WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • lys Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, nie na balkonie, ale w domu rozpakowane, z dostępem do powietrza.
    Chyba najważniejsze jest łóżeczko, materacyk i wózek, bo tu dziecko najwięcej czasu spędza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2015, 14:31

Pulpecja, niecierpliwa, Cassie, Maniuś, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie z tytm wózkiem ma problem, bo wymyśliłam sobie tak jak pisałam. Ze wybiorę, ewentualnie zamówimy w sklepie z odbiorem w sierpniu. Tylko czy nie będzie problemu, ze to nie będzie umawianie się na konkretną datę? No bo jednak moż ebyc różnie, chociaż ja i tak mam cc, ale wiadomo, ze teraz terminu nie przewidzę i może być różnie.

małaMyszka lubi tę wiadomość

201508091565.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta koleżanka właśnie, co mi o tym mówiła to ona zamawiała łóżeczko z allegro i okazało się, że miało ono tak silny zapach, że wynieśli je do drugiego pokoju, gdzie okno było cały czas otwarte i tak chyba z miesiąc stało.

Ja miałam to samo z szafkami nocnymi, długo czuć było zapach zanim się wywietrzyły.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:
    No właśnie z tytm wózkiem ma problem, bo wymyśliłam sobie tak jak pisałam. Ze wybiorę, ewentualnie zamówimy w sklepie z odbiorem w sierpniu. Tylko czy nie będzie problemu, ze to nie będzie umawianie się na konkretną datę? No bo jednak moż ebyc różnie, chociaż ja i tak mam cc, ale wiadomo, ze teraz terminu nie przewidzę i może być różnie.

a czemu nie zamówicie chwilę wcześniej, np. żeby było u Was w drugiej połowie lipca?
    Edit: aha remont macie hehhehe, ja nieprzytomna jestem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2015, 14:38

Pulpecja, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neyla wrote:

Pisałyście gdzieś w postach wyżej, że czasami jeden wpis potrafi człowieka wytrącić z równowagi...i ja właśnie od wczoraj chodzę taka wytrącona. Ktoś mi napisał w pamiętniku komentarz (zupełnie nieudzielająca się dotąd osoba), że po co umieszczam zdjęcia swojego brzucha, żeby go oceniać? Zdziwiłam się i zrobiło mi się przykro, że posądza się mnie o bycie taką płytką. Dodatkowo zarzucono mi, że jestem przecież nauczycielką... czyli, ze powinnam bać się, że ktoś te moje zdjęcia/wpisy znajdzie (rodzice/dyr.). Kurcze... chamskie to było (mimo, iż autorka zapewnił, że nie pisze tego na złość). Matko...strach być sobą, bo praca, uczniowie... strach być w ciąży, bo pomyślą sobie, że seks uprawiam :( PARANOJA Tak tylko chciałam zrzucić z siebie ten balast :( A wiem, że tutaj mogę, bo my wszystkie jesteśmy dumne z naszych wielkich brzuchalków (niektóre-tak jak ja-czekały na nie tyle lat).

Neyla niestety to jest tylko i wylacznie zazdrosc ludzka.
    Czytalam juz mase pamietnikow i zawsze znajdzie sie ktos do 'dowali' i sa to przewaznie rozgoryczone staraczki bo ktorejs sie udalo a innej nie.
    Mi jedna dziewczyna na facebooku dowalila kiedys 'ciesz sie z Ci sie udalo'.
    Nie warto sie takimi ludzmi przejmowac.

Paula pracownika niestety sie szanuje jak dobrze pracuje a jak jest na zwolnieniu to juz balast... wspolczuje
    Z zakupami zgadzam sie dlatego wozek i lozeczko zostawilam na sam koniec.

Pati piekny gest.

Neyla, małaMyszka lubią tę wiadomość

• apaczka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jest tak, że ostatnio dostaliśmy 3 torby ubranek od 56 do 74 także mamy już z głowy zakupy tych najmniejszych ciuszków. Teraz ewentualnie tylko w ramach "zachcianki" kupię jakieś ubranka ale te większe. Czekam też na lipiec i wyprzedaże :) Co do innych rzeczy, to wczoraj zrobiłam duże zamówienie w Gemini, w czerwcu planuję jeszcze kupić parę rzeczy na Allegro (pieluchy tetrowe itp), wózek i nosidło. Łóżeczko dostaniemy. Na lipiec zostawiam już drobne rzeczy typu pranie i prasowanie. Robię tak żeby rozłożyć jakoś te wydatki, nie stresować się, nie latać później w upały i też odprężyć bo te dzidziusiowe zakupy mnie mega relaksują ;) Także... co kto lubi :D

niecierpliwa, Cassie, Neyla, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Dziewczyny, kiedyś jedna koleżanka mi mówiła, że łóżeczko, materacyk i mebelki powinny stać dużo wcześniej gotowe/skręcone żeby wywietrzały i straciły ten zapach "fabryczny". Co o tym myślicie?

Bo to prawda. Jesli kilka tyg wczesniej sie je rozlozy to ten caly chemiczny zapach sie ulotni.
    Nie wyobrazam sobie kupic na kilka dni przed porodem i po powrocie wlozyc do tej swierzyzny dziecka.
    4 lata wstecz kupowalismy cala nowa sypialnie i materace i ten zapach drewna byl tak duszacy ze spalismy tydzien na kanapie w salonie.

• Pulpecja Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    a czemu nie zamówicie chwilę wcześniej, np. żeby było u Was w drugiej połowie lipca?
    Edit: aha remont macie hehhehe, ja nieprzytomna jestem
    no przez ten durny remont to jestem w ogóle udupiona. Bo teraz nie ma jak, bo dzieci do szkoły, myć się gdzieś trzeba i siku robić :-/ a w lipcu po prostu zostanę z dziećmi wywieziona :-) juz szukam kogoś do pomocy w sprzątaniu po tym wszystkim, bo obawiam się, że sama nie dam rady już na tym etapie.

lys, niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bardzo sie ciesze, ze malowanie calego mieszkania mamy juz za soba. Niby to tylko malowanie, ale pod meblami, ktore z 10 lat odsuwane nie byly tyle syfu, ze szkoda gadac. Teraz tylko wszystkie rzeczy musza wrocic na swoje miejsce, poukladac w szafach i dzis jeszcze przyjedzie sofa i fotel ze sklepu. To tez mnie troche stresuje, bo u nas klatka tak waska, ze jak kupowalismy naroznik to firma transportowa chciala nas zostawic z tym miedzy pietrami bo ni jak nie chcial wejsc. Mam nadzieje, ze dzis takich jaj nie bedzie. W sobote generalne sprzatanie generalne i tez juz sie nie moge doczekac az maz zacznie mebelki skrecac ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2015, 14:50

lys, Paula_071, Neyla, małaMyszka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam na krotkich zakupach, standardowo pieczywo nabial wedliny i banany. Wrocilam tak zmeczona ze wyladowalam na kanapie... znowu...

W przedszkolu bum na rumien zakazny minal i wisi znowu kartka uwaga jelitowka... ja juz sie poddaje...
    Maly jest w przedszkolu. Mam nadzieje ze cudem nas to nie zlapie. Bo wbrew pozorom przedszkole bylo praktycznie pelne.

Szkola rodzenia: nie bylam na niej ani raz. Przy pierwszym porodzie moze byc przydatna przy drugim czlowiek juz wie czego sie spodziewac.
    Teraz tez nie chodze i nie bede chodzila.

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też chce mniej wiecej miesiąc przed terminem mieć wózek, bedziemy zamawiac koniec czerwca,początek lipca. Łóżeczko też mniej wiecej w tym czasie, a meble beda od stolarza, pod koniec czerwca, także myśle ze zadnych zapachów niepożądanych nie bedzie :)

Boze jak ten czas leci :o juz maj..
    czerwiec..lipiec i SIERPIEŃ !

mamy tak naprawde tylko 3 miesiące, bo sierpień to juz tylko spokojne czekanie :)

Neyla, Maniuś, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli chodzi o pampersy, to które kupujecie na sam początek? Chodzi mi o pierwsze opakowanie, bo np. pampers ma w ofercie jedynki z serii New Baby Dry i Premium Care.
    Nie wiem czy dobrze myślę, ale na początek powinny być jakieś wyjątkowo delikatne czy coś, żeby nie podrażniały delikatnej skórki dziecka?

9f7jtv73juycdhvl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nad tymi pampersami tez sie zastanawialam bo widzialam w sklepie dwa opakowania. Kupilam zolte - nie pamietam co na nich pisze.

• lys Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie wrote:
    Nad tymi pampersami tez sie zastanawialam bo widzialam w sklepie dwa opakowania. Kupilam zolte - nie pamietam co na nich pisze.

Żółte? Hmmm, ja widziałam zielone i białe o.O

9f7jtv73juycdhvl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu wybacz... biale... Zolte mam 2jki

• lys Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie wrote:
    Jezu wybacz... biale... Zolte mam 2jki

No to kupiłaś te właśnie premium care albo sensitive, bo chyba są 2 rodzaje w białym opakowaniu. Ja też chyba te kupię.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musze odpoczac, zakecona za bardzo jestem...

• aaaaga Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka juz po glukozie i nie taki diabel straszny :-) wrocilam do domku pochłonęłam sniadanie a potem mialam gosci na kawie i teraz was nadrabiam
    My w przyszly weekend planujemy wypad do hurtowni dzieciecej w kolejny ogladac wozki i tak pomalu co weekend cos wozek chcemy zamowic max w polowie czerwca kotras pisala o przerwach wakacyjnych w produkcji wiec wole miec go wczesniej
    My mamy juz ubranka .monitor oddechu. dwa kocyki . pozytywke taka zabawke zawieszke sensoryczna. dostalismy lozeczko dotrze do nas 24 maja pokoj pomalowany mam juz 2 smoczki. laktator dostałam nie uzywany. Kilka oieluch tetrowych Troche pieluch z promocji od kuzynki z norwegii paczka 24 szt po 5 zl nie mam nic dla siebie. Jeszcze troche rzeczy musimy kupic ale troche juz mamy

niecierpliwa, Neyla, małaMyszka lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do dziecka i zwierzat ja mam dwa koty teraz maja po 8 miesiecy szalone łobuzy czytalam tak jak ktoras pisala wyzej zeby wcześniej pokazywac rzeczy dziecia puscic np pozytywke dac powachac rzeczy dziecka a jak sie juz urodzi przyniesc ze szpitala cos z zapachem dac zwierzeciu a jak dziecko przywieziemy do domu pokazac. Zapoznac niech powacha dotknie nie krzyczec ze nie wolno jak sie zbliży. I na spokojnie podejsc do tematu

Ewa123, małaMyszka lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Neyla Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    ... dzis jeszcze przyjedzie sofa i fotel ze sklepu. To tez mnie troche stresuje, bo u nas klatka tak waska, ze jak kupowalismy naroznik to firma transportowa chciala nas zostawic z tym miedzy pietrami bo ni jak nie chcial wejsc. Mam nadzieje, ze dzis takich jaj nie bedzie. W sobote generalne sprzatanie generalne i tez juz sie nie moge doczekac az maz zacznie mebelki skrecac ;)

My mieszkamy na 3/4 pietrze i jak się wprowadzaliśmy, to część rzeczy trzeba było zwyżką przez balkon transportować, bo po naszych schodach nie mieściły się. Wyobraź sobie moje nerwy jak zwyżką jechała nam w górę nowiuteńka lodówka, przypięta tylko pasem na słowo honoru (inaczej się nie dało). Zjadłam wtedy chyba wszystkie paznokcie. Teraz mamy przeniesione wejście na 4 piętro i nie ma już tego problemu :)

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
‹‹ 917 918 919 920 921 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ