WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • rybka1988 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/158bdd8f7c03.jpg rano dostalam sms od meża zeby zajrzec do zamrazarki :-) to jedna niespodzianka a druga taka ze jak wczoraj bylam w szkole rodzenia to pojechal z synem do Zielonej i kupił narożnik nowy do salonu :-) jutro bedzie :-) i znowu przemeblowanko :-)

aaaaga, niecierpliwa, Laura, KasiaeN., magda sz, Aga89, lys, gianna88, Weridiana, Paula_071, Maniuś, Y, Neyla, chcebycmama, Aska87, małaMyszka, czarnaruda, kasiuleek, mamasia, witaminkab, zabka11, gosia.b lubią tę wiadomość

89fb222d8f99a787cb58ecdeecb7f007.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rybka1988 wrote:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/158bdd8f7c03.jpg rano dostalam sms od meża zeby zajrzec do zamrazarki :-) to jedna niespodzianka a druga taka ze jak wczoraj bylam w szkole rodzenia to pojechal z synem do Zielonej i kupił narożnik nowy do salonu :-) jutro bedzie :-) i znowu przemeblowanko :-)

Zazdraszczam kreatywności męża!

niecierpliwa, Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • Laura Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga ja to mam problem ale to bardziej z moczem, mały jak naciska na pęcherz to niestety popuszczam, bez wkładek się nie obywam.
    I zauważyłam że jak robie siku to całkiem inaczej jak sprzed ciąży, siedzę i siedzę i przez dłuższy czas bym mogła jeszcze sikać.

małaMyszka lubi tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• aaaaga Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z siku to ja biegam co pol godziny i robie niewiele ale parcie mam jak po kilku piwach hehe
    Z moja sklonnoscia do infekcji boje sie ze przez ten kisiel w gaciach znowu mi sie nie przypaletala

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Laura Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rybka1988 wrote:

Wow rybka :D
    Mój mąż też mi kupuje lody ale nigdy aż tyleeeeee ;)hehe

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Migotkaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rybka kochany mąż :D

niecierpliwa a to nie pooglądamy, ale ja tez zamowie bo mi sie podobaja i juz, jak nie beda funkcjonalne to sciagne i tyle:) tylko czekam az mi szafe zamontują bo nie mam gdzie tego wlozyc:)

i już wiem co sie miałam zapytać:P dziewczyny używacie czegos na komary kleszcze jak idziecie gdzies do parku czy do lasu? noi jak to bedzie w sierpniu, czy przy małym dziecku sie czegos używa, oprocz moskitery?

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka ja mam moskitiery wszędzie i w zeszłym roku nie widzieliśmy ani jednego komara w domu :)

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis pierwszy raz poczulam lato, wrocilam z zakupow mokra mimo, ze bylam na krotki rekaw. Chyba pora rozgladac sie za ciuchami letnimi ;)

Apropo lodow, wczoraj u mojej lekarki byla kolezanka i wiecie co jej lekarka powiedziala, ze ona kategorycznie odraza lody w ciazy, zwlaszcza jakies z automatu bo podobno sa niebezpieczne bakterie dla kobiet w ciazy. Nawet bym o tym nie pomyslala a tak lubie lody :/

• magda sz Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybka i Ty narzekasz na męża? Mój się patrzy na mnie z przerażeniem jak jem słodycze :P W życiu nie zobaczę takiej cudownej zamrażarki :)

Migotka chyba tylko moskitiera, ja sama nie zamierzam tego używać w ciąży, to jest chemia totalna. Unikam lasów, łąk, no a park.. też się boje szczerze mówiąc. Z jednej strony środki ochronne są bardzo szkodliwe a z drugiej borelioza to poważna choroba.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    rybka kochany mąż :D

niecierpliwa a to nie pooglądamy, ale ja tez zamowie bo mi sie podobaja i juz, jak nie beda funkcjonalne to sciagne i tyle:) tylko czekam az mi szafe zamontują bo nie mam gdzie tego wlozyc:)

i już wiem co sie miałam zapytać:P dziewczyny używacie czegos na komary kleszcze jak idziecie gdzies do parku czy do lasu? noi jak to bedzie w sierpniu, czy przy małym dziecku sie czegos używa, oprocz moskitery?

No u mnie ten sam problem pierw musimy kupic meble zeby moc to gdzies chowac :P

• Laura Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiem Wam że synek bardzo często kopie w dzień i te kopniaki mają moc ;)
    bo jak kopnie mocniej to nie powiem zaboli heh :D
    W dzień czuję go co godzine , dwie :D
    ale za to w nocy grzecznie śpi Kochany :D

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• lys Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Dzis pierwszy raz poczulam lato, wrocilam z zakupow mokra mimo, ze bylam na krotki rekaw. Chyba pora rozgladac sie za ciuchami letnimi ;)

Apropo lodow, wczoraj u mojej lekarki byla kolezanka i wiecie co jej lekarka powiedziala, ze ona kategorycznie odraza lody w ciazy, zwlaszcza jakies z automatu bo podobno sa niebezpieczne bakterie dla kobiet w ciazy. Nawet bym o tym nie pomyslala a tak lubie lody :/

Niestety to prawda, źle przyrządzone, bądź źle przechowywane moga byc źródłem listeriozy i salmonelli. Niemniej jednak raz na kilka dni kupuję i jem...

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie w domu w tamtym roku tez miałam pozakladane siatki woknach zeby można bylo spokojnie wieczorem otworzyć, mój mąż juz 2 razy w nocy polował na komary, mówi ze go pogryzły, mnie nie ruszają hih:D

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba zbiera mi się woda w organizmie, palce mam obrzeknięte ;/

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej brzuchatki,

ja juz zapomniałam jak moja obrączka wyglada , koło 17 tyg juz zdjełam :( nie ma szans zebym założyła.

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi w nocy puchna palce i obraczke i pierscionek schowalam do szuflady mialabym problemy zeby je zdjac leza tam juz od 18 tc
    Piekna pogoda w Gdansku ide wstawic pralke to pieknie pranie wyschnie na tym sloneczku

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na obiad ogórkowa

jeśli chodzi o zwierzęta, nasza sunia miala 4 lata jak się córeczka urodziła. Wtedy nawet nie pomyślałam żeby dać jej coś do powąchania. W domu pod nadzorem obwachala maleństwo i ... stwierdziła że zostanie jej mamą :-)
    Cały czas pilnowała córki, do tego miała urojona ciązę. Jak Laura podrosla to mogła zrobić z psem dosłownie wszystko :-) było tak ze musiałam chronić psa przed córką, a nie odwrotnie hahaha
    fajny z niej był piesek, niestety w wieku 13 lat musieliśmy ją uśpić (rak).

Pozdrawiam

magda sz, Laura, apaczka, małaMyszka, Hermiona lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem co to znaczy zatrucie pokarmowe lodami... i to z Algidy.
    tydzien wymiotow biegunek i skretow zoladka... nie zycze nikomu.

Tez mam mokro, bez wkladki ani rusz.
    Mocz zdazalo mi sie popuszczac przy kaszlu, kichnieciu itp.

I ja tez jestem zdania ze lepiej kupic cos i zalowac ze sie kupilo niz pluc sobie w twarz za kilka miesiecy ze jednak sie czegos nie kupilo ;)

Tez mam w planie ogorkowa.

niecierpliwa, Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj sałata z jogurtem naturalnym+ jajecznica + ziemniaczki obsmazone z cebulką :)
    Pranie się kończy, zaraz wywiesze na balkon, pieknie swieci słoneczko to szybko wyschnie i od razu bedzie mozna poprasowac :)

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Nas niestety sloneczka brak ale cieplo. Rano o 7 bylo juz 18*C

Pranie zostawiam na czwartek ma byc ok 30*C

‹‹ 923 924 925 926 927 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ