SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
5ylwia wrote:Na 14 sierpnia
Taki wiek, że zawiązuje się mocne przyjaźnie, ma pewnie wielu znajomych w szkole więc pewnie jest mu ciężko zmienić poziom.. Przeszedł taką ciężką drogę z chorobą i teraz jeszcze szkoła.. Ale na pewno wszystko się ułożydobrze, że ma wsparcie w rodzinie
Jesli chodzi o Sebastiana to najgorsze jest to, ze juz od wrzesnia do szkoly nie chodzi. Ma nauczanie indywidualne. Niestety nie moze przebywac w zatloczonych miejscach ze wzgledu na duza ilosc zarazkow. Ale to silny chlopak I wierze, ze kada dzisn to wszystko przetrawi...małaMyszka, Paula_071 lubią tę wiadomość
-
Ja 16 mam rocznicę więc może się wstrzeli
ale 29 lipca siostry urodziny i minie 9 lat jak jesteśmy z mężem parą więc też dobra data
chcę rodzić naturalnie także dowiemy się za 3,5 miesiąca kiedy Oliwier zechce wyjść
Pati Belgia, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, nie potraktujcie mnie jak debilkę, ale mam pytanie, które mnie już męczy i tyle. Bo jak liczę tydzień ciąży z cyklem 32-34 dni, okres 11 listopada no to wychodzi mi 24 tydzień i poród ok. 20 sierpnia. Tak jak to z resztą też uzgodniłyśmy tutaj razem, bo niektóre dziewczyny miały tak samo. Ginekolog mówi, że ze względu na to, że okres był "nieregularny" (gdzie zawsze jest to 32-34 dni) jestem w 22 tygodniu i urodzę 30 sierpnia i że rozmiar płodu wskazywał na to i na ostatnim i na tym usg. Ale to on mi podaje wiek ciąży, wiek płodu czy jak, bo już poważnie się zagubiłam i czuję się jak skończona frajerka, że nie wiem nawet dokładnie co z tym moim dzieckiem jest. Pół miesiąca w przód, czy w tył
Wiem, może ja głupia jestem, ale nie znam się na tym, a to dla mnie ważne
rozwieje ktoś moje wątpliwości?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 15:12
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
5ylwia wrote:Ja 16 mam rocznicę więc może się wstrzeli
ale 29 lipca siostry urodziny i minie 9 lat jak jesteśmy z mężem parą więc też dobra data
chcę rodzić naturalnie także dowiemy się za 3,5 miesiąca kiedy Oliwier zechce wyjść
a 25 ja mam urodziny
małaMyszka, Neyla lubią tę wiadomość
-
somebodytolove94 wrote:Dziewczyny, nie potraktujcie mnie jak debilkę, ale mam pytanie, które mnie już męczy i tyle. Bo jak liczę tydzień ciąży z cyklem 32-34 dni, okres 11 listopada no to wychodzi mi 24 tydzień i poród ok. 20 sierpnia. Tak jak to z resztą też uzgodniłyśmy tutaj razem, bo niektóre dziewczyny miały tak samo. Ginekolog mówi, że ze względu na to, że okres był "nieregularny" (gdzie zawsze jest to 32-34 dni) jestem w 22 tygodniu i urodzę 30 sierpnia i że rozmiar płodu wskazywał na to i na ostatnim i na tym usg. Ale to on mi podaje wiek ciąży, wiek płodu czy jak, bo już poważnie się zagubiłam i czuję się jak skończona frajerka, że nie wiem nawet dokładnie co z tym moim dzieckiem jest. Pół miesiąca w przód, czy w tył
-
nick nieaktualnyHej milego dnia
Wlaczylam belly i jestem mega rozczarowana wygladem kalendarza bez abonamentu... a nie oplaca sie mi wykupywac a dwa nawet jakbym chciala nie mam jak bo na polskim koncie mam az 8zl... porazka...
Ja sie dzisiaj slabo czuje. Ostatnie dni przesadzilam z myciem okien i sprzataniem. Wczoraj oprocz spojenia bolalo mnie tak podbrzusze jak w dniu okresu. Wzielam nospe ktora pomogla dopiero dzisiaj rano. Spac nie moglam i czuje sie serio oslabiona. Maly fika wiec jest wszystko ok ale wiecej takiej glupoty nie zrobie zeby szalec ze sprzataniem nawet gdy rewelacyjnie sie czuje, to nie jest tego warte...Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 15:17
-
Cassie ja tez ostatnie 2 dni laziłam za tapeta do pokoju dla malej całą Zieloną zeszłam. Do tego sprzatanie, wczoraj klejenie wynoszenie i porzadki. W nocy mialam problem zeby sie z boku na bok odwrocic tak brzuch boli i plecy. Dzisiaj odpoczywam. Wstawilam tylko na rosol, zrobilam chalke bo syn juz meczyl i poskladalam pranie. Na tym koncze moja aktywnosc bo pozniej mozna tego zalowac. Bede lezec a mala niech sobie kopie
małaMyszka, Cassie lubią tę wiadomość
-
my już po małym remoncie pokoju, kolorek wyszedł ciemniejszy niż myślałam ale jest ładny wiec spoko polki już zamontowane i obrazki tez mąż dumny wiec jeszcze lepiej
teraz tylko czekamy na nasze łózko i łóżeczko Synka
ślubny na meczu a ja leże i czekam aż mi się obiadek zrobi
ale tu dzisiaj ciszamałaMyszka, rybka1988 lubią tę wiadomość
-
5ylwia wrote:Ja 16 mam rocznicę więc może się wstrzeli
no nie wierzę tyle nas łączy hahahah
5ylwia lubi tę wiadomość
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 10:21
Laura, aaaaga, niecierpliwa, rybka1988, małaMyszka, Martucha86, 5ylwia, psioszka11, gianna88, Y, Cassie, kasiuleek, mamasia, czarnaruda, zabka11, gosia.b lubią tę wiadomość
-
somebodytolove94 wrote:Dziewczyny, nie potraktujcie mnie jak debilkę, ale mam pytanie, które mnie już męczy i tyle. Bo jak liczę tydzień ciąży z cyklem 32-34 dni, okres 11 listopada no to wychodzi mi 24 tydzień i poród ok. 20 sierpnia. Tak jak to z resztą też uzgodniłyśmy tutaj razem, bo niektóre dziewczyny miały tak samo. Ginekolog mówi, że ze względu na to, że okres był "nieregularny" (gdzie zawsze jest to 32-34 dni) jestem w 22 tygodniu i urodzę 30 sierpnia i że rozmiar płodu wskazywał na to i na ostatnim i na tym usg. Ale to on mi podaje wiek ciąży, wiek płodu czy jak, bo już poważnie się zagubiłam i czuję się jak skończona frajerka, że nie wiem nawet dokładnie co z tym moim dzieckiem jest. Pół miesiąca w przód, czy w tył
Raczej bym obstawiała 30 sierpnia. Ja miałam ostatnią miesiączkę 12 listopada, cykle mam 31 dniowe i termin porodu mam na 23 sierpnia.
Metoda na policzenie mniej więcej dnia porodu jest następująca:
Termin porodu = pierwszy dzień ostatniej miesiączki + 1 rok + 7dni – 3 miesiące. To ma zastosowanie gdy cykle są 28dniowe. Gdy cykl trwa np. 30 dni, do 7 dodamy jeszcze 2 (30dni – wzorcowe 28). Gdy cykle np. 26 zamiast dodawać odejmiemy 2, ponieważ od rzeczywistych 26 dni odejmujemy wzorcowe 28 i wtedy mamy wynik -2.somebodytolove94, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
hej dziewczyny
czy któraś zamawiała może pieluchy z allegro i ma sprawdzonego dostawcemałaMyszka lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny
Maniuś ślicznie wyglądasz, nareszcie się ujawniłaś
I brzuszki piękne macie dziewczyny
Ja z mężusiem wczoraj byłam na spacerku na lodachfakt wróciłam z bólem podbrzusza ale wieczorem przed zaśnięciem przeszło po nospie.
Dzisiaj gardło mnie boli i boję się żeby nie powrócił znowu kaszel
Jakieś sposoby na ból gardła macie??
Pogoda piękna aż chce się żyćManiuś, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Przepraszam Olinko, nie wiem czemu czytając Twój wpis pomyślałam o pieluchach tetrowych.
Pieluchy tetrowe są w smyku w promocji.
A co do zakupów dla maluszka to ja mam tylko ciuszki, jeszcze nie wyprane, reczniczek, kocyk.
Grubsze zakupy planuje w czerwcu.
Wózek i fotelik będę mieć od kuzynki, potem kupie tylko spacerówke.
Łóżeczko kupują tesciowie.
Na razie całe pieniądze idą w remont.
Trochę mam stres czy zdążymy, ale juz nie ma odwrotu - remont trzeba skończyć. ☺Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 18:56
niecierpliwa, Laura, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość
Syn, roczek.
Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. -
a ja dziś zaszalałam na allegro
zamówiłam łóżeczko pościel itp itd pierwszy zasiłek z ZUSu przyszedł i wszystko już poszło
niecierpliwa, Laura, lys, Maniuś, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość