SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
No właśnie i ja o tych poduszkach myślę, z jednej strony są bardziej mobilne niż taki ochraniacz 1-częściowy ale czy nie są za bardzo puchate?
Ale się wnerwiłam, rodzina mojego męża mnie przerasta... siostra męża się obraziła na nas że nie zadzwoniliśmy wczoraj po jej męża żeby po nas na lotnisko przyjechał tylko wzięliśmy taxi... Z nikim się konkretnie nie umówiliśmy, przecież to nasza sprawa jak wróciliśmy do domu..dziwne że będąc w ciąży chciałam jak najszybciej być w domu z torbami itp... co nie?
Ja nie wiem czy oni chcą krzywdę zrobić mi i małej? Ciągle jakieś nie halo Zacznę się rozglądać za zieloną kartą do Ameryki i spierdalamy jak najdalej...5ylwia, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
-
Witamy po intensywnym weekendzie
3 dni spędzone na powietrzu
jedzenia z grilla i ogniska sobie nie żalowalam
na szczęście czytałam Was na bieżąco bo chyba bym nie dała rady nadrobić
Lidl o nas pomyślałod 11 maja będą rzeczy dla maluszków i dla mam!
strona 14-15
http://gazetka.lidl.pl/617b3892-8665-468b-97f9-1d97db2bc9cd//html5.html#/1magda sz, Ewa123, małaMyszka, Laura, lys, Aga89, kasiuleek, bosa, aaaaga lubią tę wiadomość
-
Maja ma ulubioną piosenkę
leciała w hotelu na basenach, teraz ją puszczam i tak się wścieka
muszę powstrzymywać się żeby śniadania nie zwrócić bo tak mi daje po żołądku. Kocham to dziecko, potrafi mnie uspokoić jak nikt inny
https://www.youtube.com/watch?v=PjLTGfG14Y8małaMyszka, Laura, bosa lubią tę wiadomość
-
magda sz wrote:Maja ma ulubioną piosenkę
leciała w hotelu na basenach, teraz ją puszczam i tak się wścieka
muszę powstrzymywać się żeby śniadania nie zwrócić bo tak mi daje po żołądku. Kocham to dziecko, potrafi mnie uspokoić jak nikt inny
https://www.youtube.com/watch?v=PjLTGfG14Y8
stara piosenkaaaaaaa, ale bardzo fajna:)małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczynki
Witamy sie po deszczowym weekendzie majowym
a oczywiscie dzis rano slonce od rana napiernicza
ale sa i plusy...tak jak Magda pisala,wszystko pieknie rozkwitlo
Dzis mam jakiegos lenia,do niczego zabrac sie nie moge...ale nic pilnego w sumie nie mam,tak ze u mnie weekendu ciag dalszy
Nasz maly uwielbia muzykewariuje jak tylko cos mu puscimy
Euforia czekamy na wiesci
Milego dnia mamuski
Ps. Apropo tesciowych-ciekawe jakie kiedys bedziemy myAmberla, małaMyszka, Pulpecja, Laura, bosa lubią tę wiadomość
-
Hej.
Euforia zaciskam kciuki,bedzie dobrze.
Posciele sliczne,ja od poczatku przykrywalam kocykiem i do dzis dnia synus pod nim spi:-)
Wczoraj pol dnia brzuch twardnial,maly fikal jak szalony a dzis od 4-7 mialam skurcze,brzuch twardy i zaczelo mnie czyscic. Wzielam cieply prysznic i przeszlo a teraz leze.
5ylwia dzieki za cynk obym nie zapomniala.
My planujemy malowac pokoje za 2-3 tyg w weekend.małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
-
Cassie wrote:Tak dlugo szukalam tej poscieli na ebay az wkoncu znalazlam
Piekna jest.
Tylko czy do chlopca pasuje szary + fiolet? Hmmm
Ja jeszcze lozeczka nie mam ale mam wybrane - Guliver Ikea. Po kolejnej wyplacie pojedziemy je kupic w tym miesiacu niestety wydatki i oplaty na to nie powalajaja.
kasiulek gdzie zamawiałas taka posciel?małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
-
dziewczyny wasze łózeczka już stoją z pościela w pkkojach bo u mie jak narazie stoi samo łozeczko z materacem i w foli zapoakowana pośćiel kocyki itp..
już szykowac te łóżeczko tak pościelić i zakryc kocem hm.. sama nie wiem ? mój mąż to już chce wszystko szykowaćmałaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
-
Olinka a po co ma się kurzyć! Przecież to jeszcze 3 miesiące
Nie ma co przesadzać. ja mam zamiar złożyć łóżeczko, kupić materac i przygotować (wyprać i wyprasować) ubranka na początku lipca. Nie dajmy się zwariować
małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
Ewa123 -
W ogóle mam pytanie do dziewczyn ze zwierzaczkami. Kiedy i jak zamierzacie przygotować swoich pupili do nowego członka rodziny? Ja mam przygarniętą kotkę, która jest straszną przylepą, no ale w zasadzie tylko do mnie się tak lepi-darzy mnie miłością absolutną, zresztą z wzajemnością
no i boję się trochę jak zareaguje na bobaska. Wiadomo, że zostanie trochę zrzucona z piedestału, bo na pewno będę mieć mniej czasu dla niej niż w tej chwili.. Słyszałam, że dobrą metodą jest puszczanie nagrań z dziecięcym płaczem, żeby zwierzak przygotowal się do hałasu. Tylko kiedy zacząć taką "terapię"? Macie może jakieś pomysły, będziecie jakoś szczególnie przygotowywać zwierzaki do zmian?
Ewa123 -
no ja ubranka mam poprasowane i w reklamówkach w komodzie.
to teraz musze mojemu M to przetłumaczyćmałaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
-
Migotkaa wrote:Witamy i My:)
to już 3 trymestr, matko to juz niedługo:)
Euforia, trzymam kciuki, myślę, że przy leżeniu wyleżysz jeszcze długo i maleństwo nie bedzie chciało tak szybko wychodzić
Powiem Ci ze moja siostra niedawno lezała tydzień, głowka była tak nisko, że przy badaniu lekarz ją czuł, siostra polezała, dostała zastrzyki na rozwój płuc w razie "w", w tej chwili jest juz w domu i ma sie bardzo dobrze, wierze ze i z Toba bedzie tak samo:)
dziewczyny juz posciele pozamawiały, mi sie podoba ta http://allegro.pl/11cz-posciel-dla-dzieci-100x135-lub-90x120-34wzory-i5294611672.html?utm_source=criteo&utm_medium=cpc&utm_campaign=alluserscro, ktoras zamawiała? boje sie czy poduszki nie beda bardzo puchate i nie beda zajmowac za duzo miejsca?
Ja zamawiam wlasnie godzine siedzialam nad wybraniem wzoru i do tego wiszace girlandyCo do ochraniaczy mi po prostu te plaskie sie nie podobaja i nie sadze, zeby malenstwo mialo przez nie za malo miejsca. Do tego do kompletu biore tez posciel do wozka i ubolewam, ze nie maja rozkow
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2015, 11:49
-
Haha, to u nas jest na odwrót, mój mąż zawsze robi wszystko na ostatnią chwilę, na wszystko ma czas, za to ja jestem ta narwana
ale mimo wszystko jeszcze mnóstwo czasu wbrew pozorom, dlatego nie mam jeszcze żadnych pieluch, kosmetyków itp. Ale przecież teraz wszystko jes na wyciągnięcie ręki, to tak naprawdę jedno wyjście do apteki czy kilka klików w komputerze. Ja wychodze z założenia, że nie ma sensu żeby mi te rzeczy zalegały na półkach skoro w jedno popołudnie mogę sobie zrobić zakupy
małaMyszka, czarnaruda, bosa lubią tę wiadomość
Ewa123 -
nick nieaktualnyHej milego dnia!
Ja dzisiaj tylko w doskoku
Euforia czekam na wiesci!
magda no wlasnie mi sie t poduchy takie puchate wydaja ale juz widzialam ktores kolejne zdjecie 'na zywo' po zakupie i ona sa plaskie. Moze tylko na aukcjach to tak wyglada?
Bardziej mi to pasuje niz ochraniacz jednoczesciowy. Pozniej mozna te poduchy wykorzystac chociazby jako 'podupek' na krzeselka dzieciece.
U Nas poki co lozeczko wybrane ale jeszcze nie kupione. Ciuszki leza popakowane jeszcze z metkami, nie wyprane.
Jak tak patrze na Wasze postepy to czuje sie troche jak w szarej dupie za przpeproszeniem. Mimo ze cala wyprawke mam to jednak wozek, lozeczko, wanienka i staniki do karmienia trzeba kupic. Poscieli mam 2 komplety ale ten z tymi poduchami tak mi wpadl w oku ze bedzie 3ci komplet
niecierpliwa, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
-
olinka wrote:ja tez na tą pościela myślałam ale potem boje się ze dziecko bedzie duszno że za dużó tych poduszek
i dlatego wybrałam standardowy zestaw
o taki
http://allegro.pl/posciel-disney-4-el-90x120-kubus-z-przescieradlem-i5269393201.html
Kochana jak dziecku moze byc duszno przez poduszki, przeciez nie odcinasz mu tlenu
Kupujecie takze ochraniacz na materac i przescieradlo z gumka??małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
-
Ewa123 wrote:W ogóle mam pytanie do dziewczyn ze zwierzaczkami. Kiedy i jak zamierzacie przygotować swoich pupili do nowego członka rodziny? Ja mam przygarniętą kotkę, która jest straszną przylepą, no ale w zasadzie tylko do mnie się tak lepi-darzy mnie miłością absolutną, zresztą z wzajemnością
no i boję się trochę jak zareaguje na bobaska. Wiadomo, że zostanie trochę zrzucona z piedestału, bo na pewno będę mieć mniej czasu dla niej niż w tej chwili.. Słyszałam, że dobrą metodą jest puszczanie nagrań z dziecięcym płaczem, żeby zwierzak przygotowal się do hałasu. Tylko kiedy zacząć taką "terapię"? Macie może jakieś pomysły, będziecie jakoś szczególnie przygotowywać zwierzaki do zmian?
Ja mam 10 miesięcznego kocurka, też przylepę (tylko do mnie) i też przygarniętego. Zastanawiam się jak on zniesie pojawienie się dziecka, czy nie będzie zazdrosny. Planuję, że po urodzeniu dziecka, jeszcze kiedy będziemy w szpitalu, damy mu do powąchania jakieś pieluszki, ubranka pachnące dzieckiem a jak przyjedziemy z maluchem do domu to pozwolimy mu powąchać i "obejrzeć" dziecko. Nie słyszałam o puszczaniu nagrań z dziecięcym płaczem.Ewa123, futuremama, małaMyszka, bosa, aaaaga lubią tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:Kochana jak dziecku moze byc duszno przez poduszki, przeciez nie odcinasz mu tlenu
Kupujecie takze ochraniacz na materac i przescieradlo z gumka??
tak jak mam prześcieradło z gumką
hm.. jaki ochraniacz na materac
bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyniecierpliwa wrote:Kochana jak dziecku moze byc duszno przez poduszki, przeciez nie odcinasz mu tlenu
Kupujecie takze ochraniacz na materac i przescieradlo z gumka??
W JYSKu kupilam 2 przescieradla z gumka po 4zl za sztuke. Material - frotka.
Pod przescieradlo mam ceratke a na caly materac kupilam chyba 9 lat temu taki specjalny ochraniacz na zamek, mozna go prac (IKEA).
bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość