SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam się w ten piękny dzień
Dziś do południa byliśmy w szpitalu, w którym zamierzam rodzić, żeby pozwiedzać oddział, dowiedzieć się co i jak etc.I wracając spotkałam w windzie dwie dziewczyny, które jechały na oddział dla wczesniaków.Rozmawiały o swoich synkach, ze ładnie przybierają na wadze i już mają prawie 1 kg(!!!) Kurcze, ciekawe ile mieli jak się urodzili.Masakra, tyle teraz się słyszy o wcześniakach...No ale oddział ok, personel, ten na który się natknęłam też ok.Tylko bardzo gorąco, a może mi się tak wydawało z tych emocji
Dziś jedziemy do teatru a potem może coś zjemy na mieście :)A w drodze powrotnej do mamusi bo gołąbki na jutro
Udanej soboty Wam życzę, odpoczywajcie.Ślemy całusy!:*
P.S. Magda, spokojnego lotu, wypoczywajWiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2015, 13:11
Cassie, magda sz, małaMyszka, Laura lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNie wiem co te tesciowe maja u tymi firankami ale jak mieszkalam z nimi (czyt. z tesciami 5 lat) to nie bylo dnia zeby mi nie zagadywali o firankach. Mialam mieszkanie w domu na 3cim pietrze od strony ogrodu gdzie NIKT nie mial prawa widziec co sie dzieje u Nas... chyba ze ktos lornetka popatrzyl.
Tak dlugo jak tam mieszkalam jedynie w sypialni byla firanka bo na sile mi ja wcisnela...
Wszelkie obrusy, narzuty i inne duperele tez mi wciskala.
Najbardziej sie wkurzylam jak kupila mi i dzieciakom czepki na basen... ze niby gdzie mialabym to ubrac? Bez przesady teraz chyba tylko sportowcy w czepkach chodza, kazalam jej sobie podarowac komus innemu.
To samo bylo z ciuchami, wszystko co kupowala a jej nie pasowalo czy juz z tego 'wyrosla' chciala mi wciskac. Gdyby to jeszcze na cos wygladalo ok ale Boze kobieta ma 60 ja 31 wiec chyba styl sie conieco rozni, prawda?
Chyba jedynie moja przyjaciolka zawsze trafia w moj gust, mamy identyczny wiec inaczej byc nie moze
Cokolwiek jak jej kupuje jadac do Polski biore pod uwage styl mieszkania i kolorystyke jaka ma.
To samo w druga strone.
Ogolnie wole jak ktos mi da koperte mowiac kup sobie cos bo nie wiem co wybrac niz cos wyszukiwanego na sile.magda sz, zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Witam się w 26 tc
Jeszcze we wrześniu 2014 roku myślałam że już nigdy nie będę na fioletowej stronie a tu taka niespodzianka nue dość ze mamy naszego upragnionego synka to jeszcze możemy czuć jego kopniaczki i odliczać juz dni do porodu. Jeszcze chwila i studniówka strzeli. Nasz cud
Niecierpliwa życzę spokojnej podróży. Też bym chętnie gdzież pojechała choćby na 2 dniaaaaga, Cassie, lys, niecierpliwa, małaMyszka, Laura, Martucha86, Maniuś, Paula_071, chcebycmama, gosia.b lubią tę wiadomość
-
Z tymi firankami mam tak samo.. Rodzice moi i Maćka ciągle pytali kiedy karnisze kupimy.. A ja od początku nie chciałam żadnych firanek! Mam tylko w sypialni żeby był romantyczny klimat
Mąż mi robi kanapki i właśnie dowiedziałam się, że sałatę kładzie się na ser i wędline a na nią pomidora hahamagda sz, Cassie, zabka11, małaMyszka, Laura, Maniuś lubią tę wiadomość
-
Kasia ja też mam w planie się wbić kiedyś odwiedzić porodówkę, w szkole rodzenia nie mamy takiej opcji, położna powiedziała że raczej nie chciałybyśmy żeby w trakcie naszego porodu przyszła grupa 30 -40 osób i oglądała... w sumie racja więc kiedyś wybiorę się sama po cichutku, niby wszystko jest na stronie ale jakoś chcę to zobaczyć w realu.
Kurcze 3 lekarzy powiedziało że dziewczynka ale jak tak oglądam filmik z usg to w 0.59 sekundzie jakby jajka były no sama nie wiemciągle o tym myślę.
Czy któraś z Was też widzi?
https://www.youtube.com/watch?v=GuNQCjDd59MKasiaeN., małaMyszka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnymagda sz wrote:Kasia ja też mam w planie się wbić kiedyś odwiedzić porodówkę, w szkole rodzenia nie mamy takiej opcji, położna powiedziała że raczej nie chciałybyśmy żeby w trakcie naszego porodu przyszła grupa 30 -40 osób i oglądała... w sumie racja więc kiedyś wybiorę się sama po cichutku, niby wszystko jest na stronie ale jakoś chcę to zobaczyć w realu.
Kurcze 3 lekarzy powiedziało że dziewczynka ale jak tak oglądam filmik z usg to w 0.59 sekundzie jakby jajka były no sama nie wiemciągle o tym myślę.
https://www.youtube.com/watch?v=GuNQCjDd59M
Magda mam jajka na zdjeciu USG i wierz mi ze wygladaja zupelnie inaczej
zabka11, magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Kkarolinaaaa wrote:Hehehe moja teściowa też nie trafia z prezentami
Raz dostałam od niej bieżnik - coś w rodzaju tego - http://allegro.pl/okazja-bieznik-zakardowy-30x60cm-pilecki-i5237439472.html a dodam że u nas w domu wszystko jest w stylu nowoczesnym, wszystko jest mega proste,na kant, także nijak do naszego wystroju on nie pasuje, wiec leży w komodzie
Drugi raż dostałam tego typu obrus na cały rozłożony stół.. no az sie wkurwiłam,bo po 1. ze nie widzi ze to do nas nie pasuje
Po 2. że nie widzi ze tamten bieżnik nigdy nie leżał u nas ani na ławie ani na stole
po 3. po prostu az mi szkoda ze ktoś wydaje pieniądze na coś czego na nigdy nie połoze ..
Nawet nie mam komu tego oddać bo wszyscy (oprócz teściów) mają domu,mimeszkania w tym stylu..no a szkoda jednak żeby to leżało az struchleje. Nie kazdy lubi ten sam styl..
Tak samo teściowa na początku ciagle gadałą zeby kupic firanki, ja mówiłąm ze nie kupie firanek tylko jakieś zasłony na boki, zrobiliśmy drewniane żaluzje wiec to juz ma swój urok, a ta ciagle "firanki firanki" nawet kase wciskala zeby te firanki kupic,az w końcu krzyknełam "W TYM DOMU NIE BEDZIE ŻADNYCH FIRANEK !" to juz skończyła..
Hahaha no bieznik jest udany
U mnie tez byly wyklady tesciowej na temat firan, ale powiedzialam stanowczo nie-zalozylismy biale rolety dzien-noc i tyle.
Wiec po kilku takich akcjach juz sie nauczyla i teraz mnie zabiera ze soba do sklepu. Dwa dni temu bylysmy razem w home&you i kazala mi wybrac sobie cos na zblizajace sie urodziny - wiec wybralam fioletowe kieliszki do wina, zestaw rekawice +fartuch i patere:
http://home-you.com/pl/salon-wazony-patery/167012553-patera-duro-5901162411794.html
http://home-you.com/pl/wyprzedaz/167000360-kieliszek-basic-3.html
https://www.google.pl/url?sa=i&rct=j&q=fartuch+kuchenny++home+%26+you&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0CAcQjRw&url=http%3A%2F%2Faguka89a.pinger.pl%2Fp%2F35&ei=Bo07Vei2OIbmywOAi4CYDQ&psig=AFQjCNHRabkI8FKQKgx3HkFFn_zXW5YUpw&ust=1430052113716617Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2015, 15:11
kasiuleek, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
magda sz wrote:Kasia ja też mam w planie się wbić kiedyś odwiedzić porodówkę, w szkole rodzenia nie mamy takiej opcji, położna powiedziała że raczej nie chciałybyśmy żeby w trakcie naszego porodu przyszła grupa 30 -40 osób i oglądała... w sumie racja więc kiedyś wybiorę się sama po cichutku, niby wszystko jest na stronie ale jakoś chcę to zobaczyć w realu.
No cos tyWidziałam jajka na zdjeciu usg koleżanki - inaczej to wyglada
Zabka ! Miesiąc temu kupiłam identyczną paterePiękna jest ! tylko że ja płaciłam jeszcze 39,90.. od razu się na nie rzuciłam bo jakos po świętach BN kupilam sobie 10 takich kubków w home&you i ta patera zajebiscie pasuje do nich
Uwielbiam ten sklep!
Ale widze ze juz ich nie ma..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2015, 15:15
zabka11, magda sz lubią tę wiadomość
-
Kaarolina - teraz sa fajne wyprzedaze
ja tez kocham ten sklep
Maz w pracy, julcia na placu z kolezanka i, a ja z kawka i lodami na balkonie sie wygrzewam
Musze jeszcze odkurzyc i zrobie sobie pedi i manicure. Zakupilam lakier monofazowy wiec trzeba go wyprobowacWiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2015, 15:22
Laura lubi tę wiadomość
-
My firanek tez nie mamy w sypialni roleta w kuchni roleta rzymska a w salonie panele dekoracyjne na szynach jak slyszalam od mamy lub teściowej o firankach to mnie skrecalo hehe
zabka11 lubi tę wiadomość
-
My mamy w sypialni i pokoikach rolety takie jakby..hm..zdaleka to wygląda troche jak wiklina,jakies siano czy cos takiego;p no i nie ani firanek ani karniszy,
A w łazience i salonie mamy drewniane żaluzje w kolorze wenge + lniane zasłony ze względu na to że salon mamy bardzo duzy a na dodatek połączony z kuchnią i chciało sie troszke ocieplicale firan w zyciu w tym domu nie bedzie ;p
W pokoiku Poli myśle ze też powiesze na boki proste bawełniane jednolite zaslony na bokizabka11, aaaaga lubią tę wiadomość
-
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/06ea3ee22f22.jpg
Julka pozdrawia wszystkie sierpniowe cioteczki!kasiuleek, Ewa123, Amberla, Kkarolinaaaa, mamasia, 5ylwia, aaaaga, lys, małaMyszka, magda sz, 0na88, Pulpecja, Laura, Miru, Martucha86, Cassie, chcebycmama, Aga89, KasiaeN., Paula_071, Maniuś, zabka11, Pati Belgia, rybka1988, czarnaruda, psioszka11, Migotkaa, euforia, gosia.b lubią tę wiadomość
-
Migotkaa wrote:morze.. wow zazraszczam, my mamy 700 km do morza, ale w przyszłe lato na bank z maluchem jedziemy:)
niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość
Syn, roczek.
Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. -
chcebycmama wrote:Ja mam 600 i tez postanowiliśmy, że za rok pojedziemy nad morze z maluszkiem.
My w przyszle wakacje chcielibysmy z mloda pojechac nad nasz ukochany Adriatyk, ale zobaczymy jak to bedziemałaMyszka, chcebycmama lubią tę wiadomość
-
Ja chodzę do szkoły rodzenia w szpitalu i tam będzie zwiedzanie. Generalnie położna powiedziała, żeby nie fiksować się na jeden szpital, tylko wybrać dwa, bo rodzimy w czasie wakacji i różnie może być - mogą odesłać, jeśli będzie duże obłożenie a poród nie będzie jeszcze w mocno zaawansowanej fazie, albo będzie szybka decyzja, że jednak robią urlop i zamykają oddział, co czasami się zdarza. Mówiła, że najlepiej pojechać do szpitali pozwiedzać popołudniu albo w weekend, bo w do południa oprócz zwykłych porodów są zabiegi planowe więc jest duży ruch i zamieszanie. Ponoć we wszystkich szpitalach można wejść na porodówkę, zwłaszcza jeśli chce się poród rodzinny i wynająć pokój.
Spędziłam cały dzień w przydomowym ogrodzie z rodzicami, bratem, bratową i ich 1,5 rocznym synem. Mały powinien nazywać się Paweł Junior (mój brat to Paweł), bo wygląda identycznie jak mój brat. Ciekawe do kogo będzie podobny mój brzdąc:) Bratowa naszykowała mi 3 kartony ciuchów do dziecka do 6 msc, zostawiłam wszystko w samochodzie żeby nie dźwigać, ale jestem aż ciekawa co tam jest. Dostałam też 2 bujaczki i 2 foteliki samochodowe. Ponoć to dopiero początek "darów":O
My chcemy na Boże Ciało jechać nad morze, chyba, że pogoda nie dopisze to przesuniemy o parę dni. I za rok też obowiązkowo, ja od 1 roku życia tylko jedne wakacje miałam takie, że nie byłam nad Bałtykiem, chociaż mamy prawie 500km:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2015, 21:09
Laura, lys, małaMyszka lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
magda sz wrote:Kasia ja też mam w planie się wbić kiedyś odwiedzić porodówkę, w szkole rodzenia nie mamy takiej opcji, położna powiedziała że raczej nie chciałybyśmy żeby w trakcie naszego porodu przyszła grupa 30 -40 osób i oglądała... w sumie racja więc kiedyś wybiorę się sama po cichutku, niby wszystko jest na stronie ale jakoś chcę to zobaczyć w realu.
Hej ja tam zadnych jajeczek nie widzę jak chcesz mogę ci email wysłać z USG jak jajeczka dokładnie widać bo mam ino nie wiem jak tu włozyć
magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Y, zabka11, Paula_071, Maniuś, małaMyszka, Martucha86, mamasia lubią tę wiadomość