X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/maciejka-0554a-06-00-1-rozm-38-meritum-polbuty-i5302383166.html

czy te

http://allegro.pl/balerinki-maciejka-0554a-04-r-38-lizuraj-pl-i5235901106.html

Nie moge sie zdecydować...

małaMyszka lubi tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • 0na88 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wasi tesciowe to i tak delikatnie doradzaja .. Moj mąż i ja na poczatku chcielismy Maje , bardzo nam sie podobało - i pewnego dnia maz wrócił do domu i mi oznajmia ze nie zgadza sie na Maje .. nie bo nie. Po jakims czasie wyciagnełam od niego że pochwalił sie swojemu koledze... a ten w zartach zrymował ( Mam nadzieje ze Magda_Sz teraz byczy sie na słoneczku i nie czyta :)) " Maja Dupodaja" .

Moi tesciowie zkolei zrymowali imie Zosia - "Zocha dupcocha " ale zabroniłam męzowi juz zmieniać zdanie :D

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I powiem Wam, siedze i siedze i mysle... ile ja mam tych wszystkich ubranek z danego rozmiaru i czy to wystarczy?
    Wszystko jak kupowalam jest w kartonikach i woreczkach czeka wszystko na pranie ktore nie wiadomo kiedy zrobie bo poki co mi sie jakos nie chce ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    Dziewczyny wasi tesciowe to i tak delikatnie doradzaja .. Moj mąż i ja na poczatku chcielismy Maje , bardzo nam sie podobało - i pewnego dnia maz wrócił do domu i mi oznajmia ze nie zgadza sie na Maje .. nie bo nie. Po jakims czasie wyciagnełam od niego że pochwalił sie swojemu koledze... a ten w zartach zrymował ( Mam nadzieje ze Magda_Sz teraz byczy sie na słoneczku i nie czyta :)) " Maja Dupodaja" .

Moi tesciowie zkolei zrymowali imie Zosia - "Zocha dupcocha " ale zabroniłam męzowi juz zmieniać zdanie :D

Ona na kazde imie znajdzie sie jakies 'przekrecenie'.
    A tesciowie to juz nie mowie... darowaliby sobie takich komentarzy...

• 0na88 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no jasne ze tak , tak samo jak kazde imie kojarzy sie nam dobrze/źle w zależnosci od naszego stosunku do osoby która takie imie nosi.

Cassie, małaMyszka lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie zawsze podobalo imie Christina (Polska Krysia) do czasu kiedy poznalam moja tesciowa...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2015, 16:30

małaMyszka, KasiaeN., 0na88, Y lubią tę wiadomość

• Migotkaa Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona, ale sie uśmiałam z tych rymowanek, chyba każde imię mozna by jakoś głupio zrymować, mnie to "rypci" co sądzą inni :)

małaMyszka, 0na88 lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    http://allegro.pl/maciejka-0554a-06-00-1-rozm-38-meritum-polbuty-i5302383166.html

czy te

http://allegro.pl/balerinki-maciejka-0554a-04-r-38-lizuraj-pl-i5235901106.html

Nie moge sie zdecydować...

te z mięta, przesliczne:)
    ja się obejde z kupowaniem butów bo pewnie musialabym kupowac rozmiar wieksze, jedne juz takie kupiłąm zeby miały zapas, zostaja do kupienia tylko odkryte sandałki:)

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja tesciowa wiecznie sie krzywi jak mówi Pola i sie smieje :/ zresztą njlepsze jest to ze ona ma 4 synów a miałą nadzieje na wnuka ! Co kazdy do mnie mówił "o to teściowa pewnie zadowolona,4 synów a teraz w końcu dziewczynka" a ja kazdemu mówie prawde, ze ona liczyła na chłopaka, a wczoraj była u nas kuzynka męża zapraszać na slub i mówi "No ciocia mówiłą jaka to szczęsliwa ze wnuczke bedzie miałą"

:o

Cassie, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    te z mięta, przesliczne:)
    ja się obejde z kupowaniem butów bo pewnie musialabym kupowac rozmiar wieksze, jedne juz takie kupiłąm zeby miały zapas, zostaja do kupienia tylko odkryte sandałki:)

Ja mam wąską stope wiec nawet jak mi puchnie to nie zdarza mi się zeby buty były ciasne :) a baleriny musze kupic, mam jedne juz takie rozchodzone, wygodne meeega i na codzien bede je nosic,ale potrzebuje balerin w lepszym stanie, które beda pasować do jakiejś łądniej sukieneczki :)
    A maciejka to dla mnie najlepsze baleriny jakie istnieją !:)

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina, nigdy nie kupowałam z tej firmy, maja sklepy stacjonarne? nie wiem jak z rozmiarówką ale widze ze sa piekne:)

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w miescie są w sklepie obówniczym ale prywatnym, ale widziałam też je w Białymstoku w sklepach Totem (ale nie wiem czy to sieciówka..) musiałabyś popatrzeć w sklepach w których mają obówie skórzane. Są naprawde super wygodne, te co mam rozchodzone to takie lordsy : https://www.google.pl/search?q=lordsy+maciejka&client=opera&hs=jOC&biw=1366&bih=660&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=bkBCVd6kIMWM7AaiyoDAAw&sqi=2&ved=0CAYQ_AUoAQ#imgrc=4tSF3bpwUWyNFM%253A%3BqmZ2GsCQqpS3eM%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.macris.com.pl%252Ffoto%252Fmaciejka13_871_4kol.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Farchiwum.allegro.pl%252Foferta%252Fmaciejka-871-slippersy-lordsy-mokasyny-38-macris-i3510825261.html%3B850%3B645

I jak bylismy rok temu w gruzji to łazilismy kazdego dnia po wieeele km zwiedzając, kazdy miał bąble,poobcierane stopy -a ja nic :D nawet stopy zmeczone nie byly :)

Takze poleam !

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocham baleriny :) co prawda kupuje tylko w Deichmanie ;)
    Bylam wlasnie 3 dni temu po buty dla mlodszego i rozgladalam sie za balrinkami ale nie mieli ani jednych na stanie, chyba jeszcze nie sezon na nie.

• lys Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    Pomóżcie mi! Czy istnieje jakakolwiek maść p/bólowa którą mogę posmarować stopę?

Z bólu ja odgryzę! Nie daje rady z nią. Chodzić nie mogę. Nawet pójście do toalety sprawia mi taki ból, że chyba zejdę...

No, ale co Ci się dzieje z tą stopą, że tak boli cały czas? Może coś sobie zrobiłaś i nawet nie wiesz - zwichnięcie, pęknięcie?

9f7jtv73juycdhvl.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    Ja i moje kolezanki w pracy zauwazyly ze w czasie ciazy jestem jak facet " jednozadaniowa" kiedys mogłam cos pisac i jednoczesnie ich słuchac , czy rozmawiac przez tel i miedzy czasie robic innna czynnosc - teraz jestem jak moj maz który jak miesza zupe to mnie nie slyszy tak sie skupia na jednej czynnnosci :)
    a myślałam, że to tylko ja sioę borykam z takimi 'przypadłościami" :)ja zawsze miałam świetną pamięć do dat i cyferek, a ostatnio za chiny nie mogłam sobie loginu do konta przypomnieć, że aż musiałam grzebać w papierach. Już chyba ze trzy kubki zbiłam, gdzie wcześniej chyba w okresie 10 lat tylu szkód nie było :) co to ciąża robi z człowiekiem :P

małaMyszka, KasiaeN., 0na88 lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    No, ale co Ci się dzieje z tą stopą, że tak boli cały czas? Może coś sobie zrobiłaś i nawet nie wiesz - zwichnięcie, pęknięcie?
    Wyszłam w sobotę z zajęć i zaczęła boleć. Pomyślałam, że może zdrętwiała i jak rozchodzę to przejdzie. Do domu już ledwo doszłam i tak się kulam od soboty z bólem. To na pewno nie jest staw skokowy, bo po schodach normalnie schodzę. Nie mogę chodzić całą stopą. Boli mnie od zewnętrznej strony. Achilles to też nie jest, bo nie ciągnie. Jak przejdę kawałek z małą to taki ból i żar jakby mi się noga paliła. Zapalenie na bank, ale kiedy ja to zrobiłam to nie wiem. Może siedziałam ze skrzyżowanymi nogami kurczę no nie pamiętam...

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, ja musiałam kupować buty rozmiar większe, czasem nawet dwa rozmiary bo w dotychczasowe się nie mieszczę :| Też kupiłam w Deichmanie, najtańsze żeby teraz mieć w czym chodzić bo potem mam nadzieję, ze stopy wrócą do normy. Kupiłam sobie takie ładne baleriny rozmiar większe, z odkrytymi palcami, ale moja stopa nie wygląda przesadnie ładnie w nich przez te obrzęki :( wieczorami to moje stopy wyglądają jak napompowane rękawiczki lekarskie.Ale dziś w sklepie medycznym zamówiłam rajstopy przeciwobrzekowe, mam nadzieję, ze pomogą.

relgtv73gp3vr7ra.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie wrote:
    Lys ten robot nie jest wcale taki dobry.
    W TV byly testy od tego najtanszego do najdrozszego i zaden testu w 100% nie przeszedl. Albo bateria slaba i dlugi czas ladowania albo zapychaly sie te glowice ssace albo po prostu slabo zbieraly smieci.
    Ja go tez chcialam kupic ale po tych testach stwierdzilam ze wole zwykly odkurzacz z regulacja glosnosci.
    Ja jestem w posiadaniu Navibota Silencio Samsunga, którego wygrałam w jakimś konkursie kilka lat temu i też nie jetem zadowolona. Słabo zbiera (bo do kącików się nie dostaje), przed odkurzaniem trzeba pozbierać trochę rzeczy z podłóg (głównie kabli od ładowarek, przedłużaczy), bo sie cholerstwo wkręca i wyje i trzeba go odkręcać :) ach... szybciej idzie klasycznym odkurzaczem :) a ten sobie leży w kącie :) ale jak któraś ma duże przestrzenie to jest to jakieś wsparcie :)

małaMyszka, Cassie lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dla mnie własnie stopy narazie w ogole nie puchną,ogólnie to nie mam z tym problemu, w najwieksze upały czasami delikatnie miałam jakis obrzek, ale minimalny, za to palce w dłoniach ZAWSZE jak jest ciepło mi puchną..robią się jak parówy i takie sztywne ;/

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    Wyszłam w sobotę z zajęć i zaczęła boleć. Pomyślałam, że może zdrętwiała i jak rozchodzę to przejdzie. Do domu już ledwo doszłam i tak się kulam od soboty z bólem. To na pewno nie jest staw skokowy, bo po schodach normalnie schodzę. Nie mogę chodzić całą stopą. Boli mnie od zewnętrznej strony. Achilles to też nie jest, bo nie ciągnie. Jak przejdę kawałek z małą to taki ból i żar jakby mi się noga paliła. Zapalenie na bank, ale kiedy ja to zrobiłam to nie wiem. Może siedziałam ze skrzyżowanymi nogami kurczę no nie pamiętam...

Kurcze, to nie wiem, może gorące okłady na tą stopę. Chyba nie ma nic co mogłabyś zastosować w ciąży.

9f7jtv73juycdhvl.png
‹‹ 894 895 896 897 898 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ