SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Czesc wam. Śpię na stojąco, chyba cisnuenie spada, a ja nogach od 5 rano.
Migotkaa ja w poprzednich ciążach bardxo puchlam, w pierwszej bylo to związane właśnie z gestoza. Teraz jak na razie spokoj, ale tez duuuzo odpoczywam. Nie latam jak durna jak w poprzednich ciazach, wrzucolam na luz. Pewnie latem przy upalach i tak spuchne, ale jak do tej pory jest dobrze. Najlepszy sposob to wlasnie odpoczynek, mozesz pomoczyc stopy w chlodnej wodzie samej lub z solą i trzymać nieco wyzej. Ale pilnuj ciśnienia i moczu.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Kkarolinaaaa wrote:Paula,powaznie? Moi rodzice to maja i pysznosci mama w tym robi:) od zup kremow,ciasta,desery,pierogi,placki itd.
Owszem, czasami ułatwia, ale bez przesady. Pojemność nma 2 litry, dla mnie to zdecydowanie za mało jak na zupę. Ciast się tam nie robi, tylko wyrabia, a jak mam to potem domyć to mi słabo. Niby mogę wstawić do zmywarki, ale jak chcę zaraz po wyrobieniu ciasta zrobić np. kruszonkę to trzeba być w rękach. A jak robię koktajl z truskawek czy malin mrożonych to ZAWSZE zostaje coś przyklejone do noży. Wnerwia mnie to, bo takich glutów jeść nie będę, a marnują się owocki.małaMyszka lubi tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Karolina i dobrze, że podjęłaś decyzję o wózku bo przecież oszaleć można! Ja codziennie mam inny typ
chyba pójdę z Maćkiem do sklepu i powiem żeby wybierał bo ja już jestem głupia
Mi wczoraj spuchły palce wyglądały jak parówki!
Chciałam zrobić racuchy z jabłkiem i nie mam mleka.. Aaa nienawidzę takich sytuacji.. Sklep mam po drugiej stronie ulicy ale nie chce mi się ubierać i wychodzić.. No nic czekam na męża mojego zbawicielamałaMyszka lubi tę wiadomość
-
Lys, kasiuleek wielkie dzięki za pomoc
musze mojego ukochanego uświadomić o wszystkich wydatkach bo twierdzi ze zdążymy wszystko kupić przed samym porodem. A przy okazji w Gemini zrobię sobie juz listę zakupów
lys, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Migotkaa wrote:czy ktoras z Was juz puchnie? u mnie nogi odmawiają posłuszenstwa, lewa bardziej spuchnieta ze kostki nie widać, ale zawsze tak miałam ze lewa noga bardziej mi puchła, myslicie z emozna smarowac tym alcatet w maści?
No ja mam z tym bardzo duży problem właśnie.Nogi mam okrutnie opuchnięte, nawet szwy w spodniach mi się odbijają.Swoich kostek nie widziałam już dawno.Wczoraj lekarka mi powiedziała, ze mam robić bilans moczu i sprawdzić ile wody utrzymuje mi się w organizmie.Zakładać na dzień rajstopy przeciw żylakowe i trzymać nogi wysoko. Jak siedze to zawsze z nogami wysoko nigdy w dole. No i od początku ciąży latałam jak szalona, dziś był w sumie pierwszy dzień gdzie cały przeleżałam i opuchlizna jakby zeszła trochę.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:Dziewczyny, a jaki jest orientacyjny koszt tych wszystkich aptecznych rzeczy??
Ja zapłaciłam ok 406 pln, ale ja tam też kupowałam 2 płyny do prania, 4 opakowania wkładek laktacyjnych, 4 opakowania chusteczek do pupy, spray dezynfekujący do zabawek i kilka innych rzeczy których wcale nie trzeba kupować jeśli się nie chce.niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa w PL w aptece zostawilam 40zl.
Podklady podpaski sol fizjologiczna.
Wkladki sa po 5zl w auchan, proszki i cala reszta tez.
Mam wrazenie ze przeplacacie.
Nakladek nie kupuje. Przy pierwszym dziecku mialam pozyczone od pielegniarek i sie u mnie nie sprawdzily.
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Migotkaa wrote:czy ktoras z Was juz puchnie? u mnie nogi odmawiają posłuszenstwa, lewa bardziej spuchnieta ze kostki nie widać, ale zawsze tak miałam ze lewa noga bardziej mi puchła, myslicie z emozna smarowac tym alcatet w maści?
Najlepiej działają chłodne kąpiele stóp np. z solą kuchenna albo zwykłą morską do kąpieli. -
Paula- mycie w nim jest banalne:) pani ktora robila prezentacje to pokazala - po wszystkim,po zupie,wyrabianiu ciasta itp. Nalewasz do niego wody z plynem,wlaczasz na iles tam obrotow na iles sekund-wylewasz to do zlewu,pluczesz sama woda i nie ma po niczym sladu.
Duzo ciast sie w nim robi:sernik,babki,muffiny, brownie, masz thermomix ten nowy? Z chipem?małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Cassie wrote:Ja w PL w aptece zostawilam 40zl.
Nakladek nie kupuje. Przy pierwszym dziecku mialam pozyczone od pielegniarek i sie u mnie nie sprawdzily.
No, ale to chyba nie na same wkladki czy podpaski lys wydala 400 zl bo z tego co pamietam ta lista byla bardzo obszernaWiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2015, 17:50
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Kkarolinaaaa wrote:Paula- mycie w nim jest banalne:) pani ktora robila prezentacje to pokazala - po wszystkim,po zupie,wyrabianiu ciasta itp. Nalewasz do niego wody z plynem,wlaczasz na iles tam obrotow na iles sekund-wylewasz to do zlewu,pluczesz sama woda i nie ma po niczym sladu.
Duzo ciast sie w nim robi:sernik,babki,muffiny, brownie, masz thermomix ten nowy? Z chipem?
Nie, nie mam najnowszego, ten jest 2letni. Nie wpadłam na to, że tak można byćAle jak umyć pokrywkę? Cokolwiek bym nie robiła zawsze się upaćka:)
Cassie wrote:Ja w PL w aptece zostawilam 40zl.
Ja wydałam prawie 300zł. To się tak wydaje, ale tu nożyczki, tu majtki poporodowe, tu szczoteczka do włosów, tu aspirator do nosa etc. i to się uzbiera. Ja nie kupowałam w aptece proszków ani chusteczek nawilżających.
Ale mam fazę na chłodnik, mogłabym jeść codzienniemałaMyszka lubi tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
No to teraz myj tak;) zobaczysz ze fajnie sie umyje;)
A no to ten jest troche inny bo to nowszy model i ma fajnie przepisu w sobie + wage i pisze np. Maslo 200g i wrzucasz az ci pokaze ze jest te 200g.
No i dzbanek jest wiekszy w tym nowym z tego co ta babka mowila.
Wiesz co,pokrywe to normalnie mama myje, ale wlasnie nogdy za bardzo sie nie wybrudzila.
Pyszny jest ketchup,robimy tez w nim maslo, kostki rosolowe, przyprawe typu wegeta - wszystko zdrowe :)to jest naprawde rewelacyjne urzadzenie tylko musisz sie poglebic w temat:)Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Kkarolinaaaa wrote:Jednak tako extreme. W rossmanie byla dziewczyna z ktoryms wozkiem tako (one wszystkie do siebie podobne) dziecko roczne w spacerowce mialo duzo miejsca, a ona powoedziala ze jezeli nie bede musiala.go w nosic to z czystym sumieniem poleca,dziecko w nim normalnie plywa ma tak dobra amortyzacje.
Wiec nie bede juz sobie dupy zawracac:pmałaMyszka lubi tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:No, ale to chyba nie na same wkladki czy podpaski lys wydala 400 zl bo z tego co pamietam ta lista byla bardzo obszerna
Ja tak około 40 produktów kupiłam, ale to fakt ja też nie patrzyłam specjalnie na ceny i pewnie można w sklepie znaleźć taniej np. te płyny do prania ciuszków czy chusteczki do pupy, albo odpuścić sobie spray dezynfekujący (25 pln).
Z tym że jak mam jechać do sklepu, spędzić tam czas, nałazić się i zmęczyć i jeszcze to dźwigać sama do domu to mnie taka oszczędność nie urządza w żaden sposób.5ylwia, niecierpliwa, małaMyszka, Cassie lubią tę wiadomość
-
lys wrote:Cholera właśnie sobie uświadomiłam, że ja nie wzięłam w ogóle euthyroxu dzisiaj. Powinnam wziąć rano dawkę 75 i nie wiem co teraz.
Też mi czasami zdarza. Zwłaszcza w weekend bo w tygodniu podaje mi mąż jak wraca rano z pracy:)
Omiń tą dawkę i jutro weź normalnie.lys, 0na88, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
kasiuleek wrote:Też mi czasami zdarza. Zwłaszcza w weekend bo w tygodniu podaje mi mąż jak wraca rano z pracy:)
Omiń tą dawkę i jutro weź normalnie.
Przed ciążą to czasem też mi się zdarzało, a teraz to bardzo pilnowałam, żeby tych hormonów było tyle ile ma być, widać nieprzespana noc dała mi się we znaki, że dziś taka zadżumiona byłam i nie wzięłam.
Już mi mąż też napisał, żeby po prostu pominąć tą dzisiejsza dawkę.kasiuleek, małaMyszka lubią tę wiadomość