SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja dziś miałam ryż z kurczakiem i szparagami a jutro udka z kurczaka, surówka z marchewki i kasza.
Pati Belgia wow!!!Zazdroszczę i ja, musiało być mega!
Czy Wy też dziś jesteście bez sił?Nie wiem czy to wina długiego weekendu i rozleniwienia, czy może coś z ciśnieniem nie tegens ale najchętniej poszłabym już spać!Cassie, Pati Belgia, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Pulpecja wrote:no ja tez mysle ze dla starszego, bo noworodek to tylko leży i to ns tym najwyzszym poziomie wiec nie są potrzebne. ale właśnie czy wtedy jak juz jest starsze nie ma niebezpieczenstwa ze dziecko wtuli się w te poduszki? Czy tez one są na tyke twarde ze nie ma takiej mozliwosci?
Spotkałam się z opinią, że dziecko do ukończenia pierwszego roku życia nie powinno spać na poduszce. Powiem szczerze, że muszę jeszcze ten temat przemyśleć, popytać znajomych i rodziny jak to było u nich. Niebezpieczeństwo zawsze jest tylko starsze dziecko jest silniejsze i razie zagrożenia może się odwrócić itp. -
Pati ale czad! fajnie że z nich tacy pozytywni ludzie, w ogóle bardzo miło się patrzy na takie zdjęcia
a Twój brat- fiu fiu CIACHO! żebym ja była młodsza...heheh, ślicznie wyglądasz no i będziesz miała co opowiadać córci że miała prywatny koncert legendy
Wiecie co ja zrobię, kupię chyba te ochraniacze z poduszkami tylko są różne firmy- podzwonię popytam jaka jest grubość w cm takiej swobodnie przypiętej do łóżeczka. Jak okaże się że nie są mega napompowane to zamawiam- no i tak na początku przywiąże tylko od strony ściany- żeby nie ciągnęło z murów (łóżeczko będzie stało w kącie) z frontu pozostawię niczym nie zakryte żeby widzieć małą, a jak będzie fikać w wieku paru miesięcy to wtedy zamontuję poduszki przy główce od frontu i ogenialna jestem hahaha
kompromis musi być między cyrkulacją a wyglądem hehhe
Cassie, Pati Belgia, Pulpecja, niecierpliwa, bosa, małaMyszka, Y, mamasia lubią tę wiadomość
-
Kkarolinaaaa wrote:Dziewczyny,co miałyscie dzisiaj na obiad ? a co robicie jutro ?
Nie mam pomysłu co jutro zrobic, a rano musze wyjsc wiec od razu zrobiłabym zakupy
Dzień mam jakiś gorszy, pewnie przez tą pogodę.. Zostawiłam patelnię na gazie! Dobrze, że mąż wyczuł! Jeszcze mnie spytał, czy zakreciłam gaz bo coś śmierdzi, a ja świecie przekonana mówię, że tak! Dobrze, że poszedł sprawdzić zanim patelnia się całkiem spaliła..małaMyszka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa potrzebuje jeden komplet poscieli wiecej wiec kupie z poduszkami bo pozniej bede mogla je wykorzystac a nie ta jak ochraniacz wywalic do kontenera.
Za duzo sie dzisiaj nachodzilam... podbrzusze mi nadaje masakrycznie...małaMyszka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCzy dziecko powinno spac na poduszcze, poduszka dla noworodka ma grubosc 0,5 - 1cm wiec jest praktycznie plaska.
Tym razem kupilam poduszke aerodynamiczna - z dziurkami, podobno oddychajac?
Chodzi o to ze dzieciaczek nawet jak sie wtuli nosek w nia to nic sie nie stanie.
Kupilam w smyku.
Dokladnie te:
http://www.smyk.com/babymatex-poduszka-niemowleca-aero-37x57-cm,p1100705387,swiat-niemowlaka-p
Nie bede od razu jej uzywac. Kupilam na zapas bo dlugo do PL nie pojade
Jestem zwolenniczka gdy dziecko spi na plasko.
EDIT:
I wlasnie mi sie przypomnialo co mialam do dzieci w lozeczkach
http://www.smyk.com/babymatex-aeroklin-poduszka-dla-niemowlat-40x36,p1105432705,swiat-niemowlaka-p
Jedni wkladaja segregator pod materac a taki klin super to zastepuje.
Tylko pytanie, gdzie ja go po dzieciach schowalam???Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2015, 21:15
bosa, apaczka, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
apaczka wrote:Spotkałam się z opinią, że dziecko do ukończenia pierwszego roku życia nie powinno spać na poduszce. Powiem szczerze, że muszę jeszcze ten temat przemyśleć, popytać znajomych i rodziny jak to było u nich. Niebezpieczeństwo zawsze jest tylko starsze dziecko jest silniejsze i razie zagrożenia może się odwrócić itp.
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
magda sz wrote:Pati ale czad! fajnie że z nich tacy pozytywni ludzie, w ogóle bardzo miło się patrzy na takie zdjęcia
a Twój brat- fiu fiu CIACHO! żebym ja była młodsza...heheh, ślicznie wyglądasz no i będziesz miała co opowiadać córci że miała prywatny koncert legendy
Wiecie co ja zrobię, kupię chyba te ochraniacze z poduszkami tylko są różne firmy- podzwonię popytam jaka jest grubość w cm takiej swobodnie przypiętej do łóżeczka. Jak okaże się że nie są mega napompowane to zamawiam- no i tak na początku przywiąże tylko od strony ściany- żeby nie ciągnęło z murów (łóżeczko będzie stało w kącie) z frontu pozostawię niczym nie zakryte żeby widzieć małą, a jak będzie fikać w wieku paru miesięcy to wtedy zamontuję poduszki przy główce od frontu i ogenialna jestem hahaha
kompromis musi być między cyrkulacją a wyglądem hehhe
ale bardzo sie ciesze, ze po tylu cierpieniach podczas leczenia, chociaz wczoraj sie bardzo dobrze bawil
to dodaje mi sily zeby dalej go wspierac:-) jakby nie bylo to moj kochany braciszek... nadal widze w nim do dziecko co 17 lat temu z promienna buzia...
niecierpliwa, magda sz, małaMyszka, kasiuleek lubią tę wiadomość
-
Pati oby choroba nie wróciła, ale bardzo dobrze wygląda Twój braciszek
nie powiedziałabym że tyle przeszedł, widać w nim takiego powera
Słuchaj jakby mi się z mężem nie ułożyło to będę pisać heheh
Robię przesiekę zdjęć z Krety i wymiękam.. niby tylko 400 zdjęć. Z tamtego roku z Tajlandii było 1500 i miałam siłę je przesegregować i poprawić kontrasty itp. a teraz lenistwo bierze górę.małaMyszka, Pati Belgia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
My w zasadzie to już prawie dobranockujemy się z Wami z Rzymu. Lot zniesiony dobrze, sporo spaceru, a teraz odpoczywamy
jutro plan morze, środa audiencja, a w czwartek lub piątek Asyż i to, czego nie uda się wcześniej zobaczyć, buziaki, a teraz lecę czytać co h Was
Laura, Paula_071, małaMyszka, Weridiana, Pulpecja, niecierpliwa, magda sz, KasiaeN., gianna88, Martucha86, kasiuleek, Migotkaa, aaaaga lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny,
ja ochraniacz kupiłam w pierwszej ciąży i nie używałam (zresztą łóżeczka też nie
Zgodzę się jednak z Paula ze zaburza cyrkulację powietrza. Jako przykład podaję plażę i parawan - pełno powietrza ale cyrkulacja zaburzona (bo nam nie wieje dzięki osłonie)
Wiem ze ochraniacz to nie parawan ale jednak blokuje przepływ powietrza, zwłaszcza ze wystaje ponad dziecięcą główkę.
Pomijam fakt ze leżąc nie widzimy maleństwa.
małaMyszka, Paula_071 lubią tę wiadomość
-
Dzien dobry! Dzis studniowka!!
Strasznie zle spalam w nocy, caly czas wiercilam sie z boku na bok, nogi mi przeszkadzaly
Milego dnia i udanych wizyt, jesli ktoras dzis wizytujeLaura, małaMyszka, magda sz, gianna88, Maniuś, Miru, kasiuleek, chcebycmama, mamasia lubią tę wiadomość
-
Witamy się w piękny dzień... Tak się przynajmniej wydaje. Ma być 20 stopni, oby
Męża właśnie wyrzucam po świeży chlebek na śniadanko, później jedzie do szpitala na spotkanie.
W planach mam dzisiaj spacerek a może nawet dwa. Odkurzę i trochę ogarnę mieszkanko. Myślę też o wizycie w pobliskim sklepie, żeby obeznać się z gondolą wózka i udowodnienie wszystkim, że będzie po mojemu...
Jutro studniówka... I z górki...niecierpliwa, magda sz, gianna88, Maniuś, Laura lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hej kochane brzuchatki
Jestem wykonczona.... nie moge spac przez dusznosci... chyba zaczne spac na siedzaco... dzis dopiero o 3 udalo mi sie zasnac a o 7 juz musialam wstac bo syna do szkoly musze zawiezc... czuje sie jakby mnie traktor przejechal a walec poprawil.... a jeszcze czeka mnie spotkanie z kloentem, ktory mnie zawsze irytuje... masakra... jutro glukoza... blee...
Magda sz tak, Sebastian teraz wyglada super w porownaniu ze styczniem na przyklad. Tylko wlosy sa jeszcze troche odbarwione. Ale lekarka mowi, ze to normalne po chemii I powinno wrocic do roku...magda sz, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Witam się i ja!
Ja za to dziś spałam rewelacyjnie i co dziwne, nawet nie wstawałam w nocy na siku!!!Mimo iż przed snem wypiłam trzy szklanki wody bo mnie tak suszyło!Wstałam dopiero chyba około 5. No i koło 22 zjadłam jeszcze kolację a dziś obudziłam się mega głodna, Marta wyssała ze mnie wszystko
Dziś mam w planach zmianę pościeli, ogarnąć trochę mieszkanie no i ugotować obiad. I leżećA o 17.00 wizyta u hepatologa.
Wczoraj odebrałam moje pończochy przeciwobrzękowe i powiem Wam, ze nie wyglądają źle.Bałam się, ze jak je założę będę już totalnie aseksualna ale wyglądają jak zwykłe pończochy tylko trochę grubsze.Więc założę dziś do nich jakąś tunikę i może nawet będę wyglądała sexi ;P
Wczoraj kupiłam świeżą makrelę wędzoną, mama upiekła nam chleb, Adam kupił pyyyyyszne pomidory od rolnika-idę zrobić śniadanie
Miłego dnia ciężarówy:*
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2015, 08:01
magda sz, niecierpliwa, Paula_071, Laura, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość