X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Ja dzis wyjatkowo pospalam do 8.
    Wczoraj pracowalam zdalnie na komputerze, ale juz coraz blizej konca jestem ;)
    Za oknem piekna pogoda,w planach wypreawa za miasto dzis i do znajomych na grilka.
    Milej niedzieli!

małaMyszka lubi tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane sierpnioweczki...

Bardzo duzo piszecie i cieżko mi Was nadrobić choć ciagle staram sie być z Wami na bieżąco tylko nie pisze za często. Mam nadzieje, ze jak bedzie bliżej czerwca to bede miała więcej czasu :-)

Jutro jadą na usg 4d :-) nie mogę sie doczekać :-)

U nas trochę problemów w rodzinie bo wezwali nas do szkoły brata i przez to, ze w następnym roku pójdzie do szkoły dopiero od stycznia (przez białaczke i przeszczep) zdegradowali go do gorszego poziomu... Czyli na techniczny profil... Strasznie to przeżył... Pare dni mu tlumaczylismy, ze na szczęście mieszkamy w Belgii i ma mimo wszystko większe możliwości... Ale wiecie jak to jest? Dla niego aspekt szkoły jest najważniejszy. On jest bardzo ambitny i poczuł sie tak, jakby ktoś odebrał mu cześć marzeń... Mam nadzieje, ze bedzie ok...

Miłego dnia moje kochane brzuchatki :-)

0na88, małaMyszka, Laura, mamasia, lys lubią tę wiadomość

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry u nas pogoda sie popsula wczoraj piekne slonce i 18 stopni dzisiaj szaro nie spimy od 7 zaraz sniadanko i do kosciola
    Milej niedzieli

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki ,

w Krakowie tez pochmurno jednak cieplo - wczoraj wybralam sie do znajomych na urodziny i o dziwo posiedzialam do 2.00 w nocy az zdziwiona bylam , muzyka byla okropnie glosno , plus dookola pekajace balony , balam sie ze jak ktos nadepnal na balon wody mi odejda :D Mala tez sie denerwowala bo fikala- jednak mimo patrzenia z boku na wszystkich pijanych , i obecnie na mojego meza ktory lezy z okladem na glowie i umiera - ja czuje sie swietnie :)

Trzymajcie kciuki zebym tego zlomka ( moj samochod) sprzedala zebym wreszcie mogla mebelki zamowic :))

milego dnia brzuchatki

rybka1988, Pati Belgia, Paula_071, małaMyszka, Laura, zabka11, lys, Amberla lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • rybka1988 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dzuewczynki. Ja jeszcze w łóżku z synkiem obok i czekam aż sie obudzi. Dzidzia się kręci w brzyszku, to dobrze bo ostatnio jakby jej nie było. Wczoraj położyliśmy tapetę u małej w pokoju, rolety wisza i trzeba sie brać za sortowanie ubranek bo zaraz łóżeczko tego nie udźwignie. Miłej niedzieli życzę :-)

małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

89fb222d8f99a787cb58ecdeecb7f007.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • rybka1988 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona 88 to obserwowanie pijących i później patrzenie jak sie męczą zawsze sprawia mi satysfakcję :-)

0na88, małaMyszka, zabka11, Cassie lubią tę wiadomość

• 0na88 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rybka1988 dokladnie , najlepiej ze na poczatku imprezy kazdy mowi w miary normalnym tonem , a im wiecej wypija to kazdy sie drze a nie mowi , jeden z drugim sie przekrzykuje :))

małaMyszka, zabka11, rybka1988, Cassie lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kochane,
    nadrobiłam Was i witam w piękny, słoneczny poranek.

Wczoraj na zajęciach było całkiem spoko. Egzamin, tak jak podejrzewałam nie był egzaminem, a spotkanie z wykładowcą trwało 15-20 min.
    Z racji tego, że ostatni był angielski postanowiliśmy, że nikt nie zostaje, tylko jedziemy do domu.

Wychodząc ze szkoły poczułam ból stopy. Szłam na pociąg i coraz mocniej bolało. Na szczęście koleżanka jechała autem i nas zgarnęła. Wskoczyłam do biedry po jakieś zakupy, bo mąż musi jeść papki, zupki, jogurty itp, no i już wiedziałam, że mogę mieć problem, żeby dotrzeć do domu.

Wparowałam do domu tak wściekła, że rzucałam wszystkim dookoła, wzięłam małą na siku, bo oczywiście mąż z nią nie był i trochę mnie zdenerwowała, bo strasznie ciągnęła, a do tego cieczka i wąchanie wszystkiego dookoła wrrrrrrrrrrrrrrr

cały wieczór okładałam stopę zimnym okładem, zrobiłam chłodną kąpiel stóp, nawet opatrunek zrobiłam, ale przeszło na chwilę.

W nocy trochę spuchłam, musiałam obrączkę i pierścionek zdjąć. Wstałam po 9 i mam wrażenie, że cała jestem spuchnięta. Może faktycznie fantomy mam po mężu.

Teraz śniadanko i na 14:45 jadę do szkoły.

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)

Widze u nas podobna sytuacja :D
    Wczoraj bylismy na grilu u znajomych, ja od 9 nie spie a mąż dalej spi :P

0na88, Pati Belgia, zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Martucha86 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

5fo2vs9.png
  • Martucha86 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:)
    Mamy dziś 100 dni do porodu :)!
    Pogoda super :)
    Jutro zaczynamy remont pełną gębą :)!
    Miłego odpoczywania!

5ylwia, Pati Belgia, mamasia, Maniuś, małaMyszka, Paula_071 lubią tę wiadomość

5fo2vs9.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry! Ja mialam fatalna noc, bylam tak zmeczona podroza i chodzeniem, ze z tego zmeczenia nie umialam zasnac, nie wiedzialam co mam zrobic z nogami. Hotel w przepieknym lesie sosnowym i generalnie jestesmy bardzo zadowoleni. Teraz wygrzewam sie na laweczce w parku w Oliwie a maz lata po parku z aparatem ;) Pozdrawiam i milej niedzieli Kochane!

0na88, zabka11, Pati Belgia, aaaaga, małaMyszka, Paula_071, Martucha86, psioszka11 lubią tę wiadomość

• 5ylwia Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    Hej dziewczynki ,

w Krakowie tez pochmurno jednak cieplo - wczoraj wybralam sie do znajomych na urodziny i o dziwo posiedzialam do 2.00 w nocy az zdziwiona bylam , muzyka byla okropnie glosno , plus dookola pekajace balony , balam sie ze jak ktos nadepnal na balon wody mi odejda :D Mala tez sie denerwowala bo fikala- jednak mimo patrzenia z boku na wszystkich pijanych , i obecnie na mojego meza ktory lezy z okladem na glowie i umiera - ja czuje sie swietnie :)

Trzymajcie kciuki zebym tego zlomka ( moj samochod) sprzedala zebym wreszcie mogla mebelki zamowic :))

milego dnia brzuchatki
    Oo u mnie identycznie :) też byliśmy na urodzinach i o 3.30 postanowiłam męża zabrać do domu bo wiedziałam, że zle to się może skończyć ;-) nawet trochę potańczyłam bo ciężko pijakom przetłumaczyć, że jak sobie siedzę i na nich patrzę to też dobrze się bawie ;-) a jak zaczęli mówić do brzucha i go całować to wolałam się ewakuować :) ewidentnie synek reagował na głośna muzykę i krzyki! A najgorsze było to, że od kilku dni zastanawiałam się w co się ubrać.. Pożyczyłam od siostry śliczną sukienkę i na 15 min przed wyjściem z domu mąż zapinał mnie na plecach i suwak się zepsuł.. Myślałam, że się popłaczę! Na szczęście miałam sukienkę ze świat i mąż zachował zimną krew i przekonał mnie żebym się nie denerwowala i założyła tą drugą :) miło się obudzić bez kaca! Miłej niedzieli kochane :)

0na88, zabka11, niecierpliwa, Pati Belgia, małaMyszka, Paula_071, Martucha86, Amberla, Neyla lubią tę wiadomość

• Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwia równo jesteśmy w ciąży :-)

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, ja jestem 24+2 ale wiecznie mi się suwak zacina, tak jak ten wczoraj w sukience :)
    A ile Twój brat ma lat, jeśli mogę spytać? Albo w której jest klasie? Pewnie w Beligii trochę inaczej to wygląda..

• rybka1988 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMyszka wiem co to za ból, moja suczka też ma cieczkę tylko ona waży 1kg i te psiska by ja zabiły. Najgorsze, że to trwa dopiero 2 tyg i zaczęła w nocy sikać w domu bo na dworze "nie ma czasu". Mąż z nia wychodzi bo ja nie mam nerwow.

• mamasia Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się i my ;-) niby wg tego szalonego bellybestfriend w siódmym miesiącu O.o ale ze jak to :-)? niemniej jednej jakby nie liczyć zaczynamy 27 tc :-) wczoraj trochę pochodziliśmy i nogi juz miałam jak kolumny Zygmunta normalnie, a nie nogi, bo tak spuchly, no to zaczyna się odczuwanie gorąca ;-)

0na88, małaMyszka, Martucha86, Neyla lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamasia hehe jutro do Ciebie dolacze :) 7 miesiac... robi sie bardzo powaznie :)

mamasia, małaMyszka, Neyla lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwia wrote:
    Pati, ja jestem 24+2 ale wiecznie mi się suwak zacina, tak jak ten wczoraj w sukience :)
    A ile Twój brat ma lat, jeśli mogę spytać? Albo w której jest klasie? Pewnie w Beligii trochę inaczej to wygląda..
    Tak, tu jest inaczej z nauka i szkola. Sebastian ma 18 lat.
    A na kiedy masz termin?

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na 14 sierpnia :)
    Taki wiek, że zawiązuje się mocne przyjaźnie, ma pewnie wielu znajomych w szkole więc pewnie jest mu ciężko zmienić poziom.. Przeszedł taką ciężką drogę z chorobą i teraz jeszcze szkoła.. Ale na pewno wszystko się ułoży :) dobrze, że ma wsparcie w rodzinie :)

małaMyszka, Pati Belgia lubią tę wiadomość

‹‹ 859 860 861 862 863 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ