WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

U mnie już 2 tura się pierze :) pięknie świeci słoneczko, pod balkonem zakwitł bez i pięknie pachnie! Od razu żyć się chce :)
    Z nieprzyjemnych rzeczy muszę zadzwonić do pracodawcy :( od piątku to odkładam.. o 12 idę na spacer więc muszę się zebrać w sobie i zaraz zadzwonić żebym miała spokojną głowę na resztę dnia!

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Katarka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po dłuższej nieobecności. Nie nadrobię was. Jestem przeziębiona, prawie codziennie jest mi słabo, o dziwo praktycznie zawsze o tej samej porze, między 10 a 11.
    W piątek wizyta :)
    Miłego dnia :)

małaMyszka lubi tę wiadomość

lb17w98.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mówcie o praniu, wczoraj 3 prania były po powrocie. Dom wygląda jak czeczenia, suszarka domowa i balkonowa nie pomieściła i na wszystkich szafkach, drzwiach wiszą ubrania. Ale wiecie co, pranie mnie tak nie przeraża co prasowanie takiej ilości...

Właśnie dzwoniła położna żeby ubrać się na sportowo bo dziś 3 i 4 faza porodu na szkole rodzenia. Będzie ciekawie :) opowiem wieczorkiem.

niecierpliwa, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dzisiaj i jutro bedziemy troche zmieniac podórko :) W bedziemy przesadzac krzewy w inne miejsce bo juz sie nei mieszczą, nie moge sie doczekac efektu końcowego :)

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • olinka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie tak samo dzień prania słoneczko świeci
    kompot na gazie bulgocze jabłkowy :)
    a mały dziś nadzwyczaj spokojny wczoraj pół wieczoru szalał ;)

49d65f8aff.png
    "Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę...Jestem Przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje Dziecko... A ja Twoja mama"

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Pola to nie miewa spokojnych dni;p Odkąd poczułam ruchy, tak czuje je codziennie, a teraz to juz tak wpycha swoje ślapki w żeberka ze szok ! jest bardzo wysoko bo czuje kopniaki zaraz pod stanikiem :)

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, ze wszystkie nas naszło na pranie ;) Ja też przebrałam pościel, i od razu wyprałam, narzuty na łóżko i sofę też wrzuciłam do pralki.Jest ciepło i słonecznie więc pewnie do wieczora przeschną :) Założyłam moskitiery w sypialni, na resztę okien muszę dokupić i zaraz się biorę za obiad.Udka z kurczaka, kasza pęczak i surówka z marchewki :)

relgtv73gp3vr7ra.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny czy ktoras sie orientuje czy ilość dni wolnych od pracy ma wpływ na zasiłek chorobowy? bo ilość dni w miesiacu napewno, nie wiem jak z dniami wolnymi

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • olinka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    Moja Pola to nie miewa spokojnych dni;p Odkąd poczułam ruchy, tak czuje je codziennie, a teraz to juz tak wpycha swoje ślapki w żeberka ze szok ! jest bardzo wysoko bo czuje kopniaki zaraz pod stanikiem :)

oo ja cały czas czuje maluszka pod pękiem bardzo nisko...

KasiaeN., małaMyszka lubią tę wiadomość

49d65f8aff.png
    "Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę...Jestem Przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje Dziecko... A ja Twoja mama"

• rybka1988 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Rybka i Ty narzekasz na męża? Mój się patrzy na mnie z przerażeniem jak jem słodycze :P W życiu nie zobaczę takiej cudownej zamrażarki :)

Migotka chyba tylko moskitiera, ja sama nie zamierzam tego używać w ciąży, to jest chemia totalna. Unikam lasów, łąk, no a park.. też się boje szczerze mówiąc. Z jednej strony środki ochronne są bardzo szkodliwe a z drugiej borelioza to poważna choroba.
    Ostatnio moj Tatus zaaplikowal mojemu mezowi terapie wstrzasow. I chyba chopak sie ogarnia. Moi rodzice juz od dawna zaciskali zeby jak widzieli jego traktowanie mojej osoby i syna. Nigdy sie nie wtracali to byl pierwszy raz i jestem im wdzieczna bo chyba dziala. Te ostatnie miesiace to byl koszmar. Teraz mam nadzieje bedzie lepiej:-) a co do slodyczy ja prawie ich nie jem, wogole malo co jem. Jak wiem ze te lody tam sa to nawet mnie nie ciagnie, przynajmniej narazie ;-) ale bardzo mnie ten gest ucieszyl...

magda sz, lys, Laura, KasiaeN., Maniuś, niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

89fb222d8f99a787cb58ecdeecb7f007.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybka to super ze jest sposób na niego! Oby tak dalej :)

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze martwi mnie Euforia...

• Migotkaa Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miejmy nadzieje ze dzidziuś sobie siedzi w brzuszku grzecznie !

futuremama, Cassie, małaMyszka lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Apropo lodow, wczoraj u mojej lekarki byla kolezanka i wiecie co jej lekarka powiedziala, ze ona kategorycznie odraza lody w ciazy, zwlaszcza jakies z automatu bo podobno sa niebezpieczne bakterie dla kobiet w ciazy. Nawet bym o tym nie pomyslala a tak lubie lody :/

Ja bym chyba umarła bez lodów :D

niecierpliwa, Cassie, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    futuremama ja tak samo, jak jestem w sklepie to musze kupic !

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też myślę ciągle o euforii

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Amberla Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj dostałam od mamy smsa. Ma Znajoma której brata żona jest chyba na początku 6 miesiąca. Dziewczyna ma toczen. Znów się w ciąży obudził. I dziś mama dostała smsa, że chyba będą wyciągać dziecko bo dziewczynie nerki wysiadaja :( chwycił mnie smutek mimo tak pięknego dnia. :( Kurde tyle kobiet chce mieć dzieci, stara się dba, walczy a życie takie jest jak to co wczoraj słyszałam w mediach o wyroku na bestiach bo nie rodzicach którzy zakatowali swojego synka w Cieszynie. Wiem ciężki temat, ale mnie to ostatnio męczą, doluja takie rzeczy :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2015, 12:51

• olinka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny bo ja wyjde z siebie
    od jaiegoś czasu sie kłócimy z Moim M ale dziś on przegioł na maksa
    dzwoni do mnei ze niby jakiś kolege moj napisał do niego sms i że jest przy nadzieji itp.. zaczoł mi robić sceny przez telefon rzucił telefon ja nie wiem o co mu chodzi i i powiedzial tylko że podpisał się piotr..
    ja nie wiem o co chodzi ten swoje aluzje i nagle mnie ocklneło ze jak wracałam z zakupów to kolega dawny kiwnoł mi czesc i to własnie piotr..
    wiec mówie do mojego M wyślij mi tego sms ten że nie ma czasu i rzucił telefon.. a i jeszcze do mnie że jak ma nadzieje to on mu z głowy wybije je.. ( wiec tu się wystraszyłam bo ten chłopak jest chory psychiczni i kiedyś domnie coś tam swirował miał takie loty że aż się go bałam-poznaliśmy się na rekolekcjach i potem ks musiał go ogarniać by mi dał spokuj- wiec myśle o nie znowu zaczoł swoje jazdy, ale mój m o tym wiedział)
    wiec ja szybko za telfon i pisze to tego piotra co on odwala itp.
    i po chwili moj m przesyła mi sms
    " hej ola jesteś przy nadzieji ? szybko szłem się śpieszylem dlatego się spytałem"
    rozumienie o takiego sms mój m robi mi sceny to nie wytrzymam

małaMyszka, Paula_071 lubią tę wiadomość

49d65f8aff.png

• chcebycmama Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co ja też myślę o Euforii.
    Ale mam nadzieje, ze wszystko ok.
    Wiem, że już wypowiadałyscie się na ten temat, ale tez dużo dziś czytałam i na prawdę dziecko Euforii na prawdę jest odpowiednio duże i można je uratować gdyby doszło do porodu. Dlatego jestem dobrej myśli!

Karolinaa ja wczoraj miałam rewolucje ogrodowe. Sądziłam rododendrony i truskawki. :-) reszta rodziny tez przesadzala, dosadzala i obcinala. Kocham swój ogród. :-)

Weridiana, niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak samo co kilka min odświeżam stronę czy przypadkiem Euforia nie pisała...
    Mimo wszystko jestem dobrej myśli, że co by się nie działo to oboje są bezpieczni i otoczeni dobrą opieką.

Olinka- nie próbuj zrozumieć facetów bo głowa rozboli, zazdrosne to. Pogadaj z nim na spokojnie w domu.

Lecę malować ramy obrazu na biało, są czarne i nijak się mają do nowych białych mebli i łóżeczka.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
‹‹ 924 925 926 927 928 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ