X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    Mamasia - no to co ty,41 napewno jest w maciejce :)
    No tak, lecz w bardzo okrojonym asortymencie :( te, co bym chciałam to się kończą np. na 40 lub już nie ma :P taki los wielkiej stopy :P

małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj 41 to jeszcze spokojnie, moja koleżanka ma 43...buty tylko przez internet!
    A druga ma 34!

małaMyszka, mamasia, bosa lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga my nie lekarze ale podaj konkretne wyniki to może któraś z nas ma podobne to powie Ci co jest grane.

Niecierpliwa z tym hotelem to tak. Jak kupiłam wycieczkę to kilka dni po dostaje telefon że hotel który zarezerwowałam otwiera się nie 26.04 ale 30.04 i że mam opcje albo zmieniam termin, albo od 26-30 w innym hotelu na tych samych warunkach a reszta pobytu w tym konkretnym albo cały pobyt w hotelu na tych samych warunkach bez przeprowadzek i też 5*. No to oczywiście wybrałam tą opcję że cały pobyt w innym hotelu na całość. Po przylocie do hotelu w recepcji informują nas że nie możemy zostać do 3.05 tylko musimy 30.04 przenieść się do hotelu z pierwotnej rezerwacji (te dwa hotele to sieć) no i wkurw, że mamy się przeprowadzać w połowie wyjazdu, tak się nie robi. Po to wcześniej dokonuje wyboru i planuje wyjazd i każdy dzień żeby nie bylo niespodzianek a oni nam takie coś... Mało tego dostaliśmy pokój o 15 a od 12 byliśmy w hotelu i tak się krzątaliśmy...Z basenu nad nami ciekła nam woda na taras, jak wiało to okna chodziły tak jakby miały wylecieć, prądu nie było kiedyś pół dnia.. no padaka a niby 5* więc zrobiliśmy aferę że oni zachowali się bardzo nie wporzo ża najpierw zapychają nami dziurę a jak już mają rezerwację to mamy sie wyprowadzać..:/ no i postraszyliśmy sądem itp...wynegocjowaliśmy w ramach rekompensaty auto na kilka dni i apartamenty w nowym hotelu (tzn nie nowym tylko tym który miał być od początku ale otworzył się dopiero dziś). Plus taki że zaoszczędziliśmy 500 zł bo tyle wyniósłby samochód do wynajęcia. No ale ten obecny hotel jest rewelacyjny!

Tu parę fotek :)
    e283a695cf1d6f29m.jpg

65ce837fd8675596m.jpg

6715a6e3c392b517m.jpg

00c6527be59f9996m.jpg

Cassie, rybka1988, Kkarolinaaaa, Pulpecja, Aga89, Y, gianna88, kasiuleek, 5ylwia, mamasia, Weridiana, niecierpliwa, KasiaeN., aaaaga, Maniuś, 0na88, futuremama, Katarka, Martucha86, małaMyszka, Paula_071, Neyla, bosa, zabka11, Pati Belgia, psioszka11, witaminkab, gosia.b lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz piekne zdjecia :)

• rybka1988 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie też to znam ostatnio kupilam ta sama farbe co zwykle, oczywiscie ruda i co? Po 20 munutach wyszly mi czerwone wlosy! Brrr co sie nameczylam zeby cos z tego wyszlo. No tak hormony swoje robia

89fb222d8f99a787cb58ecdeecb7f007.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Aga89 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula pomyliło mi się hemoglobina jest ok a erytrocytow mam za mało! :-(

Lys dopisałam juz normy w poście z wynikami :-)

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez lepiej sie jakos czuje w obcislych rzeczach. W tych szerszych wyglądam jak wielka baba.
    mamasia, tak to jest z duzymi rozmiarami. Ja nie mam duzej (38-39) za to szeroką i z wysokim podbiciem, tez wiecznie problem z dopasowaniem. Z obawą też patrze na moją córkę, ma osiem lat i nosi juz 35.
    Na razie dziewczyny, do jutra. Jak bedxie pogoda to wybieramy sie na grilla do znajomych. Pewnie i tak z doskoku będę czytać. Miłych majówek :-)

Cassie, małaMyszka, Weridiana, bosa lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda- super !! :)

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • rybka1988 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda super zdjęcia i brzucho ze cho cho :-) i widze ze maz tez chudzielec jak moj :-)

89fb222d8f99a787cb58ecdeecb7f007.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rybka1988 wrote:
    Cassie też to znam ostatnio kupilam ta sama farbe co zwykle, oczywiscie ruda i co? Po 20 munutach wyszly mi czerwone wlosy! Brrr co sie nameczylam zeby cos z tego wyszlo. No tak hormony swoje robia

Wiesz ja jestem naturalny jasny rudzielec i zazwczaj w zasadzie zawsze tak bylo ze wystarczal Syoss 9.5 rozjasniajacy 2 odcienie i po pol godziny byly sliczny jasny blond jak pozostale moje wlosy a zeby odrost wyszedl bardziej rudy niz moj naturalny to normalne nie jest :/
    Ach te hormony ;)

małaMyszka, rybka1988, bosa lubią tę wiadomość

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolorowych snów życzę

Cassie, Weridiana, bosa lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez uciekam. Dobranoc!

Weridiana, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

• lys Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga89 wrote:
    Paula pomyliło mi się hemoglobina jest ok a erytrocytow mam za mało! :-(

Lys dopisałam juz normy w poście z wynikami :-)

Aga neutrocyty i leukocyty są podwyższone nieznacznie i generalnie w ciąży jest to jak najbardziej normalne. Tak samo spadek erytrocytów też jest typowy dla ciąży. Hematokryt jest obniżony nieznacznie i też jest to normalne, dopóki spadek nie wynosi 5% i więcej. Oczywiście to tak generalnie, żebyś się nie martwiła na zapas, a wyniki i tak musisz pokazać lekarzowi na najbliższej wizycie.

Weridiana, Aga89, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • kasiuleek Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamasia wrote:
    hehe,i u nas jedna ściana na niebiesko i niebieski dywan zanim dopuściliśmy do siebie myśl o powiększeniu rodziny i będzie synuś :) tylko mamy taką naklejkę kwiata niebieskiego, ale na płatkach dorysujemy mu małego księcia albo Piotrusia Pana by było bardziej "chłopacko" jak to mówi bratanek mojego P. :) i powinno być git, a jak nie będzie to się zdemontuje i pomaluje jedną ścianę :)

My malowaliśmy niecałe dwa lata temu i szczerze mówiąc nie myślałam wtedy o pokoiku dla dziecka;/ Był to taki ,,pokój gościnny'' więc postanowiłam bez większego namysłu pomalować go na dwa odcienie fioletu. Coś jak nasze kolorki na forum. I teraz cały czas się zastanawiam jak zrobić z tego chłopięcy pokój???;p Męża niestety nie dam rady namówić na przemalowanie;/

2nn39n73yer8iupj.png
    07jyqdc.png

• gianna88 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda śliczne zdjęcia :) wygladasz wspaniale :) a jakie piekne widoki, ten kolor morza ach :)

Tez uciekam spac. Dobranoc dziewczyny :)
    A jutro rano do rodzicow a maz bedzie malowal sypialnie :)

Weridiana, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

atdcpx9izbdly3tt.png
  • kasiuleek Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magd wrote:
    je też zapominam o wszystkim, mam coś zamówić na allegro, siadam i nie wiem co to było,gotuje to albo przesole albo na odwrót, jedyne chyba o czym pamiętam to data wizyty u ginekologa:)

A ja dzisiaj musiałam dzwonić do rejestracji:P
    Mimo przekonań męża i zapisu w kalendarzu że umówiłam się na badanie 4d 4.05 przekonana byłam ze na 5.05 :)

2nn39n73yer8iupj.png
    07jyqdc.png

• lys Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiuleek wrote:
    My malowaliśmy niecałe dwa lata temu i szczerze mówiąc nie myślałam wtedy o pokoiku dla dziecka;/ Był to taki ,,pokój gościnny'' więc postanowiłam bez większego namysłu pomalować go na dwa odcienie fioletu. Coś jak nasze kolorki na forum. I teraz cały czas się zastanawiam jak zrobić z tego chłopięcy pokój???;p Męża niestety nie dam rady namówić na przemalowanie;/

a może w takim razie jakieś naklejki na ścianę z motywami "chłopięcymi"

http://allegro.pl/naklejki-dla-dzieci-dziecka-na-sciane-scienne-100-i5058137895.html

http://allegro.pl/naklejki-scienne-imiona-chlopiec-imie-dziecka-i5045654169.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2015, 23:22

kasiuleek, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • kasiuleek Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do imion to jeszcze nie zdecydowaliśmy. Jak na razie jest Wojtuś :)
    Tomka i Oliwiera mamy już w bliskiej rodzinie, więc odpada a też bardzo mi się podobają:)

Miru a szyjka dalej się skraca czy na razie nie? Trzymam za Was kciuki!:)

Laura- mój lekarz zawsze powtarza, że po chorobie trzeba odczekać ok tygodnia.

Karolina- co do sukienek tez mam ten problem. 23.05 idziemy na wesele, wiec nie mam pojęcia w czym się tam wybiorę:) Mam nadzieję, ze brzuszek jeszcze podrośnie i wybiorę coś eleganckiego;) Tylko problem gdzie? W ciemno strach zamówić a sklepów z odzieżą ciążową mało.

Magda- zdjęcia cudne:)

lys- dziekuje bardzo:) Jutro na spokojnie zobaczę. Ale pomysł fajny:P

Mama dzisiaj zrobiła szybkie ciasto z kaszką manną- niezapomniany smak dzieciństwa;)
    Dzisiaj mam taki apetyt, że nawet o tej godz zjadłabym tą zupkę chińską, ale dla naszego zdrowia chyba pójdę spać. Dobranoc:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2015, 23:54

Weridiana, Laura, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

2nn39n73yer8iupj.png
    07jyqdc.png

• mamasia Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:
    Ja tez lepiej sie jakos czuje w obcislych rzeczach. W tych szerszych wyglądam jak wielka baba.
    mamasia, tak to jest z duzymi rozmiarami. Ja nie mam duzej (38-39) za to szeroką i z wysokim podbiciem, tez wiecznie problem z dopasowaniem. Z obawą też patrze na moją córkę, ma osiem lat i nosi juz 35.
    Na razie dziewczyny, do jutra. Jak bedxie pogoda to wybieramy sie na grilla do znajomych. Pewnie i tak z doskoku będę czytać. Miłych majówek :-)
    chrześniaczka mojego męża w sierpniu skończy 11 lat i nosi huty 37/38 :-) śmiejemy się, że chyba czyha na jakieś moje buty :-P

Pulpecja, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda cudownie wyglądasz :-)!!!!

bzkxskf.png
‹‹ 898 899 900 901 902 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ