SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Na szkole rodzenia położna mówiła, żeby biustonosze do karmienia kupować nie szybciej niż w 36 tygodniu, bo jeszcze do tego czasu mogą nam piersi urosnąć o kilka rozmiarów. I żeby nie kupować więcej niż 2, bo nie wiadomo ile nam urosną jak pojawi się pokarm. Kazała zawrócić uwagę, by stanik miał jak najmniej szwów.
bosa, Cassie, małaMyszka lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Hej brzuchatki
wreszcie moge sie z Wami przywitac... wczoraj przyjechali do mojego brata z Make a Wish spelnic jego marzenie i mielismy spotkanie z AC/DC ale takze zaprosili nas na prywatny koncert. wszystko bylo lacznie z efektami specjalnymi ale niestety do 5 maja nie moge mowic o szczegolach koncertu ani o tym jak wygladala scena i co sie na niej dzialo bo nikt poza obsluga tego nie widzial. Dopiero po pierwszym koncercie pronujacym plyte bede mogla Wam napisac ale powiem, ze byl czad i fani moga spodziewa sie extra wystepu:) przyjeli nas bardzo milo, byli tacy na luzie. Angus oczywiscie wycalowal mnie i mamebylam totalnie zaskoczona. Rozmawiali z Sebastianem, zartowali z nim, dopytywali... super przezycie. zrobilismy kilka zdjec i dostalismy od nich po dwie koszulki, zdjecia; ktore oczywiscie podpisali, czapki z daszkiem i plakat. Podpisali nam zdjecia, mi koszulke a Sebastianowi gitare
pokazali nam cala scene, moglismy po niej chodzic, pikazali sprzet, gitary, perkusje, wszystko... a potem zaczal sie koncert. siedzielismy jako jedyni nie liczac obslugi
spiewalismy, klaskalismy... ale nie moglismy zdjec robic ani filmow nagrywac. ale emocje trzymaja mnie do dzis
wieczorem wstawie zdjecia jak bede w domu
ktoras pytala o zwierzeta...
moge sie podzielic moimi doswiadczeniami. kiedy bylam w pierwszej ciazy z synem mialam kota. Bardzo obawialam sie jego spotkania i obcowania z Marcelem i niewiedzialam jak mam to zorganizowac. znalazlam behawioryste i poszlam na konsultacje. Kazal do szpitala wziasc jedna pieluszke tetrowa i trzymac prwez okolo 2 dni przy malenstwie zeby nasiakla zapachami a na koniec przed zabraniem jej do domu, zwilzyc siusiami dziecka kawalek tejze pieluszki. potem zaniesc do domu i dac kotu, psu zeby sie zaznajomil z zapachem. poprostu zostawic mu jako prezent. Po przywiezieniu dziecka do domu postawic maxi cosi na podlodze i pozwolic kotu lub psu sie przywitac, obwachac. w zadnym przypadku nie odganiac i nie krzyczec na zwierze bo uzna dziecko jako intruza. Oczywiscie czuwac nad cala sytuacja. Tak wlasnie zrobilismy z mezem i potem kot byl najlepszym przyjacielem dziecka. Pilnowal go jak piesjak tylko Marcel sie obudzil a mnie nie bylo w poblizu, natychmiast przybiegal do mnie i mialczal. teraz mam jeszcze psa, straszna zazdrosnice wiec czeka mnie wyzwanie
chcebycmama, Neyla, 0na88, Paula_071, magda sz, lys, bosa, Ewa123, apaczka, Laura, Cassie, Maniuś, aaaaga, małaMyszka, mamasia, Weridiana, Hermiona, gosia.b lubią tę wiadomość
-
Neyla nie przejmuj się komentarzami.
Ja uważam, że super jest fotografować sobie brzuszek w ciazy!
A to, że może ktoś Cię rozpoznać w sieci to na prawdę nie ma się czym przejmować, bo to nasze forum i pamietnik w ogóle nie jest znane wśród ludzi, przecież to nie fb.
Olej komentarz, spójrz w niebo i się uśmiechnij. :-*niecierpliwa, Neyla, futuremama, bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość
Syn, roczek.
Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. -
Neyla nie przejmuj się, wydaje mi się że to zazdrość przemawia przez ludzi.. olej babsko i ciesz się brzuszkiem, chwal się nim i eksponuj do woli- w środku przecież jest maleństwo
Co w tym złego? przecież po to jest ten portal, jakbyś wstawiała nagie akty w ciąży na fb to on może być mało smaczne dla obcych ale tutaj?
Czy Wy też miałyście problem z zamówieniem w gemini? pół dnia zbierałam koszyk, nazbierałam i chcę zapłacić a tu jakieś errorydobrze że zdążyłam spisać co wybrałam.
Paula zadzwoń do zusu jeszcze z tym naliczaniem, dziwne to z tymi kwartałami.
Neyla, bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Paula_071 wrote:
Byłam w pracy zawieźć zwolnienie. Mój pracodawca jest gorszy niż urząd. Jestem w mega szoku, że oni liczą mi średnia z 12 msc ale od sierpnia 2013 do sierpnia 2014! Bo niby liczy się od miesiąca kwartału, w którym nie wystąpiło ani jedno zwolnienie lekarskie... A ja byłam na zwolnieniu w listopadzie, bo miałam grypę. Na l-4 ciążowym jestem od 27 marca, a dużą podwyżkę dostałam od października, ale co z tego skoro to się nie liczy. Wkurzona jestem.
Paula zadzwoń do Zusu i zapytaj o tą podstawę wymiaru zasiłku, jak to liczyć, bo coś tam było w przepisach, że jeśli jest przerwa 3 miesiące w okresach pobierania zasiłku chorobowego (u Ciebie między L4 z listopada a L4 z marca)to się oblicza na nowo podstawę do zasiłku, czy coś takiego.bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny!
Nadrobię Was za chwilę a póki co witam się w 7 miesiącu
Zaspokoiłam w końcu swoją zachciankę i kupiłam w Lidlu oranżadę z Helleny!Jak wiem, ze to nie zdrowe ale chciałam poczuć ten smak dzieciństwa
Na obiad dziś ryż z kurczakiem i szparagamiTeż na szparagi miałam wielką ochotę.
Adam pojechał na zakupy a ja chyba się położę i odpocznę przez chwilę po jakaś taka śnięta jestem. Weekend był super ale bardzo mnie rozleniwił.
Miłego dnia dziewczęta!Neyla, bosa, niecierpliwa, chcebycmama, Laura, Cassie, Maniuś, Pati Belgia, małaMyszka, kasiuleek, mamasia lubią tę wiadomość
-
Heh to ja chyba jestem jeszcze dalej niż w murzyńskiej dupie
Mam może z 10 szt. ubranek tylko i nic więcej!
Wózek nie wybrany, jedziemy znowu oglądac w piątek, może tym razem coś zdecydujemy.
Mebelki mniej więcej wiem jakie a tak to nie wiem nic
Ale zostały 3 miesiące, wg mnie kupa czasu, na początku czerwca się wezmę bardziej za wybieranie, kupowanie tak żeby do lipca miec większosc. Po co ma stac, kurzyc się, jeszcze upatrzone aukcje mi znikną do tego czasu itp.
To tylko parę kliknięc i kurier przywiezie wszystko
Mój mąż chciałby już miec wszystko gotowe ale ja zawsze mam czas
Neyla, bosa, chcebycmama, Paula_071, Cassie, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
U nas póki co tez na spokojnie. Jeszcze od znajomych mamy jakieś kocyki dostać i co tam wynajdą. Pracuję do końca maja i póki co nie mam głowy. Coś spojrzę ale nic konkretnie.
Łóżeczko chcemy przez internet zamówić i wiele innych rzeczy także też wychodze z założenia, że kilka dni i dostawa do domu. Póki co musimy pokój pomalować więc bez sensu kupować, wnosić, potem wynosić do malowania i z powrotem wnosić.Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Gianna ja też myślałam że to tylko kilka kliknięć, proponuje żebyś zapisała sobie wcześniej dokładnie co chcesz kupić bo jak się zacznie zamawiać to można dostać oczopląsu i nie wie się czego chce- wybór jest duuży
wydawało mi się że jestem osobą decyzyjną ale chyba już nie
niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Magda mam masę linków z zakładkach więc nie jest źle
większosc z nich to Wasza zasługa - nie wiem co bym bez Was zrobiła
Mniej więcej wizję na pokoik mam, co do ubranek i pielęgnacji to postawię na minimalizm, także to mnie nie martwi. Martwi mnie tylko kwestia wózka bo ciągle coś nie takmałaMyszka lubi tę wiadomość
-
Szok jak ten czas leci.
Mam pytanie do dziewczyn, które nie chodzą na szkole rodzenia. Czy Wy jakos same się edukujecie w zakresie porodu?
Jak oddychać itp.
Może gdzieś w internecie coś czytacie, hmm?małaMyszka lubi tę wiadomość
Syn, roczek.
Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. -
chcebycmama wrote:Szok jak ten czas leci.
Mam pytanie do dziewczyn, które nie chodzą na szkole rodzenia. Czy Wy jakos same się edukujecie w zakresie porodu?
Jak oddychać itp.
Może gdzieś w internecie coś czytacie, hmm?
Tak, ja kupiłam kilka książek na temat ciąży i tam są też opisane aspekty porodu. Do tego korzystam z internetu, np. te strony:
https://www.profuturaprogram.pl/szkola-rodzenia/
http://www.kobiety.med.pl/cnol/index.php?option=com_content&view=section&layout=blog&id=5&Itemid=44&lang=pl
http://wyprawkabobasa.blogspot.com/p/spis-tresci.html
małaMyszka, chcebycmama lubią tę wiadomość
-
hej, ja kupiłam tylko trochę uzywanych ubranek, prać będę w okolicach czerwca-lipca. U nas w lipcu szykuje się remont łazienki to bez sensu cokolwiek wstawiać. W maju teraz zamówię pieluchy tetrowe, flanelowe,jakis kocyk, no i to co sama do szpitala potrzebuję, przecież pościel tak naprawdę od pierwszego dnia nie będzie potrzebna. Już bardziej materacyk i przescieradełko, ale to też da się przeskoczyć w razie czego. Łóżeczko mąż przywiezie jak będę już w szpitalu, skręci , postawi, to samo z wózkiem. ja tylko wybiorę i ewentualnie teraz sprawdzimy w sklepie ile wcześniej trzeba zamówić, a odbiór jak ja będę w szpitalu
no chyba że zdecyduję się na początek na kołyskę, to łóżeczko też może wtedy poczekać. Jakieś kosmetyki i tego typu sprawy też można załatwić na bieżąco. Tak myślę, jakoś się nie nakręcam.
Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, kiedyś jedna koleżanka mi mówiła, że łóżeczko, materacyk i mebelki powinny stać dużo wcześniej gotowe/skręcone żeby wywietrzały i straciły ten zapach "fabryczny". Co o tym myślicie?
niecierpliwa, Cassie, Maniuś, małaMyszka, kasiuleek lubią tę wiadomość
-
Migotkaa wrote:kasiulek gdzie zamawiałas taka posciel?
http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=37845379
Zamawiałam u tego sprzedającego:)
Pościel + ochraniacz wyszedł 105 zł.
Można podesłać jej zdj dowolnej pościeli/ kolorystyki i uszyją jaką chcesz:)
A my zaraz z mężem jedziemy podejrzeć synka. Ale się cieszęlys, magda sz, Neyla, Cassie, Paula_071, futuremama, małaMyszka, mamasia lubią tę wiadomość
-
lys wrote:Dziewczyny, kiedyś jedna koleżanka mi mówiła, że łóżeczko, materacyk i mebelki powinny stać dużo wcześniej gotowe/skręcone żeby wywietrzały i straciły ten zapach "fabryczny". Co o tym myślicie?
Dokladnie to samo z wozkiem, powinno to wszystko przynajmniej miesiac sie "wietrzyc"Cassie, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
olinka wrote:dziewczyny wasze łózeczka już stoją z pościela w pkkojach bo u mie jak narazie stoi samo łozeczko z materacem i w foli zapoakowana pośćiel kocyki itp..
już szykowac te łóżeczko tak pościelić i zakryc kocem hm.. sama nie wiem ? mój mąż to już chce wszystko szykować
Ja ściągnę nie długo tą pościel. Chciałam sobie popatrzeć troszkę i oko nacieszyć heh;p
Wyścignę ją i wypiorę później.Pulpecja, małaMyszka lubią tę wiadomość