SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry
Na ból gardła to chyba miodek czosnek i ewentualnie płukanie.
Mnie dzisiaj czeka troche sprzątania, bo w weekend mężus się zmobilizowal i zrobił parę rzeczy w domu, które czekały od dawna. No tylko, ze sie przy okazji troche na bałaganilo. Milego dnia dziewczynki. Jeszcze raz polecam stronkę, która wrzucilam wczoraj wieczorem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2015, 06:34
Amberla, małaMyszka, lys, bosa lubią tę wiadomość
-
Majowy poniedzialeek:) za oknem mam tak kolorowo ze nie moge sie nacieszyc, zielono plus bialy, fioletowy,rozowy bez i tak paaachnie. Wszystko rozkwitlo na maxa jak nas nie bylo.
Magd ja mialam kilka dni ten wyciek zolty a pozniej ciagle taka przezroczysto biala siara. Lekarz mowil ze to norna bo bilubirina czy jak to sie zwie sie wytraca z nowopowstalych kanalikow. Ja musze czyms smarowac za bardzo boli zeby je tak same sobie zostawicciekawe jak bedzie wygladalo karmienie jak teraz zakladanie i sciaganie biustonosza to masakra. Ja sie nastawiam tylko na karmienie piersia, nie dopuszczam mysli ze bede te mleko modyfikowane gotowac w nocy kilka razy po 10 ml, oby sie udalo z cycem
Laura, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
-
magda sz wrote:Majowy poniedzialeek:) za oknem mam tak kolorowo ze nie moge sie nacieszyc, zielono plus bialy, fioletowy,rozowy bez i tak paaachnie. Wszystko rozkwitlo na maxa jak nas nie bylo.
Magd ja mialam kilka dni ten wyciek zolty a pozniej ciagle taka przezroczysto biala siara. Lekarz mowil ze to norna bo bilubirina czy jak to sie zwie sie wytraca z nowopowstalych kanalikow. Ja musze czyms smarowac za bardzo boli zeby je tak same sobie zostawicciekawe jak bedzie wygladalo karmienie jak teraz zakladanie i sciaganie biustonosza to masakra. Ja sie nastawiam tylko na karmienie piersia, nie dopuszczam mysli ze bede te mleko modyfikowane gotowac w nocy kilka razy po 10 ml, oby sie udalo z cycem
małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
-
Czesc wam czekam przed lab dzisiaj test glukozy mam nadzieje ze dam rade 3majcie kciuki
Milego dzionka ps w gdansku padamamasia, kasiuleek, małaMyszka, lys, Aga89, bosa lubią tę wiadomość
-
Niecierpliwa u nas do szpitala tylko krem do pupu dziecku, jedna paczke chusteczek mokrych i to tyle mozesz miec jedna mala paczke pampersow 1 i chyba ze nie zuzyjesz to mozesz i nie musisz zostawic w szpitalu jako cegielke. Nic wiecej dla dziecka nie potrzebujesz.
niecierpliwa, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
-
Jak włączyłam dzień dobry TVN to dopiero zjarzyłam ze dzisiaj maturzysci mają swój dzień !
Jej..
Mój kolega zdał angielski i matematyke na duzo % (ok 80-90) a matmy nie zdał i juz 7 (maj i sierpień) razy podchodził do matmy i za kazdym razem 1-2 pkt mu brakuje..Gość jest bardzo mądry,inteligentny,ale tej mamty nie moze zdać;/ ma swoją działalnosc, dobrze mu idzie ale chce miec tą mature, szkoda mi goscia..małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
-
psioszka11 wrote:Magda, ja kiedyś pisałam o materacach z racji tego,że jesteśmy alergikami. Pytanie skierowałam do położnej ze szkoły rodzenia i ona nam odradziła grykę- jeśli dziecko będzie alergikiem to przez roztocza może dojść do zagnieżdżenia robaków- a u nas to na 100%, bo i ja i mąż jesteśmy alergikami. Poleciła zakupić lateksowo kokosowy. Znalazłam taki w sklepie internetowym Aruś. Zresztą większość rzeczy tam zamówiłam.
My też planujemy lateks-kokos. Mąż jest uczulony na roztocza chyba, pierze. Jak tylko gdzies kurzu wiecej to zaraz kicha i nos zawalony. O gryce też słyszałam, że w takim przypadku lepiej zrezygnować.
A poza tym ogólnie mają one dobre opinie i dla kręgosłupa dzieckamałaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
-
Hej brzuchatki !
Własnie rozpoczełam 28 tydzien - III trymestr , to juz na prawdę ostatnia prosta !)
co do materaca dla dzieciatka to ja planuje chyba to sie nazywało "gryka-kokos" ? .
Miłego dnia)
kasiuleek, Laura, małaMyszka, Martucha86, Maniuś, mamasia, apaczka, lys, bosa lubią tę wiadomość
-
Witajcie dziewczyny,
nie czytałam Was juz od czwartku popołudnia no i chyba nie nadrobie.
Wyjazd był bajeczny, zrobiłam z mężem duuużo km samochodem.
Zwiedziłam Pieskowa Skałę w Ojcowie, Wawel i rynek w Krakowie i Pałac w Mosznej.Taki weekend we dwoje, za kilka miesięcy juz tylko z dzieckiem będziemy wyjeżdżać.
)
Teraz wracam do rzeczywistości. Czeka na mnie kosz pełen prania, odkurzanie, coś na obiad musze wymyślić z ziemniakami. Musze pograbić ziemię (mieliśmy małe rewolucje w ogrodzie).
Franciszek pięknie się ruszał przez cały wyjazdJeszcze maj, a w czerwcu myślę, że już coś będziemy kupować dla maluszka.
Miłego dnia dziewczyny!Laura, małaMyszka, magda sz, lys, bosa lubią tę wiadomość
Syn, roczek.
Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. -
kasiuleek wrote:A to łóżeczko synka:P
I pościel o której pisałam wczoraj.
Jeszcze falbankę chce białą na dół dać.
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/acce6bba324a.jpg
Oczywiście nie będzie stało tak przy grzejniku;p
Masz mój gust!małaMyszka, kasiuleek, bosa lubią tę wiadomość
Syn, roczek.
Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. -
lys wrote:to może coś takiego:
http://www.smyk.com/lansinoh-korektor-plaskich-brodawek-piersiowych,p1100166630,swiat-niemowlaka-p
http://www.smyk.com/nuby-odciagacz-brodawek-sutkowych,p1080166121,swiat-niemowlaka-p
http://hurtmedyczny.pl/pl_PL/p/s/1992
http://www.smyk.com/medela-oslona-formujaca-brodawki-typ-muszla-2-szt,p1044874152,swiat-niemowlaka-p
i info, może się przyda
http://www.blog.przedporodem.pl/karmienie-plaskimi-lub-wkleslymi-brodawkami-czy-jest-mozliwe/
Dziękuję Iys!! zaraz biorę sie za czytanie:)
małaMyszka, lys, bosa lubią tę wiadomość
-
Nadrobiłam Was.
Właśnie szykuję sobie drugie śniadanie. Tak mnie naszło na jajeczka, że nie mogę się doczekać aż się ugotują.
Drugie pranie się skończyło.
Mały fika aż miło... Już nie ma znaczenia czy wypiję herbatkę czy zjem coś słodkiego... Fika jak siedzę, stoję, leżę, chodzę...
W środę teściowa chce mnie zabrać do bobo wózków. Nie wiem jak im przetłumaczyć, że ten który wybrałam będzie miał wszystko co potrzeba. Może gondola nie będzie ogromna, ale ma wszystko czego będziemy potrzebować. Obiecałam mężów, że potrenuję z chodzeniem z gondolą. Ale chyba nie pojadę z teściową tylko pojadę z mężem i sam zobaczy co i jak.
Trzymam kciuki za wizyty i badania.Magd, magda sz, Laura, lys, bosa, mamasia lubią tę wiadomość
-
Czesc
witam się po majówce, całą spędziłam poza domem, nie czytałam Was i sporo nadrabiania miałam ale nadgoniłam.
Euforia kochana... trzymam mocno kciuki za Was! mocno wierzę, że Twój Maluszek posiedzi jeszcze troszkę w brzuchu i wszystko będzie dobrze. Musisz przede wszystkim myślec pozytywnie i zero stresów ;*
Mąż pomalował sypialnię i jeśli chodzi o Magnat Ceramic to potwierdzam pozytywne opiniebardzo ładnie wychodzi, ale kolor ciemniejszy na ścianie niż w opakowaniu zdecydowanie więc warto wziąc to pod uwagę
Ok biorę się za lekkie ogarnięcie mieszkania, obiad i lecę na zakupy bo w lodówce pustka.
Miłego poniedziałku, mam nadzieję, że u Was ładniejsza pogoda, bo u mnie deszcz
magda sz, małaMyszka, Laura, euforia, bosa lubią tę wiadomość
-
hej dziewczyny
u mnie dziś szazro ponuro eh.. tak samo jak mój nastruj
wszystko mnie wkurza a na dodatek męcza mnei duszności chyba od zmiany tej pogody..
maż w pracy ja dziś na nic nie mam weny dziś na obiad gulasz z makaronem bo nie mam zimneików a nie mam ochoty iść na zakupy w sumie to i w lodówce pustki ale to może póżniej zbiore się na zakupy..
małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
-
Witamy i My:)
to już 3 trymestr, matko to juz niedługo:)
Euforia, trzymam kciuki, myślę, że przy leżeniu wyleżysz jeszcze długo i maleństwo nie bedzie chciało tak szybko wychodzić
Powiem Ci ze moja siostra niedawno lezała tydzień, głowka była tak nisko, że przy badaniu lekarz ją czuł, siostra polezała, dostała zastrzyki na rozwój płuc w razie "w", w tej chwili jest juz w domu i ma sie bardzo dobrze, wierze ze i z Toba bedzie tak samo:)
dziewczyny juz posciele pozamawiały, mi sie podoba ta http://allegro.pl/11cz-posciel-dla-dzieci-100x135-lub-90x120-34wzory-i5294611672.html?utm_source=criteo&utm_medium=cpc&utm_campaign=alluserscro, ktoras zamawiała? boje sie czy poduszki nie beda bardzo puchate i nie beda zajmowac za duzo miejsca?magda sz, Maniuś, Martucha86, małaMyszka, Laura, niecierpliwa, euforia, lys, kasiuleek, bosa lubią tę wiadomość
-
Migotkaa wrote:Witamy i My:)
to już 3 trymestr, matko to juz niedługo:)
Euforia, trzymam kciuki, myślę, że przy leżeniu wyleżysz jeszcze długo i maleństwo nie bedzie chciało tak szybko wychodzić
Powiem Ci ze moja siostra niedawno lezała tydzień, głowka była tak nisko, że przy badaniu lekarz ją czuł, siostra polezała, dostała zastrzyki na rozwój płuc w razie "w", w tej chwili jest juz w domu i ma sie bardzo dobrze, wierze ze i z Toba bedzie tak samo:)
dziewczyny juz posciele pozamawiały, mi sie podoba ta http://allegro.pl/11cz-posciel-dla-dzieci-100x135-lub-90x120-34wzory-i5294611672.html?utm_source=criteo&utm_medium=cpc&utm_campaign=alluserscro, ktoras zamawiała? boje sie czy poduszki nie beda bardzo puchate i nie beda zajmowac za duzo miejsca?
i dlatego wybrałam standardowy zestaw
o taki
http://allegro.pl/posciel-disney-4-el-90x120-kubus-z-przescieradlem-i5269393201.htmlmałaMyszka, bosa lubią tę wiadomość