X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Siostry!
    My też już wróciliśmy. Megggaaaa wypoczęliśmy. Pogoda nad morzem super- ani razu przez 3 dni nie padało:). W piątek cały dzień spacerowaliśmy. W sobotę pojechaliśmy na biwak z kuzynostwem-cały dzień nad jeziorkiem. A dziś wracaliśmy. Cudne 3 dni. Leon był spokojny,aczkolwiek podróż w aucie 4-5h już nie dla mnie.Mimo leżenia z tyłu z psem, to nogi miałam jak banie, ale warto było- bardzo dobrze mi się oddychało nad morzem.
    A i byliśmy u mojej kuzynki- jej syn akurat w tyg kończy roczek. I dała nam nosidełko Maxi Cosi, bo już wyrósł,więc problem się sam rozwiązał. Bo jednak miałam dylemat czy brać wózek 3w1 z gorszym nosidełkiem czy 2w1 i dokupić lepsze, a teraz mam już z głowy.
    Euforia, zaciskam kciuki i jestem z Tobą myślami. Niech synek zostanie z Tobą jak najdłużej.
    My jutro na wyniki,a w środę wizyta:)

niecierpliwa, magda sz, lys, małaMyszka, Paula_071, mamasia, futuremama lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • rybka1988 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wizyta 11 nie mam pojecia jak wytrzymam. Jestem ciekawa ogromnie ile moja niunia wazy i jak podrosla bo byla mniejsza niz wskazuje termin.

Neyla, małaMyszka, futuremama lubią tę wiadomość

89fb222d8f99a787cb58ecdeecb7f007.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • lys Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizytę 07.05 i muszę jeszcze porobić badania i tą nieszczęsną glukozę fuj

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2015, 18:02

małaMyszka lubi tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • kasiuleek Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie- ja czuje bardzo często tak niziutko jakby chciał sobie już wyjść:)
    Rzadko kiedy czuje na wysokości pępka a już w ogóle powyżej:)

U nas dzisiaj w końcu piękna pogoda. Pojechaliśmy sobie na małą wycieczkę do zoo, teraz godzinkę poleżę i znajomi mają przyjechać na grilla:)
    Czy to prawda, że nie powinnyśmy jeść nic z grilla?;/
    Wczoraj znajoma coś mi dogryzła, że nie powinnam a ja nic o tym nie słyszałam?

Tutaj zamówiłam pościel: http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=37845379

Cassie, małaMyszka lubią tę wiadomość

2nn39n73yer8iupj.png
    07jyqdc.png

• Neyla Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez czekam tego 11.05 a czas dluzy sie w nieskonczonosc...

rybka1988, małaMyszka lubią tę wiadomość

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też tak max 30 sekund. Ok, to jak mówicie, że to normalne to się nie martwie :)

Ewa123
  • kasiuleek Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My idziemy jutro na badanie 4d:D
    Kurcze wydatek duży, ale mamy nadzieje, ze będzie warto!
    Już nie możemy się doczekać. Po tym weekendzie to na pewno sporo przybrał ten nasz synek kochany;)

magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

2nn39n73yer8iupj.png
    07jyqdc.png

• magda sz Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulek ja myślałam że nie warto, te zdjęcia dzieci 4d- twarzy no nie oszukujmy się nie są za piękne, można zobaczyć wstępnie do kogo będzie podobna dzidzia :) no ale dla mnie dużym atutem było zobaczenie wszystkich narządów- bardzo dokładnie. Spokojniejsza jestem dzięki temu :) Ile płacisz na takie usg? ja za baardzo szczegółowe usg 4d, te wszystkie przepływy krwi, usg dowcipne szyjki, film i zdjęcia zapłaciłam w wawie 250zł nie wiem czy to dużo czy mało ale no warte to było każdej złotówki.

Aga89, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Aga89 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda a możesz mi podać namiary na to USG? W czerwcu wybieram się do rodziców do warszawy i może bym się skusila na takie :-) moja lekarka z warszawy tylko 2d robi.

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam zamiaru sie w jedzeniu potraw z grilla ograniczac ;)
    Jadlam takie potrawy w pooprzednich ciazachi teraz tez. Jak bede karmic bede sie ograniczac ;) teraz nie mam zamiaru.

Ta glukoza sama w sobie nie smakuje az tak zle, po Waszych opisach spodziewalam sie tony lukru w srodku czy cos a to calkiem ok smakowalo tylko pozniej moj organizm dziwnie reagowal i to tyle.

• lys Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się boję, że się pohaftuję po tej glukozie, tym bardziej że ma być na czczo, a ja na czczo nie toleruje słodkich produktów, i tak siedzieć jeszcze 2h po tej glukozie to mi się wydaje okropne.

Dziewczyny, które biorą euthyrox - czy przed glukozą brałyście tabletkę, czy później po wszystkich pobraniach?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2015, 18:59

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Andzia 34 Ekspertka

Wysłany: 3 maja 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez jeszcze raz muszę glukoze powtarzac :( a 4 d nie robiłam dzidzia była zle obrucona moze w 30 tygodniu

sbgosbt.png

74dn1tf.png

• Andzia 34 Ekspertka

Wysłany: 3 maja 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zdradzcie mi co kupujecie na początek w aptece co trzeba miec bo nie wiem a nie znalazłam postu tylko wiem ze kupujecie

sbgosbt.png

74dn1tf.png

• lys Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja dzidzia też nie współpracuje z mamą i panią doktor i nie chce pokazać buźki, a ja bym bardzo bardzo chciała mieć zdjęcie 3d twarzy mojej kruszynki. Dla mnie jest to niesamowicie piękna pamiątka (pod warunkiem że uda się zrobić dobre zdjęcie).

małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia 34 wrote:
    Dziewczyny zdradzcie mi co kupujecie na początek w aptece co trzeba miec bo nie wiem a nie znalazłam postu tylko wiem ze kupujecie

Do porodu:

- majtki siateczkowe jednorazowe i wielorazowe
    - podkłady porodowe - min. 2 opakowania po 10 szt.
    - wkładki laktacyjne
    - krem na popękane brodawki - bepanthen lub czystą lanolinę firmy Lansinoh - przyda się też dzidziusiowi na wrażliwą skórkę.
    - podkłady higieniczne - pozwalają utrzymać w czystości pościel i łóżko. W części szpitali są standardem. Jeżeli nie wykorzystacie ich w szpitalu, przydadzą Wam się na pewno w domu.
    - Tantum Rosa - działający miejscowo lek sprzedawany w saszetkach do rozpuszczenia w wodzie i przemywania miejsc intymnych. Zmniejsza uczucie bólu, świądu, pieczenia oraz obrzęk okolic intymnych i poprawia nieco komfort funkcjonowania po porodzie siłami natury, w szczególności gdy niezbędne było nacięcie krocza. Lek jest oczywiście bezpieczny dla mamy karmiącej i dziecka.

Dla dziecka:

- Dobry krem do pupy – to podstawa codziennej pielęgnacji skóry malucha – np.: linomag (zielony), bephanten, sudocrem (działa bardzo wysuszająco i raczej należy stosować go krótko).
    - Środki do mycia/środki do kąpieli – mydełko do mycia. Mydełko może być też stosowane zamiennie z nawilżającymi środkami do kąpieli (tzw. emolientami), które mają również właściwości myjące, a bardzo dobrze sprawdzają się, zwłaszcza w przypadku dzieci z problemami skórnymi, np. Oilatum.
    - Duże bawełniane waciki do mycia buźki
    - Nożyczki do paznokci – z zaokrąglonymi końcami, np. Baby Ono
    - Roztwór soli fizjologicznej w ampułkach - do przemywania oczu,
    - Zestaw do pielęgnacji pępka – zdania na temat pielęgnacji pępka są podzielone, nawet wśród lekarzy - obecna tendencja propagowana w szpitalach położniczych jest taka, aby utrzymywać pępek w czystości i suchości lub ewentualnie stosować octenisept … aczkolwiek wciąż wielu lekarzy pediatrów uważa, że najlepiej do tego celu służy zwykły spirytus 70%
    - Szczotka do włosów z miękkim naturalnym włosiem
    - Krem "sezonowy" do buzi - zależnie od pory roku: w zimie krem natłuszczający (np. Lipobase lub marki Iwonstin), latem krem z filtrem najlepiej 50.
    - Aspirator do nosa (lub ewentualnie gruszka) - niezbędny do odciągania wydzieliny z noska malucha i niezastąpiony w przypadku infekcji.

EDIT: na str 849 i 853 są linki do konkretnych produktów

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2015, 00:44

magda sz, małaMyszka, Andzia 34, bosa lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga89 wrote:
    Magda a możesz mi podać namiary na to USG? W czerwcu wybieram się do rodziców do warszawy i może bym się skusila na takie :-) moja lekarka z warszawy tylko 2d robi.

Aga - http://www.usgecho4d.pl/ polecam w 200%, pani dr. Jalinik. Robiła usg aż wszystko zobaczyła- trwało łącznie ok 30 min plus przerwa pół godz. na jedzenie żeby dzidzia zmieniła pozycję bo nie dała serducha zobaczyć :) wszystko opisywała, całe usg widziałam monitor. Na lepszym usg nie byłam :)

Pojechaliśmy zadowoleni z listą zakupów do kerfura.. cieszymy się że parking wolny... po czym dotarło do nas że dziś 3maja.. tępaki z nas :D

małaMyszka, Aga89, psioszka11, Paula_071, futuremama, Migotkaa, bosa, zabka11 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • rybka1988 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/febc8edc8de6.jpg wprawdzie nie placilam za zdjecia ale lekarz przy okazji zrobil ujecie zimnego lokcia. Sama słodycz :-)

lys, niecierpliwa, małaMyszka, kasiuleek, mamasia, bosa lubią tę wiadomość

89fb222d8f99a787cb58ecdeecb7f007.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wybacz ze zaznacze ale duzo z tej listy mozna kupic taniej poza apteka.

Zamiast tatnum rosa polecam myslo bialy jelen albo plyn do higieny intymnej z wyciagiem kory debu.

Szczotka to wg mnie zbedny wydatek.

Frida - aspirator do nosa max 30zl na allegro.

Wkladki laktacyjne max 5zl w np. auchan.

Zamiast wacikow do mycia buzi - myjka.

Mydelka Nivea bambino zastapic szarym mydlem.

Krem na brodawki - mozna kupic gdy bedzie potrzebny, 90% mam go kupuje i nie uzywa.

Podkladow poporodowych Bella wystarczy w zupelnosci 1 paczka.

Zestaw do pepka - wystarczy octisept? Czy Szaszetki Tribactic.

Tyle z mojego dzieciowego doswiadczenia.

Z apteki mam tylko podklady, ampulki z sola do oczek, octisept i Emolium - emulsja specjalna (super na ciemieniuche u problemy skrone).

Resze kupilam podczas zwyczajnych zakupow w zwyklych sklepach. W porownaiu z cenami apteki zaoszczedzilam +-200zl.

• magda sz Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie ta ciemieniucha to często się pojawia?

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja czuje kopniaki z reguły właśnie u góry w żołądek, po bokach też dość często a u dołu najrzadziej, ale za to jak już w pęcherz kopnie to tak że trzeba biegiem do łazienki :)

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
‹‹ 910 911 912 913 914 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ