WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamasia udanego wypoczynku :) zazdroszcze Wloch, juz kilka lat sie zbieramy i sie nie mozemy wybrac. Niech papa Ci brzuszek poblogoslawi:)

Euforia co u Was???Kciuki juz dretwieja od trzymania :)

Pati wiadomo ze chemia robi swoje, ale jak widze osoby po chemii w wieku 50 lat to jest roznica, mlody organizm szybko sie regeneruje- na szczescie :) mojej kolezanki synek urodzil sie z guzem brzuszka, w wieku 3 miesiecy byl juz po opieracji i 4 chemiach, zaraz bedzie mial rok i okaz zdrowia :) fakt ze wagowo jest mniejszy od rowiesnikow ale to nie szkodzi najawzniejsze ze nie ma komorek nowotworowych.

Ja spalam jak zabita cala noc (pomijam siku o 3 Rano) malutka tak mnie skopala na dobranoc ze myslalam ze rozwali mi brzuch. Te kopniaki sa naprawde mocne, kilka razy az krzyknelam aaauuaa. Ciekawe co bedzie za miesiac..

Weridiana, Neyla, małaMyszka, mamasia lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2015, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mlodziez juz na zajeciach a ja poleglam na kanapie, jestem taka slaba i spiaca... dawno tak sie nie czulam.

Po wczorajszych i dzisiejszych nocnych bolach poza obiadem nie robie nic.
    Jeszcze sie nabiegam, naskacze, nasprzatam jak maly sie urodzi.

małaMyszka lubi tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mierze cisnienie 3 razy dziennie tak jak kazala mi lekarka i dzis rano mialam
    95/56 puls 90, cos strasznie niskie, nie?

• magda sz Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa nie którzy mają niskie, a jakie zwykle masz? Czujesz się zle? Jak tak to wypij kawkę na pobudzenie, ciśnienie powinno podskoczyć

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze ok. 110/70, a czuje sie dobrze moze lekko spiaca, ale po zakupach walne kawke i moze podskoczy

• olinka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka
    Ja dzis w końcu się wyspałam :)
    i właśnie zbieram siły by ogarnąć mieszkanko - strasznie mi się nie chce..
    jakie plany na obiady ?

49d65f8aff.png
    "Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę...Jestem Przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje Dziecko... A ja Twoja mama"

• gianna88 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! dziś w końcu u mnie ciepło i słonecznie :D

od rana mam dobry dzień, wyspałam się w końcu i to bez pobudki na siku :D
    odwiedziłam pocztę na której zostałam przepuszczona w kolejce, wow!
    później Biedra w której pani kasjerka kazała panu przepuścic panią z brzuszkiem, który oczywiście się namarudził "oj tam brzuszek brzuszek" :D
    ogólnie to nie korzystam ze swoich praw, bo nie chce mi się kłócic z tymi wszystkimi ludzmi, dopóki się dobrze czuję to postoję, później będę się kłócic :D ale jak ktoś jest taki miły i zauważa brzuszek to fajne uczucie :) najczęściej odwracają wzrok chamy jedne :P
    także co mnie jeszcze dziś miłego spotka ciekawe :D

miłego dnia :)

Paula_071, KasiaeN., lys, Laura, Maniuś, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

atdcpx9izbdly3tt.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, rezygnuje z ochraniacza z poduszek, zobaczyłam na zdjeciu u znajomej ze ona go ma i nie wyglada to zbyt fajnie, tep oduszki sie zbiły, są takie zniekształcone i wyglada to tak..niechlujnie..

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale pospaliśmy:) popijam kawkę i poczytuje:)

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Siostry!
    Wróciłam z labo, krew oddana, siuśki też, jutro wyniki i wizyta- już się nie mogę doczekać.
    Martwię się Euforią, nie odzywa się, mam nadzieję,że nie oznacza to nic złego...
    Dziś mam pełno roboty w domu,więc będę Was podczytywać.
    Miłego wtorku!

małaMyszka, mamasia lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • Aga89 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane ja niestety też od kilku dni nie mogę dobrze spać. Przewalam się w łóżku z boku na bok, nie mogę znaleźć sobie pozycji a jak już znajdę to ten sen też jakiś płytki jest i wystarczy najmniejszy szmer i się budzę :(

Co do apteki internetowej Gemini ( http://www.aptekagemini.pl/ ) to też gorąco polecam!!! Na próbę zamówiłam tam witaminy i kwasy DHA. Każde pudełko było osobno zapakowane w folię i włożone do kartonu, który był oklejony dodatkowo żeby ostrożnie się z Nim obchodzić. Wszystko bardzo profesjonalnie :)

My wczoraj oglądaliśmy Camarelo Sevilla i decyzja podjęta :) córeczka będzie miała szarą brykę :D

niecierpliwa, Neyla, małaMyszka, mamasia lubią tę wiadomość

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Ja mierze cisnienie 3 razy dziennie tak jak kazala mi lekarka i dzis rano mialam
    95/56 puls 90, cos strasznie niskie, nie?
    Wiesz co ja miałam ostatnio 69/87. Lekarz powiedział, że ok. Ja zawsze byłam niskocisnieniowcem.

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Euforia cos sie nie odzywa, mam nadzieje ze wszystko ok ..

My się pieknie dziś wyspalismy, siku dopiero przed 5:) wczoraj miałam ciezki dzień strasznie byłam słaba ze nawet usnełam po południu

Dziś na obiad spagetti i zupa ogórkowa:)

Gardło juz nie boli na szczescie, pogoda przepiekna:)

Niecierpliwa zamówiła pościel z tym ochraniaczem z poduszek to poczekamy na recenzje ale ja tez sie skłaniam ku tej pościeli:)

Któraś wspominała o termometrze dla dziecka, ja tez sie zmaierzam na taki do główki ale nie mam upatrzonego;)

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny :D

My dzisiaj o 19 tej wizytujemy o jak pięknie :D podejrzymy Dominisia jak urósł :D
    Trzymajcie kciuki :)

U nas dziś pięknie, od rana słoneczko i ma być nawet do 25 st. ciepełkooooooo :D
    Miłego dnia Wam życzymy :)

Cassie, chcebycmama, gianna88, magda sz, niecierpliwa, KasiaeN., Paula_071, Maniuś, futuremama, małaMyszka, mamasia lubią tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Termomter kupilam do ucha, szczerze jestem zadowolona. Testowalam go juz na sobie mezu i dzieciach.

Brown thermoscan 5

magda sz, Y, Neyla, małaMyszka, mamasia lubią tę wiadomość

• lys Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja. Dołączam do niewyspanych i wykończonych. Do 4 rano nie mogłam zasnąć, jak już zasnęłam to kot od 6 mnie budził, o 7 wstałam żeby daj jej jeść, czego ona wcale nie chciała, i jak się położyłam to dalej mnie budziła mrucząc i miaucząc mi nad głową. O 8 finalnie wstałam cała mokra od potu i pojechałam do laba na badania. Oczywiście czuję się jak wymemłana ściera z ogromnym bólem głowy i gąbką zamiast mózgu. A w niedzielę egzamin końcowy na studiach...

Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy sie i my po burzliwej nocy pocilam sie jak bym co najmniej lezala pod palmami w tropikach i przez to spac nie moglam w miedzyczasie 3 razy siku i dopiero jak maz poszedł do pracy stwierdzilam ze nie wstaje i spalam prawie 2 godz
    Maly od wczoraj po poludnia bardzo malo aktywnie dopiero dzisiaj jak mu puscilam muzyczke zaczal fikac jutro wizyta jupiii
    A dzisiaj po poludniu ide do fryzjera ściąć moje dlugasne wlosy czy wam tez wypadaja?
    W ogole zauwarzylam ostatnio ze mam non stop wilgotno w gatkach czy u was tez?

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie Niecierpliwa daj znać jak te poduszki. Karolina dasz radę przemycić zdjęcie tego łóżeczka z poduszkami tutaj?

Też się martwię o Euforię :/ wczoraj miała mieć badanie.

Gianna mnie wczoraj w Społemie dwie babki przepuściły, miło.

To możliwe żebym przytyła 3 kg w tydzień? Miałam poczekać z ważeniem po wakacjach.. mam nadzieję że za parę dni wejdę i będzie mniej...

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    Euforia cos sie nie odzywa, mam nadzieje ze wszystko ok ..

My się pieknie dziś wyspalismy, siku dopiero przed 5:) wczoraj miałam ciezki dzień strasznie byłam słaba ze nawet usnełam po południu

Dziś na obiad spagetti i zupa ogórkowa:)

Gardło juz nie boli na szczescie, pogoda przepiekna:)

Niecierpliwa zamówiła pościel z tym ochraniaczem z poduszek to poczekamy na recenzje ale ja tez sie skłaniam ku tej pościeli:)

Któraś wspominała o termometrze dla dziecka, ja tez sie zmaierzam na taki do główki ale nie mam upatrzonego;)

Nie, nie ja jeszcze nie zamowilam, na razie spisalam wszystko do zeszytu zamowien ;) Najpierw lozeczko potem posciel, a najpierw musze remont zakonczyc, ale mnie do niej nic nie zniecheci, bardzo mi sie podoba i wole zalowac za pare miesiecy, ze ja zamowilam anizeli, ze jej nie zamowilam ;)

magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga- no ja tak jakby "popuszczam" sluzem ...

3i49bd3mn3g76zlc.png
‹‹ 922 923 924 925 926 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ