X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny od grudnia uzywam plynu do higieny intymnej dla kobiet w ciazy i karmiacych z Perfekty, a od kilku dni normalnie mnie pali jak go uzywam. Mozliwe, zeby po takim czasie przestal mi pasic?? Wczoraj juz go odstawilam uzylam probki z Ziaji i bylo ok

małaMyszka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Synus dal sie mamusi wyspac :) wstalam odprowadzilam malego do przedszkola zjdalam sniadanie kakao + kanapki z nutella ;) cos slodka sie zrobilam.
    I zaraz ide wlaczyc pranie, lozka u dzieci w pokoju tez wypada juz przebrac.

Pieknie sie na dworzu robi, chmurek brak, cieplutko tylko wieje.

Co na obiad? Rosolek z pulpetami miesnymi i cos z mieskiem ;) Jeszcze do konca nie wymyslilam.

• 5ylwia Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też leje.. Leżę w łóżku i zastanawiam się jak pójdę na zakupy obiadowe..
    Co do rożka myślę, że to indywidualna sprawa :) koleżanka, która urodziła w grudniu powiedziała, że użyła tylko raz w szpitalu, a moja siostra urodziła w lutym i mała często była w rożku przez pierwsze miesiące. Taka opatulona była bardzo spokojna i wyciszona. Szwagier czuł się pewniej jak malutka była w rożku i chętniej ją karmił i nosił :) Ja też na początku tylko w rożku brałam ją na ręce ;-) takie dzieciątka mają takie delikatne ciałka..
    Czy u nas sprawdzi się w lato? Nie wiem ale na pewno zaopatrze się w rożek :)

niecierpliwa, futuremama, Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Laura Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Dziewczyny od grudnia uzywam plynu do higieny intymnej dla kobiet w ciazy i karmiacych z Perfekty, a od kilku dni normalnie mnie pali jak go uzywam. Mozliwe, zeby po takim czasie przestal mi pasic?? Wczoraj juz go odstawilam uzylam probki z Ziaji i bylo ok
    Niecierpliwa miałam dokladnie to samo co ty.
    Raz kupiłam perfekte i było okej, drugi raz kupiłam i tez po pierwszym uzyciu zaczęło mnie piec tam dziwnie i wyrzuciłam ją bo sie wystraszylam.
    Teraz używam ziajki dla kobiet w ciąży i po porodzie, polecił mi ją mój gin i jest super :)

Polecam ziajke ja ją będę używać też jak najbardziej po porodzie :)

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• apaczka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:

Kochane które zamawiały z apteki gemini- dostałyście maila z potwierdzeniem że przesyłka została nadana? W ogóle jakiegoś maila od nich? Ja się nie rejestrowałam u nich ale podałam swojego maila, płaciłam kartą i jedyne co dostałam na maila to że była płatność kartą.

Ja zamawiałam 3 maja, dzisiaj weszłam na swoje konto i widzę, że przesyłka zafakturowana i jest podany nr listu przewozowego więc myślę, że jutro paczka powinna dotrzeć :) Tylko nie wiem gdzie i jak sprawdzić co z moją paczką... Aha no i nie dostałam na maila żadnej informacji, że nadali paczkę. Jak zalogujesz się na konto to tam będzie podane.

Co do rożka to ja kupiłam, nie wiem jak się będzie sprawdzać ale zobaczymy. Wszystkie dzieci w rodzinie były "rożkowane" i na dobre im wyszło ;) Oczywiście sporo zależy jaka będzie pogoda itp itd...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2015, 10:15

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytałam wczoraj mojego pana doktora do ktorego tyg dziecko będzie tak sie w brzuszku wyginało i fikało i kiedy się odwróci na dobre do porodu, powiedział że do 34 tygodnia :)
    Czyli 34 tydzien powinnien byc juz główką w dół.

Pytałam też o oczy czy otwiera i mówił że tak że otwiera oczka już w brzuszku ;)

My za miesiąc robimy 3D, może Dominiś nam pokaże czy ma duże oczka za mamusia :D

niecierpliwa, lys, małaMyszka, Cassie, Pati Belgia, Maniuś, futuremama lubią tę wiadomość

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• rybka1988 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja w ten dziwny dzien. Pogoda blizejnieokreslona. Duszno. Wiecie co mam ćwieka zabitego od wczoraj. Spedzilismy z mezem pol dnia na zakupach, caly czas w ruchu. Wieczorem na wage a tu 2 kg wiecej! Polozylam sie i w takiej pozycji spedzilam reszte dnia. Po kąpieli waga 2 kg mniej... To te obrzeki? Woda? Czy upał?

89fb222d8f99a787cb58ecdeecb7f007.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • gianna88 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o ja naiwna :D zrobiło się tak gorąco, że chciałam wskoczyc w krótkie spodenki (były luźne przed ciążą) i mi na udach się zatrzymały! haha a myślałam, że bardziej w brzuch mi poszło a tu niespodzianka, jednak uda i tyłek też mam wielkie :D

na obiad schaboszczaki, ziemniaki i sałata :)

byłam na ryneczku pooglądac kwiatki, ale zgłupiałam i nic nie kupiłam, muszę to przemyślec :D

Martucha86, niecierpliwa, KasiaeN., Laura, psioszka11, lys, małaMyszka, Cassie, Pati Belgia, Maniuś, futuremama lubią tę wiadomość

atdcpx9izbdly3tt.png
  • KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ho!

Ja dziś w miarę wyspana, obudziłam się tylko koło 2 na siku z mega ochotą na arbuza.Więc po zjedzeniu 3 kawałków poszłam dalej spać ;)

Wczoraj był taki piękny dzień a dziś od rana oberwanie chmury :| Dobrze, że wczoraj wszystko poprałam i zdążyło pięknie wyschnąć. Mam nadzieję, ze w weekend będzie ładnie i bez deszczu bo wyjeżdżamy na spóźnioną majówkę.

Dziś na obiad zupa koperkowa i pulpety z indyka w sosie pomidorowym z ziemniakami i świeżym ogórkiem.

Miłego dnia!

Martucha86, niecierpliwa, Laura, małaMyszka, Pati Belgia lubią tę wiadomość

relgtv73gp3vr7ra.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura wrote:
    Niecierpliwa miałam dokladnie to samo co ty.
    Raz kupiłam perfekte i było okej, drugi raz kupiłam i tez po pierwszym uzyciu zaczęło mnie piec tam dziwnie i wyrzuciłam ją bo sie wystraszylam.
    Teraz używam ziajki dla kobiet w ciąży i po porodzie, polecił mi ją mój gin i jest super :)

Polecam ziajke ja ją będę używać też jak najbardziej po porodzie :)

Laura, a gdzie go kupilas?? Bo z tego co widze nie maja go w rossmannie??

• Laura Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Laura, a gdzie go kupilas?? Bo z tego co widze nie maja go w rossmannie??
    ja kupilam w sklepie ziajki który mamy w naszym miescie w kuj-pomorkim :)

i kremu na rozstepy tez z ziajki uzywam

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Laura Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tak w ogole to ziajke dla syneczka tez bede kupowac :)

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• lys Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Wlasnie z 2 miesiace temu pisalam tu o tym, ze jak dzwonilam do labo zapytac o to badanie to pani zwrocila mi uwage, ze mimo iz chce robic prywatnie musze miec imienne zlecenie od lekarza z zaznaczeniem jaka dawka glukozy i ilu stopniowe badanie. Takze pamietajcie o tym

Właśnie ja mam w opisie ostatniej wizyty "zalecenia", że test obciążenia glukozą 75g, ale nie mam ilu stopniowy i też nie zrobiłam badania. Wizytę mam jutro, więc muszę dopytać.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane tez sie martwie o euforie...zastanawiajaca ta cisza...ja wlasnie wciagam tosty, potem kawka z ekspresu (wlasnie zakupilismy i toster i ekspres). Na obiad spagetti. Moj maz moze je jesc codziennie...

tb73i09k881y3sjt.png
  • Neyla Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Za oknem buro...noc miałam baaardzo ciężką. Obudziłam się o 4 bo burza była i już nie mogłam zasnąć. W ogóle całą noc nie mogłam znaleźć pozycji. Śniła mi się debata polityczna (oglądaliśmy przed snem).

Jutro mam dentystę i muszę odkserować kartę ciąży, a tusz się skończył. Nie chce mi się jechać do sklepu w taką pogodę :'(

Dzisiaj na obiad u mnie tortilla z kurczakiem i warzywami. Wczoraj zrobiliśmy pizze na cieście z nowego przepisu...pychota!

ZUS nie wypłacił mi jeszcze kasy za zwolnienie do 08.04.15...a żeby czegokolwiek się dowiedzieć, to muszę osobiście jechać, telefonicznie nikt mi nie chce nic powiedzieć :(

A teraz pytanie z innej beczki... SEKS... skończyły mi się wszystkie w miarę wygodne pozycje :( Już w każdej mi, albo dla męża jest źle. Brakuje mi dzikiego, spontanicznego kochania...ale co zrobić :( Jak Wy sobie radzicie ze zmianą gabarytów?

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mogę polecić Lactacyd, używam od kilku ładnych lat i nigdy nie było problemów.

Spróbuje się zalogować Apaczka, ja zamówiłam w poniedziałek, czytałam że oni mają na wysyłkę 48h plus 24 na dostawę- wpisz ten nr przewozowy w śledzeniu paczek w UPS oni chyba z tego kuriera korzystają.

Czuje się fatalnie, mam takie zawroty głowy przez niskie ciśnienie na dworze że idę spać

Cassie, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie złożyłam zamówienie do Arusia. Wydałam ponad 1000zl ,ale mam generalnie już wszystko. Jedynie termometru elektr. nie było,ale i pościel, łóżeczko, laktator, nożyczki,gruszki itp rzeczy zamówiłam. Zostanie wózek,ale to pod koniec maja kupimy.

lys, Cassie, małaMyszka, kasiuleek, Martucha86, Paula_071, mamasia lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy sie.

Euforia odezwij sie....

Ja rozek kupuje,a kosmetyki bede uzywala z Nivea tak jak z chlopcami do dzis a starszak we wrzesniu bedzie mial 4 latka.

Obiadu dzis nie robie,dzieci chca makaron z cukrem i ze smietana:)

Moj maly juz jest glowka w dol.
    Czekamy na relacje z wizyty...

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neyla z seksem to ciężko się robi.. na jezdzca muszę pić wodę co kilka min bo się można zasapać, na łyżeczki jeszcze ujdzie no i na pieska. Sam seks nie sprawia mi tyle przyjemności co taka bliskość ciało do ciała.

Też oglądałam wczoraj tą debatę...uśmiałam się jak na kabarecie :D stwierdziłam że nagram tego Brauna czy jakoś tak i będę puszczała dziecku jak nie będzie mogła zasnąć- gość powinien zostać zawodowym usypiaczem :)

Neyla, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura wrote:
    ja kupilam w sklepie ziajki który mamy w naszym miescie w kuj-pomorkim :)

i kremu na rozstepy tez z ziajki uzywam

Dzieki! Wlasnie mi uswiadomilas, ze u mnie w ch tez jest sklep firmowy ziaji ;)

Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość

‹‹ 934 935 936 937 938 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ