X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati ja mam prawie 32 i w tej ciazy (odpukac) kregoslup mnie nie boli. W poprzedniej myslalam ze umre z bolu.

My czekamy na znajomych i bedziemy zaraz grilowac :D

małaMyszka, Pati Belgia, bosa lubią tę wiadomość

• kasiuleek Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Dziewczyny mam pytanie odnosnie poscieli jaki rozmiar kupujecie do lozeczka 120×60???

My kupiliśmy większa tzn 135x100cm:)

http://allegro.pl/koldra-i-poduszka-dla-dzieci-medical-100x135-amw-i5231025254.html

małaMyszka, bosa, Y lubią tę wiadomość

2nn39n73yer8iupj.png
    07jyqdc.png

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja wlasnie nie mam'pojecia, ktora wybrac 120x90 czy 135x100

małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/mamo-tato-14cz-posciel-z-ochraniaczem-modulowym-i5195358223.html?bi_s=ads&bi_m=p2,1&bi_c=6643

Ja kupuje ten komplet a tam jest 120x90 ;)

małaMyszka, niecierpliwa, kasiuleek, bosa lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina daj znać jak przyjedzie bo mam zamiar kupić od nich pościel i łóżeczko :)

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Euforia trzymam kciuki.

euforia, bosa lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Euforia aż dostałam gęsiej skórki, niech synek posiedzi jak najdłużej! Będę się modlić o to. Niecierpliwek ten Twój synuś :) Lekarze mówią jaka szansa jest żeby jeszcze z kilka tyg przetrzymać? Informuj nas na bieżąco, myślę że teraz każda z nas będzie częściej wchodzić na belly czyhając na info od Ciebie.

Cieszę się że reszta szyjek się nie skraca :) nich posiedzą te nasze dzieci do wakacji przynajmniej. Maja dziś nie dała mi spać od 5:20, w sumie to na zawołanie obudziłam się i zdałam sprawę że nie mnie kopie a to jej stała pora no i się zaczęło na wszystkie strony.

W ogóle się trochę przestraszyłam bo od kilku dni mam czarną kupkę... wiem że to głupi temat ale oczywiście panika że krwawienie mam z żołądka itp. ale naczytałam się w necie że to przez suplementację żelazem. I fakt biorę od soboty a od wtorku taki kolor...Brzuch mnie nie boli ani nie goni mnie ale jak już siądę na tronik to właśnie na czarno. Któraś z Was też tak ma od tego żelaza?

Wiecie co nigdy więcej nie jadę na wakacje jeszcze z kimś, nie chodzi o teściów nawet ale takie przebywanie ze sobą na dłużą metę z kimś innym doprowadza do szału, czy jakiś śmiech czy narzekanie...Teściowa wszystkim się podnieca że o ale super, ale fajnie, oo aleee alee, teść marudzi to nie to nie itp.. już nie mogę ich słuchać. Właśnie po raz kolejny wygarnęłam mężowi że ostatni raz takie wakacje, że mógłby pokazać jakim jest mężczyzną i zorganizować coś tylko dla nas, czy jakaś kolacja, czy jakiś spacer. Bez udziału rodziców..

małaMyszka, euforia, bosa, zabka11 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina ja też biorę tą pościel :)

Do tego takie łóżeczko
    http://allegro.pl/lozeczko-drewniane-dzieciece-sosnow-kubus-szuflada-i5302878996.html?source=mlt

Jeszcze wanienka/kubełek, materac lateksowy, wózek, fotelik, parę kosmetyków i mamy wszystko.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda- A który wzór wybrałaś ? :)

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Euforia, trzymam bardzo mocno kciuki! Koniecznie pisz co u Was, myślę o Tobie i Twoim synku! Magda, tez biorę to żelazo co Ty i tez zauważyłam czarne kupki, to normalne :)

euforia, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

Ewa123
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina nie wiem jeszcze :D to jest teraz problem właśnie, mamy sypialnie w kolorach Dulux- Namiętność Carmen z takim kremowym różem (prawie biały tylko że odcień różu) więc będzie pasowało coś z różem? Muszę się nad tym pogłowić :)

Już mam myśli o malowaniu, ale było malowane 2 lata temu łącznie z gładzią. Mąż się na to nie zgodzi, musiałabym sama pomalować pod jego nieobecność :D wałki są, taka przedłużka do wałka jest..sypialnia ma 10m więc nie ma dużo malowania.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2015, 18:19

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie lubię jeździć z kimś a wakacje, tez mnie męczy przebywanie na dłuższą metę z tymi samymi osobami. Najlepsze wakacje to sam na sam z mężem jak dla mnie :)

Ewa123
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda- my mamy sypialnie białą + na wnece namalowana taka babke starodawna i tam przede wszystkim w oczy rzuca sie czerwien,ciemna zielen i czerń..a napewno jej nie zamalujemy bo rok temu brat ją malowal i jest swietna,taki ponad 2 metrowy obraz na scianie ale ale mamy szara narzute na lozko i chyba wezme zestaw nr.12- nie jest oczojebny,delikatny i nie przeslodzony-aczkolwiek typowy dla dziewczynki:) no i pasuje do narzuty:D
    Zreszta, Pola bedzie u nas w pokoju do ok 6miesiecy,potem przestawimy lozeczko do jej pokoiku:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2015, 18:25

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czyli jednak decydujecie się na pościel? Bo ja właśnie kupiłam rożek, 3 kocyki jeden ciepły i 2 bawełniane no i zastanawiam się czy nie lepiej kupić śpiwora zamiast pościeli.. Nie mogę się zdecydować.. Podobno na początku pościeli się nie używa za bardzo bo niebezpieczna no i dziecko się rozkopuje a w takim spiworku czy rozku nie ma jak.. Sama już nie wiem na co się zdecydować

Ewa123
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina a pamietasz ten pierwszy link z posciela, ktory wstawialas?? Tam wzory byly bardzo podobne, a w tej samej cenie bylo juz wypelnienie do poduszki i koldry

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa123 wrote:
    Dziewczyny czyli jednak decydujecie się na pościel? Bo ja właśnie kupiłam rożek, 3 kocyki jeden ciepły i 2 bawełniane no i zastanawiam się czy nie lepiej kupić śpiwora zamiast pościeli.. Nie mogę się zdecydować.. Podobno na początku pościeli się nie używa za bardzo bo niebezpieczna no i dziecko się rozkopuje a w takim spiworku czy rozku nie ma jak.. Sama już nie wiem na co się zdecydować

Ja kupuje 1 komplet poscieli, ale na poczatek przewiduje spiworek i rozek ;)

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz poszukam :)
    Wiesz co,tam jest posciel ale tam poduszki sa cale,a tutaj poszewki+poduszki,wiec do prania nie trzeba calych poduszek wkladac tylko same poszewki wiec nic sie znieksztalci.

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo mam!
    http://allegro.pl/11cz-posciel-dla-dzieci-100x135-lub-90x120-34wzory-i5294611672.html

Mi jednak ta bardziej przypadla do gustu ;) Od razu kupie tam poduchy, zawieszki nad lozeczko i posciel do wozka.
    Fakt tu te ochraniacze nie maja sciaganych poszewek, ale dla mnie akurat to nie problem ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2015, 18:39

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dobrze, że w hotelu jest internet, bo inaczej nie wiem jak bym Was nadrobiła po 3 dniach:) Byliśmy w Zamku Książ na wystawie kwiatów. Większego badziewia nie widziałam. Kwiaty powiędłe, chociaż dzisiaj pierwszy dzień wystawy (trwa do niedzieli), ale kwiatów było najmniej. Więcej było kiełbas, chlebów ze smalcem, mydła czy kolczyków. Tłum ludzi, który robi sobie nawet zdjęcie z automatem do kawy. Jakaś masakra, szkoda czasu i pieniędzy.

Euforia, trzymam mocno kciuki, żeby dziecię jak najdłużej siedziało w brzuszku:)

Pati Belgia, niecierpliwa, mamasia, euforia, małaMyszka, bosa, Weridiana, Hermiona lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Aga89 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Euforia mocno trzymam kciuki za Ciebie i dzieciątko, żebyście jak najdłużej byli w dwupaku!!!!

euforia, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
‹‹ 901 902 903 904 905 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ