X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Miru Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chcebycmama wrote:
    Miru jutro Twoja Studniówka! :-)

O tak jutro rowne 100 dni :)

Niecierpliwa dobrze ze mi wczoraj pkwiedzielj bo my chcielismy na poczatmu lipca kupic :)

Ona wlasnie o to mi chodzilo kiedy tu o tym pisalam ze ten bobas wazyl tyle co nasze maluchy teraz.

małaMyszka, 0na88 lubią tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • rybka1988 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie kurcze nie wiem jak to zrobić żeby było ogólnie dostępne, pracuję nad tym

małaMyszka lubi tę wiadomość

89fb222d8f99a787cb58ecdeecb7f007.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mieszkamy z moja mama, ale ona w ogole do'naszego zycia sie nie wtraca, a mam nadzieje, ze przyda sie jej pomoc jak Julka troche podrosnie i bedzie z nia zostawac jak bedziemy chcieli gdzies wyjsc z mezem. U nas z obu stron to pierwsze dziecko w rodzinie'wiec nie mam pojecia jak to bedzie ;) Tesciowa tez nie wchodzi z buciorami w nasze zycie wiec mam nadzieje, ze tak zostanie. Nawet czasami jes. Mi przykro, ze tesciowie nie angazuja sie w wyprawke dla Julki, a wrecz nie chca zebysmy cos kupowali wczesniej

małaMyszka, Laura lubią tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru wrote:
    O tak jutro rowne 100 dni :)

Niecierpliwa dobrze ze mi wczoraj pkwiedzielj bo my chcielismy na poczatmu lipca kupic :)

Ona wlasnie o to mi chodzilo kiedy tu o tym pisalam ze ten bobas wazyl tyle co nasze maluchy teraz.

A gdzie kupujecie wozek?

• 5ylwia Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tą przyjaźnią to widzę ciężki temat nie tylko u mnie.. Pamiętacie prosiłam Was o radę co mam zrobić z przyjaciółką, która straciła synka, wszystkie zgodnie stwierdziłyście żebym dała jej czas.. Chciałam tak zrobić ale nie dałam rady i codziennie pisałam do niej smsa żeby wiedziała, że jestem. Proponowałam spotkanie ale zawsze odpisywała, że nie może, albo ma zbyt zły dzień itp. itd. Po miesiącu od całego wydarzenia spotkałam się z nią, byłam z nią na cmentarzu i starałam się wspierać jak mogę.. Byliśmy u nich z mężem i średnio raz w tygodniu wyciągaliśmy ich jakąś pizze żeby nie siedzieli sami w domu.. Wszystko się układało i nagle stosunki jakoś się ochłodziły.. Przestała odpisywać na smsy, odwoływała spotkania. Na fb wstawiała jakieś posty jak bardzo dziękuję za wsparcie różnym osobą oczywiście mnie nie było w tym gronie.. Ale najlepsze, że ostatnio dowiedziałam się, że odwróciłam się od niej na początku wtedy kiedy najbardziej mnie potrzebowała w tym pierwszym miesiącu! Zachowałam się jakby strata dziecka była zaraźliwa! WTF!!!!!!!! Przecież to ona nie chciała mnie widzieć? Może powinnam na siłę do niej jeździć i zmuszać żeby mnie oglądała? Myślę, że gdzie indziej leży problem.. Mianowicie ja jestem w ciąży i będę miała syna :( I tu jest problem.. Przez 2 miesiące ani razu nie zapytała jak się czuję.. Staram się postawić na jej miejscu, zrozumieć.. w końcu przeżyła wielką tragedię i nie wiem jak ja bym się zachowała w takiej sytuacji. Dlatego nie skreślam tej przyjaźni! Mimo, że mnie bardzo boli jej zachowanie będę walczyć.. Na razie odpuszczam mam z nią kontakt ale nie narzucam się i nie proponuje spotkania może za mną zatęskni i sama w końcu będzie chciała się ze mną zobaczyć :)
    Uff wygadałam się :)

psioszka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

• rybka1988 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://youtu.be/xMox9pXFW_w

psioszka11, gianna88, Ewa123, małaMyszka, Katarka, Laura, Maniuś lubią tę wiadomość

• psioszka11 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama chce do nas przyjechać na jakiś czas- myślę,że parę dni przed porodem i może ze 2 tyg po -z czego ja się cieszę. Moja mama ma zdrowe podejście, nie wtrąca się, a że zawodowo opiekuje się dziećmi, to mam idealną pomoc. Poza tym do ogarnięcia będzie mąż, dom i pies, więc rąk do pomocy potrzeba:)
    Teściową zaproszę w odwiedziny- zastanawiam się nawet czy dać jej dziecko an ręce:)Pewnie nie będę miała wyjścia, ale bacznie będę ją obserwować:) Idę posprzątać, na podły nastrój najlepsza praca:)

małaMyszka, Laura lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • rybka1988 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rybka1988 wrote:
    https://youtu.be/xMox9pXFW_w

teraz juz powinno iść :)

• rybka1988 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaga wrote:
    Moje wczorajsze zdobycze
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e14e170a21cc.jpg
    a zakupiłas profilowane smoczki czy takie dlugie. polecam mieć oba bo to dziecko wybiera odpowiedni kształt :) z synem mialam jazde przez to

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybko- jest :) Fajnie! Moja skromnisia jak tylko zaczynam nagrywac to sie uspokaja :P

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocham mame bardzo ale wole zeby siedziala sobie w domku ;) nie jest zbyt cierpliwa osoba ;)
    A tesciowa? Boze chron nasz dom przed nia! Nie dalabym rady z nia po porodzie pod jednym dachem. Juz dwa razy to przezylam i nigdy wiecej.

Maluje wlasnie odrosty.

gianna88 lubi tę wiadomość

• aaaaga Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybka mam jeden taki http://sklep.mambaby.pl/produkty_smoczki_0-2_miesiaca_mam_start.html
    I dwa takie http://sklep.mambaby.pl/mam-perfect-0-6.html

rybka1988 lubi tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa nie denerwuj się tak od razu. Ja niczego takiego nie napisałam, że żadna z nas nie może przybrać więcej niż 10 kg czy 15. Każda zna swój organizm i przybiera tyle ile przybiera. Chciałam się podzielić z Wami moim małym problemem, ale widzę, że nie wyszło to tak jak chciałam.

Czy polscy producenci też zamykają produkcje na wakacje? Któraś się orientuje może?

Jeśli chodzi o pomoc przy małym to mój mąż na pewno będzie pracował przez parę dni zdalnie, później pewnie będzie troszkę wcześniej wracał.
    Teściowa zaoferowała pomoc np. po południu jak będzie wracała z pracy, zostanie z małym, a ja będę mogła wyjść na szybkie siusiu z małą.

Mam nadzieję, że nie będą mnie nawiedzać w szpitalu. Nie będzie pielgrzymek na oddział, a po wyjściu dadzą nam trochę czasu i będą wyrozumiali, że sami chcemy czegoś się nauczyć, a jak będziemy czegoś potrzebować to damy znać...

bosa lubi tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/5a7354e866c7.jpg

A to my z Szymusiem:) prawie w 7 miesiacu:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2015, 12:00

aaaaga, 5ylwia, małaMyszka, psioszka11, Katarka, bosa, Paula_071, lys, Laura, kasiuleek, Martucha86, Aga89, Aga89, Maniuś, ainer85, mamasia, Y lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    niecierpliwa nie denerwuj się tak od razu. Ja niczego takiego nie napisałam, że żadna z nas nie może przybrać więcej niż 10 kg czy 15. Każda zna swój organizm i przybiera tyle ile przybiera. Chciałam się podzielić z Wami moim małym problemem, ale widzę, że nie wyszło to tak jak chciałam.

Czy polscy producenci też zamykają produkcje na wakacje? Któraś się orientuje może?

Jeśli chodzi o pomoc przy małym to mój mąż na pewno będzie pracował przez parę dni zdalnie, później pewnie będzie troszkę wcześniej wracał.
    Teściowa zaoferowała pomoc np. po południu jak będzie wracała z pracy, zostanie z małym, a ja będę mogła wyjść na szybkie siusiu z małą.

Mam nadzieję, że nie będą mnie nawiedzać w szpitalu. Nie będzie pielgrzymek na oddział, a po wyjściu dadzą nam trochę czasu i będą wyrozumiali, że sami chcemy czegoś się nauczyć, a jak będziemy czegoś potrzebować to damy znać...

Nie Myszka to nie Twoja wina, po prostu ja juz jakos psychicznie rady nie daje :/ Jak w kolko tylko o tej wadze slysze i czuje sie jak slonica.

Mi sprzedawca mowil o polskich producentach, ze zamykaja fabryki na miesiac

małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.youtube.com/watch?v=CST5lQZN9AY

Boze leze i kwicze ! :D

małaMyszka, Katarka, bosa, kasiuleek lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wozek zamawiam w polowie czerwca. W Niemczech okres wakacyjny zaczyna sie od sierpnia wiec zdaze :)

Wczoraj ogladalismy z mezem wozki w sklepie i oboje doszlismy do wniosku ze ten ktory wybralam jest najlepszy ;)

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie a jaki wybraliscie ?:)

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • gianna88 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Nie Myszka to nie Twoja wina, po prostu ja juz jakos psychicznie rady nie daje :/ Jak w kolko tylko o tej wadze slysze i czuje sie jak slonica.

Mi sprzedawca mowil o polskich producentach, ze zamykaja fabryki na miesiac

Niecierpliwa nie martw się, na zdjęciu z avatara wyglądasz cudownie! brzucho śliczny! kg o niczym nie świadczą :) Przekonaj się do tych fotek z wyjazdu, szkoda by było żeby nie miec pamiątki w postaci zdjęc z takim pięknym brzuchem :)

Wiadomo jesteśmy babkami, większosc z nas przeżywa cyfrę na wadze, ale nie ma się co martwic :)

Ja sama o sobie pieszczotliwie mówię "mały słoniu" :D i z dnia na dzień nie taki "mały" :)

niecierpliwa, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

atdcpx9izbdly3tt.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa - nasze maluszki rosną, więc waga sama pójdzie w górę.

mój mąż codziennie mi mówi: jeny, jaka ty jesteś wielka...
    tylko teraz nie wiem czy to z przekory, żartem czy na serio wyglądam jak hippo

gianna88, bosa lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
‹‹ 882 883 884 885 886 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ