SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny wasi tesciowe to i tak delikatnie doradzaja .. Moj mąż i ja na poczatku chcielismy Maje , bardzo nam sie podobało - i pewnego dnia maz wrócił do domu i mi oznajmia ze nie zgadza sie na Maje .. nie bo nie. Po jakims czasie wyciagnełam od niego że pochwalił sie swojemu koledze... a ten w zartach zrymował ( Mam nadzieje ze Magda_Sz teraz byczy sie na słoneczku i nie czyta
) " Maja Dupodaja" .
Moi tesciowie zkolei zrymowali imie Zosia - "Zocha dupcocha " ale zabroniłam męzowi juz zmieniać zdanieniecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyI powiem Wam, siedze i siedze i mysle... ile ja mam tych wszystkich ubranek z danego rozmiaru i czy to wystarczy?
Wszystko jak kupowalam jest w kartonikach i woreczkach czeka wszystko na pranie ktore nie wiadomo kiedy zrobie bo poki co mi sie jakos nie chcemałaMyszka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny0na88 wrote:Dziewczyny wasi tesciowe to i tak delikatnie doradzaja .. Moj mąż i ja na poczatku chcielismy Maje , bardzo nam sie podobało - i pewnego dnia maz wrócił do domu i mi oznajmia ze nie zgadza sie na Maje .. nie bo nie. Po jakims czasie wyciagnełam od niego że pochwalił sie swojemu koledze... a ten w zartach zrymował ( Mam nadzieje ze Magda_Sz teraz byczy sie na słoneczku i nie czyta
) " Maja Dupodaja" .
Moi tesciowie zkolei zrymowali imie Zosia - "Zocha dupcocha " ale zabroniłam męzowi juz zmieniać zdanie
Ona na kazde imie znajdzie sie jakies 'przekrecenie'.
A tesciowie to juz nie mowie... darowaliby sobie takich komentarzy...małaMyszka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kkarolinaaaa wrote:http://allegro.pl/maciejka-0554a-06-00-1-rozm-38-meritum-polbuty-i5302383166.html
czy te
http://allegro.pl/balerinki-maciejka-0554a-04-r-38-lizuraj-pl-i5235901106.html
Nie moge sie zdecydować...
te z mięta, przesliczne:)
ja się obejde z kupowaniem butów bo pewnie musialabym kupowac rozmiar wieksze, jedne juz takie kupiłąm zeby miały zapas, zostaja do kupienia tylko odkryte sandałki:)małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Moja tesciowa wiecznie sie krzywi jak mówi Pola i sie smieje
zresztą njlepsze jest to ze ona ma 4 synów a miałą nadzieje na wnuka ! Co kazdy do mnie mówił "o to teściowa pewnie zadowolona,4 synów a teraz w końcu dziewczynka" a ja kazdemu mówie prawde, ze ona liczyła na chłopaka, a wczoraj była u nas kuzynka męża zapraszać na slub i mówi "No ciocia mówiłą jaka to szczęsliwa ze wnuczke bedzie miałą"
:oCassie, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Migotkaa wrote:te z mięta, przesliczne:)
ja się obejde z kupowaniem butów bo pewnie musialabym kupowac rozmiar wieksze, jedne juz takie kupiłąm zeby miały zapas, zostaja do kupienia tylko odkryte sandałki:)
Ja mam wąską stope wiec nawet jak mi puchnie to nie zdarza mi się zeby buty były ciasnea baleriny musze kupic, mam jedne juz takie rozchodzone, wygodne meeega i na codzien bede je nosic,ale potrzebuje balerin w lepszym stanie, które beda pasować do jakiejś łądniej sukieneczki
A maciejka to dla mnie najlepsze baleriny jakie istnieją !małaMyszka lubi tę wiadomość
-
U mnie w miescie są w sklepie obówniczym ale prywatnym, ale widziałam też je w Białymstoku w sklepach Totem (ale nie wiem czy to sieciówka..) musiałabyś popatrzeć w sklepach w których mają obówie skórzane. Są naprawde super wygodne, te co mam rozchodzone to takie lordsy : https://www.google.pl/search?q=lordsy+maciejka&client=opera&hs=jOC&biw=1366&bih=660&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=bkBCVd6kIMWM7AaiyoDAAw&sqi=2&ved=0CAYQ_AUoAQ#imgrc=4tSF3bpwUWyNFM%253A%3BqmZ2GsCQqpS3eM%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.macris.com.pl%252Ffoto%252Fmaciejka13_871_4kol.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Farchiwum.allegro.pl%252Foferta%252Fmaciejka-871-slippersy-lordsy-mokasyny-38-macris-i3510825261.html%3B850%3B645
I jak bylismy rok temu w gruzji to łazilismy kazdego dnia po wieeele km zwiedzając, kazdy miał bąble,poobcierane stopy -a ja nicnawet stopy zmeczone nie byly
Takze poleam !małaMyszka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
małaMyszka wrote:Pomóżcie mi! Czy istnieje jakakolwiek maść p/bólowa którą mogę posmarować stopę?
Z bólu ja odgryzę! Nie daje rady z nią. Chodzić nie mogę. Nawet pójście do toalety sprawia mi taki ból, że chyba zejdę...
No, ale co Ci się dzieje z tą stopą, że tak boli cały czas? Może coś sobie zrobiłaś i nawet nie wiesz - zwichnięcie, pęknięcie?
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
0na88 wrote:Ja i moje kolezanki w pracy zauwazyly ze w czasie ciazy jestem jak facet " jednozadaniowa" kiedys mogłam cos pisac i jednoczesnie ich słuchac , czy rozmawiac przez tel i miedzy czasie robic innna czynnosc - teraz jestem jak moj maz który jak miesza zupe to mnie nie slyszy tak sie skupia na jednej czynnnosci
co to ciąża robi z człowiekiem
małaMyszka, KasiaeN., 0na88 lubią tę wiadomość
-
lys wrote:No, ale co Ci się dzieje z tą stopą, że tak boli cały czas? Może coś sobie zrobiłaś i nawet nie wiesz - zwichnięcie, pęknięcie?
-
Kurcze, ja musiałam kupować buty rozmiar większe, czasem nawet dwa rozmiary bo w dotychczasowe się nie mieszczę
Też kupiłam w Deichmanie, najtańsze żeby teraz mieć w czym chodzić bo potem mam nadzieję, ze stopy wrócą do normy. Kupiłam sobie takie ładne baleriny rozmiar większe, z odkrytymi palcami, ale moja stopa nie wygląda przesadnie ładnie w nich przez te obrzęki
wieczorami to moje stopy wyglądają jak napompowane rękawiczki lekarskie.Ale dziś w sklepie medycznym zamówiłam rajstopy przeciwobrzekowe, mam nadzieję, ze pomogą.
-
Cassie wrote:Lys ten robot nie jest wcale taki dobry.
W TV byly testy od tego najtanszego do najdrozszego i zaden testu w 100% nie przeszedl. Albo bateria slaba i dlugi czas ladowania albo zapychaly sie te glowice ssace albo po prostu slabo zbieraly smieci.
Ja go tez chcialam kupic ale po tych testach stwierdzilam ze wole zwykly odkurzacz z regulacja glosnosci.ach... szybciej idzie klasycznym odkurzaczem
a ten sobie leży w kącie
ale jak któraś ma duże przestrzenie to jest to jakieś wsparcie
małaMyszka, Cassie lubią tę wiadomość
-
A dla mnie własnie stopy narazie w ogole nie puchną,ogólnie to nie mam z tym problemu, w najwieksze upały czasami delikatnie miałam jakis obrzek, ale minimalny, za to palce w dłoniach ZAWSZE jak jest ciepło mi puchną..robią się jak parówy i takie sztywne ;/
-
małaMyszka wrote:Wyszłam w sobotę z zajęć i zaczęła boleć. Pomyślałam, że może zdrętwiała i jak rozchodzę to przejdzie. Do domu już ledwo doszłam i tak się kulam od soboty z bólem. To na pewno nie jest staw skokowy, bo po schodach normalnie schodzę. Nie mogę chodzić całą stopą. Boli mnie od zewnętrznej strony. Achilles to też nie jest, bo nie ciągnie. Jak przejdę kawałek z małą to taki ból i żar jakby mi się noga paliła. Zapalenie na bank, ale kiedy ja to zrobiłam to nie wiem. Może siedziałam ze skrzyżowanymi nogami kurczę no nie pamiętam...
Kurcze, to nie wiem, może gorące okłady na tą stopę. Chyba nie ma nic co mogłabyś zastosować w ciąży.małaMyszka lubi tę wiadomość