklem 32-34 dni, okres 11 listopada no to wychodzi mi 24 tydzień i poród ok. 20 sierpnia. Tak jak to z resztą też uzgodniłyśmy tutaj razem, bo niektóre dziewczyny miały tak samo. Ginekolog mówi, że ze względu na to, że okres był "nieregularny" (gdzie zawsze jest to 32-34 dni) jestem w 22 tygodniu i urodzę 30 sierpnia i że rozmiar płodu wskazywał na to i na ostatnim i na tym usg. Ale to on mi podaje wiek ciąży, wiek płodu czy jak, bo już poważnie się zagubiłam i czuję się jak skończona frajerka, że nie wiem nawet dokładnie co z tym moim dzieckiem jest. Pół miesiąca w przód, czy w tył :( Wiem, może ja głupia jestem, ale nie znam się na tym, a to dla mnie ważne :( rozwieje ktoś moje wątpliwości?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 15:12

małaMyszka lubi tę wiadomość

n59ytrd8vprkwr09.png
    0d1yqqmz0mxdy3yr.png
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwia wrote:
    Ja 16 mam rocznicę więc może się wstrzeli ;) ale 29 lipca siostry urodziny i minie 9 lat jak jesteśmy z mężem parą więc też dobra data :) chcę rodzić naturalnie także dowiemy się za 3,5 miesiąca kiedy Oliwier zechce wyjść ;-)
    My z mezem 13 sierpnia mamy 10 rocznice slubu wiec tez moze dostaniemy prezent :-) a 25 ja mam urodziny :-)

małaMyszka, Neyla lubią tę wiadomość

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    somebodytolove94 wrote:
    Dziewczyny, nie potraktujcie mnie jak debilkę, ale mam pytanie, które mnie już męczy i tyle. Bo jak liczę tydzień ciąży z cyklem 32-34 dni, okres 11 listopada no to wychodzi mi 24 tydzień i poród ok. 20 sierpnia. Tak jak to z resztą też uzgodniłyśmy tutaj razem, bo niektóre dziewczyny miały tak samo. Ginekolog mówi, że ze względu na to, że okres był "nieregularny" (gdzie zawsze jest to 32-34 dni) jestem w 22 tygodniu i urodzę 30 sierpnia i że rozmiar płodu wskazywał na to i na ostatnim i na tym usg. Ale to on mi podaje wiek ciąży, wiek płodu czy jak, bo już poważnie się zagubiłam i czuję się jak skończona frajerka, że nie wiem nawet dokładnie co z tym moim dzieckiem jest. Pół miesiąca w przód, czy w tył :( Wiem, może ja głupia jestem, ale nie znam się na tym, a to dla mnie ważne :( rozwieje ktoś moje wątpliwości?
    Ja chyba ufalabym lekarzowi, jednak to oni znaja sie za rzeczy ;-)

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej milego dnia
    Wlaczylam belly i jestem mega rozczarowana wygladem kalendarza bez abonamentu... a nie oplaca sie mi wykupywac a dwa nawet jakbym chciala nie mam jak bo na polskim koncie mam az 8zl... porazka...

Ja sie dzisiaj slabo czuje. Ostatnie dni przesadzilam z myciem okien i sprzataniem. Wczoraj oprocz spojenia bolalo mnie tak podbrzusze jak w dniu okresu. Wzielam nospe ktora pomogla dopiero dzisiaj rano. Spac nie moglam i czuje sie serio oslabiona. Maly fika wiec jest wszystko ok ale wiecej takiej glupoty nie zrobie zeby szalec ze sprzataniem nawet gdy rewelacyjnie sie czuje, to nie jest tego warte...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 15:17

• rybka1988 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie ja tez ostatnie 2 dni laziłam za tapeta do pokoju dla malej całą Zieloną zeszłam. Do tego sprzatanie, wczoraj klejenie wynoszenie i porzadki. W nocy mialam problem zeby sie z boku na bok odwrocic tak brzuch boli i plecy. Dzisiaj odpoczywam. Wstawilam tylko na rosol, zrobilam chalke bo syn juz meczyl i poskladalam pranie. Na tym koncze moja aktywnosc bo pozniej mozna tego zalowac. Bede lezec a mala niech sobie kopie :-)

małaMyszka, Cassie lubią tę wiadomość

89fb222d8f99a787cb58ecdeecb7f007.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my już po małym remoncie pokoju, kolorek wyszedł ciemniejszy niż myślałam ale jest ładny wiec spoko polki już zamontowane i obrazki tez mąż dumny wiec jeszcze lepiej :) teraz tylko czekamy na nasze łózko i łóżeczko Synka :)
    ślubny na meczu a ja leże i czekam aż mi się obiadek zrobi
    ale tu dzisiaj cisza :)

małaMyszka, rybka1988 lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwia wrote:
    My też mamy rocznicę ślubu 16 sierpnia.;-) no nie wierzę tyle nas łączy hahahah

5ylwia lubi tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 16 mam urodzinki ale bym miała super prezent jak by sie mlody w ten dzien urodzil :-) :-) :-)

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 10:21

Laura, aaaaga, niecierpliwa, rybka1988, małaMyszka, Martucha86, 5ylwia, psioszka11, gianna88, Y, Cassie, kasiuleek, mamasia, czarnaruda, zabka11, gosia.b lubią tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    somebodytolove94 wrote:

Raczej bym obstawiała 30 sierpnia. Ja miałam ostatnią miesiączkę 12 listopada, cykle mam 31 dniowe i termin porodu mam na 23 sierpnia.

Metoda na policzenie mniej więcej dnia porodu jest następująca:
    Termin porodu = pierwszy dzień ostatniej miesiączki + 1 rok + 7dni – 3 miesiące. To ma zastosowanie gdy cykle są 28dniowe. Gdy cykl trwa np. 30 dni, do 7 dodamy jeszcze 2 (30dni – wzorcowe 28). Gdy cykle np. 26 zamiast dodawać odejmiemy 2, ponieważ od rzeczywistych 26 dni odejmujemy wzorcowe 28 i wtedy mamy wynik -2.

somebodytolove94, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • olinka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny
    czy któraś zamawiała może pieluchy z allegro i ma sprawdzonego dostawce

49d65f8aff.png
    "Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę...Jestem Przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje Dziecko... A ja Twoja mama"

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poszlismy z mezem na spacer na lody,jak wrocilam do domu to czulam sie jak po maratonie :/
    Robi sie ciezej..

małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Maniuś ślicznie wyglądasz, nareszcie się ujawniłaś :D
    I brzuszki piękne macie dziewczyny :)
    Ja z mężusiem wczoraj byłam na spacerku na lodach :) fakt wróciłam z bólem podbrzusza ale wieczorem przed zaśnięciem przeszło po nospie.
    Dzisiaj gardło mnie boli i boję się żeby nie powrócił znowu kaszel :(
    Jakieś sposoby na ból gardła macie??
    Pogoda piękna aż chce się żyć :D

Maniuś, małaMyszka lubią tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Laura Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suwaczek się znowu zawiesił....

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• chcebycmama Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olinka wrote:
    hej dziewczyny
    czy któraś zamawiała może pieluchy z allegro i ma sprawdzonego dostawce
    Dzisiaj w smyku widziałam pieluchy w promocji.

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej wy juz kupujecie pieluchy ? Ja pieluchy to zostawiam na koniec ;p

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam Olinko, nie wiem czemu czytając Twój wpis pomyślałam o pieluchach tetrowych. :-)

Pieluchy tetrowe są w smyku w promocji. :-)

A co do zakupów dla maluszka to ja mam tylko ciuszki, jeszcze nie wyprane, reczniczek, kocyk.

Grubsze zakupy planuje w czerwcu.

Wózek i fotelik będę mieć od kuzynki, potem kupie tylko spacerówke.

Łóżeczko kupują tesciowie.

Na razie całe pieniądze idą w remont.

Trochę mam stres czy zdążymy, ale juz nie ma odwrotu - remont trzeba skończyć. ☺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 18:56

niecierpliwa, Laura, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dziś zaszalałam na allegro :) zamówiłam łóżeczko pościel itp itd pierwszy zasiłek z ZUSu przyszedł i wszystko już poszło :)

niecierpliwa, Laura, lys, Maniuś, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
‹‹ 860 861 862 863 864 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ