X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

U mnie już 2 tura się pierze :) pięknie świeci słoneczko, pod balkonem zakwitł bez i pięknie pachnie! Od razu żyć się chce :)
    Z nieprzyjemnych rzeczy muszę zadzwonić do pracodawcy :( od piątku to odkładam.. o 12 idę na spacer więc muszę się zebrać w sobie i zaraz zadzwonić żebym miała spokojną głowę na resztę dnia!

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Katarka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po dłuższej nieobecności. Nie nadrobię was. Jestem przeziębiona, prawie codziennie jest mi słabo, o dziwo praktycznie zawsze o tej samej porze, między 10 a 11.
    W piątek wizyta :)
    Miłego dnia :)

małaMyszka lubi tę wiadomość

lb17w98.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mówcie o praniu, wczoraj 3 prania były po powrocie. Dom wygląda jak czeczenia, suszarka domowa i balkonowa nie pomieściła i na wszystkich szafkach, drzwiach wiszą ubrania. Ale wiecie co, pranie mnie tak nie przeraża co prasowanie takiej ilości...

Właśnie dzwoniła położna żeby ubrać się na sportowo bo dziś 3 i 4 faza porodu na szkole rodzenia. Będzie ciekawie :) opowiem wieczorkiem.

niecierpliwa, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dzisiaj i jutro bedziemy troche zmieniac podórko :) W bedziemy przesadzac krzewy w inne miejsce bo juz sie nei mieszczą, nie moge sie doczekac efektu końcowego :)

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • olinka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie tak samo dzień prania słoneczko świeci
    kompot na gazie bulgocze jabłkowy :)
    a mały dziś nadzwyczaj spokojny wczoraj pół wieczoru szalał ;)

49d65f8aff.png
    "Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę...Jestem Przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje Dziecko... A ja Twoja mama"

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Pola to nie miewa spokojnych dni;p Odkąd poczułam ruchy, tak czuje je codziennie, a teraz to juz tak wpycha swoje ślapki w żeberka ze szok ! jest bardzo wysoko bo czuje kopniaki zaraz pod stanikiem :)

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, ze wszystkie nas naszło na pranie ;) Ja też przebrałam pościel, i od razu wyprałam, narzuty na łóżko i sofę też wrzuciłam do pralki.Jest ciepło i słonecznie więc pewnie do wieczora przeschną :) Założyłam moskitiery w sypialni, na resztę okien muszę dokupić i zaraz się biorę za obiad.Udka z kurczaka, kasza pęczak i surówka z marchewki :)

relgtv73gp3vr7ra.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny czy ktoras sie orientuje czy ilość dni wolnych od pracy ma wpływ na zasiłek chorobowy? bo ilość dni w miesiacu napewno, nie wiem jak z dniami wolnymi

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • olinka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    Moja Pola to nie miewa spokojnych dni;p Odkąd poczułam ruchy, tak czuje je codziennie, a teraz to juz tak wpycha swoje ślapki w żeberka ze szok ! jest bardzo wysoko bo czuje kopniaki zaraz pod stanikiem :)

oo ja cały czas czuje maluszka pod pękiem bardzo nisko...

KasiaeN., małaMyszka lubią tę wiadomość

49d65f8aff.png
    "Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę...Jestem Przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje Dziecko... A ja Twoja mama"

• rybka1988 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Rybka i Ty narzekasz na męża? Mój się patrzy na mnie z przerażeniem jak jem słodycze :P W życiu nie zobaczę takiej cudownej zamrażarki :)

Migotka chyba tylko moskitiera, ja sama nie zamierzam tego używać w ciąży, to jest chemia totalna. Unikam lasów, łąk, no a park.. też się boje szczerze mówiąc. Z jednej strony środki ochronne są bardzo szkodliwe a z drugiej borelioza to poważna choroba.
    Ostatnio moj Tatus zaaplikowal mojemu mezowi terapie wstrzasow. I chyba chopak sie ogarnia. Moi rodzice juz od dawna zaciskali zeby jak widzieli jego traktowanie mojej osoby i syna. Nigdy sie nie wtracali to byl pierwszy raz i jestem im wdzieczna bo chyba dziala. Te ostatnie miesiace to byl koszmar. Teraz mam nadzieje bedzie lepiej:-) a co do slodyczy ja prawie ich nie jem, wogole malo co jem. Jak wiem ze te lody tam sa to nawet mnie nie ciagnie, przynajmniej narazie ;-) ale bardzo mnie ten gest ucieszyl...

magda sz, lys, Laura, KasiaeN., Maniuś, niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

89fb222d8f99a787cb58ecdeecb7f007.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybka to super ze jest sposób na niego! Oby tak dalej :)

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze martwi mnie Euforia...

• Migotkaa Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miejmy nadzieje ze dzidziuś sobie siedzi w brzuszku grzecznie !

futuremama, Cassie, małaMyszka lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Apropo lodow, wczoraj u mojej lekarki byla kolezanka i wiecie co jej lekarka powiedziala, ze ona kategorycznie odraza lody w ciazy, zwlaszcza jakies z automatu bo podobno sa niebezpieczne bakterie dla kobiet w ciazy. Nawet bym o tym nie pomyslala a tak lubie lody :/

Ja bym chyba umarła bez lodów :D

niecierpliwa, Cassie, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    futuremama ja tak samo, jak jestem w sklepie to musze kupic !

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też myślę ciągle o euforii

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Amberla Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj dostałam od mamy smsa. Ma Znajoma której brata żona jest chyba na początku 6 miesiąca. Dziewczyna ma toczen. Znów się w ciąży obudził. I dziś mama dostała smsa, że chyba będą wyciągać dziecko bo dziewczynie nerki wysiadaja :( chwycił mnie smutek mimo tak pięknego dnia. :( Kurde tyle kobiet chce mieć dzieci, stara się dba, walczy a życie takie jest jak to co wczoraj słyszałam w mediach o wyroku na bestiach bo nie rodzicach którzy zakatowali swojego synka w Cieszynie. Wiem ciężki temat, ale mnie to ostatnio męczą, doluja takie rzeczy :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2015, 12:51

• olinka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny bo ja wyjde z siebie
    od jaiegoś czasu sie kłócimy z Moim M ale dziś on przegioł na maksa
    dzwoni do mnei ze niby jakiś kolege moj napisał do niego sms i że jest przy nadzieji itp.. zaczoł mi robić sceny przez telefon rzucił telefon ja nie wiem o co mu chodzi i i powiedzial tylko że podpisał się piotr..
    ja nie wiem o co chodzi ten swoje aluzje i nagle mnie ocklneło ze jak wracałam z zakupów to kolega dawny kiwnoł mi czesc i to własnie piotr..
    wiec mówie do mojego M wyślij mi tego sms ten że nie ma czasu i rzucił telefon.. a i jeszcze do mnie że jak ma nadzieje to on mu z głowy wybije je.. ( wiec tu się wystraszyłam bo ten chłopak jest chory psychiczni i kiedyś domnie coś tam swirował miał takie loty że aż się go bałam-poznaliśmy się na rekolekcjach i potem ks musiał go ogarniać by mi dał spokuj- wiec myśle o nie znowu zaczoł swoje jazdy, ale mój m o tym wiedział)
    wiec ja szybko za telfon i pisze to tego piotra co on odwala itp.
    i po chwili moj m przesyła mi sms
    " hej ola jesteś przy nadzieji ? szybko szłem się śpieszylem dlatego się spytałem"
    rozumienie o takiego sms mój m robi mi sceny to nie wytrzymam

małaMyszka, Paula_071 lubią tę wiadomość

49d65f8aff.png

• chcebycmama Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co ja też myślę o Euforii.
    Ale mam nadzieje, ze wszystko ok.
    Wiem, że już wypowiadałyscie się na ten temat, ale tez dużo dziś czytałam i na prawdę dziecko Euforii na prawdę jest odpowiednio duże i można je uratować gdyby doszło do porodu. Dlatego jestem dobrej myśli!

Karolinaa ja wczoraj miałam rewolucje ogrodowe. Sądziłam rododendrony i truskawki. :-) reszta rodziny tez przesadzala, dosadzala i obcinala. Kocham swój ogród. :-)

Weridiana, niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak samo co kilka min odświeżam stronę czy przypadkiem Euforia nie pisała...
    Mimo wszystko jestem dobrej myśli, że co by się nie działo to oboje są bezpieczni i otoczeni dobrą opieką.

Olinka- nie próbuj zrozumieć facetów bo głowa rozboli, zazdrosne to. Pogadaj z nim na spokojnie w domu.

Lecę malować ramy obrazu na biało, są czarne i nijak się mają do nowych białych mebli i łóżeczka.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
‹‹ 924 925 926 927 928 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy zbliżającego się porodu – jak rozpoznać, że to już czas?

Ciało kobiety w ostatnich tygodniach ciąży wysyła subtelne, ale wyraźne sygnały, że poród jest coraz bliżej. Od pierwszych skurczów przepowiadających, przez zmiany w wydzielinie pochwowej, po uczucie ucisku w miednicy – wszystkie te objawy mogą wskazywać, że organizm przygotowuje się do narodzin dziecka.

CZYTAJ WIĘCEJ