X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Euforia, odezwij się!

KasiaeN., małaMyszka lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys- ma racje, mojej koleżanki córeczka (miała wtedy jakos ze 2 miesiące) przy mnie akurat włozyla nóżke między szczębelki i wisk przeogromny ! Koleżanka ledwo wyjeła jej bo mała tak się naprężyła i wygiela tą nóżke..

małaMyszka lubi tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Dobra, skoro mam niski poziom już nic nie piszę. Koniec tematu.

Mialam na mysli, ze to podejscie fizyka naukowca ;)

• lys Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jak tu nie tyć, jak właśnie pożarłam prawie cały słoik suszonych pomidorów w oleju....

EDIT nie prawie cały, ale dokładnie cały...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2015, 19:05

Aga89, niecierpliwa, chcebycmama, Maniuś, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej. wklejam zdjecia ze spotkania z AC/DC :)

3106c2a2e2532956m.jpg

c8144daaf84dbf0cm.jpg

dac82541146243d4m.jpg

466081f2c479dbe8m.jpg

154a14fb8bc56ab9m.jpg

4b610c44864af868m.jpg

3e318295c96e8789m.jpg

a3bbe40a97a87d92m.jpg

nick nieaktualny, somebodytolove94, kasiuleek, 5ylwia, chcebycmama, aaaaga, KasiaeN., Maniuś, małaMyszka, psioszka11, magda sz, bosa, Weridiana, mamasia, witaminkab, zabka11, gosia.b lubią tę wiadomość

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    'Poltrumna' Paula troche przesadzilas z tym porownaniem...

Dla mnie wiekszym 'zabieraczem' tlenu sa te baldachimy, nie dosc ze ograniczaja cyrkulacje to jeszcze lapia tone kurzu.
    I raczej obojetnie czy sie kupi zestaw z 6cioma poduszkami czy pol ochraniacz - pelni te sama role. Z tym ze te poduszki w realu w sensie na zywo sa cieniutkie a nie takie wypachane jak na aukcji.

Zreszta niech kazda robi co chce.

niecierpliwa, KasiaeN., małaMyszka, magda sz lubią tę wiadomość

• somebodytolove94 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chryste Panie, Pati zdechnę zaraz z zazdrości! Co ja bym dała za ACDC ..

Pati Belgia, chcebycmama, małaMyszka, psioszka11 lubią tę wiadomość

n59ytrd8vprkwr09.png
    0d1yqqmz0mxdy3yr.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tzn ze te poduchy nie są takie puchate? Bardzo mi się podobają, ale właśnie wydawalo mi się, ze jak sie dziecko jakos przesunie i wtuli twarzą w taką poduche to bedzie niebezpiecznie. nie widzialam tego nigdy na zywo, dlatego ciężko mi sie jakos odnieść. Tyle ze ja mam otalną obsesję. W szpitalu balam sie isc pod prysznic jak dziecko bylo na sali, ze jak je zostawie na chwile to mu sie cos stanie. A w domu do dzisiaj jak np w wolny dzien dzieci dluzej śpią to potrafie isc sprawdzać czy oddychają. Dlatego z jednej strony chciałabym taki ochraniacz poduszkowy, a z drugiej nie wiem czy jedt bezpieczny.

201508091565.png
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    somebodytolove94 wrote:
    Chryste Panie, Pati zdechnę zaraz z zazdrości! Co ja bym dała za ACDC ..
    kochana uwierz mi, ze oddzalabym wiele, zeby sie z nimi nie spotkac ale zeby Sebastian byl zdrowy... ale tak sie nie da wiec bardzo cieszymy sie ze spotkania i koncertu prywatnego :)
    P.S nie wiedzialam, ze oni sa tacy niscy ;)

małaMyszka, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • kasiuleek Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my już po badaniu. Tzn po próbie badania:)
    Synek chyba zostanie akrobatą:P Z ułożenia poprzecznego ułożył się w pośladkowe.
    Ale w taki sposób, że cała buzke zasłonił nóżkami.
    Wyleguje się dzisiaj tylko w lewej stronie brzuszka skulony w kłębek, więc nie było sensu zaczynać badania w 4d. Następna próba w środę o 8.00- na szczęście poza kolejką :)
    Ale widziałam serduszko, stópki, kolanko, pośladki :P i jestem przeszczęśliwa:)

niecierpliwa, lys, Pati Belgia, Maniuś, małaMyszka, magda sz, nick nieaktualny, Laura, bosa, nick nieaktualny, zabka11 lubią tę wiadomość

2nn39n73yer8iupj.png
    07jyqdc.png

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy tylko ja nie wiem co to za zespol i nigdy o nich nie slyszalam :D

małaMyszka, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    hehe ten zespol to legenda :) zapytaj rodzicow :)

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • kasiuleek Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:

nie jestes sama ;)

niecierpliwa, małaMyszka, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

2nn39n73yer8iupj.png
    07jyqdc.png

• apaczka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorzucę swoje trzy grosze ;) chociaż pewnie moje zdanie będzie niepopularne ;) Na razie nie planuję zakupu ochraniacza ani miliona poduszeczek do łóżeczka. Uważam, że przez pierwsze kilka miesięcy dziecko jest mało "mobilne" i krzywdy o szczebelki sobie nie zrobi. Dopiero jak zaczyna się przekręcać z brzuszka na plecki i na odwrót, podnosić na rączkach itp - wtedy uważam, że coś miękkiego może się przydać żeby ochronić maluszka przed urazem. Te wszystkie ochraniacze i inne podusie są bardzo ładne i ślicznie wyglądają ale czy na pewno są niezbędne noworodkowi? Wątpię. Moim zdaniem na tym etapie spełniają jedynie funkcję estetyczną - podobają się rodzicom. Niestety ale uważam, że im mniej niepotrzebnych drobiazgów, kołderek, sznureczków itp w łóżeczku tym bezpieczniej dla malucha. Dla mnie bezpieczeństwo jest tu priorytetem. Poza tym leżąc w nocy w łóżku chciałabym widzieć swoje dziecko. Do tego zgadzam się z Paulą, że takie rzeczy zaburzają (chociaż częściowo) cyrkulację powietrza. Dlatego ochraniacze tak ale dopiero dla starszego dziecka :)
    Takie moje zdanie ;)

małaMyszka, Weridiana, mamasia lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieciepliwa to taki skrot o nich http://pl.wikipedia.org/wiki/AC/DC

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apaczka wrote:
    Dorzucę swoje trzy grosze ;) chociaż pewnie moje zdanie będzie niepopularne ;) Na razie nie planuję zakupu ochraniacza ani miliona poduszeczek do łóżeczka. Uważam, że przez pierwsze kilka miesięcy dziecko jest mało "mobilne" i krzywdy o szczebelki sobie nie zrobi. Dopiero jak zaczyna się przekręcać z brzuszka na plecki i na odwrót, podnosić na rączkach itp - wtedy uważam, że coś miękkiego może się przydać żeby ochronić maluszka przed urazem. Te wszystkie ochraniacze i inne podusie są bardzo ładne i ślicznie wyglądają ale czy na pewno są niezbędne noworodkowi? Wątpię. Moim zdaniem na tym etapie spełniają jedynie funkcję estetyczną - podobają się rodzicom. Niestety ale uważam, że im mniej niepotrzebnych drobiazgów, kołderek, sznureczków itp w łóżeczku tym bezpieczniej dla malucha. Dla mnie bezpieczeństwo jest tu priorytetem. Poza tym leżąc w nocy w łóżku chciałabym widzieć swoje dziecko. Do tego zgadzam się z Paulą, że takie rzeczy zaburzają (chociaż częściowo) cyrkulację powietrza. Dlatego ochraniacze tak ale dopiero dla starszego dziecka :)
    Takie moje zdanie ;)
    no ja tez mysle ze dla starszego, bo noworodek to tylko leży i to ns tym najwyzszym poziomie wiec nie są potrzebne. ale właśnie czy wtedy jak juz jest starsze nie ma niebezpieczenstwa ze dziecko wtuli się w te poduszki? Czy tez one są na tyke twarde ze nie ma takiej mozliwosci?

apaczka, małaMyszka lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,co miałyscie dzisiaj na obiad ? a co robicie jutro ?

Nie mam pomysłu co jutro zrobic, a rano musze wyjsc wiec od razu zrobiłabym zakupy :)

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apaczka wrote:
    Takie moje zdanie ;)
    Ja od poczatku podkreslam, ze wybralam te ochraniacze glownie ze wzgledow estetycznych, cholernie mi sie podobaja i nie widze w tym nic zlego, ze chce aby pokoik byl ladny i podobal sie mnie ;) Powiem wiecej chyba wiekszosc z nas kupuje meble, posciele, ubranka takie, ktore nam sie podobaja. Po co mam kupic cos na co nie bede mogla patrzec??

apaczka, nick nieaktualny, małaMyszka lubią tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    Dziewczyny,co miałyscie dzisiaj na obiad ? a co robicie jutro ?

Nie mam pomysłu co jutro zrobic, a rano musze wyjsc wiec od razu zrobiłabym zakupy :)

Dzis mialam sphagetti, a jutro mielone, ziemniaczki i mizeria :)

• Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinaaa ja mialam zupe krem z groszku zielonego I leczo :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2015, 20:16

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
‹‹ 920 921 922 923 924 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ