WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Y wrote:
    Dziewczyny potrzebuję porady w sprawie termometra dla dziecka. Wstępnie wybraliśmy taki bezdotykowy. Czy ktoś ma i poleca ?

Ja mam właśnie z tym problem, bo te bezdotykowe podają zakłamany wynik... A takim zwykłym ciężko zmierzyć dzieciaczkowi temperaturę. Nie wiem co kupić.

Y, małaMyszka lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Dlatego po kastracji karmi się inaczej niż przed i bardzo restrykcyjnie. A jak dieta nie jest skuteczna, to trzeba np. zmienić markę karmy, albo rozkład posiłków itd
    Ja widzę ogromną różnicę po mojej kotce, jak jest tylko ze mną a jak przyjeżdża mąż i zaczyna ją rozpieszczać. Jak Chanel je tylko dokładnie odmierzone porcje suchej karmy weterynaryjnej to wygląda jak olimpijczyk, a jak mąż daje jej jej ulubioną mokrą karmę Gourmet, albo smakołyki Whiskas Temptation to nagle robi się wieeeeeeelki kot kanapowiec. I mi wcale to nie przeszkadza, bo słodko wygląda, ale wiem że dla niej to jest szkodliwe.

Tylko jezeli nasz pies od malego krecil nosem na sucha karme czy puszki dla psow i dostawal zoladki z kasza, kurczala z ryzem czy makaronem to po 2 czy 3 latach zycia bylo juz za pozno, zeby go tego niestety nauczyc, a niestety tez prawda jest taka, ze moj ojciec go przekarmial i taki mamy efekt, no ale taka mentalnosc mojego ojca, ze jak pies jest chudy to wlasciciele go nie karmia, ile bylo awantur na ten temat, ile lez wylalam, teraz juz cos zrozumial, ale gdyby pies mieszkal ze mna a nie z nim to mialby talie osy ;)

małaMyszka lubi tę wiadomość

• lys Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa rozumiem :)

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Kochana jak dziecku moze byc duszno przez poduszki, przeciez nie odcinasz mu tlenu ;)

Oczywiście, że może być duszno, bo nie będzie cyrkulacji powietrza. Sama mam sypialnię 18m2, ale na początku jest zwężana (bo jest łazienka, a później szafa), i muszę stwierdzić że bardzo źle się oddycha. Nie bez powodu otwiera się okna na przestrzał mieszkania, żeby wywietrzyć, otwarcie pojedynczego okna nie da takiego efektu.

małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Oczywiście, że może być duszno, bo nie będzie cyrkulacji powietrza. Sama mam sypialnię 18m2, ale na początku jest zwężana (bo jest łazienka, a później szafa), i muszę stwierdzić że bardzo źle się oddycha. Nie bez powodu otwiera się okna na przestrzał mieszkania, żeby wywietrzyć, otwarcie pojedynczego okna nie da takiego efektu.

No dobrze, ale jesli na otwartej przestrzeni stoi lozeczko, nawet jesli jest oblozone poduszkami to nie ma mozliwosci, ze nie ma cyrkulacji powietrza no litosci nie przesadzajmy ;)

• magda sz Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zwykłe elektroniczne termometry, ale kupię też microlife bezdotykowy na podczerwień do czułka, przetestuje ze dwa razy takim zwykłym i bezdotykowym jak się nie będzie mocno różnić to będę używać tylko tego na podczerwień, na pewno jest to bardziej komfortowe i dla mamy i dla dziecka :)

Boże mam dziś takiego nerwa, tak mnie od rana ludzie denerwują że masakra, na dzień dobry siostra męża, od godziny dupe mi zawraca sąsiadka z komputerem- nie mogę obiadu zjeść w spokoju bo wydzwania i puka..wrr chcę na bezludną wyspę.

niecierpliwa, Y, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    No dobrze, ale jesli na otwartej przestrzeni stoi lozeczko, nawet jesli jest oblozone poduszkami to nie ma mozliwosci, ze nie ma cyrkulacji powietrza no litosci nie przesadzajmy ;)

Ja bym nie chciała spać w takiej "półtrumnie" i dziecka nie będę tak osłaniać, zwłaszcza latem.

małaMyszka, Hermiona lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Ja bym nie chciała spać w takiej "półtrumnie" i dziecka nie będę tak osłaniać, zwłaszcza latem.

No, ale nikt tu Cie do tego nie zmusza, kazdy ma swoj rozum i robi jak chce :) Ale mysle, ze Twoje porownanie do "poltrumny" jest malo trafione delikatnie mowiac

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2015, 18:07

małaMyszka, KasiaeN., Cassie, magda sz lubią tę wiadomość

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się wydaje ze ochraniacz na łóżeczko nie ma nic wspólnego z dostępem powietrza, jakim cudem :P Przeciez skoro stoi w otwartej przestrzeni to jak ma on hamować dostep powietrza sokoro jest tylko po bokach;p ?

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    Mi się wydaje ze ochraniacz na łóżeczko nie ma nic wspólnego z dostępem powietrza, jakim cudem :P Przeciez skoro stoi w otwartej przestrzeni to jak ma on hamować dostep powietrza sokoro jest tylko po bokach;p ?

Moze jestem na to za glupia, ale ja tez nie potrafie tego ogarnac, przeciez nie chce klasc tej podusi dziecku na twarz

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:

Ja nie mówię o dostępnie, bo je ma, tylko o cyrkulacji. Po to się wychodzi z dziećmi na dwór, żeby miały dostęp do świeżego powietrza, a nie do ostałego w domu. Wychowałam się z fizykiem w domu, więc nasłuchałam się wystarczająco dużo na ten temat;)

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Ja nie mówię o dostępnie, bo je ma, tylko o cyrkulacji. Po to się wychodzi z dziećmi na dwór, żeby miały dostęp do świeżego powietrza, a nie do ostałego w domu. Wychowałam się z fizykiem w domu, więc nasłuchałam się wystarczająco dużo na ten temat;)

To wiele wyjasnia ;)

Cassie, małaMyszka, magda sz lubią tę wiadomość

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to w takim razie po co wychodzić z dzieckiem zimą na spacer ?
    Przeciez wtedy leży w gondoli, w spiworku,czapce na gondoli jest jeszcze przypięta ta osłona + budka..

Dla mnie to dalej jest bez sensu ;p

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    To wiele wyjasnia ;)

Dobra, skoro mam niski poziom już nic nie piszę. Koniec tematu.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • lys Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ochraniacz kupię i taki na całą długość łóżeczka, jak ten tutaj:

http://allegro.pl/posciel-7-el-120x90-ochraniacz-na-cala-dlugosc-i5122315641.html?bi_s=ads&bi_m=p2,1&bi_c=17261

Z tymi poduchami to mi się wydaje, że jakoś za dużo miejsca zajmują :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2015, 18:22

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys- ja tez nad nim się zastanawiam, dokładnie to nad zestawem nr 1, nawet niżej jest zdjęcie tego zestawu z imieniem Pola :D

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, ładny jest ten zestaw. Z tym że tez myślałam, żeby ochraniacza nie kupić w jakimś neutralnym kolorze i w sumie pościeli też - byłoby akurat dla kolejnego dziecka, nawet jeśli byłby chłopiec :)

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie dam rady sie powstrzymać zeby dziewczynce nie kupic typowo dziewczęcego :)

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak znam życie, jak mężowi pokażę co jest do wyboru jeśli chodzi np. o kolory to też wybierze typowo dziewczęce ;) On już mi marudzi, że musi być najpiękniejsze ever

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2015, 18:34

9f7jtv73juycdhvl.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do tej cyrkulacji, to rzeczywiście jest wiele osób, które rezygnują z ochraniaczy właśnie żeby powietrze mogło sobie spokojnie przepływać. Wiadomo lepszy dopływ powietrza lepszy sen.
    Myślę, że najlepszym rozwiązaniem jest jak ochraniacz jest na pół łóżeczka. Ja właśnie taki chciałam kupić, ale mąż wybrał ten na całość, bo on ma z kolei fazę że dziecko włoży rączkę, nóżkę między szczebelki i sobie coś zrobi.

9f7jtv73juycdhvl.png
‹‹ 919 920 921 922 923 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ