SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Y wrote:Dziewczyny potrzebuję porady w sprawie termometra dla dziecka. Wstępnie wybraliśmy taki bezdotykowy. Czy ktoś ma i poleca ?
Ja mam właśnie z tym problem, bo te bezdotykowe podają zakłamany wynik... A takim zwykłym ciężko zmierzyć dzieciaczkowi temperaturę. Nie wiem co kupić.Y, małaMyszka lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
lys wrote:Dlatego po kastracji karmi się inaczej niż przed i bardzo restrykcyjnie. A jak dieta nie jest skuteczna, to trzeba np. zmienić markę karmy, albo rozkład posiłków itd
Ja widzę ogromną różnicę po mojej kotce, jak jest tylko ze mną a jak przyjeżdża mąż i zaczyna ją rozpieszczać. Jak Chanel je tylko dokładnie odmierzone porcje suchej karmy weterynaryjnej to wygląda jak olimpijczyk, a jak mąż daje jej jej ulubioną mokrą karmę Gourmet, albo smakołyki Whiskas Temptation to nagle robi się wieeeeeeelki kot kanapowiec. I mi wcale to nie przeszkadza, bo słodko wygląda, ale wiem że dla niej to jest szkodliwe.
Tylko jezeli nasz pies od malego krecil nosem na sucha karme czy puszki dla psow i dostawal zoladki z kasza, kurczala z ryzem czy makaronem to po 2 czy 3 latach zycia bylo juz za pozno, zeby go tego niestety nauczyc, a niestety tez prawda jest taka, ze moj ojciec go przekarmial i taki mamy efekt, no ale taka mentalnosc mojego ojca, ze jak pies jest chudy to wlasciciele go nie karmia, ile bylo awantur na ten temat, ile lez wylalam, teraz juz cos zrozumial, ale gdyby pies mieszkal ze mna a nie z nim to mialby talie osymałaMyszka lubi tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:Kochana jak dziecku moze byc duszno przez poduszki, przeciez nie odcinasz mu tlenu
Oczywiście, że może być duszno, bo nie będzie cyrkulacji powietrza. Sama mam sypialnię 18m2, ale na początku jest zwężana (bo jest łazienka, a później szafa), i muszę stwierdzić że bardzo źle się oddycha. Nie bez powodu otwiera się okna na przestrzał mieszkania, żeby wywietrzyć, otwarcie pojedynczego okna nie da takiego efektu.małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Paula_071 wrote:Oczywiście, że może być duszno, bo nie będzie cyrkulacji powietrza. Sama mam sypialnię 18m2, ale na początku jest zwężana (bo jest łazienka, a później szafa), i muszę stwierdzić że bardzo źle się oddycha. Nie bez powodu otwiera się okna na przestrzał mieszkania, żeby wywietrzyć, otwarcie pojedynczego okna nie da takiego efektu.
No dobrze, ale jesli na otwartej przestrzeni stoi lozeczko, nawet jesli jest oblozone poduszkami to nie ma mozliwosci, ze nie ma cyrkulacji powietrza no litosci nie przesadzajmymałaMyszka lubi tę wiadomość
-
Ja mam zwykłe elektroniczne termometry, ale kupię też microlife bezdotykowy na podczerwień do czułka, przetestuje ze dwa razy takim zwykłym i bezdotykowym jak się nie będzie mocno różnić to będę używać tylko tego na podczerwień, na pewno jest to bardziej komfortowe i dla mamy i dla dziecka
Boże mam dziś takiego nerwa, tak mnie od rana ludzie denerwują że masakra, na dzień dobry siostra męża, od godziny dupe mi zawraca sąsiadka z komputerem- nie mogę obiadu zjeść w spokoju bo wydzwania i puka..wrr chcę na bezludną wyspę.niecierpliwa, Y, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:No dobrze, ale jesli na otwartej przestrzeni stoi lozeczko, nawet jesli jest oblozone poduszkami to nie ma mozliwosci, ze nie ma cyrkulacji powietrza no litosci nie przesadzajmy
Ja bym nie chciała spać w takiej "półtrumnie" i dziecka nie będę tak osłaniać, zwłaszcza latem.małaMyszka, Hermiona lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Paula_071 wrote:Ja bym nie chciała spać w takiej "półtrumnie" i dziecka nie będę tak osłaniać, zwłaszcza latem.
No, ale nikt tu Cie do tego nie zmusza, kazdy ma swoj rozum i robi jak chceAle mysle, ze Twoje porownanie do "poltrumny" jest malo trafione delikatnie mowiac
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2015, 18:07
małaMyszka, KasiaeN., Cassie, magda sz lubią tę wiadomość
-
Mi się wydaje ze ochraniacz na łóżeczko nie ma nic wspólnego z dostępem powietrza, jakim cudem
Przeciez skoro stoi w otwartej przestrzeni to jak ma on hamować dostep powietrza sokoro jest tylko po bokach;p ?
niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Kkarolinaaaa wrote:Mi się wydaje ze ochraniacz na łóżeczko nie ma nic wspólnego z dostępem powietrza, jakim cudem
Przeciez skoro stoi w otwartej przestrzeni to jak ma on hamować dostep powietrza sokoro jest tylko po bokach;p ?
Moze jestem na to za glupia, ale ja tez nie potrafie tego ogarnac, przeciez nie chce klasc tej podusi dziecku na twarzmałaMyszka lubi tę wiadomość
-
Kkarolinaaaa wrote:Mi się wydaje ze ochraniacz na łóżeczko nie ma nic wspólnego z dostępem powietrza, jakim cudem
Ja nie mówię o dostępnie, bo je ma, tylko o cyrkulacji. Po to się wychodzi z dziećmi na dwór, żeby miały dostęp do świeżego powietrza, a nie do ostałego w domu. Wychowałam się z fizykiem w domu, więc nasłuchałam się wystarczająco dużo na ten temat;)małaMyszka lubi tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Paula_071 wrote:Ja nie mówię o dostępnie, bo je ma, tylko o cyrkulacji. Po to się wychodzi z dziećmi na dwór, żeby miały dostęp do świeżego powietrza, a nie do ostałego w domu. Wychowałam się z fizykiem w domu, więc nasłuchałam się wystarczająco dużo na ten temat;)
To wiele wyjasniaCassie, małaMyszka, magda sz lubią tę wiadomość
-
Ja ochraniacz kupię i taki na całą długość łóżeczka, jak ten tutaj:
http://allegro.pl/posciel-7-el-120x90-ochraniacz-na-cala-dlugosc-i5122315641.html?bi_s=ads&bi_m=p2,1&bi_c=17261
Z tymi poduchami to mi się wydaje, że jakoś za dużo miejsca zajmująWiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2015, 18:22
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Co do tej cyrkulacji, to rzeczywiście jest wiele osób, które rezygnują z ochraniaczy właśnie żeby powietrze mogło sobie spokojnie przepływać. Wiadomo lepszy dopływ powietrza lepszy sen.
Myślę, że najlepszym rozwiązaniem jest jak ochraniacz jest na pół łóżeczka. Ja właśnie taki chciałam kupić, ale mąż wybrał ten na całość, bo on ma z kolei fazę że dziecko włoży rączkę, nóżkę między szczebelki i sobie coś zrobi.
małaMyszka lubi tę wiadomość