X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • gianna88 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    niecierpliwa - nasze maluszki rosną, więc waga sama pójdzie w górę.

mój mąż codziennie mi mówi: jeny, jaka ty jesteś wielka...
    tylko teraz nie wiem czy to z przekory, żartem czy na serio wyglądam jak hippo

mój codziennie wieczorem przed kąpielą też robi wielkie oczy patrząc na mnie... twierdzi, że z dnia na dzień mnie więcej :D

Myszka nawet jak wyglądasz jak hippo to najpiękniejszy hippo jakiego mogłaś sobie wymarzyc! :)

małaMyszka, bosa, Aga89 lubią tę wiadomość

atdcpx9izbdly3tt.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio mowie do slubnego ze rozstepy mam na piersiach a on niczym sie nie przejmuj to nie jest wazne a potem w zartach mowi ze mi zasponsoruje nowe cycki heheh ogólnie mowi ze pieknie wygladam
    Jak mnie widzi nago lub w bieliznie mowi ze mam coraz wiekszy brzuch i sie cieszy
    Juz kiedys pisalam ze lubie sie w ciazy w koncu brzucha nie musze wciagac
    Kobitki glowy do gory dla dzieciaczkow bedziemy najpiekniejsze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2015, 12:25

0na88, małaMyszka, bosa, niecierpliwa lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziewczyny mam całe piersi w rozstepach , ale to caaaale ( z czasow dojrzewania) teraz te rozstepy sa białe - z moim jestem juz prawie 10 lat a on dopiero niedawno jak mu powiedziałam co to jest rozstep to je zauwazył jak mu palcem pokazałam . Tak samo cellulit - ta sierota na moje szczescie nie wie co to i tego mu juz nie bede mowic ani nic na ten temat wspominac :D

małaMyszka, gianna88, aaaaga, bosa, niecierpliwa, lys, ainer85 lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gianna88 wrote:
    mój codziennie wieczorem przed kąpielą też robi wielkie oczy patrząc na mnie... twierdzi, że z dnia na dzień mnie więcej :D

Myszka nawet jak wyglądasz jak hippo to najpiękniejszy hippo jakiego mogłaś sobie wymarzyc! :)
    najpiękniejszy i najwspanialszy i dumnie prezentuję brzuszek.

gianna88, bosa lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaga wrote:
    Ostatnio mowie do slubnego ze rozstepy mam na piersiach a on niczym sie nie przejmuj to nie jest wazne a potem w zartach mowi ze mi zasponsoruje nowe cycki heheh ogólnie mowi ze pieknie wygladam
    Jak mnie widzi nago lub w bieliznie mowi ze mam coraz wiekszy brzuch i sie cieszy
    Juz kiedys pisalam ze lubie sie w ciazy w koncu brzucha nie musze wciagac
    Kobitki glowy do gory dla dzieciaczkow bedziemy najpiekniejsze
    hehehehe mój mówi: odwróć się tyłem... a teraz bokiem ... i beka na maxa!!! wiem że mu się podoba jak rośniemy... w nocy nie może się od nas oderwać. a wczoraj po <3 to takie teksty leciały, że pół dnia gadaliśmy byle gadać taka podnieta była i tak nas nakręciło

aaaaga, gianna88, bosa, Laura, Maniuś lubią tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • olinka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gianna88 wrote:

u mnie jest to samo i ja przez to dostaje szału..
    bardzo chcieliśy tego dzidizusia ale mi jest jakoś trudo zaakceptowąc jak ciało mi sie zmienia chodz dopiero +4 na plusie

bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość

49d65f8aff.png
    "Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę...Jestem Przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje Dziecko... A ja Twoja mama"

• olinka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny wróciłam własnie do domku byłam zanieś zwolnienie i po mięsko na grilla
    i kawałek przeszłąm a mój kegoslup odmawia posłyszeństwa z dnia na dizeń jest gorzej..
    też tak macie ??

bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość

49d65f8aff.png
    "Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę...Jestem Przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje Dziecko... A ja Twoja mama"

• gianna88 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olinka wrote:
    dziewczyny wróciłam własnie do domku byłam zanieś zwolnienie i po mięsko na grilla
    i kawałek przeszłąm a mój kegoslup odmawia posłyszeństwa z dnia na dizeń jest gorzej..
    też tak macie ??

oj tak... dłuższy spacer, dłuższe siedzenie w tej samej pozycji, stanie przy desce do prasowania i ból... ostatnio koleżanka w 30tc pocieszała mnie, że będzie tylko gorzej ;)

aaaaga, bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość

atdcpx9izbdly3tt.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorwałam zappa i ja o mniaam..

byłam własnie u kolezanek z pracy, boze jak one mnie dowartosciuja zawsze !
    ja z brzuchem czuje sie piekna i bardzo go prezentuje w obcisłych ciuchach:)

gianna88, bosa, małaMyszka, Laura, Maniuś, Cassie lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spadam szykowac obiad, dziś gyros z frytkami sosem czosnkowym i surówka z baiłej kapusty, kolacja bedzie juz dietetyczna ...

Amberla, małaMyszka, Cassie lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buhahaha.... dobrze koleżanka pociesza... będzie gorzej ;P W żadnej pozycji nie będzie dobrze, stanie siedzenie, leżenie.... 3 trymestr jest pod tym względme najgorszy. A jak jeszcze dojdzie ból kręgosłupa masakra ;P
    Ja dodam może dzisiaj zdjątko w końcu jak my Z Laurą wyglądamy ;)

Co do produktów formy MAM - ja bardzo lubię i polecam! - uwielbiam ich butelki do karmienia - a kilka przetestowałam. Smoki mojej córce najbardziej podeszły Lovi tak jak i butelki do samodzielnego picia czyli Kubek 360 stopni ( ale to już po 9 miesiącu).

U nas dzisiaj P gardło boli, miał nie iść do pracy i wydobrzeć, żeby w weekend majowy od pt do pn( wziął wolny) pomalować całą górę. Wybraliśmy ( ja wybrałam) do pokokojów córek kolory - Pink powder i red grapefruit (chyba) z Beckersa. W weekend malowanie. A ja zaczęłam szukać mebelków.... I tak mnie to wciągnęło, że zniknęłam na 2 h a wy tu się tyle naprodukowałyście ;P

małaMyszka lubi tę wiadomość

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie dzisiaj ziemniaczki z kurkami w sosie śmietanowym, a dla męża puree z kurkami

Cassie lubi tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • olinka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    u mnie dzisiaj ziemniaczki z kurkami w sosie śmietanowym, a dla męża puree z kurkami

ale mi ochoty narobiaś
    ja dzis wczorajsza pomidorowa i makaron z jajkiej

49d65f8aff.png

• witaminkab Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uf nadrobiłam.
    co do wagi ja też startowałam z dużą wagą wyjściową, 77 teraz przytyłam już 6 a ginekolog zalecił mi ok 12 przez całą ciążę. mam nadzieję, że się uda a jak nie to trudno, mam nadzieję, że to będzie mój największy problem. najważniejsze, że mały jest zdrowy i ja dobrze się czuję.
    co do przyjaźni, to tak nazwałabym tylko siostry. mam kilka koleżanek, ale od kiedy mi się wszystko układa jakoś więzy się rozluźniły, bo im niekoniecznie. a o jednej nawet myślałam, że jest przyjaciółką,a teraz nie ma czasu oddzwonić nieraz 2 dni mimo, że jest bezrobotna i nie ma dzieci, ale przynajmniej wychodzi na kogo można liczyć w życiu. i niestety mam taką teorię, że koleżanki są dopóki jest się na tych samych etapach życia, a przyjaciele są trwali. tylko ja jakoś nie umiem znaleźć takich ludzi poza rodziną, ale niekoniecznie potrzebuje :)
    z tymi wózkami to dobrze, że piszecie, ja chciałam kupować w lipcu, muszę się przejść do sklepu gdzie mam w planach kupić i zapytać o termin realizacji zamówienia!

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla wrote:
    Mała Myszka i wszystkie inne - bez gumki - ok - ja sobie nie wyobrażam inaczej ale jest inna sprawa. Lepiej pod koniec ciąży nie do końca się bzykać. W sensie, sperma ma takie właściwości, że może powodować skurcze i przyspieszyć poród (stąd też oprócz szyjki zakaz)więc lepiej ja już na zewnątrz ;)

Wczoraj na szkole rodzenia położna opowiadała, że w niektórych warszawskich szpitalach zalecają pacjentkom po terminie porodu, seks z mężem, żeby przyśpieszyć poród. Takie kobiety są lokowane w jedynkach. Po co podawać oksytocyną jak można naturalnie?:)

Byłam dzisiaj u położnej, pierwszy raz w życiu miałam robione ktg:) Na plusie 2,5kg. Potem byłam u gina, szyjka długa, ale główka jest zaraz przy szyjce, więc mam robić sobie przerwy i leżeć. Wzięłam L-4, ale do pracy oddam dopiero po weekendzie, bo wyjeżdżamy na weekend majowy, więc żeby nie było afery w razie czego:)

Słońce świeci, ale jest tak zimnoooooo. Brrr

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2015, 13:19

lys, Laura, małaMyszka, Amberla lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • bosa Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,

Na mnie mąż mówi " ty grubasie", " mój grubasku ", " pingwinku" -bo się podobno bujam jak pingwin jak chodzę ;) ale się nie obrażam bo tydzień po porodzie będę miała polowe mniej na wadze a jemu mięsień piwny zostanie - a sezon grillowy jeszcze sie nie zaczął ;)

6318e017d3738ff2med.jpg

Proszę o kciuki o 15.10 mam połówkowe :)

witaminkab, lys, aaaaga, Laura, małaMyszka, gianna88, Paula_071, Maniuś, Aga89, Amberla, Cassie, kasiuleek, Y, chcebycmama lubią tę wiadomość

iv09krhm9j559ocl.png
    "Proście, a będzie wam dane, szukajcie, a znajdziecie; kołaczcie, a otworzą wam.
    Każdy bowiem, kto prosi, otrzymuje, a kto szuka, znajduje, a kto kołacze, temu otworzą."

• Miru Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa w vice w zabrzu, w wielu ogladalismy sklepach ale drozsze. A tam i wozek i lozeczko i komode chcemy i nosidelko.
    Pa.i zalropknowala jeszcze na fo rabat :)

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Narobiłam się jak głupia, kurze,odkurzanie,pranie, mycie podłóg i Leonowi się to nie spodobało:/ Zemdliło mnie i zwymiotowałam- ale chyba nie wróciły mdłości w 3 trymestrze?!
    Mój mąż mnie opierdzielił,że Leon nie jest niczemu winien, a już najmniej tych "przyjaciółek",a go tak umęczyłam- w sumie racja ,powinnam leżeć i odpoczywać,ale dobrze mi to zrobiło.
    Jak wróci z pracy to jedziemy na rundę wózkową- Astra,Bajka i jeszcze coś tam.Zdam relacje.

Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupii dostaliśmy tel ze sofa jest juz do odebrania ale sie ciesze wracamy juz do naszej sypialni spac :-)
    Ja mam faze na sadzone wiec beda dzisiaj po 2 dniach miesa z sosem akurat

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Laura Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)

Ale fajnie jest co czytać Was :)

My nadal przeziębieni. Pijemy herbatę z miodem i cytryną, mleko z miodem i czosnkiem, syrop z cebuli i stodal. Nic innego do głowy mi nie przyszło.

Co do przyjaciółek dłuuuugi temat, miałam też jedną i niestety zawiodłam się na niej bardzo. Dużo by tu pisać. Ciężko jest z przyjaźnią....

Już nie długo wizyta, nie mogę się doczekać kiedy zobaczę mojego syneczka :D

lys, małaMyszka, chcebycmama lubią tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

‹‹ 883 884 885 886 887 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ