X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc wam. Śpię na stojąco, chyba cisnuenie spada, a ja nogach od 5 rano.
    Migotkaa ja w poprzednich ciążach bardxo puchlam, w pierwszej bylo to związane właśnie z gestoza. Teraz jak na razie spokoj, ale tez duuuzo odpoczywam. Nie latam jak durna jak w poprzednich ciazach, wrzucolam na luz. Pewnie latem przy upalach i tak spuchne, ale jak do tej pory jest dobrze. Najlepszy sposob to wlasnie odpoczynek, mozesz pomoczyc stopy w chlodnej wodzie samej lub z solą i trzymać nieco wyzej. Ale pilnuj ciśnienia i moczu.

małaMyszka lubi tę wiadomość

201508091565.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    Paula,powaznie? Moi rodzice to maja i pysznosci mama w tym robi:) od zup kremow,ciasta,desery,pierogi,placki itd.

Owszem, czasami ułatwia, ale bez przesady. Pojemność nma 2 litry, dla mnie to zdecydowanie za mało jak na zupę. Ciast się tam nie robi, tylko wyrabia, a jak mam to potem domyć to mi słabo. Niby mogę wstawić do zmywarki, ale jak chcę zaraz po wyrobieniu ciasta zrobić np. kruszonkę to trzeba być w rękach. A jak robię koktajl z truskawek czy malin mrożonych to ZAWSZE zostaje coś przyklejone do noży. Wnerwia mnie to, bo takich glutów jeść nie będę, a marnują się owocki.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina i dobrze, że podjęłaś decyzję o wózku bo przecież oszaleć można! Ja codziennie mam inny typ :) chyba pójdę z Maćkiem do sklepu i powiem żeby wybierał bo ja już jestem głupia ;-)
    Mi wczoraj spuchły palce wyglądały jak parówki!
    Chciałam zrobić racuchy z jabłkiem i nie mam mleka.. Aaa nienawidzę takich sytuacji.. Sklep mam po drugiej stronie ulicy ale nie chce mi się ubierać i wychodzić.. No nic czekam na męża mojego zbawiciela ;-)

• Aga89 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys, kasiuleek wielkie dzięki za pomoc ;-) musze mojego ukochanego uświadomić o wszystkich wydatkach bo twierdzi ze zdążymy wszystko kupić przed samym porodem. A przy okazji w Gemini zrobię sobie juz listę zakupów :-)

lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a jaki jest orientacyjny koszt tych wszystkich aptecznych rzeczy??

5ylwia, małaMyszka lubią tę wiadomość

• KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    czy ktoras z Was juz puchnie? u mnie nogi odmawiają posłuszenstwa, lewa bardziej spuchnieta ze kostki nie widać, ale zawsze tak miałam ze lewa noga bardziej mi puchła, myslicie z emozna smarowac tym alcatet w maści?

No ja mam z tym bardzo duży problem właśnie.Nogi mam okrutnie opuchnięte, nawet szwy w spodniach mi się odbijają.Swoich kostek nie widziałam już dawno.Wczoraj lekarka mi powiedziała, ze mam robić bilans moczu i sprawdzić ile wody utrzymuje mi się w organizmie.Zakładać na dzień rajstopy przeciw żylakowe i trzymać nogi wysoko. Jak siedze to zawsze z nogami wysoko nigdy w dole. No i od początku ciąży latałam jak szalona, dziś był w sumie pierwszy dzień gdzie cały przeleżałam i opuchlizna jakby zeszła trochę.

relgtv73gp3vr7ra.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Dziewczyny, a jaki jest orientacyjny koszt tych wszystkich aptecznych rzeczy??

Ja zapłaciłam ok 406 pln, ale ja tam też kupowałam 2 płyny do prania, 4 opakowania wkładek laktacyjnych, 4 opakowania chusteczek do pupy, spray dezynfekujący do zabawek i kilka innych rzeczy których wcale nie trzeba kupować jeśli się nie chce.

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cholera właśnie sobie uświadomiłam, że ja nie wzięłam w ogóle euthyroxu dzisiaj. Powinnam wziąć rano dawkę 75 i nie wiem co teraz.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w PL w aptece zostawilam 40zl.
    Podklady podpaski sol fizjologiczna.
    Wkladki sa po 5zl w auchan, proszki i cala reszta tez.
    Mam wrazenie ze przeplacacie.
    Nakladek nie kupuje. Przy pierwszym dziecku mialam pozyczone od pielegniarek i sie u mnie nie sprawdzily.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi puchly rece i stopy jakos na przelomie 5/6 miesiaca ale juz sie wszystko unormowalo. Wyniki mam ksiazkowe wiec nie wiem czym to bylo spowodowane.

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    czy ktoras z Was juz puchnie? u mnie nogi odmawiają posłuszenstwa, lewa bardziej spuchnieta ze kostki nie widać, ale zawsze tak miałam ze lewa noga bardziej mi puchła, myslicie z emozna smarowac tym alcatet w maści?
    Ja na mój uraz bez urazu stopy nie używałam żadnej maści. Nawet na oparzenia czy inne takie sprawy lepiej nie używać tego typu kremów i maści.

Najlepiej działają chłodne kąpiele stóp np. z solą kuchenna albo zwykłą morską do kąpieli.

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula- mycie w nim jest banalne:) pani ktora robila prezentacje to pokazala - po wszystkim,po zupie,wyrabianiu ciasta itp. Nalewasz do niego wody z plynem,wlaczasz na iles tam obrotow na iles sekund-wylewasz to do zlewu,pluczesz sama woda i nie ma po niczym sladu.

Duzo ciast sie w nim robi:sernik,babki,muffiny, brownie, masz thermomix ten nowy? Z chipem?

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie wrote:
    Nakladek nie kupuje. Przy pierwszym dziecku mialam pozyczone od pielegniarek i sie u mnie nie sprawdzily.

No, ale to chyba nie na same wkladki czy podpaski lys wydala 400 zl bo z tego co pamietam ta lista byla bardzo obszerna

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2015, 17:50

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    Paula- mycie w nim jest banalne:) pani ktora robila prezentacje to pokazala - po wszystkim,po zupie,wyrabianiu ciasta itp. Nalewasz do niego wody z plynem,wlaczasz na iles tam obrotow na iles sekund-wylewasz to do zlewu,pluczesz sama woda i nie ma po niczym sladu.

Duzo ciast sie w nim robi:sernik,babki,muffiny, brownie, masz thermomix ten nowy? Z chipem?

Nie, nie mam najnowszego, ten jest 2letni. Nie wpadłam na to, że tak można być:) Ale jak umyć pokrywkę? Cokolwiek bym nie robiła zawsze się upaćka:)
    Cassie wrote:

Ja wydałam prawie 300zł. To się tak wydaje, ale tu nożyczki, tu majtki poporodowe, tu szczoteczka do włosów, tu aspirator do nosa etc. i to się uzbiera. Ja nie kupowałam w aptece proszków ani chusteczek nawilżających.

Ale mam fazę na chłodnik, mogłabym jeść codziennie :)

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to teraz myj tak;) zobaczysz ze fajnie sie umyje;)

A no to ten jest troche inny bo to nowszy model i ma fajnie przepisu w sobie + wage i pisze np. Maslo 200g i wrzucasz az ci pokaze ze jest te 200g.
    No i dzbanek jest wiekszy w tym nowym z tego co ta babka mowila.

Wiesz co,pokrywe to normalnie mama myje, ale wlasnie nogdy za bardzo sie nie wybrudzila.
    Pyszny jest ketchup,robimy tez w nim maslo, kostki rosolowe, przyprawe typu wegeta - wszystko zdrowe :)to jest naprawde rewelacyjne urzadzenie tylko musisz sie poglebic w temat:)

Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • rybka1988 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    Jednak tako extreme. W rossmanie byla dziewczyna z ktoryms wozkiem tako (one wszystkie do siebie podobne) dziecko roczne w spacerowce mialo duzo miejsca, a ona powoedziala ze jezeli nie bede musiala.go w nosic to z czystym sumieniem poleca,dziecko w nim normalnie plywa ma tak dobra amortyzacje.

Wiec nie bede juz sobie dupy zawracac:p
    A mowilam ja kupilam tako jumper i moj 5 latek wlazl do spacerowki, zapial pasy i byl luz i fajnie sie prowadzil :-)

89fb222d8f99a787cb58ecdeecb7f007.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • lys Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    No, ale to chyba nie na same wkladki czy podpaski lys wydala 400 zl bo z tego co pamietam ta lista byla bardzo obszerna

Ja tak około 40 produktów kupiłam, ale to fakt ja też nie patrzyłam specjalnie na ceny i pewnie można w sklepie znaleźć taniej np. te płyny do prania ciuszków czy chusteczki do pupy, albo odpuścić sobie spray dezynfekujący (25 pln).
    Z tym że jak mam jechać do sklepu, spędzić tam czas, nałazić się i zmęczyć i jeszcze to dźwigać sama do domu to mnie taka oszczędność nie urządza w żaden sposób.

5ylwia, niecierpliwa, małaMyszka, Cassie lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • kasiuleek Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Cholera właśnie sobie uświadomiłam, że ja nie wzięłam w ogóle euthyroxu dzisiaj. Powinnam wziąć rano dawkę 75 i nie wiem co teraz.

Też mi czasami zdarza. Zwłaszcza w weekend bo w tygodniu podaje mi mąż jak wraca rano z pracy:)
    Omiń tą dawkę i jutro weź normalnie.

lys, 0na88, małaMyszka lubią tę wiadomość

2nn39n73yer8iupj.png
    07jyqdc.png

• lys Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiuleek wrote:
    Też mi czasami zdarza. Zwłaszcza w weekend bo w tygodniu podaje mi mąż jak wraca rano z pracy:)
    Omiń tą dawkę i jutro weź normalnie.

Przed ciążą to czasem też mi się zdarzało, a teraz to bardzo pilnowałam, żeby tych hormonów było tyle ile ma być, widać nieprzespana noc dała mi się we znaki, że dziś taka zadżumiona byłam i nie wzięłam.
    Już mi mąż też napisał, żeby po prostu pominąć tą dzisiejsza dawkę.

kasiuleek, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i tak bierze sie go na czczo wiec nie ma rady , jutro zazyjesz :)

lys, kasiuleek, małaMyszka lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
‹‹ 885 886 887 888 889 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ