X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Ja się boję, że się pohaftuję po tej glukozie, tym bardziej że ma być na czczo, a ja na czczo nie toleruje słodkich produktów, i tak siedzieć jeszcze 2h po tej glukozie to mi się wydaje okropne.

Dziewczyny, które biorą euthyrox - czy przed glukozą brałyście tabletkę, czy później po wszystkich pobraniach?
    Ja ze względu na to, że robiłam komplet badań w tym FT4 to nie brałam rano tabletki. Wzięłam godzinę przed pobraniem ostatniej probówki na glukozę. Bez popijania wodą.

lys, bosa lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • rybka1988 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja fride kupilam za 20 zl w aptece, do pepka ocenisept czy jakos tak, do buzki plyn z ziajki do calego ciala nawilzajacy chociaz moja kolezanka urodzila latem i kapala dziecko w krochmalu bo mialo takie potowki. Z podkladami sie zgodze bo po wyjsciu ze szpitala od razu poszly podpaski maksi bo podklady cos okropnego. Do mycia buzki mialam pieluszke, nie kupowalam zadnych wacikow. Kazda zdecyduje sama co wygodniejsze i bardziej praktyczne :-) wazne zeby dzidzie nie plakaly ;-)

małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

89fb222d8f99a787cb58ecdeecb7f007.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chalwa mleczna - cos cuudooowneeeegoo!!!!!!

Aga89, Cassie, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • rybka1988 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Cassie ta ciemieniucha to często się pojawia?
    Pozwole sobie odpowiedziec. Moj synek nie mial wcale, a kolezanki synek do roku czasu co chwile. Wydaje mi sie ze to kwestia indywidualna od samego poczatku

magda sz, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

• Aga89 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys ja robiłam glukozę i TSH razem wiec Euthyrox wzięłam pół godziny przed 3 pobraniem krwi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2015, 20:07

lys, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha, to może kupię specyfik na to jeżeli się pojawi. Mam jakby co to Oilatum też.
    No i wracam do tematu materacyków, łóżeczko zamówione i chciałam też materac ale muszę poczytać. Już miałam lateks zamawiać ale naczytałam się że mało on przepuszcza powietrze. Gryka kokos się cykam z tymi robalami, pianka też mnie nie przekonuje. A co myślicie o sprężyna kokos?

Karolina ja słodycze odstawiam do glukozy bo wyjdzie mi zaawansowana cukrzyca :D Aaaale mam 5kg pomarańczy zerwanych z drzewka :) są prze przepyszne, bałam się że nadbagaż będzie ale się wyrobiłam na styk :)

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasne Cassie, można taniej kupić niektóre produkty w markecie, ale np. aspirator frida wraz zapasem filtrów w tej aptece wyszedł mniej niż 25 pln, do tego przy większych zakupach przesyłka jest gratis.
    No i pozostaje kwestia osobistych preferencji kosmetycznych. Ja szarego mydła nie lubię i nie będę stosować.
    Można kupić jeden krem i na brodawki i do pupy dziecka, np. ten bepanthen.
    Nie używam myjek, gąbek itp. - dla mnie to siedlisko bakterii.
    Szczotka dla dziecka moim zdaniem jest potrzebna i główka powinna być szczotkowana w celu poprawy ukrwienia główki i wzmocnienia cebulek.

Amberla, apaczka, małaMyszka, futuremama, bosa lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys bo Ty też byłaś w temacie materacyków? czytałaś o tym coś więcej może?

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • olinka Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny
    no ja dziś dostane szału z moim M kłócimy się o byle co zaczoł jakies głupie teksty do mnie gadać no kosmos a teraz się obraził i powiedział ze nie śpi zemna w sypialni tylko obok w pokoju na podłodze |( bo chiwlowo wyrzuciliśmy kanape i czekamy na nową)
    i co on myśli że mi się go żal zrobi.. ale mam nerwa na tego gagatka najchętniej bym się spakowała i wyjechała z tego domu

49d65f8aff.png
    "Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę...Jestem Przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje Dziecko... A ja Twoja mama"

• lys Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Lys bo Ty też byłaś w temacie materacyków? czytałaś o tym coś więcej może?

Wiesz ja będę kupować ten co już tu link wrzucałam, z pianki.
    I po wszystkim co przeczytałam dla mnie wybór jest tylko między dobrą pianką, a latexem.
    Co do sprężyn, jeśli mówisz o materacu zwykłym bonellowym to ja bym nie kupiła, a jeśli sprężyny kieszeniowe to chyba cenowo wychodzi drogo?, ale dla małego bobasa tez bym raczej nie kupiła.

EDIT: z tym latexem jest tak, że trzeba wybrać taki materacyk, który ma specjalne "kanaliki" czy "otworki", które przepuszczają powietrze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2015, 20:30

magda sz, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to wyrodna matka ze mnie ;) moje dzieci maja po 6 i 8 lat i w zyciu nie mialy czesanych wloskow ;)

To zalezy jak sie myjke gabke utrzymuje w czystosci. Myjke gotuje razem z recznikami w 90* raz w tygodniu.

Dlaczego pisze o szarym mydle - ono chyba jako jedyne pozbyte jest chemii ktora jest w wiekszosci kosmetykow. Moj mlodszy mial alergie na te wszystkie babmino nivea itp. szarym mydlem mylam mu cale cialko lacznie z wloskami i problem sie skonczyl. W zyciu nie uzywalam zadnych plynow do kapieli.
    Oliwki tez poszly na bok - po kazdej oliwce wysypka, pediatra polecila mi oliwe z oliwek (ktora wg roznych for zatyka pory - nie zgadzam sie z tym) i problem sie skonczyl.

Te wszystkie cuda alergczne oczywiscie minely w ktoryms tam miesiacu zycia.

I jeszcze w temacie kosmetycznym - pampersy - nie wiem czy sa one jeszcze na rynku czy nie, kiedys wyszla seria z wkladka aloesowa. Matko swieta.... nigdy wiecej starszy syn dostal takiego odpazenia pupy ze zadne bepantheny, sudocremy nie pomagaly tylko masc robiona na recepte.

Jako zasypke - maka ziemniaczana.

Jestem zdania ze czym mniej chemii w zyciu dziecka tym lepiej dla niego no i w kieszeni zostaje w cholere kasy.

Fride tez kiedys kupilam za ok 20zl ale to bylo chyba 9lat wstecz.

Magda starszy syn nie mial ciemieniuchy , mlodszy mial.
    A te emulsje Oilatum (e.specjalna) stosuje do dzisiejszego dnia jak cos na skirze wyskoczy czy mnie czy dziecku.

małaMyszka, bosa, Hermiona lubią tę wiadomość

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szare mydlo ponoc jest najlepsze. Kolezanki coreczka zle reagowala na te rozne plyny dla dzieci i pediatra powoedzial ze dla dzieci najzdrowsze jest szare mydlo i po nim rzeczywiscie po nim skora wrocila do normy.

Nie kupujcie tez pampersow na zapas, kolezanka synkowi kupila pampers - uczulenie, happy- uczulenie, dada- uczulenie i nie wiem w koncu na ktorych stanela..

Ja kupie 1 paczke pampers,a te masci na brodawki,cos na ciemieniuche to wtedy jak to bedzie potrzebne,aptek nie brakuje, a szkoda zeby kupic i mialo sie zmarnowac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2015, 20:34

Cassie, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • rybka1988 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam tez kosmetyki z serii AA dla dzieci i niemowlat. Materacyk ja mam juz pianke kokos i chyba bedzie ok. Masakra jedno dziecko ponad 5 lat juz a przy drugim sraczki dostaje! Za duzo tego jest

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciliśmy już do domu:) Jak tu ciepło, w Szczawnie było dobrych klika stopni chłodniej.

Euforia - trzeba wierzyć, że będzie dobrze. Nawet jeśli ktokolwiek z personelu wątpi, Ty nie możesz tracić nadziei:*

lys - chyba mieszkamy baaardzo blisko siebie, ja do Simply mam z 800 metrów (biorąca pod uwagę, że są całe 3 we Wrocławiu obstawiam, że mówisz o tym na Hubskiej) :) Widziałaś, od środy będą pampersy za 35zł. Nie wiem czy to okazja i już kupować chociaż z paczkę? http://www.simply-market.pl/gazetka/dolnoslaskie/wroclaw/simply-market-wroclaw-hubska-102-118/

Cassie - widzisz, dwie położne z którymi rozmawiałam mowily, że większość kobiet karmiących używa kremu do brodawek, a zwłaszcza te które mają pierwsze dziecko. Myjki nie będę używać do dziecka - będę je myć ręką, a do buzi wolę jednorazowe produkty niż rzeczy które zbierają bakterie. Podkłady poporodowe moja bratowa używała poźniej w miejscach publicznych do przewijania synka, więc przyda się jak nie dla nas to dla malucha. Chyba, że mówisz o tych podkładach ala podpaski.

euforia, magda sz, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Euforia, więsz mi co napisało Belly?

Tydzień 25

O Dziecku

(...)
    Urodzone w tym czasie dziecko dzięki zaawansowanemu sprzętowi medycznemu miałoby już szanse na przeżycie (decydującym aspektem stanowiącym o możliwości przeżycia wcześniaków jest rozwój płuc).

:)))

euforia, lys, magda sz, małaMyszka, bosa, Weridiana lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • lys Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula eheheh fakt brdzo daleko od siebie nie mieszkamy, ale też nie tak blisko blisko, bo ja mam 500m ale do Simply na Zwycięskiej ;)

Co do promocji pampersów to trzeba porównać cenę w necie, bo ja nie ma zielonego pojęcia czy to rzeczywiście promocja.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny odnośnie tego szarego mydła to wcale nie jest ono takie super, bo jest dość mocno wysuszające. Ja to bym tego bardziej używała, ale jako odplamiacza...

9f7jtv73juycdhvl.png
  • euforia Ekspertka

Wysłany: 3 maja 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Wam Kochane, za wszystkie mile slowa i modlitwe to na prawde pomaga. Dzisiejszy dzien minal mi zdecydowanie lepiej, jutro rano badanie wiec zobaczymy jak wyglada sytuacja. Mam nadzieje ze jutro bede same dobre wiadomosci!

lys, Paula_071, niecierpliwa, rybka1988, Aga89, Cassie, apaczka, Laura, Maniuś, Pulpecja, magda sz, Martucha86, KasiaeN., mamasia, kasiuleek, Miru, futuremama, małaMyszka, Y, bosa, Weridiana, gosia.b, zabka11 lubią tę wiadomość

Synek Mamusi :)
    f2w33e3kum1d34qa.png

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a do szpitala tez musimy brac pampersy??

• rybka1988 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    euforia wrote:
    Dziekuje Wam Kochane, za wszystkie mile slowa i modlitwe to na prawde pomaga. Dzisiejszy dzien minal mi zdecydowanie lepiej, jutro rano badanie wiec zobaczymy jak wyglada sytuacja. Mam nadzieje ze jutro bede same dobre wiadomosci!
    Czekamy w takim razie na dobre wiesci!!! Jestesmy z Toba kochana!

euforia, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

‹‹ 911 912 913 914 915 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ