X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc milego dnia :)
    Maly szaleje. Dostal mleko i banana wiec pewnie juz mi zasnac nie pozwoli.

Wczoraj o tej porze bylo 18 dzis 12 stopni. Nie moze byc dziennie tak samo?

małaMyszka, Neyla lubią tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jest tak ciemno jak wczoraj o 20, nie wspominajac juz jal leje. Ehh ta wiosna

małaMyszka, Neyla lubią tę wiadomość

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się studniówkowo!!!

5ylwia ja też planuję zrobić inny obiad niż wszystkie. Wczoraj kupiłam panierkę czosnkową knorr pierś z kurczaka na patelnie. Nigdy nie przyrządzałam takich potraw, więc będę debiucik.

Teraz już z górki.

Wczoraj tak jak pisałam - napadłam na sklep tygryska z wózkami. Bawiłam się wszystkimi. Przyznam się, że gdyby tutek nie był tak mały i gdybym nie widziała go na ulicy co drugi to pewnie bym go wzięła, ale tylko ze względu na kolory. Prezentował się bardzo dobrze. Tak samo adamex pajero w kolorze pomarańczowym - oczojebnym!!! Wyglądał super. Espiro jest podobny do BD i Xlandera. Też ma fajne kolory, ale nie wiem czy praktyczny, bo się jemu nie przyjrzałam.

W pociągu - auto służbowe znowu ma randkę z mechanikiem - mąż jeszcze próbował coś tam powiedzieć, ale zostało na tym, że jak dam radę z gondolą i jest ok to zamawiamy taki jaki chcę. I o to chodziło!!!

gianna88, kasiuleek, niecierpliwa, Maniuś, futuremama, Martucha86, Laura, lys, Paula_071, mamasia lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Euforia odezwij się...
    Zaczynam się zastanawiać czy coś się stało... Oby nie... Oby były tylko dobre wiadomości!

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • gianna88 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, widzę, że kolejne trudne tematy poruszałyście wczoraj jeśli chodzi o przykrywanie dziecka :) też o tym myślę często, tak samo jak o ubieraniu w sierpniu i za dużo nie wiem, nawet bardziej mętlik mi się robi :) Kiedyś wydawało mi się to takie oczywiste, że kołderka, zresztą pamiętam jak mój brat (13 lat temu co prawda) spał normalnie od razu pod kołderką, mama nawet później przywiązywała ją sznureczkami na rogach do łóżeczka bo się odkrywał. Rozmawiałam z nią o tych otulaczach, śpiworkach itp i mega zdziwiona była, że uważa się, że kołderka to takie zło.
    Hm co ja kupię i czym będę przykrywac to nadal nie wiem, liczę, że mnie oświeci nagle ;)

Dziś u mnie szaro, ponuro... wstawac aż się nie chce z łóżka :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2015, 07:25

Hermiona, małaMyszka lubią tę wiadomość

atdcpx9izbdly3tt.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam:)
    no to dałyście zagryche, ja wczoraj patrzyłam za usztywnianymi rożkami bo myślałam z etakie lepsze a tu zonkkk... na początku patrzyłam za takimi miękkimi otulaczami, żeby pozniej nadawał się na taki podkłąd na łóżeczko do spania:)
    u mnie moi siostrzency spali pod kocykami od poczatku a pozniej kołderki, jeden z wrzesnia drugi z marca

wybieram się na ryneczek zakupić pare kwiatków na baklkon (całe 2 m haha) ale wazne ze jest można wyjsc rozłożyc krzesło parasol i odpocząć:) noi wozek tez sie zmieści zeby wystawić hih:)

w nocy jest mi okropnie dusznooo, a spie w smaych majtkach, co to bedzie na upałach?

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) u nas tez pochmurnie za oknem. Tak się zastanawiałam - u nas nie ma żadnych bliźniaków, prawda? :) wiecie, ja zawsze marzyłam o bliźniakach :P może następnym razem się uda :) wstaje i idę robić jakieś pyszne śniadanko

Ewa123
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry!

Ale leje :/

Kurcze..co z euforia...

małaMyszka lubi tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry o 9 wizyta 3majcie kciuki milego dnia

niecierpliwa, gianna88, Ewa123, Maniuś, futuremama, Laura, Neyla, małaMyszka, mamasia lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaga wrote:
    Dzień dobry o 9 wizyta 3majcie kciuki milego dnia

Trzymamy i czekamy na relacje :)

• kasiuleek Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się z pod gabinetu:)
    Sprawdzimy jak ułożony jest dzisiaj synus i wieczorem może uda się zrobić badanie.:p

Tez zawsze marzyłam o bliźniakach , ale teraz wiem ze taka ciąża to dużo więcej ryzyka, stresu itd. Moja szyjka chyba by nie dała rady :/
    Może po prostu wystarczy być pod kontrolą dobrego lekarza.

Miłego dnia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2015, 08:12

Ewa123, gianna88, 0na88, Laura, małaMyszka, mamasia lubią tę wiadomość

2nn39n73yer8iupj.png
    07jyqdc.png

• Ewa123 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się martwię o Euforię.. Mam nadzieje ze nic się złego nie stało.. Ja czekam głodna pół godziny po wzięciu leków na śniadanko.. A kanapki z żółtym serem i awokado tak się do mnie uśmiechają!

Ewa123
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wracając do tematu okryć to ja mam póki co rożek usztywniany i śpiworek z rękawami, jest dosyć cienki, ale ja osobiście nie wyobrażam sobie zęby spać w sierpniu taka zapatulona.. Więc pewnie od września zacznę używać a wcześniej jeśli będą upały będę wkładać dziecko w rożek.. Moja koleżanka, która też rodziła w sierpniu 2 lata temu (wtedy były straszne upały) ubierala córkę tylko w samo body na krótki rękaw i na noc okrywala tetrowa pieluszka

Ewa123
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w ten pochmurny dzień.. :(
    Tak ciemno za oknem że nic się nie chce.
    Oglądam właśnie DDTvn i mam język na brodzie, babka robiła pyszne kanapki- domowy ser topiony z warzywkami z domowym chlebkiem- ale to musi być pychota!

Myszka i bardzo dobrze że wózek uzgodniony :) ja jestem zdania że mąż to ma się nijak do wózka bo w 90% to ja będę z nim chodzić więc nawet niech mi się nie próbuje wtryniać. Fotelik ma wybrać do auta :)

Co wchodzę na forum to szukam wpisu od Euforii :( bardzo się martwię.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    śniadanko zjedzone, spadam na bazarek, miłego dnia brzuchatki:)

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/384ff2eaaa4c.jpg

Patrzac na siebie myslalam, ze bedzie wieksza roznica, a patrzac na foto to tylko odrobinke mi ten brzuchol urosl. Jak ta Julka tam sie miesci??
    Jak to jest, ze kg czlowiek by chcial miec jak najmniej a brzuch miec jak najwiekszy :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2015, 08:34

magda sz, Ewa123, psioszka11, gianna88, Maniuś, Pati Belgia, Cassie, Martucha86, Laura, kasiuleek, Neyla, lys, małaMyszka, Paula_071 lubią tę wiadomość

• magda sz Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa mi brzuszek też już tak nie szaleje ale to chyba dobrze bo im większy brzuch tym ciężej go utrzymać bez rozstępów, ciężej się chodzi itp. także cieszmy się :)

Buu ale się rozpadało :( no nie ja chcę na Kretę !

Kochane które zamawiały z apteki gemini- dostałyście maila z potwierdzeniem że przesyłka została nadana? W ogóle jakiegoś maila od nich? Ja się nie rejestrowałam u nich ale podałam swojego maila, płaciłam kartą i jedyne co dostałam na maila to że była płatność kartą.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry Siostry!
    Pierwszy raz chyba od 2mscy wstaliśmy później niż z mężem-czyli o 6. Ale fajnie nam się spało:) Zjedliśmy śniadanko-właśnie serek topiony z pomidorkiem i szczypiorkiem,no i nie mogłam się powstrzymać- posypałam vegetą- wiem,że to paskudztwo,ale pomidor z vegetą uwielbiam:)
    Dziś na 14:40 wizyta, już msc nie widziałam mojego synka.
    A no i kupiliśmy auto, teraz rejestracja i sruu można śmigać. Choć jak oglądam je z okna t o wydaje mi się,że jest ogromne, nie wiem jak ja będę nim jeździć:)
    Dziś mam luz ze sprzątaniem, bo wczoraj odgruzowałam wszystko, ale te 4 pralki prasowania na mnie czekają:/
    A jutro wpadną do nas rodzice- odwozimy ich na lotnisko,bo lecą do mojej siostry na 2 tygodnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2015, 08:42

futuremama, niecierpliwa, Maniuś, Laura, Neyla, lys, małaMyszka, Paula_071, mamasia lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, zrobiłam podejście do glukozy, pani w okienku chciała ode mnie papierek odlekarza że mają mi dac 75 g i oczywiście odeszlam z kwitkiem

• Ewa123 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ogóle mam mikro brzuszek cały czas. No ale ostatnio Mała ważyła juz 850 gram, przybrała ładnie od ostatniego razu także jakoś chyba się musi miescic.. :)

Ewa123
‹‹ 932 933 934 935 936 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ