X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Magda zazdroszcze! Pamiętaj, że zawsze lepiej się pakować niż rozpakowywać ;-)
    Asia jak maleństwo rośnie to się nie martw.. Każda kobieta jest inna :)
    Mycha, aby zajęcia szybko minęły żebyś mogła cieszyć się weekendem :)
    Miłego słonecznego dnia dziewczyny!

magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apropo wagi...wczoraj zadzwonila do mnie tesciowa, ze kupila mi w lidlu leginsy i zeby sobie po nie podjechac, jak je zobaczylam to nie wiedzialam jak sie zachowac, do wyboru mialam parsknac smiechem, wybuchnac placzem, a przez ulamek sekundy przeszlo mi przez mysl aby wcisnac jej je do gardla. Kupila mi leginsy w rozmiarze 48-50!!! Nadmienie tylko, ze przed ciaza nosilam rozmiar 36 i moglam sie nimi owinac 2 razy. Powiedzialam tesciowej, ze moze je zostawic sobie albo zwrocic jak ma paragon

Aska87, zabka11, mamasia, małaMyszka, Laura, psioszka11 lubią tę wiadomość

• olinka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny w tą słoneczną sobotę.
    wczoraj nospa i activia pomogła ból przeszedł a ja po 20 już spałam... oby do wtorku i wtedy wizyta
    czy wasze kruszynki też są takie żywe mój co 2-3h daje mi czadu;):) i wdzień i w nocy :) taksze jestem bardzo szcześliwa a mało tego dzis pierwszy raz widziałam jak misie brzuch ruszał :)

niecierpliwa, magda sz, aaaaga, małaMyszka, Laura lubią tę wiadomość

49d65f8aff.png
    "Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę...Jestem Przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje Dziecko... A ja Twoja mama"

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)

Moj maly szaleje w brzuchu ze az zal wstac z kanapy a jednak wypadaloby podlogi i pranie ogarnac, jutro mamy gosci.

Magda piekne zdjecie. Przy okazji zycze Wam szczesliwego lotu i udanego odpoczynku.

niecierpliwa tesciowe to maj dzikie pomysly ;)

malamyszka watpie czy mezowi wyrwa zeba jesli jest opuchlizna. Powinien dostac jak najszybciej antybiotyk zeby ropa zeszla a potem do wyrwania.

Jesli chodzi o dalsze podroze, my jak wiecie jezdzimy po 1000km w jedna strone. Fotel na pol lezaco, poducha pod plecy i koc na nogi. Mimo moich problemow z plecami jezdzi sie calkiem przyjemnie. No i postoj chociaz na siku co 2-3 godziny.

niecierpliwa, małaMyszka, Laura lubią tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No juz Cassie nie jest zle, najtrudniej bylo znalezc dogodna pozycje, a teraz jest calkiem przyjemnie, ja czytam ksiazke, a Julka fika w brzuszku ;) Wiem, ze dla niektorych z Was morze to codziennosc, ale ja juz sie nie moge doczekac az usiade sobie na kocyku i bede patrzec w morze, ale to pewnie dlatego ze dzieli nas 600 km i ostatni raz Baltyk widzialam 2 lata temu ;) Jeszcze 150 km do celu!

Aska87, zabka11, Aga89, magda sz, Cassie, małaMyszka, psioszka11 lubią tę wiadomość

• Aska87 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Apropo wagi...wczoraj zadzwonila do mnie tesciowa, ze kupila mi w lidlu leginsy i zeby sobie po nie podjechac, jak je zobaczylam to nie wiedzialam jak sie zachowac, do wyboru mialam parsknac smiechem, wybuchnac placzem, a przez ulamek sekundy przeszlo mi przez mysl aby wcisnac jej je do gardla. Kupila mi leginsy w rozmiarze 48-50!!! Nadmienie tylko, ze przed ciaza nosilam rozmiar 36 i moglam sie nimi owinac 2 razy. Powiedzialam tesciowej, ze moze je zostawic sobie albo zwrocic jak ma paragon

hehe :) ale na pewno miała dobre intencje :)
    ja na początku ciąży w internecie zamówiłam sobie sweterek na promocji za grosze więc wzięłam 48-50 twierdząc że w kwiecień/maj to napewno będzie idealny :) a że wcześniej nosiłam 44-46 ... i tak teraz moge się nim 2 razy owinąć :) bo kupuje aktualnie rozmiar 42

niecierpliwa, magda sz lubią tę wiadomość

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    No juz Cassie nie jest zle, najtrudniej bylo znalezc dogodna pozycje, a teraz jest calkiem przyjemnie, ja czytam ksiazke, a Julka fika w brzuszku ;) Wiem, ze dla niektorych z Was morze to codziennosc, ale ja juz sie nie moge doczekac az usiade sobie na kocyku i bede patrzec w morze, ale to pewnie dlatego ze dzieli nas 600 km i ostatni raz Baltyk widzialam 2 lata temu ;) Jeszcze 150 km do celu!

zazdroszczę :) jak mi się marzy morze mmmmm

niecierpliwa lubi tę wiadomość

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • gianna88 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa to się Wam przyfarciło bo dziś piękna pogoda :) oby taka się utrzymała jak najdłużej :)

Ja mam do plaży niecałe 2km a bywam sporadycznie, raz w miesiącu jak dobrze idzie :D
    ale to dlatego, że zatoka, brudno, po prostu nie przepadam, już wolę w stronę lasu isc na spacer... ale jak jestem nad otwartym morzem to się jaram bardzo! zupełnie inny kolor wody :)

Miłego wypoczynku dla podróżujących :)
    I dla tych w domach, ogródeczkach też ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2015, 11:00

niecierpliwa, Cassie, małaMyszka, Laura, chcebycmama lubią tę wiadomość

atdcpx9izbdly3tt.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa - hehehe moja tesciowa jak mi kupila narzute do sypialni to nie wiedzialam gdzie oczy schowac ;) na szczescie nie trafila z kolorem i powiedzialam zeby sobie ta narzute zostawila jako prezent dla kogos innego ;)
    Spokojnej i bezpiecznej podrozy!kiedy wracacie?

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Neyla Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka. Zaraz zmykamy na działkę... taka ładna pogoda. Rano zrobiłam ponowne badanie moczu-po 12 będę miała wyniki. Dom z grubsza ogarnięty, Julka już mi zakomunikowała intensywnym kopaniem, że odkurzania pod kanapami nie lubi :(

Magda tak Wam zazdroszczę tej Krety :) Rób dużo zdjęć, bo tutaj pewnie większość z nas spragniona letniego leniuchowania na plaży. Naładuj baterie i wracaj do nas.

Idę z kompa, bo szkoda pogody!

Miłej soboty dziewczyny!

magda sz, Cassie, małaMyszka lubią tę wiadomość

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka11 wrote:
    Niecierpliwa - hehehe moja tesciowa jak mi kupila narzute do sypialni to nie wiedzialam gdzie oczy schowac ;) na szczescie nie trafila z kolorem i powiedzialam zeby sobie ta narzute zostawila jako prezent dla kogos innego ;)
    Spokojnej i bezpiecznej podrozy!kiedy wracacie?

Dlatego nie lubie jak mi cos kupuje, bo nie lubie udawac, ze cos mi sie podoba w momencie tak jak mowisz, ze nie wiem gdzie oczy schowac :P

Wracamy w czwartek do rodzicow, tam w piatek jak pogoda dopisze jakis grill i wieczorkiem do domu, a w sobote malowanie ostatniego pokoju ;)

Cassie, małaMyszka lubią tę wiadomość

• czarnaruda Przyjaciółka

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    I jak spacerowka w nim ? Nie jest malutka ? Bo tako ma praktycznie wszystkie spacerówki bardzo podobne. My zdecydowalismy się na tako extreme, chcialabym zeby chociaz 1,5roku dziecko w nim przejezdzilo.

Pani, od której go odkupiłam mówiła, że spacerówką przejeździli z 2 lata nawet, że dziecko uwielbiało nią jeździć. Jest mi ciężko ocenić, jak z jej wielkością. Chcemy sprawdzić w praktyce i jak mała wyrośnie to kupimy nową, lekką, bez żalu, bo to używany wózek.

małaMyszka lubi tę wiadomość

f2w3rjjgtyrmnqs7.png

Córcia 2015
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehehe moja teściowa też nie trafia z prezentami :D

Raz dostałam od niej bieżnik - coś w rodzaju tego - http://allegro.pl/okazja-bieznik-zakardowy-30x60cm-pilecki-i5237439472.html a dodam że u nas w domu wszystko jest w stylu nowoczesnym, wszystko jest mega proste,na kant, także nijak do naszego wystroju on nie pasuje, wiec leży w komodzie

Drugi raż dostałam tego typu obrus na cały rozłożony stół.. no az sie wkurwiłam,bo po 1. ze nie widzi ze to do nas nie pasuje :O
    Po 2. że nie widzi ze tamten bieżnik nigdy nie leżał u nas ani na ławie ani na stole
    po 3. po prostu az mi szkoda ze ktoś wydaje pieniądze na coś czego na nigdy nie połoze ..

Nawet nie mam komu tego oddać bo wszyscy (oprócz teściów) mają domu,mimeszkania w tym stylu..no a szkoda jednak żeby to leżało az struchleje. Nie kazdy lubi ten sam styl..

Tak samo teściowa na początku ciagle gadałą zeby kupic firanki, ja mówiłąm ze nie kupie firanek tylko jakieś zasłony na boki, zrobiliśmy drewniane żaluzje wiec to juz ma swój urok, a ta ciagle "firanki firanki" nawet kase wciskala zeby te firanki kupic,az w końcu krzyknełam "W TYM DOMU NIE BEDZIE ŻADNYCH FIRANEK !" to juz skończyła..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2015, 11:42

la_lenka, zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ajj mam dobry humorek:) tesciowa zabrała mnie na zakupy, kupilismy łózeczko małemu o takie :) http://www.babyblue.sklep.pl/klups-lozeczko-dzieciece-slonik-120-60,id348.html
    do tego przewijak biały, pare ciuszków, recznik kąpielowy, pieluszki
    chciała juz wózek kupwac ale ja powstrzymałam:) wiecie ze kupując wózek na allegro dostajecie 12 miesiecy gwarancji a w sklepie stacjonarnym 24 miesiace?
    musze jeszcze posciel poszukac na allegro :)

mamasia, magda sz, Cassie, zabka11, lys, kasiuleek, małaMyszka, psioszka11 lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    ajj mam dobry humorek:) tesciowa zabrała mnie na zakupy, kupilismy łózeczko małemu o takie :) http://www.babyblue.sklep.pl/klups-lozeczko-dzieciece-slonik-120-60,id348.html
    do tego przewijak biały, pare ciuszków, recznik kąpielowy, pieluszki
    chciała juz wózek kupwac ale ja powstrzymałam:) wiecie ze kupując wózek na allegro dostajecie 12 miesiecy gwarancji a w sklepie stacjonarnym 24 miesiace?
    musze jeszcze posciel poszukac na allegro :)

No właśnie też słyszalam o tej gwarancji, nawet uwagi na to nie zwróciłam ogladajac wózki :O

U nas jest taki wielki sklep z artukułami dla dzieci i tam mają wlaśnie wózki tako, no i wisi wielkie ogloszenie że jeżeli znajde w internecie np. wózek w niższej cenie niż jest u nich w sklepie to przyjechać z wydrukowaną "ofertą" i oni sprzedadzą to w tej cenie :D

U nich tako extreme kosztuje 2 100, a w internecie znalazłam za 1800 :P wózek bedziemy kupowac czerwiec/lipiec wiec moze do tej pory jeszcze tańszy znajde :)

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    morze.. wow zazraszczam, my mamy 700 km do morza, ale w przyszłe lato na bank z maluchem jedziemy:)

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trafiłam na youtubie na filmiki jak kobiety np.karmią,przewijają,pielegnują lalki silikonowe wyglądające jak prawdziwe dzieci. Ja pierdole ale to jest chore... :o

magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mialam telefon kuzynka zadzwonila z Norwegii ze kupila mi pieluchy pampersy ja zdziwiona o co chodzi a ona ze miala jakies kupony i paczka 24 szt pieluch wychodzila po 5 zl przeliczajac na polskie złotówki kupila mi jedynki dwojki i trojki po kilka paczek ale fajnie :-) przywiezie mi w wakacje :-) :-)

Cassie, Aga89, mamasia, zabka11, lys, małaMyszka, Laura, Maniuś, Paula_071, Pati Belgia lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piekna posciel z Kubusiem Puchatkiem kupilam w Smyku za 49zl. W sklepie online wychodza jeszcze taniej a jakosc materialu super, moge polecic.

Ogarnelam domek i chyba przesadzilam, mam teraz @ bole...

• magda sz Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina piękny obrus :D hahhaha u mnie teściowa dziwi się że co raz inwestujemy w mieszkanie, wymieniamy meble co kilka lat, jakieś gładzie nie gładzie itp. - bo po co przecież za 2-3 lata się wyprowadzimy... No właśnie po to żeby przez te 2-3 lata jeszcze przyjemnie nam się mieszkało. Zawsze dzięki temu drożej wynajmę za standard a nie prl.

Aa dostałam PIERWSZY prezent od teściowej dla dziecka- pieluszki kolorowe tetrowe ale są super, wybrała naprawdę fajne wzorki w sowy itp:) aż jestem w szoku.

Z firankami to moja babcia ma fioła co rozmowa to - czy mamy już karnisz w salonie to nam kupi firankę- ja na to że nie będzie żadnych firanek ani karniszy i innych kurzołapów. Firankę krótką i delikatną zainstalowałam tylko w sypialni bo jakoś chłodno się wydawało i wystarczy.

No pakowanko prawie na finiszu, myślałam że zmieścimy się w jedną torbę ale jednak nie.. więc mąż będzie niósł plecak 65 litrowy i ciągnął moją torbę na kółkach :) Teraz kantorek i na eurosy zamiana :/

Kochane ja również Wam życzę miłego wypoczynku, cieplutkiej pogody, dużoooo relaxu :) aa i dobrego jedzenia :)

Cassie, zabka11, niecierpliwa, małaMyszka, Neyla, Maniuś, Paula_071, Y, Pati Belgia lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
‹‹ 857 858 859 860 861 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ