X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Miru Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakas masakra :) na szczescie w szpitalu gdzie chcemy rodzic wiekszosc lekarzy jes dobrych :)

euforia, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • rybka1988 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Euforia az sie włos jeży :-( bede trzymac kciuki i wspierac w myslach jak tylko potrafie. Niunia na pewno szybciutko podrosnie i niepredko wyjdzie!

89fb222d8f99a787cb58ecdeecb7f007.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru wrote:
    Jakas masakra :) na szczescie w szpitalu gdzie chcemy rodzic wiekszosc lekarzy jes dobrych :)

I tym sie bede pocieszac ;)

małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

• aaaaga Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc wam
    Euforia trzymaj sie dzielnie
    My w planach mamy jutro malego grilla u tesciow i nic wiecej wiec blogie lenistwo z czego sie ciesze bo moj ostatnio zalatany
    Milego kolezanki

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    euforia wrote:
    Czesc Dziewczyny, pewnie wszystkie na majowkach i tu nie zagladacie. Ja od srody w szpitalu, bo niestety szyjka skrocila sie calkowicie, rozwarcie duze, pecherz plodowy w pochwie. Pozostaje mi lezec i modlic sie o to by dzieciatko jak najszybciej roslo. W srode wazylo dopiero 750 g ale dostalam m.in sterydy na rozwoj pluc malucha wiec mam nadzieje ze w szybkim czasie podrosnie chociaz do kg. Trzymajcie za nas kciuki by synek jak najdluzej pozostal we mnie.
    euforia jestesmy z Toba....trzymaj sie kochana...

tb73i09k881y3sjt.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Euforia trzymaj się dzielnie. Wszystko musi być dobrze. Trzymam kciuki.

201508091565.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Euforia trzymam kciuki, będzie dobrze, musi być.

lb17w98.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja wczoraj madra baba - zamiast wziac witaminy ciazowe przed snem zazylam drugi raz lek na tarczyce ... z racji tego dzis sobie na czczco odpuscilam, nie wiem gdzie ja mam glowe.

Jade dzis z mezem do moich rodzicow na obiad , maja byc tez moi tesciowie moja siostra oraz brat meza , podobno moja mama jakis tort zamowila - cos mi tu smierdzi ze chca rocznice naszego slubu swietowac ( 3 Maj) - a nie ukrywam ze wolalabym po prostu zjesc obiad a rocznice zeby zostawili nam samym do swietowania w samotnosci :). Choc doceniam gest.

lys, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny

Euforia kochana trzymam kciuki zeby malenstwo posiedzialo w brzuszku jak najdluzej! Lez lez lez! Myslami jestem z Toba!

Jak juz mowa o stopach, moja bratanica ma noge 40 i uwaga 11lat, wzrostem jest taka jak ja 168cm.

Nocka okropna... o 23 poszlam spac i do 4 rano z boku na bok... potem zasnelam i obudzialam sie cos po 9.

Milego dnia i udanej majoweczki

Ofka, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

• Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie brzuchatki i idę Was nadrobić :-)

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie wrote:
    Czesc dziewczyny

Euforia kochana trzymam kciuki zeby malenstwo posiedzialo w brzuszku jak najdluzej! Lez lez lez! Myslami jestem z Toba!

Jak juz mowa o stopach, moja bratanica ma noge 40 i uwaga 11lat, wzrostem jest taka jak ja 168cm.

Nocka okropna... o 23 poszlam spac i do 4 rano z boku na bok... potem zasnelam i obudzialam sie cos po 9.

Milego dnia i udanej majoweczki
    Ja to samo, od drugiej do piatej zero spania...podroz znioslam dobrze, te adaptery do pasow sa super, wiecie co bylo najgorsze? Ze cala droge widzialam swoj gruby pysk w lusterku...zaraz idziemy na molo, potem muzeum figur woskowych i planetarium. Zimno ale wazne ze nie pada...

tb73i09k881y3sjt.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    euforia wrote:
    Czesc Dziewczyny, pewnie wszystkie na majowkach i tu nie zagladacie. Ja od srody w szpitalu, bo niestety szyjka skrocila sie calkowicie, rozwarcie duze, pecherz plodowy w pochwie. Pozostaje mi lezec i modlic sie o to by dzieciatko jak najszybciej roslo. W srode wazylo dopiero 750 g ale dostalam m.in sterydy na rozwoj pluc malucha wiec mam nadzieje ze w szybkim czasie podrosnie chociaz do kg. Trzymajcie za nas kciuki by synek jak najdluzej pozostal we mnie.
    Trzymamy kciuki!

bzkxskf.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwia wrote:
    Dzięki :) super pomysł może być problem z realizacją bo to obrzydliwy typ ale zawsze warto spróbować ;-)
    Wczoraj się już nie odzywalam bo mieliśmy gości :) koleżanka w 23 tygodniu ciąży więc miałyśmy o czym gadać ;-) przez kilka godzin na tapecie porody, dzieci itp. Tak się zagadałyśmy, że nie zauważyliśmy, że nasi mężowie jakoś szybko weszli w stan upojenia :)
    Na majówkę nigdzie nie jedziemy dzisiaj urodziny Maćka mamy, w sobotę mojej, a w niedzielę komunia więc cały weekend imprezowo ;-)
    Slonecznego wypoczynku życzę :-*

Zawsze można powiedzieć, że zaświadczenie potrzebne do banku. Z resztą wcale się nie musisz tłumaczyć, bo to ich obowiązek wystawić zaświadczenie ;)

9f7jtv73juycdhvl.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    euforia wrote:

Euforia trzymaj się tam dzielnie, leż i odpoczywaj i oby dzidzia jak najdłużej siedziała w brzuszku!

9f7jtv73juycdhvl.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy i my :) jesteśmy u szwagra,pierw mężczyźni coś tam maja do zrobienia w ogrodzie,a później grillowanie. Byliśmy z teściowa i dzieciakami na spacerze,ale deszcz nas sploszyl i zaraz będziemy grać W planszówki,jutro pakowanie,w niedzielę do Warszawy,a w poniedziałek już Rzym :-)

lys, Katarka, Cassie, Pati Belgia, małaMyszka, niecierpliwa, Paula_071, bosa lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Euforia trzymam mocno kciuki za Ciebie i maleństwo. Oby jak najdłużej był w brzuszku...

Ja zrobiłam juz obchod ogródka, szklarni, zerwałam sobie zieleninę i ugotowałam rosołek. Przygotowałem tez wszystko na drugie danie i uciekłam ciasto z truskawkami :-) ale za to kręgosłup mnie boli piekielnie... Pozycji znaleźć sobie nie mogę... Powiedzcie dziewczyny, czy Wy tez macie juz problemy z kręgosłupem? I czy jest Wam coraz ciężej fizycznie? Nie wiem czy to wynik, ze to moja ciaza czy to, ze juz mam 30 lat...

małaMyszka, mamasia, euforia, bosa lubią tę wiadomość

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się w 26 tygodniu:-)

U nas niestety pada. Za jakąś godzinę może się uda wyjść na spacer. Trudno... Mokro, ale zawinę nogę w bandaż i na chwilkę chociaż.

Jutro za to ma być słoneczko i nie wiem czy coś mnie powstrzyma...

Grillowanie to nasz weekendowy cel. Dzisiaj na obiadek teściowa zrobiła naleśniki z twarogiem... Teraz wszyscy sobie siedzimy i odpoczywamy.

Teściu trochę nadpobudliwy i powoli zaczyna mnie irytować. Wymyślił właśnie, że kupi małą perkusję dla Sebastiana albo organy... Też ma pomysły...

Maniuś, Cassie, Pati Belgia, mamasia, bosa lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udanych majówek...

bosa lubi tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • rybka1988 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My majujemy w domku. Dlugi weekend zleci a ja w glowie mam ciagle ze to sobota. I nastroj podly jakis.

89fb222d8f99a787cb58ecdeecb7f007.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie odnosnie poscieli jaki rozmiar kupujecie do lozeczka 120×60???

‹‹ 900 901 902 903 904 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ