Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • rybka1988 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/158bdd8f7c03.jpg rano dostalam sms od meża zeby zajrzec do zamrazarki :-) to jedna niespodzianka a druga taka ze jak wczoraj bylam w szkole rodzenia to pojechal z synem do Zielonej i kupił narożnik nowy do salonu :-) jutro bedzie :-) i znowu przemeblowanko :-)

aaaaga, niecierpliwa, Laura, KasiaeN., magda sz, Aga89, lys, gianna88, Weridiana, Paula_071, Maniuś, nick nieaktualny, Neyla, chcebycmama, Aska87, małaMyszka, czarnaruda, kasiuleek, mamasia, witaminkab, zabka11, gosia.b lubią tę wiadomość

89fb222d8f99a787cb58ecdeecb7f007.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rybka1988 wrote:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/158bdd8f7c03.jpg rano dostalam sms od meża zeby zajrzec do zamrazarki :-) to jedna niespodzianka a druga taka ze jak wczoraj bylam w szkole rodzenia to pojechal z synem do Zielonej i kupił narożnik nowy do salonu :-) jutro bedzie :-) i znowu przemeblowanko :-)

Zazdraszczam kreatywności męża!

niecierpliwa, Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • Laura Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga ja to mam problem ale to bardziej z moczem, mały jak naciska na pęcherz to niestety popuszczam, bez wkładek się nie obywam.
    I zauważyłam że jak robie siku to całkiem inaczej jak sprzed ciąży, siedzę i siedzę i przez dłuższy czas bym mogła jeszcze sikać.

małaMyszka lubi tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• aaaaga Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z siku to ja biegam co pol godziny i robie niewiele ale parcie mam jak po kilku piwach hehe
    Z moja sklonnoscia do infekcji boje sie ze przez ten kisiel w gaciach znowu mi sie nie przypaletala

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Laura Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rybka1988 wrote:

Wow rybka :D
    Mój mąż też mi kupuje lody ale nigdy aż tyleeeeee ;)hehe

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Migotkaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rybka kochany mąż :D

niecierpliwa a to nie pooglądamy, ale ja tez zamowie bo mi sie podobaja i juz, jak nie beda funkcjonalne to sciagne i tyle:) tylko czekam az mi szafe zamontują bo nie mam gdzie tego wlozyc:)

i już wiem co sie miałam zapytać:P dziewczyny używacie czegos na komary kleszcze jak idziecie gdzies do parku czy do lasu? noi jak to bedzie w sierpniu, czy przy małym dziecku sie czegos używa, oprocz moskitery?

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka ja mam moskitiery wszędzie i w zeszłym roku nie widzieliśmy ani jednego komara w domu :)

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis pierwszy raz poczulam lato, wrocilam z zakupow mokra mimo, ze bylam na krotki rekaw. Chyba pora rozgladac sie za ciuchami letnimi ;)

Apropo lodow, wczoraj u mojej lekarki byla kolezanka i wiecie co jej lekarka powiedziala, ze ona kategorycznie odraza lody w ciazy, zwlaszcza jakies z automatu bo podobno sa niebezpieczne bakterie dla kobiet w ciazy. Nawet bym o tym nie pomyslala a tak lubie lody :/

• magda sz Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybka i Ty narzekasz na męża? Mój się patrzy na mnie z przerażeniem jak jem słodycze :P W życiu nie zobaczę takiej cudownej zamrażarki :)

Migotka chyba tylko moskitiera, ja sama nie zamierzam tego używać w ciąży, to jest chemia totalna. Unikam lasów, łąk, no a park.. też się boje szczerze mówiąc. Z jednej strony środki ochronne są bardzo szkodliwe a z drugiej borelioza to poważna choroba.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    rybka kochany mąż :D

niecierpliwa a to nie pooglądamy, ale ja tez zamowie bo mi sie podobaja i juz, jak nie beda funkcjonalne to sciagne i tyle:) tylko czekam az mi szafe zamontują bo nie mam gdzie tego wlozyc:)

i już wiem co sie miałam zapytać:P dziewczyny używacie czegos na komary kleszcze jak idziecie gdzies do parku czy do lasu? noi jak to bedzie w sierpniu, czy przy małym dziecku sie czegos używa, oprocz moskitery?

No u mnie ten sam problem pierw musimy kupic meble zeby moc to gdzies chowac :P

• Laura Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiem Wam że synek bardzo często kopie w dzień i te kopniaki mają moc ;)
    bo jak kopnie mocniej to nie powiem zaboli heh :D
    W dzień czuję go co godzine , dwie :D
    ale za to w nocy grzecznie śpi Kochany :D

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• lys Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Dzis pierwszy raz poczulam lato, wrocilam z zakupow mokra mimo, ze bylam na krotki rekaw. Chyba pora rozgladac sie za ciuchami letnimi ;)

Apropo lodow, wczoraj u mojej lekarki byla kolezanka i wiecie co jej lekarka powiedziala, ze ona kategorycznie odraza lody w ciazy, zwlaszcza jakies z automatu bo podobno sa niebezpieczne bakterie dla kobiet w ciazy. Nawet bym o tym nie pomyslala a tak lubie lody :/

Niestety to prawda, źle przyrządzone, bądź źle przechowywane moga byc źródłem listeriozy i salmonelli. Niemniej jednak raz na kilka dni kupuję i jem...

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie w domu w tamtym roku tez miałam pozakladane siatki woknach zeby można bylo spokojnie wieczorem otworzyć, mój mąż juz 2 razy w nocy polował na komary, mówi ze go pogryzły, mnie nie ruszają hih:D

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba zbiera mi się woda w organizmie, palce mam obrzeknięte ;/

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej brzuchatki,

ja juz zapomniałam jak moja obrączka wyglada , koło 17 tyg juz zdjełam :( nie ma szans zebym założyła.

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi w nocy puchna palce i obraczke i pierscionek schowalam do szuflady mialabym problemy zeby je zdjac leza tam juz od 18 tc
    Piekna pogoda w Gdansku ide wstawic pralke to pieknie pranie wyschnie na tym sloneczku

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na obiad ogórkowa

jeśli chodzi o zwierzęta, nasza sunia miala 4 lata jak się córeczka urodziła. Wtedy nawet nie pomyślałam żeby dać jej coś do powąchania. W domu pod nadzorem obwachala maleństwo i ... stwierdziła że zostanie jej mamą :-)
    Cały czas pilnowała córki, do tego miała urojona ciązę. Jak Laura podrosla to mogła zrobić z psem dosłownie wszystko :-) było tak ze musiałam chronić psa przed córką, a nie odwrotnie hahaha
    fajny z niej był piesek, niestety w wieku 13 lat musieliśmy ją uśpić (rak).

Pozdrawiam

magda sz, Laura, apaczka, małaMyszka, Hermiona lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem co to znaczy zatrucie pokarmowe lodami... i to z Algidy.
    tydzien wymiotow biegunek i skretow zoladka... nie zycze nikomu.

Tez mam mokro, bez wkladki ani rusz.
    Mocz zdazalo mi sie popuszczac przy kaszlu, kichnieciu itp.

I ja tez jestem zdania ze lepiej kupic cos i zalowac ze sie kupilo niz pluc sobie w twarz za kilka miesiecy ze jednak sie czegos nie kupilo ;)

Tez mam w planie ogorkowa.

niecierpliwa, Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj sałata z jogurtem naturalnym+ jajecznica + ziemniaczki obsmazone z cebulką :)
    Pranie się kończy, zaraz wywiesze na balkon, pieknie swieci słoneczko to szybko wyschnie i od razu bedzie mozna poprasowac :)

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Nas niestety sloneczka brak ale cieplo. Rano o 7 bylo juz 18*C

Pranie zostawiam na czwartek ma byc ok 30*C

‹‹ 923 924 925 926 927 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ