X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • lys Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, nie na balkonie, ale w domu rozpakowane, z dostępem do powietrza.
    Chyba najważniejsze jest łóżeczko, materacyk i wózek, bo tu dziecko najwięcej czasu spędza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2015, 14:31

Pulpecja, niecierpliwa, Cassie, Maniuś, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie z tytm wózkiem ma problem, bo wymyśliłam sobie tak jak pisałam. Ze wybiorę, ewentualnie zamówimy w sklepie z odbiorem w sierpniu. Tylko czy nie będzie problemu, ze to nie będzie umawianie się na konkretną datę? No bo jednak moż ebyc różnie, chociaż ja i tak mam cc, ale wiadomo, ze teraz terminu nie przewidzę i może być różnie.

małaMyszka lubi tę wiadomość

201508091565.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta koleżanka właśnie, co mi o tym mówiła to ona zamawiała łóżeczko z allegro i okazało się, że miało ono tak silny zapach, że wynieśli je do drugiego pokoju, gdzie okno było cały czas otwarte i tak chyba z miesiąc stało.

Ja miałam to samo z szafkami nocnymi, długo czuć było zapach zanim się wywietrzyły.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:
    No właśnie z tytm wózkiem ma problem, bo wymyśliłam sobie tak jak pisałam. Ze wybiorę, ewentualnie zamówimy w sklepie z odbiorem w sierpniu. Tylko czy nie będzie problemu, ze to nie będzie umawianie się na konkretną datę? No bo jednak moż ebyc różnie, chociaż ja i tak mam cc, ale wiadomo, ze teraz terminu nie przewidzę i może być różnie.

a czemu nie zamówicie chwilę wcześniej, np. żeby było u Was w drugiej połowie lipca?
    Edit: aha remont macie hehhehe, ja nieprzytomna jestem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2015, 14:38

Pulpecja, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neyla wrote:

Pisałyście gdzieś w postach wyżej, że czasami jeden wpis potrafi człowieka wytrącić z równowagi...i ja właśnie od wczoraj chodzę taka wytrącona. Ktoś mi napisał w pamiętniku komentarz (zupełnie nieudzielająca się dotąd osoba), że po co umieszczam zdjęcia swojego brzucha, żeby go oceniać? Zdziwiłam się i zrobiło mi się przykro, że posądza się mnie o bycie taką płytką. Dodatkowo zarzucono mi, że jestem przecież nauczycielką... czyli, ze powinnam bać się, że ktoś te moje zdjęcia/wpisy znajdzie (rodzice/dyr.). Kurcze... chamskie to było (mimo, iż autorka zapewnił, że nie pisze tego na złość). Matko...strach być sobą, bo praca, uczniowie... strach być w ciąży, bo pomyślą sobie, że seks uprawiam :( PARANOJA Tak tylko chciałam zrzucić z siebie ten balast :( A wiem, że tutaj mogę, bo my wszystkie jesteśmy dumne z naszych wielkich brzuchalków (niektóre-tak jak ja-czekały na nie tyle lat).

Neyla niestety to jest tylko i wylacznie zazdrosc ludzka.
    Czytalam juz mase pamietnikow i zawsze znajdzie sie ktos do 'dowali' i sa to przewaznie rozgoryczone staraczki bo ktorejs sie udalo a innej nie.
    Mi jedna dziewczyna na facebooku dowalila kiedys 'ciesz sie z Ci sie udalo'.
    Nie warto sie takimi ludzmi przejmowac.

Paula pracownika niestety sie szanuje jak dobrze pracuje a jak jest na zwolnieniu to juz balast... wspolczuje
    Z zakupami zgadzam sie dlatego wozek i lozeczko zostawilam na sam koniec.

Pati piekny gest.

Neyla, małaMyszka lubią tę wiadomość

• apaczka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jest tak, że ostatnio dostaliśmy 3 torby ubranek od 56 do 74 także mamy już z głowy zakupy tych najmniejszych ciuszków. Teraz ewentualnie tylko w ramach "zachcianki" kupię jakieś ubranka ale te większe. Czekam też na lipiec i wyprzedaże :) Co do innych rzeczy, to wczoraj zrobiłam duże zamówienie w Gemini, w czerwcu planuję jeszcze kupić parę rzeczy na Allegro (pieluchy tetrowe itp), wózek i nosidło. Łóżeczko dostaniemy. Na lipiec zostawiam już drobne rzeczy typu pranie i prasowanie. Robię tak żeby rozłożyć jakoś te wydatki, nie stresować się, nie latać później w upały i też odprężyć bo te dzidziusiowe zakupy mnie mega relaksują ;) Także... co kto lubi :D

niecierpliwa, Cassie, Neyla, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Dziewczyny, kiedyś jedna koleżanka mi mówiła, że łóżeczko, materacyk i mebelki powinny stać dużo wcześniej gotowe/skręcone żeby wywietrzały i straciły ten zapach "fabryczny". Co o tym myślicie?

Bo to prawda. Jesli kilka tyg wczesniej sie je rozlozy to ten caly chemiczny zapach sie ulotni.
    Nie wyobrazam sobie kupic na kilka dni przed porodem i po powrocie wlozyc do tej swierzyzny dziecka.
    4 lata wstecz kupowalismy cala nowa sypialnie i materace i ten zapach drewna byl tak duszacy ze spalismy tydzien na kanapie w salonie.

• Pulpecja Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    a czemu nie zamówicie chwilę wcześniej, np. żeby było u Was w drugiej połowie lipca?
    Edit: aha remont macie hehhehe, ja nieprzytomna jestem
    no przez ten durny remont to jestem w ogóle udupiona. Bo teraz nie ma jak, bo dzieci do szkoły, myć się gdzieś trzeba i siku robić :-/ a w lipcu po prostu zostanę z dziećmi wywieziona :-) juz szukam kogoś do pomocy w sprzątaniu po tym wszystkim, bo obawiam się, że sama nie dam rady już na tym etapie.

lys, niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bardzo sie ciesze, ze malowanie calego mieszkania mamy juz za soba. Niby to tylko malowanie, ale pod meblami, ktore z 10 lat odsuwane nie byly tyle syfu, ze szkoda gadac. Teraz tylko wszystkie rzeczy musza wrocic na swoje miejsce, poukladac w szafach i dzis jeszcze przyjedzie sofa i fotel ze sklepu. To tez mnie troche stresuje, bo u nas klatka tak waska, ze jak kupowalismy naroznik to firma transportowa chciala nas zostawic z tym miedzy pietrami bo ni jak nie chcial wejsc. Mam nadzieje, ze dzis takich jaj nie bedzie. W sobote generalne sprzatanie generalne i tez juz sie nie moge doczekac az maz zacznie mebelki skrecac ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2015, 14:50

lys, Paula_071, Neyla, małaMyszka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam na krotkich zakupach, standardowo pieczywo nabial wedliny i banany. Wrocilam tak zmeczona ze wyladowalam na kanapie... znowu...

W przedszkolu bum na rumien zakazny minal i wisi znowu kartka uwaga jelitowka... ja juz sie poddaje...
    Maly jest w przedszkolu. Mam nadzieje ze cudem nas to nie zlapie. Bo wbrew pozorom przedszkole bylo praktycznie pelne.

Szkola rodzenia: nie bylam na niej ani raz. Przy pierwszym porodzie moze byc przydatna przy drugim czlowiek juz wie czego sie spodziewac.
    Teraz tez nie chodze i nie bede chodzila.

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też chce mniej wiecej miesiąc przed terminem mieć wózek, bedziemy zamawiac koniec czerwca,początek lipca. Łóżeczko też mniej wiecej w tym czasie, a meble beda od stolarza, pod koniec czerwca, także myśle ze zadnych zapachów niepożądanych nie bedzie :)

Boze jak ten czas leci :o juz maj..
    czerwiec..lipiec i SIERPIEŃ !

mamy tak naprawde tylko 3 miesiące, bo sierpień to juz tylko spokojne czekanie :)

Neyla, Maniuś, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli chodzi o pampersy, to które kupujecie na sam początek? Chodzi mi o pierwsze opakowanie, bo np. pampers ma w ofercie jedynki z serii New Baby Dry i Premium Care.
    Nie wiem czy dobrze myślę, ale na początek powinny być jakieś wyjątkowo delikatne czy coś, żeby nie podrażniały delikatnej skórki dziecka?

9f7jtv73juycdhvl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nad tymi pampersami tez sie zastanawialam bo widzialam w sklepie dwa opakowania. Kupilam zolte - nie pamietam co na nich pisze.

• lys Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie wrote:
    Nad tymi pampersami tez sie zastanawialam bo widzialam w sklepie dwa opakowania. Kupilam zolte - nie pamietam co na nich pisze.

Żółte? Hmmm, ja widziałam zielone i białe o.O

9f7jtv73juycdhvl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu wybacz... biale... Zolte mam 2jki

• lys Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie wrote:
    Jezu wybacz... biale... Zolte mam 2jki

No to kupiłaś te właśnie premium care albo sensitive, bo chyba są 2 rodzaje w białym opakowaniu. Ja też chyba te kupię.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musze odpoczac, zakecona za bardzo jestem...

• aaaaga Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka juz po glukozie i nie taki diabel straszny :-) wrocilam do domku pochłonęłam sniadanie a potem mialam gosci na kawie i teraz was nadrabiam
    My w przyszly weekend planujemy wypad do hurtowni dzieciecej w kolejny ogladac wozki i tak pomalu co weekend cos wozek chcemy zamowic max w polowie czerwca kotras pisala o przerwach wakacyjnych w produkcji wiec wole miec go wczesniej
    My mamy juz ubranka .monitor oddechu. dwa kocyki . pozytywke taka zabawke zawieszke sensoryczna. dostalismy lozeczko dotrze do nas 24 maja pokoj pomalowany mam juz 2 smoczki. laktator dostałam nie uzywany. Kilka oieluch tetrowych Troche pieluch z promocji od kuzynki z norwegii paczka 24 szt po 5 zl nie mam nic dla siebie. Jeszcze troche rzeczy musimy kupic ale troche juz mamy

niecierpliwa, Neyla, małaMyszka lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do dziecka i zwierzat ja mam dwa koty teraz maja po 8 miesiecy szalone łobuzy czytalam tak jak ktoras pisala wyzej zeby wcześniej pokazywac rzeczy dziecia puscic np pozytywke dac powachac rzeczy dziecka a jak sie juz urodzi przyniesc ze szpitala cos z zapachem dac zwierzeciu a jak dziecko przywieziemy do domu pokazac. Zapoznac niech powacha dotknie nie krzyczec ze nie wolno jak sie zbliży. I na spokojnie podejsc do tematu

Ewa123, małaMyszka lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Neyla Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    ... dzis jeszcze przyjedzie sofa i fotel ze sklepu. To tez mnie troche stresuje, bo u nas klatka tak waska, ze jak kupowalismy naroznik to firma transportowa chciala nas zostawic z tym miedzy pietrami bo ni jak nie chcial wejsc. Mam nadzieje, ze dzis takich jaj nie bedzie. W sobote generalne sprzatanie generalne i tez juz sie nie moge doczekac az maz zacznie mebelki skrecac ;)

My mieszkamy na 3/4 pietrze i jak się wprowadzaliśmy, to część rzeczy trzeba było zwyżką przez balkon transportować, bo po naszych schodach nie mieściły się. Wyobraź sobie moje nerwy jak zwyżką jechała nam w górę nowiuteńka lodówka, przypięta tylko pasem na słowo honoru (inaczej się nie dało). Zjadłam wtedy chyba wszystkie paznokcie. Teraz mamy przeniesione wejście na 4 piętro i nie ma już tego problemu :)

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
‹‹ 917 918 919 920 921 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ