WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Euforia, odezwij się!

KasiaeN., małaMyszka lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys- ma racje, mojej koleżanki córeczka (miała wtedy jakos ze 2 miesiące) przy mnie akurat włozyla nóżke między szczębelki i wisk przeogromny ! Koleżanka ledwo wyjeła jej bo mała tak się naprężyła i wygiela tą nóżke..

małaMyszka lubi tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Dobra, skoro mam niski poziom już nic nie piszę. Koniec tematu.

Mialam na mysli, ze to podejscie fizyka naukowca ;)

• lys Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jak tu nie tyć, jak właśnie pożarłam prawie cały słoik suszonych pomidorów w oleju....

EDIT nie prawie cały, ale dokładnie cały...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2015, 19:05

Aga89, niecierpliwa, chcebycmama, Maniuś, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej. wklejam zdjecia ze spotkania z AC/DC :)

3106c2a2e2532956m.jpg

c8144daaf84dbf0cm.jpg

dac82541146243d4m.jpg

466081f2c479dbe8m.jpg

154a14fb8bc56ab9m.jpg

4b610c44864af868m.jpg

3e318295c96e8789m.jpg

a3bbe40a97a87d92m.jpg

Cassie, somebodytolove94, kasiuleek, 5ylwia, chcebycmama, aaaaga, KasiaeN., Maniuś, małaMyszka, psioszka11, magda sz, bosa, Weridiana, mamasia, witaminkab, zabka11, gosia.b lubią tę wiadomość

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    'Poltrumna' Paula troche przesadzilas z tym porownaniem...

Dla mnie wiekszym 'zabieraczem' tlenu sa te baldachimy, nie dosc ze ograniczaja cyrkulacje to jeszcze lapia tone kurzu.
    I raczej obojetnie czy sie kupi zestaw z 6cioma poduszkami czy pol ochraniacz - pelni te sama role. Z tym ze te poduszki w realu w sensie na zywo sa cieniutkie a nie takie wypachane jak na aukcji.

Zreszta niech kazda robi co chce.

niecierpliwa, KasiaeN., małaMyszka, magda sz lubią tę wiadomość

• somebodytolove94 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chryste Panie, Pati zdechnę zaraz z zazdrości! Co ja bym dała za ACDC ..

Pati Belgia, chcebycmama, małaMyszka, psioszka11 lubią tę wiadomość

n59ytrd8vprkwr09.png
    0d1yqqmz0mxdy3yr.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tzn ze te poduchy nie są takie puchate? Bardzo mi się podobają, ale właśnie wydawalo mi się, ze jak sie dziecko jakos przesunie i wtuli twarzą w taką poduche to bedzie niebezpiecznie. nie widzialam tego nigdy na zywo, dlatego ciężko mi sie jakos odnieść. Tyle ze ja mam otalną obsesję. W szpitalu balam sie isc pod prysznic jak dziecko bylo na sali, ze jak je zostawie na chwile to mu sie cos stanie. A w domu do dzisiaj jak np w wolny dzien dzieci dluzej śpią to potrafie isc sprawdzać czy oddychają. Dlatego z jednej strony chciałabym taki ochraniacz poduszkowy, a z drugiej nie wiem czy jedt bezpieczny.

201508091565.png
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    somebodytolove94 wrote:
    Chryste Panie, Pati zdechnę zaraz z zazdrości! Co ja bym dała za ACDC ..
    kochana uwierz mi, ze oddzalabym wiele, zeby sie z nimi nie spotkac ale zeby Sebastian byl zdrowy... ale tak sie nie da wiec bardzo cieszymy sie ze spotkania i koncertu prywatnego :)
    P.S nie wiedzialam, ze oni sa tacy niscy ;)

małaMyszka, Cassie lubią tę wiadomość

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • kasiuleek Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my już po badaniu. Tzn po próbie badania:)
    Synek chyba zostanie akrobatą:P Z ułożenia poprzecznego ułożył się w pośladkowe.
    Ale w taki sposób, że cała buzke zasłonił nóżkami.
    Wyleguje się dzisiaj tylko w lewej stronie brzuszka skulony w kłębek, więc nie było sensu zaczynać badania w 4d. Następna próba w środę o 8.00- na szczęście poza kolejką :)
    Ale widziałam serduszko, stópki, kolanko, pośladki :P i jestem przeszczęśliwa:)

niecierpliwa, lys, Pati Belgia, Maniuś, małaMyszka, magda sz, Cassie, Laura, bosa, Y, zabka11 lubią tę wiadomość

2nn39n73yer8iupj.png
    07jyqdc.png

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy tylko ja nie wiem co to za zespol i nigdy o nich nie slyszalam :D

małaMyszka, Cassie lubią tę wiadomość

• Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    hehe ten zespol to legenda :) zapytaj rodzicow :)

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • kasiuleek Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:

nie jestes sama ;)

niecierpliwa, małaMyszka, Cassie lubią tę wiadomość

2nn39n73yer8iupj.png
    07jyqdc.png

• apaczka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorzucę swoje trzy grosze ;) chociaż pewnie moje zdanie będzie niepopularne ;) Na razie nie planuję zakupu ochraniacza ani miliona poduszeczek do łóżeczka. Uważam, że przez pierwsze kilka miesięcy dziecko jest mało "mobilne" i krzywdy o szczebelki sobie nie zrobi. Dopiero jak zaczyna się przekręcać z brzuszka na plecki i na odwrót, podnosić na rączkach itp - wtedy uważam, że coś miękkiego może się przydać żeby ochronić maluszka przed urazem. Te wszystkie ochraniacze i inne podusie są bardzo ładne i ślicznie wyglądają ale czy na pewno są niezbędne noworodkowi? Wątpię. Moim zdaniem na tym etapie spełniają jedynie funkcję estetyczną - podobają się rodzicom. Niestety ale uważam, że im mniej niepotrzebnych drobiazgów, kołderek, sznureczków itp w łóżeczku tym bezpieczniej dla malucha. Dla mnie bezpieczeństwo jest tu priorytetem. Poza tym leżąc w nocy w łóżku chciałabym widzieć swoje dziecko. Do tego zgadzam się z Paulą, że takie rzeczy zaburzają (chociaż częściowo) cyrkulację powietrza. Dlatego ochraniacze tak ale dopiero dla starszego dziecka :)
    Takie moje zdanie ;)

małaMyszka, Weridiana, mamasia lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieciepliwa to taki skrot o nich http://pl.wikipedia.org/wiki/AC/DC

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apaczka wrote:
    Dorzucę swoje trzy grosze ;) chociaż pewnie moje zdanie będzie niepopularne ;) Na razie nie planuję zakupu ochraniacza ani miliona poduszeczek do łóżeczka. Uważam, że przez pierwsze kilka miesięcy dziecko jest mało "mobilne" i krzywdy o szczebelki sobie nie zrobi. Dopiero jak zaczyna się przekręcać z brzuszka na plecki i na odwrót, podnosić na rączkach itp - wtedy uważam, że coś miękkiego może się przydać żeby ochronić maluszka przed urazem. Te wszystkie ochraniacze i inne podusie są bardzo ładne i ślicznie wyglądają ale czy na pewno są niezbędne noworodkowi? Wątpię. Moim zdaniem na tym etapie spełniają jedynie funkcję estetyczną - podobają się rodzicom. Niestety ale uważam, że im mniej niepotrzebnych drobiazgów, kołderek, sznureczków itp w łóżeczku tym bezpieczniej dla malucha. Dla mnie bezpieczeństwo jest tu priorytetem. Poza tym leżąc w nocy w łóżku chciałabym widzieć swoje dziecko. Do tego zgadzam się z Paulą, że takie rzeczy zaburzają (chociaż częściowo) cyrkulację powietrza. Dlatego ochraniacze tak ale dopiero dla starszego dziecka :)
    Takie moje zdanie ;)
    no ja tez mysle ze dla starszego, bo noworodek to tylko leży i to ns tym najwyzszym poziomie wiec nie są potrzebne. ale właśnie czy wtedy jak juz jest starsze nie ma niebezpieczenstwa ze dziecko wtuli się w te poduszki? Czy tez one są na tyke twarde ze nie ma takiej mozliwosci?

apaczka, małaMyszka lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,co miałyscie dzisiaj na obiad ? a co robicie jutro ?

Nie mam pomysłu co jutro zrobic, a rano musze wyjsc wiec od razu zrobiłabym zakupy :)

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apaczka wrote:
    Takie moje zdanie ;)
    Ja od poczatku podkreslam, ze wybralam te ochraniacze glownie ze wzgledow estetycznych, cholernie mi sie podobaja i nie widze w tym nic zlego, ze chce aby pokoik byl ladny i podobal sie mnie ;) Powiem wiecej chyba wiekszosc z nas kupuje meble, posciele, ubranka takie, ktore nam sie podobaja. Po co mam kupic cos na co nie bede mogla patrzec??

apaczka, Cassie, małaMyszka lubią tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    Dziewczyny,co miałyscie dzisiaj na obiad ? a co robicie jutro ?

Nie mam pomysłu co jutro zrobic, a rano musze wyjsc wiec od razu zrobiłabym zakupy :)

Dzis mialam sphagetti, a jutro mielone, ziemniaczki i mizeria :)

• Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinaaa ja mialam zupe krem z groszku zielonego I leczo :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2015, 20:16

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
‹‹ 920 921 922 923 924 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ