SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDo higieny intymnej od lat uzywam Lactacyd. Ale na czas pologu juz mam zapas wyciagu z kory debu.
Ja sie zastanawiam gdzie Ci ludzie robili prawo jazdy ze nie potrafia parkowac, cofac? Stoja kontenery ze smieciami wysokie na ponad metr a ludzie cofajac w nie wjezdzaja... no chyba trzeba byc slepym...
Ja powoli zmusze zrezygnowac, spojenie w obojetnie jakiej pozycji mnie boli wiec robimy z mezem pauze. On juz delikatniejszy niz jest byc nie moze a mnie i tak boli
smutno mi z tego powodu bo oboje chcemy a ja nie umiem
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnygianna z tymi spodenkami mialam doslownie ten moment wczoraj. Mysle losie jak duszno ide po krotkie spodenki, mialam takie za duze w tylku z H&M w udach weszlo a tu nie da sie dopiac... no tak zapomnialam ze jestem w ciazy
małaMyszka, gianna88 lubią tę wiadomość
-
magda sz wrote:Neyla z seksem to ciężko się robi.. na jezdzca muszę pić wodę co kilka min bo się można zasapać, na łyżeczki jeszcze ujdzie no i na pieska. Sam seks nie sprawia mi tyle przyjemności co taka bliskość ciało do ciała. No mi o dziwo jeszcze wychodzi taka pozycja pol na jezdzca pol na lezaco, bo wtedy kontroluje nacisk na brzuch...na lyzeczke nie wychodzi, a na pieska nie dochodze cholera....ochota jest ale mozliwosci ograniczone.
My tez dzisiaj studniowka.
małaMyszka, kasiuleek lubią tę wiadomość
-
My od początku ciąży tylko na jeźdźca. Jakoś mi w niej najwygodniej. Bo brzuch nie jest ściśnięty a ja mogę kontrolować, żeby nie była za głęboka penetracja.
Zmartwiłyście mnie z tymi spodenkami. Ja też mam takie krótkie, które przed ciążą spadały mi z tyłka, aż boję sie je teraz założyćAle chyba muszę żeby ewentualnie kupić jakieś na lato. Wczoraj jechałam do lekarza w dżinsach i tyłek mi sie tak spocił, ze szok.A jedyne takie letnie, cienkie spodnie były akurat w praniu, tzn mokre na suszarce. Muszę kupić sobie jeszcze jakąś jedną parę na zmianę.
Wczoraj Marta mało się ruszała aż się zmartwiłam, dziś za to szaleje. Chyba jej też gorąco było i odpoczywała
Obiad ugotowany, idę się położyć przed tv i odpocząć bo coś śnięta jestem.małaMyszka, Cassie, niecierpliwa lubią tę wiadomość
-
Nadrobiłam Was
Rano po śniadanku poszłam z mężem na spacer, tzn. on musiał pójść do jednostki wojskowej z protokołami, a my z piesą przy okazji się przewietrzyłyśmy. Ubrałam długi spodnie i polarek, wydawało się, że jest chłodno i trochę wiało.
Przy bramie jednostki, mąż zajarzył, że nie wziął dowodu osobistego i na teren wojskowy nie wejdzie hahahahahaha no to z powrotem do domu...
Kupiłam chlebek i przygotowałam mu śniadanie do pracy. Musiałam się przebrać, bo gorąco jak cholera...
Wziął co trzeba i poszliśmy znowu do jednostki hahahahah i w ten sposób dwie godziny spaceru mamy zaliczone.
Jeszcze po południu pójdę z małą na dłuższy spacerek.
Wczoraj poszłam w trampkach i noga przez cały dzień bolała, czyli wychodzi na to, że muszę chodzić w adidasach ... do biegania, które kupiłam 1,5 roku temu i ubrałam dwa razy (tyle biegałam). Zastanawiam się jakie sandały czy lacze kupię z taką podeszwą jak adidasy?
Na weekend zaplanowaliśmy podróż pociągiem z małą do Gdańska na obiadek, lody i długi spacerek! Ciekawe ile się uda zrealizować
Na obiad pierś w panierce czosnkowej knorr na patelnię? Pierwszy raz będę to robić. Tylko nie wiem co do tego? Ryż? Ziemniaki czy kasza jaglana, bo taką wczoraj kupiłam, a miałam chyba wziąć gryczaną...Maniuś lubi tę wiadomość
-
Niestety mały dzisiaj też nie chciał się pokazać..;/
Nad główkę zarzuca nóżki:) Nie rozumiem jak może mu być wygodnie w takiej pozycji?
Dzisiaj u nas pięknie słoneczko świeci za to wczoraj było ponuro;)
Na obiad młoda kapusta na słodko-kwaśno, ziemniaczki i grillowana pierś do tego:)
I idę zrobić kompot z jabłek:P
Z apteki gemini zawsze dostaje e-maila typu: "Uprzejmie informujemy, że Twoje zamówienie opuściło nasz magazyn, numer zamówienia itd"Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2015, 11:53
niecierpliwa, Neyla, magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
I pojawil mi sie kolejny dylemat...Znalazlam na olx w moim miescie kolyske drewniana z materacem, pokrowcem na materac i przescieradlami za niska cene bo 80 zl w b.dobrym stanie i chyba ja wezme. Obawiam sie, ze jak mala od razu bedzie w swoim pokoju spala to cale noce bede u niej przesiadywac, a tak przez pierwszy miesiac, dwa bede ja miala obok siebie pod reka
I tym sposobem sama sie przekonalam
małaMyszka, gianna88 lubią tę wiadomość
-
Ja ostatnio podczytuje Was tylko z doskoku. Zajelam sie czytaniem ksiazek i pochlaniaja mnie bez reszty jedna po drugiej, do tego spacerki, mala aktywnosc w ogrodzie i leci dzien za dniem. Szczesliwie od czasu do czasu popada, to i dolegliwosci alergiczne ciut oslably
Nawet nie jestem w stanie do konca sie zorientowac co sie dzieje - nie mam szans, zeby nadrobic. Co sie dzieje z Euforia? Widze, ze wszysykie bardzo sie martwicie.
Wczoraj tak rozwazalyscie czym przykrywac,w co ubierac. Dziewczyny nie ma co panikowac, zdrowy rozsadek w polaczeniu z instynktem zalatwi sprawe, do tego doswiadczenie ludzi z otoczenia przefiltrowane przez to pierwsze i damy rade. Tak naprawde ilu ludzi, tyle sposobow na zajmowanie sie noworodkiem. 90% z nas od pierwszych dni spalo pod kolderka czy kocykiem i wszyscy mamy sie dobrze. Nie bylo internetu i miliona madrych ksiazek, a nasze mamy chowaly nas tak jak im insyynkt podpowiadal i krzywdy nam nie zrobily. Z reszta same zobaczycie w czym maluszkowi bedzie dobrze. Jak bedzie goraco, to maluszka mozna opatulic w pieluszke, a ubieranie to zaleznie od pogody. Tak jak napisala pulpecja, jak jest goraco, to najlepiej bodki, cienkie skarpetkin cienka czapeczka i niedrapki, ewentualnie przykryc pieluszka. Moja mama wychowala dwoje rodzonych latem i w czasie upalow najczesciej lezelismy w pieluchach, przykryci wlasnie pieluszka tetrowa. A jak chlodniejsze dni, to jedna warstwa wiecej niz my. Tak czy inaczej pod reka bedziemy mialy caly arsenal ubranek w razie zmiany pogody itd. Wiec luzik jak juz maluchy wyjda, to sobie poradzimy. I tak mamy cala mase udogodnien, poczawszy od tego, ze wszystko bez problemu mozna kupic, przez pieluchy jednorazowe, po podreczna pomoc w postaci internetu i "telefonu do przyjaciela" w kazdym momencie dnia i nocyWychodzi na to, ze nadmiar gadzetow dostepnych na rynku maci nam w glowach i wprowadza haos w nasze wybory, bo jeden chwali to, drugi tamto, a trzeci powie, ze oba rozwiazania sa do dupy i poleca zupelnie inne rozwiazanie, a my zupelnie nie wiemy na co sie zdecydowac. Dzisiaj rozwazamy czym nakrywac do spania, a pozniej sie okaze, ze to na nic, bo maluszek w nocy bedzie spal z nami w lozku, a w dzien np w wozku
, bo tak nam najwygodniej. Pozniej sie bedziemy pukac w glowe, po co nam tyle tego wszystkiego :p hehehe
niecierpliwa, Neyla, Laura, Cassie, futuremama, KasiaeN., kasiuleek, małaMyszka, Pulpecja, Maniuś, gianna88, mamasia, witaminkab lubią tę wiadomość
-
My po wizycie glukoza ok krew ok mocz poprawa maly spal sobie jak go podgladalam serduszko 143 uderzenia klejnoty znowu na pierwszym planie a u mnie znowu infekcja
szyjka duga zamknieta ladnie wszystko trzyma wiec super wlasnie wrocilam i odpoczywam w Gdansku 19 stopni i piekne sloneczko az sie zgrzalam w kurtce wiatrowce obiadu nie robie slubny jedzie do swojej mamy to pewnie cos tak zje a ja nie mam ochoty gotowac tylko dla siebie za to jutro mam w planie zurek z biala kielbaska zrobic
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2015, 12:23
niecierpliwa, Laura, Cassie, kasiuleek, lys, małaMyszka, Maniuś, Paula_071, gianna88 lubią tę wiadomość
-
Hermiona dzieki za rade:) kupiłam 4 pelargonie, musze kupić ziemię i jakies kamyczki na spód, doniczke mam:)
Wrocilam, kupilam na ryneczku pomidorki malinowe,
Aaaa i byłam z siostrą w lumpku, dzis po polowie ceny, kupiłam 2 bluzy w tym jeden miś taki grubszy na jesien sliczny, pajacyka i kaftanik, wszystko za cene 16 zl:)
na obiad ogórkowa z wczoraj, dla siebie upieke udko z kurczaka w piekarnikua a dla męża schab w musztardzie, do tego zielona salatka ze smietana i ziemniaczki:)Cassie, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
lys wrote:Właśnie ja mam w opisie ostatniej wizyty "zalecenia", że test obciążenia glukozą 75g, ale nie mam ilu stopniowy i też nie zrobiłam badania. Wizytę mam jutro, więc muszę dopytać.
Mi gin zawsze jak zaleca coś zrobić to pisze karteczkę i podbija pieczątką oraz podpis. Na szczęście nie chcieli ode mnie karteczki bo oczywiście gdzieś ja wrzuciłam (niewiadomo gdzie)
Zteż problem, jeszcze jak mi się brzuch napinał za bardzo to już w ogóle. A teraz... tak źle, tak boli, tak mi ok a mojemu mniej... oj też tęskno do szaleństw.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2015, 12:50
lys, małaMyszka, Neyla lubią tę wiadomość
-
Ktoras z Was pisala tu o firmie Aruś, wlasnie ogladalam rozek, ktory dostalam od kolezanki i jest z tej firmy i szczerze wyglada jak szmata, nie wiem ile razy byl prany podobno malo, ale wyglada fatalnie. Niestety trafi do kontenera, bo wstyd by mi bylo z takim rozkiem isc do szpitala
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2015, 12:37
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
małaMyszka pisałaś coś o sportowych butach na lato, rzucciły mi się w oczy sandały na podeszwie butów sportowych. Są w Deichamanie i jak je zobaczyłam to odrazu o Tobie pomyslałam. Może nie są jakieś super piękne ale w naszym stanie to najważniejsza wygoda
http://www.deichmann.com/PL/pl/shop/damskie/damskie-buty-damskie/buty-damskie-sandaly//00006001298590/sanda%C5%82y*damskie.prod?r=5&c=3&st=PRODUCT&filter_cat=damskie/damskie-buty-damskie/buty-damskie-sandalymałaMyszka, kasiuleek lubią tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:I pojawil mi sie kolejny dylemat...Znalazlam na olx w moim miescie kolyske drewniana z materacem, pokrowcem na materac i przescieradlami za niska cene bo 80 zl w b.dobrym stanie i chyba ja wezme. Obawiam sie, ze jak mala od razu bedzie w swoim pokoju spala to cale noce bede u niej przesiadywac, a tak przez pierwszy miesiac, dwa bede ja miala obok siebie pod reka
I tym sposobem sama sie przekonalam
http://www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products_id=1518&%3CosCsid%3E -
niecierpliwa wrote:Ktoras z Was pisala tu o firmie Aruś, wlasnie ogladalam rozek, ktory dostalam od kolezanki i jest z tej firmy i szczerze wyglada jak szmata, nie wiem ile razy byl prany podobno malo, ale wyglada fatalnie. Niestety trafi do kontenera, bo wstyd by mi bylo z takim rozkiem isc do szpitala
Ja zamawiałam od nich łóżeczko z pościelą -ale widziałam je u znajomych i wyglądało profesjonalnie no i miało wszystkie atesty. Rożka nie brałam, to nie wiem.Dostawę będę mieć po 18maja to dam znać. A ja lecę pod prysznic i szykuję się na wizytę. Trzymajcie kciuki.
Do później.Cassie, małaMyszka, futuremama, Migotkaa, niecierpliwa, kasiuleek, Maniuś, gianna88, mamasia lubią tę wiadomość
Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
-
Aga89 wrote:małaMyszka pisałaś coś o sportowych butach na lato, rzucciły mi się w oczy sandały na podeszwie butów sportowych. Są w Deichamanie i jak je zobaczyłam to odrazu o Tobie pomyslałam. Może nie są jakieś super piękne ale w naszym stanie to najważniejsza wygoda
http://www.deichmann.com/PL/pl/shop/damskie/damskie-buty-damskie/buty-damskie-sandaly//00006001298590/sanda%C5%82y*damskie.prod?r=5&c=3&st=PRODUCT&filter_cat=damskie/damskie-buty-damskie/buty-damskie-sandaly