X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaeN. wrote:
    Kurcze, ja musiałam kupować buty rozmiar większe, czasem nawet dwa rozmiary bo w dotychczasowe się nie mieszczę :| Też kupiłam w Deichmanie, najtańsze żeby teraz mieć w czym chodzić bo potem mam nadzieję, ze stopy wrócą do normy. Kupiłam sobie takie ładne baleriny rozmiar większe, z odkrytymi palcami, ale moja stopa nie wygląda przesadnie ładnie w nich przez te obrzęki :( wieczorami to moje stopy wyglądają jak napompowane rękawiczki lekarskie.Ale dziś w sklepie medycznym zamówiłam rajstopy przeciwobrzekowe, mam nadzieję, ze pomogą.
    Kasiu a drogie takie rajtki :)? bo mi lekarz też zalecił jak mi noga będzie puchnąć, ale póki co aż tak źle nie jest a jak usłysząłam cenę ponad 150zł to troszkę mnie wbiło :) mi też zalecono diosminę gdyby jakiś dłuższy spacer czy na wyjazd

małaMyszka lubi tę wiadomość

bzkxskf.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie wrote:
    Mmmmmmmmmmmmm Paula jestes okrutna... rabarbarowe ciacho, pycha!

A ja jem wlasnie chalwe ;)

Chałwa !? - jezyk na wierzchu..jak ja dawno chałwy nie jadłam ! A tak uwielbiam! Albo pismaniye ..jej! Pysznosci !!

Miru- odpoczywaj,relaksuj się, wszystko bedzie dobrze,zostało juz mniej niz wiecej :) !

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Ja myślałam o robocie odkurzającym w tej kategorii, że on będzie codziennie mi odkurzał sierść kota z podłogi, a ja raz na tydzień normalne odkurzanie.
    Jasne :) tylko wtedy żadnych kabelków na podłodze :) bo się zaplątują te odkurzaczykowe nóżki (chyba, że to tylko mój mąż tak ładowarki i inne sprzęty z kablami tak zostawia) i później biagam i szukam w którym miejscu wyje i gdzie utknął :P

małaMyszka, lys lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Moja mama zrobiła ciasto z rabarbarem i zjadłam pół formy:P
    to mi teraz narobiłaś smaka :P język do pasa :P

Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    A jaki masz rozmiar ?:)

Kupiłam te miętowe juz :D Stwierdziłam że wezme miętowe bo 30zł taniej a i ładniej beda wygladac przy opalonej stopie :)
    41 :/

bzkxskf.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru wrote:
    My jz po wizycie. Pessar przelozony na za 3 tyvodne. Zle wyniki - ciagle stan zapalny.
    Skaczace cisnienie obserwujemy 3x dziennie.
    Kolatanie serca i dusznosci konsultujemy z kardiologiem. Ktory musi wyrazic pisemna zgode na porod sn.
    Jesli bedzie cos nie tak cc w polowie lipca.
    Moje dziecko ewidentnie chce wstrzelic sie miedzy moje a Lukasza urodziny....

Niecierpliwa pani dr nie ma od 23.05 pisze na wszelki wypadek.

Za chwile na SR ...tysiac mhsli na minute mam z tym naszym dzieciaczkiem
    a czemu w połowie lipca już ?

bzkxskf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru trzymam kciuki zeby wszystko bylo dobrze. Problemy z cisnieniem pulsem sa wsakazaniem do cc. Nie ryzykowalabym porodu sn.

• mamasia Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff.... nadrobiłam :) sorka, że tak kawałkami, ale inaczej wcale bym nie dała rady :P

Sylwia, Kasia co za przygody z ZUSem miałyście? czym Wam podnieśli ciśnienia?

Witaminka to będzie Wiktoria czy inne imię :P?

Ofka no ceny np. w luxmedzie za pakiet kompleksowy jest prawie, że kosmiczna - 3700zł [ https://emarket.luxmed.pl/eMarket/pakiety-szczepien]

Bosa Florka wymiata :)

Pulpecja rozwaliłaś mnie tą Szałwią :) a może Kurkuma :P

Niecierpliwa całe szczęście, że "tylko" tak się skończyła akcja z szybą. Dobrze, że nic Wam się nie stało (poza niezłym stresem)

Miru trzymam kciuki, będzie dobrze!

małaMyszka, Pulpecja, niecierpliwa, niecierpliwa, witaminkab lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamasia - no to co ty,41 napewno jest w maciejce :)

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamasia wrote:
    Kasiu a drogie takie rajtki :)? bo mi lekarz też zalecił jak mi noga będzie puchnąć, ale póki co aż tak źle nie jest a jak usłysząłam cenę ponad 150zł to troszkę mnie wbiło :) mi też zalecono diosminę gdyby jakiś dłuższy spacer czy na wyjazd

No właśnie ja też myślałam, ze będą drogie ale nawet nie, 48 zł.Tylko trzeba wcześniej wymierzyć nogę, najlepiej z rana przed wstaniem z łóżka.

Mamasia a szkoda pisać, kontrolę miałam czy aby nie chcę wyłudzić ich marnego chorobowego :|

małaMyszka, mamasia lubią tę wiadomość

relgtv73gp3vr7ra.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)

Dzisiaj zrobiłam badanie krwi i moczu na zlecenie mojego gina.
    We wtorek mu pokażę ale nie ma rewelacji :(
    Krwinki białe za dużo, Hematokryt za mało, LYMPH za mało, NEUT za dużo, Limfocytów za mało, i CRP dużo podwyższone :(
    Martwie się ale nadal jestem chora to może dla tego takie są te wyniki??

Edit. Przepraszam nadrobię Was później.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2015, 18:42

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura- skoro jestes chora to zapewne od tego, organizm w trakcie choroby walczy..Bedziesz pewnie musiała powtórzyć jak wydobrzejesz. Zdrówka !!

Właśnie mąż przywiozł 2 hamaki siedziska !!

JEZU ja juz chce je miec powieszone, teraz !! Sa swietne !

małaMyszka, Laura, Cassie, mamasia lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru wrote:
    My jz po wizycie. Pessar przelozony na za 3 tyvodne. Zle wyniki - ciagle stan zapalny.
    Skaczace cisnienie obserwujemy 3x dziennie.
    Kolatanie serca i dusznosci konsultujemy z kardiologiem. Ktory musi wyrazic pisemna zgode na porod sn.
    Jesli bedzie cos nie tak cc w polowie lipca.
    Moje dziecko ewidentnie chce wstrzelic sie miedzy moje a Lukasza urodziny....

Niecierpliwa pani dr nie ma od 23.05 pisze na wszelki wypadek.

Za chwile na SR ...tysiac mhsli na minute mam z tym naszym dzieciaczkiem

To ja mam wizyte 22.05 a potem zas jej nie ma, a na jak dlugo?? A potem latem nie mowila kiedy znow wybywa?? Juz mnie zaczynaja denerwowac te jej ciagle urlopy :/
    Prosze o relacje ze sr ;)
    Kurde mi tez kazala mierzyc cisnienie 3×dziennie, od jutra musze to robic regularnie, bo przed wyjazdem mierzylam 2 dni i raz ni z gruszki ni z pietruszki mialam 140/105, po 20 minutach juz bylo ok, ale skad taki skok? Ani sie wtedy niczym nie zdenerwowalam ani zadnego wysilku nie bylo. No to zapewne mnie tez wysle na konsultacje :/ A dlaczego ta ewentualna cesarke juz w polowie lipca??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2015, 19:13

• magda sz Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane w końcu cywilizacja! Internet! Działa! Zmieniliśmy dziś hotel, jestem wściekła że straciliśmy w tamtym tyle dni! Tu widok jest przecudowny, plaża rewelka, obsługa ogarnięta i miła, jedzenie pyszne. Ogólnie dużo ciekawszy hotel. Wstawię pózniej kilka zdjęć.
    Ale dziś gorąco na forum..jakiś widzę taki dzień nerwowy bo ja z mężem mało się nie pobiliśmy, teście nas rozdzielali, jak nas zostawili na pół dnia samych to sprawdzali czy nie mamy limonek pod oczami :D W sumie to nawet nie wiem o co się pokłóciliśmy, jakoś że pomyliły mi się prawa z lewą na drodze czy coś takiego.. mąż przesadził ja się wściekłam no i wojna. Już jest spoko ale mąż dalej jakiś nabuzowany, chyba jakieś przeziębienie go bierze bo dużo pływał a woda w morzu na dłuższa chwilę to średniawo. No i dwa klimatyzacja.

Nie ma sensu się kłócić co kto kupuje dla dziecka, to już prywatna sprawa, czy używane czy nie, czy drogie czy tanie, nie każdego stać na wszystko.
    Przy 1 dziecku chyba się za bardzo szaleje, widzę sama po sobie jak mnie inni doświadczeni rodzice stopują z niektórymi wydatkami no ale uważam że niech każdy przekona się na własnej skórze to będzie na przyszłość wiedział.
    Fotelik tani to już inna sprawa ale oczywiście jak ktoś jest przekonany żeby taki kupić to niech kupuje, może ma dobre doświadczenia czy opinie. Mnie nie przekonały, no i dużo podróżujemy więc nie ma co kusić losu. Jakoś z fotelikiem z atestami itp. będę spać spokojniej :)
    A imię... (Ona88 ja Ci dam dupodaje :P hehe ale te rymowanki są głupie :D do mojego imienia nawet jest żart- Magda- ma gdzie ale nie ma z kim :D
    Mojej rodzinie się bardzo podoba, nikt nie odważył się powiedzieć że może jakieś inne, ale z strony męża też coś nie halo...teściowa ani razu nie nazwała wnuczki Maja... raz zapytała czy malutka się rusza jak się bawiłam z brzuchem...a tak to bezosobowo. Przykre to ale mam to gdzieś, moja familja zawsze jak dzwoni to a co Maja robi, a kopie, a tańczy? :D fajne to :)
    To jest nasze dziecko więc mamy prawo nazwać jak chcemy, Cassie dobrze powiedziała- jak ktoś chce jakieś imię to niech sobie sam urodzi

Spadam na kolacje jak wrócę to wrzucę parę fotek.
    Aa i wyjeżdżającym życzę udanych majówek, pięknej pogody i żeby się dzieciaczkom spodobały podróże:)

Paula_071, małaMyszka, 0na88, Cassie, mamasia, kasiuleek, zabka11 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaeN, mnie sprawdzili od razu przy pierwszym zwolnieniu czyli w styczniu. Przy czym ja mialam dzialalnosc, ale bez jakichs zwiekszanych składek, bo sie boje takich rzeczy. Placilam zus preferencyjny i płacą mi takie grosze ze wstydziliby sie Jeszcze mnie wzywac. Np dxisiaj wplynelo mi za zwolnienie 30.03-27.04 uwaga 333 zl.

201508091565.png
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    5ylwia - daj znać co Ci powiedzieli w ZUSie z ta premią. Mi też się wydaje, że dostałam za mało kasy.

gianna88 - u nas też chyba będzie Tomek.

małaMyszka - może płyknij po prostu paracetamol?

Paula w ZUSie powiedzieli, że pracodawca nie zgłosił tej premii.. Mało tego podał jakieś mniejsze zarobki!!! Przez pół roku byłam menadżerem takiego projektu i zarabialam więcej (miałam normalnie aneks do umowy) po zakonczeniu projektu dostałam premię i mam nawet podziękowania na piśmie! Ktoś się orientuje, czy mogę coś z tym zrobić? Może wydrukować historię konta i zanieść do ZUSu? Premię normalnie na konto dostałam.. I to nie mała więc gdyby mi ja zaliczyli miałabym prawie 1000 zł miesięcznie więcej.. Mam nadzieję, że mogę coś z tym zrobic bo liczyłam na tą kasę :(

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda.sz a dlaczego zmienialiscie hotel??

• KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:
    KasiaeN, mnie sprawdzili od razu przy pierwszym zwolnieniu czyli w styczniu. Przy czym ja mialam dzialalnosc, ale bez jakichs zwiekszanych składek, bo sie boje takich rzeczy. Placilam zus preferencyjny i płacą mi takie grosze ze wstydziliby sie Jeszcze mnie wzywac. Np dxisiaj wplynelo mi za zwolnienie 30.03-27.04 uwaga 333 zl.

Daj spokój! ZUS to jest jakieś nieporozumienie!Ja kilka lat temu miałam wypadek, wtedy też miałam działalność, miałąm złamane obie ręce.Co miesiąc wzywali mnie czy aby na pewno jestem dalej chora i próbowali na siłę uzdrowić. Jeszcze gdybym ciągnęła od nich nie wiadomo jaką kasę a dostawałam coś podobnego to tego co Ty bo też byłam na preferencyjnym Zusie. Teraz jestem zatrudniona na umowę o pracę i przesłuchiwali mojego pracodawcę czy nie stworzył mi miejsca pracy tylko dlatego,że chcę wyłudzić chorobowe a potem macierzyński. Śmiech na sali, ludzie robią przekręty na grubą kasę i nic, a człowiek berze to co mu sie należy i nagle 1000 kontroli. A potem się dziwią, ze nikt nie chce mieć dzieci jak na każdym kroku młodym matkom kłody pod nogi się kładzie......

Miłego wieczoru kochane, zmykam do koleżanki z byłej pracy na ploty :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2015, 19:26

Pulpecja, małaMyszka lubią tę wiadomość

relgtv73gp3vr7ra.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwia wrote:
    Paula w ZUSie powiedzieli, że pracodawca nie zgłosił tej premii.. Mało tego podał jakieś mniejsze zarobki!!! Przez pół roku byłam menadżerem takiego projektu i zarabialam więcej (miałam normalnie aneks do umowy) po zakonczeniu projektu dostałam premię i mam nawet podziękowania na piśmie! Ktoś się orientuje, czy mogę coś z tym zrobić? Może wydrukować historię konta i zanieść do ZUSu? Premię normalnie na konto dostałam.. I to nie mała więc gdyby mi ja zaliczyli miałabym prawie 1000 zł miesięcznie więcej.. Mam nadzieję, że mogę coś z tym zrobic bo liczyłam na tą kasę :(

Hmm... ja jestem w trochę innej sytuacji, bo mi wypłaca pracodawca, ale wg moich obliczeń powinnam dostawać więcej, bo właśnie wypłacają mi jakby bez premii, a tylko kwotę z umowy o pracę + kilkadziesiąt złotych więcej.
    5ylwiam - poproś może pracodawcę o RMUĘ?

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • lys Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwia wrote:

Niech pracodawca wystawi Ci zaświadczenie o zarobkach za ost. 12 miesięcy i to porównaj z kontem i zanieś do Zusu.

Neyla, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
‹‹ 896 897 898 899 900 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ